Лихен склерозус

• 1 165
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам дали някой се е сблъсквал с болестта "Лихен склерозус" и какви кремове използвате и колко бързо се развива болеста

# 1
Преди година питах за това заболяване, но никой не ми отговори. Явно тук  в България жените се притеснява да пишат тук. Без да искам открих група във фб. Тя е английска и са много полезни жените там Lichen Sclerosus -sclerosis- UK Support Group For Women. Ако все пак искате да коментираме ми пишете на лични.

# 2
Здравей, от година и половина съм диагностицирана с това заболяване.

# 3
А при кого  и с какво се лекуваш ?

# 4
В Александровска болница ми предписаха Дермоват крем за 20 дена и толкова.

# 5
https://www.lichensclerosusguide.org.uk/?fbclid=IwY2xjawINvZlleH … A7QEuaToHPA82DAwA        Тук е описано подробно. Аз съм от една година с това заболяване и съм на 49 години. При мен се отключи от менопаузата.Освен Дермоват трябва да използваш редовно и някакъв облажнител сутрин и вечер. Аз ползвам Hydromol ointment.

# 6
Здравейте, моето момиченце е на 3г. и е с Лихен склерозус. Може ли да се свържа с някоя дама тук и да поговорим, ако имате възможност? Sad Всяко помощ е добра дошла и ще съм благодарна за всяка обратна връзка.
Регистрирала съм се в  Lichen Sclerosus -sclerosis- UK Support Group For Women във facebook, както и следя сайта в UK, https://www.lichensclerosusguide.org.uk.
Но ми се иска да поговоря с дама. която минава или е минавала по този път и има опит.
Благодаря.

телефон за връзка: 0884563757

# 7
Здравейте!
Аз съм на 46 г и съм диагностицирана с Лихен Склерозус по гениталиите от 40г.
Поддържам периодично с Линоладиол и Ригенома крем. Атрофията е силно напреднала със сраствания и в момента търся варианти за вулварна хирургия и лечение с СО2 лазер. Липсва подобна информация в интернет, но гинеколожката ми каза че се налага хирургическо оголване на клитора. Нямам идея на къде да се насоча. Нито гинеколози, нито дерматолози се ангажират с подобен случай.

Общи условия

Активация на акаунт