Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 290
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Понеже имаше такъв въпрос - шишета е по-добре според мен да се мият на ръка. Вече не помня какво бях чела от производителите за миялните машини, но не си представям как мога да бъда сигурна дали препаратът се е измил достатъчно добре. Алерген е все пак.

Аз ползвам верото на Бочко и не виждам какво пък чак толкова негативно може да има като коментар за веро, което не мие някакви запечени мазни тави, а мляко/кърма.

За петна ползвам един спрей на Frosh, с който обаче си докарвам мигрена от миризмата му. Доста съм чувствителна към препарати. Доволна съм - изпират се нещата с него.

От темата имаше препоръки за течния препарат за пране на ДМ и вече го ползвам него. Не знам коя дама го препоръча, но съм много благодарна. Задължително пускам второ плакнене заради дерматити в семейството ни. Ще взема и сапуна за петна.

При изписването на бебето аз май бях единствената, която не беше купила нещо супер специално като дреха. Всички останали десетина бебета изписвани в този ден бяха повити увити с панделки, одеалца и костюмчета. Моето беше в обикновено памучно гащеризонче от Angel baby и чувалче от Шушулка. Ако беше зимно бебе, а не ранно-пролетно щях да взема комплект от мерино - топли и е много меко. Единствен негатив е цената му 😥. В HM има малко по-евтини вълнени дрешки, които са много готини също. Сега като паднат под 0 температурите излизаме с тях и определено над памучни дрехи топлят достатъчно. Отгоре - гащеризон от Шушулка. Не виждам никакъв смисъл при изписването да се слага човечето в портбебе и специални одеалца… бебето хич не се интересува от това.

# 316
Здравейте, момичета
при постъпването в болницата мисля с мен да взема ръчна помпа, но се чудя след като я стерилизирам в какво да я сложа, за да я съхраня "уж стерилна"?

# 317
magda91, в момента , в който я извадиш от стерилизатора вече не е стерилна Wink Аз лично бих я сложила в плик с цип. Друг е въпросът дали изобщо ще ти е нужна.

# 318
magda91, в момента , в който я извадиш от стерилизатора вече не е стерилна Wink Аз лично бих я сложила в плик с цип. Друг е въпросът дали изобщо ще ти е нужна.
И аз мислех да я сложа в плик с цип. Длаи ще ми е нужна не знам, но за всеки случай да съм спокойна, а ако се наложи да я ползвам ще помоля там да ми в стерилизират отново. Simple Smile

# 319
Мисля, че наскоро чух в едно видео с Ася Демирева, че в болниците не дават да се дава на бебето изцедена с помпа кърма, точно защото няма как да се запази стерилна или да се стерилизира след всяко ползване. Така че общо взето се използва само за стимулация и в такъв случай е достатъчно да се измива много добре преди всяко ползване.

# 320
  • Пловдив
Аз давах в болницата изцедена кърма на детето, когато беше при мен. Не е имало проблем.

# 321
И аз в болницата давах почти само изцедена кърма и не е имало проблем.

# 322
Нали кърмата издържа на стайна температура, май 7 часа беше? Аз мисля да си нося стерилизатор, надявам се да съм сама в стая и да няма проблем.

# 323
Нали кърмата издържа на стайна температура, май 7 часа беше? Аз мисля да си нося стерилизатор, надявам се да съм сама в стая и да няма проблем.

Да, около 6 часа издържа, но вие, ако цедите, ще я давате много преди това.
Стерилизатор може да ви донесат допълнително, може да не ви е нужен, ако бебето си засуче.

# 324
Възможно е, аз казвам само какво обясняваше тя. Но в различните болници условията са различни. Ако има възможност да се стерилизира, не би трябвало да има проблем.

# 325
И аз мислех да я сложа в плик с цип. Длаи ще ми е нужна не знам, но за всеки случай да съм спокойна, а ако се наложи да я ползвам ще помоля там да ми в стерилизират отново. Simple Smile
Измиваш я на гореща вода и си готова. Не съм стерилизирала помпа.

# 326
Бихте ли споделили какъв дезодорант против изпотяване ползвате, който да няма аромат. Сега ползвам на Dove, но знаете, че са си доста ароматни, а до колкото знам бебетата и най-вече тези,кои се кърмят не обичат такива миризми.

# 327
Бихте ли споделили какъв дезодорант против изпотяване ползвате, който да няма аромат. Сега ползвам на Dove, но знаете, че са си доста ароматни, а до колкото знам бебетата и най-вече тези,кои се кърмят не обичат такива миризми.
Стикове ползвам дав, рексона, нивеа Квото там има.. Не съм сменяла докато кърмя

# 328
Не пречат на бебето. Аз ползвах и все още ползвам Nivea Pearl Beauty.

# 329
Не пречат на бебето. Аз ползвах и все още ползвам Nivea Pearl Beauty.
По-скоро си мислех,че самия аромат може да го отблъсква и да не иска да суче. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт