Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 274
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Heizstrahler, тук в Германия са много популярни и акушерката ми го препоръча дори. Според мен абсолютно излишно, въпреки че за секунди стопля нагрятата площ и бебето се чувства супер под нагревателя, което си личи като го сложите отдолу. В болницата в стаята за повиване имаше такива и като цяло много хора ползват. Не може да се изпържи, споко :Д хаха Всъщност това е мой свободен превод, не знам дали има по-известно наименование на този уред, но мисля, че се разбира за какво става дума.

За мерино одеалцето не знам длаи въпросът е към мен, но: взех го от амазон, на някаква немска марка е, Sonnenstrick.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 12:29 от snowwhite12

# 361
  • София
От къде взе одеало от мерино, ако не е тайна?

Първоначално гледах на Шушулка и другите сайтове, които са си платили в Гугъл да излизат в началните страници. След това се поразрових и намерих сайт с продукти от органичен памук на по-достъпни цени: https://zatebebebe.com/bebeshko-odeyalo-merino-valna-p-163.html
Имаха два вида и размера - аз поръчах малкото засега и от комплекта пелени бархетни и тензух, защото имам много и различни размери, но всички са муселинови. Не знам каква е разликата, но всички ми казват да се запася с повечко пелени.

# 362
От къде взе одеало от мерино, ако не е тайна?

Първоначално гледах на Шушулка и другите сайтове, които са си платили в Гугъл да излизат в началните страници. След това се поразрових и намерих сайт с продукти от органичен памук на по-достъпни цени: https://zatebebebe.com/bebeshko-odeyalo-merino-valna-p-163.html
Имаха два вида и размера - аз поръчах малкото засега и от комплекта пелени бархетни и тензух, защото имам много и различни размери, но всички са муселинови. Не знам каква е разликата, но всички ми казват да се запася с повечко пелени.
Цената на одеалото наистина е много добра в сравнение с това, което масово се предлага, като цена. Харесва ли ви качеството на одеалото, замислям се дали и аз да не поръчам. Относно пелените - бархетните и тензуха са подходящи за попиване след баня, но могат да се използват за всички, което се сетите Simple Smile

# 363
  • София
Поръчах го сутринта, пише до 2 дни доставка. Мога да кажа като дойде. Simple Smile

# 364
Поръчах го сутринта, пише до 2 дни доставка. Мога да кажа като дойде. Simple Smile
Ще чакам да пишете, като дойде, защото и на мен много ми хареса и се чудя дали да не поръчам Simple Smile

# 365
Цената му е супер, аз се прецаках с те и пъти по-скъпо. Изкушавам се и аз да взема едно. Имате ли идея до каква възраст се ползва този размер?

# 366
И аз ще чакам отзиви, цената е много добра.

# 367
Гледах на Кика бу и Лорели. Памучни са, но на пипане ми хареса повече на Кика. Чувалче ще ми дадат приятели ново на Angels baby, защото на тяхното бебе не му хареса. А взимам направо големи сетове, защото искам да са си в комплект и все ще влезнат в употреба - предполагам до 3г детето ще спи в кошара, а и с това вдигане на цените на всичко предпочитам да си имам. Взех и памучно одеалце и поръчах и от мерино вълна. И аз ще пробвам с какво ще бъде най-спокойно - с олекотената завивка, одеало или чувалче. Така или иначе одеалцата ще ми трябват и за количката и ще взема още ако се наложи. Обиколникът ще го сложа след няколко месеца като започне да се движи по-активно, а възглавницата от комплекта изобщо не мисля да ползвам на първо време, защото нямат нужда.
Възглавница за кърмене вчера гледах в Икеа. Стори ми се хубава - твърда и дебела каквато искам. Някой има ли впечатление от нея? Струва 40лв.

За тази от Икеа не знам, но имам такава от емаг (https://www.emag.bg/vyzglavnica-za-bremenni-i-kyrmene-kapinkata- … 992/pd/DFV76RBBM/) и не я препоръчвам. Слегна много бързо и ужасно трудно се слага калъфката, някак все едно й е тясна и много усилия ми отнема това начинание. Ще се радвам да споделиш мнение ако се сдобиеш с тази от Икеа. Simple Smile

Аз съм в друга дилема, заслужават ли си леглата next to me, защото един от консултантите в бебешки магазин тръгна да ме разубеждава, защото са били до 6 месеца. Принципно смятаме да сложим и бебешко легло (дървено) в детската стая, но не съм убедена дали веднага след 6-тия месец ще можем да преместим нашата бебка в отделна стая. Някоя мама с опит може ли да сподели мнение по темата?

# 368
Легло некст ту ми беше най-разумната ми покупка. Беше ми изключително удобно с него. И се радвам, че си го пазя за да го използвам сега за второто.

# 369
Много съм доволна от Некст ту ми леглото. Нашето е на Кика Би, нямам забележки. Наистина е много удобно бебето да е на една ръка разстояние. Според мен не си заслужава да се взима ново обаче, тъй като се ползва докато детето започне да се изправя. Ако има от кого да вземете или ако нямате проблем да е втора ръка. Ние го взехме от олх, изглежда като ново.

# 370
  • Германия
О, аз Heizstrahler много ползвах с дъщеря ми, определено ми беше една от полезните покупки! 😁 с дребния не го ползвах в началото, че беше май месец, след това го продадох  😝

# 371
Страхотна цена за мерино одеяло - от дълго време се колебая дали да купя, защото 100 лв ми се виждаха много за одеяло 80х80. Иначе има и в Gush и също тези съм си запазила - https://www.pakostnik.com/bg/bebeshko-odeyalo-90-h-90-sm-ot-100- … na-bio-baby-44806.

Ние вместо next to me, послушахме съвет от приятелка и взехме кошата преносима с падаща преграда - ще я сложим до леглото, ако преценим и отделно през деня ще си спи в дървеното легълце. Това ни се стори по-добрия вариант от гледна точка цена-качество, а и после няма да имаме къде да съхраняваме next to me, а така сгъваемата ще отиде при едните баба и дядо.

# 372
Страхотна цена за мерино одеяло - от дълго време се колебая дали да купя, защото 100 лв ми се виждаха много за одеяло 80х80. Иначе има и в Gush и също тези съм си запазила - https://www.pakostnik.com/bg/bebeshko-odeyalo-90-h-90-sm-ot-100- … na-bio-baby-44806.

Ние вместо next to me, послушахме съвет от приятелка и взехме кошата преносима с падаща преграда - ще я сложим до леглото, ако преценим и отделно през деня ще си спи в дървеното легълце. Това ни се стори по-добрия вариант от гледна точка цена-качество, а и после няма да имаме къде да съхраняваме next to me, а така сгъваемата ще отиде при едните баба и дядо.

Може ли да споделиш на каква кошара сте се спрели, аз исках дървено легло, но се оказа, че в квартирата май няма се събере и търся по-компактен вариант.

# 373
Ние също много се чудихме за некст ту ми, накрая взехме сгъваема кошара с повивалник и музикална играчка. От гледна точка , че повече време ще я ползваме и, че няма нужда от друг повивалник. Избегнахме сгъвамаемата кошара с падаща страна, защото отпадат допълнителните екстри. Въпроса е какво ви е важно на вас.

# 374
Привет! Да попитам майките с повече опит какво мислите като цяло за марката кика бу? Много приятелки са ми казвали ,,китайска марка, големи боклуци са”, но примерно детето на брат ми има кошара на кика бу. Изчистена е, беше им втора след като първата се счупи. Та вие какво мислите? Всичко ли е боклук или само някои неща? Примерно Ок са приборите, завивките и подобни, но столкче за кола и количка не?

Общи условия

Активация на акаунт