WIZZ AIR - 40

• 43 803
  • 791
  •   1
Отговори
# 525
Подбират ги на принципа "без запазено място" и най-късно сетилите се да се чекират.
И докато съм писал предния коментар тук, в един друг форум човек се оплаква точно от това... не може да си запази място, не може и да си завърши онлайн чекирането. Типичния пример за overbooking. Всичко е запълнено. Барселона-София.
Скрит текст:
В жълтото поле пише: Seat selection is currently not available. Видите ли това, значи вече има overbooking

# 526
Добре де, при overbooking   ако никой не иска да се лиши доброволно от мястото си, какво се случва? Или дори и да има отказали се, пак има свръх брой пътуващи? Как им стиска да продават повече билети от местата?

Ако няма доброволно - доброзорно. Не ти издават бордна карта и чакаш да се качат другите и да преброят дали остават свободни места.
Те си имат статистика колко човека нормално пропускат полета и знаят колко седалки повече да продават, но понякога стават издънки. Не е толкова често, та да е страшно.

# 527
Така е, евтини са билетите, ако човек успее да издебне хубава цена. Но багажът 20 евро, мястото 20... като добавим и кацането на по-отдалечено летище, нещата почти се изравняват.
Пак да уточним, че мястото НЕ Е 20 евро, а багажа далеч не всеки го ползва и иска, особено тези, които пътуват за кратко. Така че много хора напълно са ОК само с ръчен багаж.
А и летищата в половината от дестинациите на Уизеър НЕ СА отдалечени (както при Бове, Лутън, Шарлероа, Хан и Меминген).
В Мадрид летището е едно и също и за нискобюджетните, и за големите авиокомпании.
В Лисабон всички също кацат на едно летище.
В София, Варна, Пловдив и Бургас - също.
В Хамбург летището е едно и също за всички авиокомпании.
В Болоня, Катаня, Бари, Неапол и т.н. - също.
В Рим - и големите компании кацат на отдалеченото Фиумичино.
В Загреб, Любляна, Скопие, Белград, Тирана, Сараево, София, Прищина, Подгорица, Атина.... - ето 10 балкански столици само с по едно летище, всички кацат там.
Ами в Дъблин? Ами в Женева? Ами в Кьолн? Ами в Ница? Всички кацат на 1 място.
Примерите са още безброй. Така че нека не преувалечиваме. Това с отдалечените летища важи за 5-6 дестинации само.

Никак не преувеличавам. За текущия ми полет багажът е 21 евро на посока, мястото е 19, пак на посока.
Без начукване на канчета, моля.
Приключвам темата до тук, моля те и ти да не ми отговаряш.

# 528
Предпочитаната от мен дестинация е Франкфурт Хан - София. Винаги си купувам билет с допълнителен пакет услуги и мястото е включено в него, а и мога да се чекирам до 60 дни преди полет. Притесненията са ми въпреки това да не вземат да ме изненадат неприятно на летището, ако няма доброволци и самолетът е препълнен.
Скрит текст:
Единственият случай на overbooking в живота ми се случи с Луфтханза през юли 2020 година. Нямам възможност да се чекирам по-рано от 23 часа преди полет, а и бях на работа предишният ден. При чекирането ми излиза съобщение, че полетът е препълнен и ме молят да си отстъпя мястото за по-късен такъв. Отказвам и продължавам напред, а на следващия ден служители на летището молят пътници да се откажат да пътуват сега и да се качат на следващия полет, който беше 9 часа по-късно. Очаквах и до мен да стигнат, но не се случи.

# 529
Колкото и да струва билета… 80 евро само за място и багаж си е доста. Толкова им са високи таксите за всичко , че в крайна сметка по-добре да се купят билети за превозвач който предлага в билета багаж, място , комфортни седалки, храна или поне вода😀  да не говорим че очевидно се случва изобщо да не те качат на самолета , което освен разправия най-вероятно означава и изгубени пари за нощувка. Купувам нискотарифни само ако няма друга опция до града до който летя. А като слушам изказванията на ползвателите им , още по-малко ми се лети с тях 😀

# 530
по-добре да се купят билети за превозвач който предлага в билета багаж, място , комфортни седалки, храна или поне вода😀  да не говорим че очевидно се случва изобщо да не те качат на самолета , което освен разправия най-вероятно означава и изгубени пари за нощувка.

e, ще се изненадаш, ама такива почти не останаха в Европа и С. Америка. И овърбукинг правят всички, дори преди нискотарифните.
Да не говорим Norwegian като пуснаха презокеански полети почти всички други въведоха тарифи без багаж. После норвежците спряха полетите, но промяната си остана. Поне храна и филми все още дават.

# 531
Колкото и да струва билета… 80 евро само за място и багаж си е доста. Толкова им са високи таксите за всичко , че в крайна сметка по-добре да се купят билети за превозвач който предлага в билета багаж, място , комфортни седалки, храна или поне вода😀  да не говорим че очевидно се случва изобщо да не те качат на самолета , което освен разправия най-вероятно означава и изгубени пари за нощувка. Купувам нискотарифни само ако няма друга опция до града до който летя. А като слушам изказванията на ползвателите им , още по-малко ми се лети с тях 😀

Зависи за кого е по-добре да купува скъпи билети.
Финансово за мен е по-изгодно да летя с нискотарифна. Летя веднъж-два пъти в месеца за дълги уикенди предимно в Южна Европа само с раница и без платено място. Ако има само национални превозвачи с техните цени, няма да летя толкова често. Ако летим за седмица или пък ни трябват повече дрехи например за преход в планина, купуваме едно приорити (малък куфар ръчен багаж). По 400-500 лв двупосочни на човек няма да летя толкова често.
За комфортни седалки пак зависи. Аз и с Turkish съм летяла с неособено широки редици на седалките в икономичната класа за 2.5-часов полет.

# 532
За този, който пътува за лятна почивка или по каквато и да е причина за повече от два дни …

# 533
Изцяло съм съгласен с @neuromancer & @Розова маслинка

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 00:05 от diziler

# 534
Здравейте,
отдавна не съм пътувала с Wizz и не се сещам как бяха местата вътре. Та ще купувам места и виждам на две места
около аварийните изходи има ред с по две места, а не три. Ясно е, че има някаква уловка, но каква точно.

# 535
Здравейте,
отдавна не съм пътувала с Wizz и не се сещам как бяха местата вътре. Та ще купувам места и виждам на две места
около аварийните изходи има ред с по две места, а не три. Ясно е, че има някаква уловка, но каква точно.
При изхода зад крилата до стената по време на излитане/кацане сяда стюардесата с лице към опашката. И към пътниците на двете седалки.

# 536
Не разбирам защо ме цитирате, при положение че два пъти споменах, че НЕ говоря за weekend туриститеи и коментарът ми беше за сумите цитирани от човека платил 80 евро за място и багаж.  Ясно ми е че има много хора които се “надумкват”преди полет за да не ядат в самолета и тъпчат една раница до пръсване за да не платят багаж. Говоря за туристи които отиват на почивка и добавят места , багаж и евентуални поръчки в самолета, защото дори водата се плаща…

# 537
  • Mediterraneo
Ех, с тези места. През ноември летях презоекански полет без да си купувам места предварително, разпределиха ни на случаен принцип на летището. Драма нула. Преди години летяхме 9 човека с една регистрация, пак ни разпределиха заедно( бяхме с бебе и три деца).
На Уиз пък просто няма как да им плащам 20 евро за място. През януари летях за 2 евро в посока, как пък няма да им дам 10 пъти цената на билета, за да си избера място! И в двете посоки самолетът беше празен.

# 538
  • оттам, откъдето започва България
в крайна сметка по-добре да се купят билети за превозвач който предлага в билета багаж, място , комфортни седалки, храна или поне вода😀  
Зависи... аз съм от тези, които пътуват често, но за по 1 уикенд или до 4 дни. В такива случи не ми трябва чекиран багаж. Защо трябва да купувам скъп билет, който да съдържа багаж, а аз да не нося такъв? Защо трябва да съдържа в цената си и хранене на борда, като може да съм се надумкал преди да се кача на полета и после да не ми се яде? Случвало се е. Затова е добре всичко да е Flexible, всеки да си добавя каквито услуги иска. Аз винаги купувам разни кафета, вода... на борда на лоукост, голяма работа. А и не е скъпо спрямо европейските цени. На излитане от София всичко ни се струва скъпо. Като се връщаме от Западна или Северна Европа,  кафето и сандвичите ни се струват евтини, хаха.  След ... дни наред в Нидерландия или някоя скандинавска държава, свикваш с по-високите цени и после Раян/Уиз ти се сруват евтинийка Wink
Скрит текст:
А и парфюмите са на много изгодни цени, без мита... Същоте съм ги виждал по парфюмериите в моловете, на четворни цени
Изцяло съм съгласен с @neuromancer & @Розова маслинка

Satisfied Да, пишещите тук, които пътуват често, се познават по постовете, че са от градове, в които има летище (най-вече София). Не се сърдете, но някои сте много груби в мненията си. Чудя се, защо не отчетете факта, че сте облагодетелствани с това, че летището ви е в града, нямате разходи да стигнете до него, бързо реагирате при поява на евтини билети, купувате ги, тъй като имате и свободно време за пътуване, не плащате места, не плащате багаж. "...аз съм от тези, които пътуват често, но за по 1 уикенд или до 4 дни. В такива случи не ми трябва чекиран багаж. Защо трябва да купувам скъп билет, който да съдържа багаж, а аз да не нося такъв? )

Няма лошо - имате възможност, възползвате се, ама нека нека има и толерантност спрямо останалите пътуващи от провинцията. Помагайте с мнение, а не назидавайте.

# 539
Няма такова нещо като редовно пътуващи само от София. Simple Smile
Аз не съм от София и често билетът ми до летището в Сф е по-скъп, отколкото самолетният. Освен това се губи сума ти време в път.
За ранните полети преди обяд пък винаги спим в София на хотел.
Но понеже имам желание и към момента възможност да пътувам често, затова ще се старая всячески да го правя на ниска цена поне за самолета.
Уикенд туристите нямаме нужда от много багаж, а редовно пътуващите до такава степен сме се дисциплинирали, че си стягаме багажа за нула време и никога не носим и един излишен грам, защото багажът е проблем. Той е бреме. Той те забавя и ако с раничката на гърба мога да мина половин Рим, то с куфара това няма как да стане – дори и без пари да ми се пада, няма да нося такъв.
Друго нещо – нискотарифни евтини билети има винаги, няма какво да се реагира бързо. Примерно, имах свободно време 4-7 март, пуснах търсачка, излязоха ми най-евтини предложения за Рим и Венеция. В крайна сметка летях за Рим за 5 и 12 евро. За сравнение – билетът Пловдив-София ми е 14 лв. с автобус, има и билет за метро в Сф. Билетът с леонардо експрес гара Термини – летище Фюмичино 14€ (не ми се занимаваше с шатъл рано-рано).
Просто се започна дискусия, че нискотарифните не били на сметка и т.н. Да, не са на сметка, обикновено за Лисабон. Виждала съм цени за Айндховен през август за 250€ базов билет. Но за доста от градовете извън масовите имигрантски дестинации и извън сезона на ученическите ваканции са на сметка. Имам 22 полета за 2021 и най-скъпият двупосочен билет (базов, щото съм плащала и багаж), ми е бил 36 € до Бергамо през юли.

Общи условия

Активация на акаунт