От НОЕМВРИ много не остана, коя ли ще е следващата мама? - Ноемврийски мами 2021 - Тема 8

• 28 071
  • 256
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви, момичета. Както Pischi казва, и при нас има случаи по 50 мин. кърмене. Залъгалки не ползваме, в два големи пристъпа на рев пробвах да дам и не иска, затова няма да я насилвам, и без това не съм им фен. За пишкане - пишка си достатъчно и редовно, ака по веднъж на ден. Според мен си наддава, само се притеснявам вечер да не остава гладна. Пробвах само да я гушкам без да суче, но плаче, търси си гърда и си яде ръцете.

# 106
за залъгалки само мога да кажа че моя съвет е да даваш переодично шише може и с кърма , защото някой ден като ти се наложи да излезеш и някой да я гледа ще се видиш в чудо ако не иска шишето , така че е хубаво да и даваш , много такива приятелки имам които простостана голяма драма че не искат шише а майката трябва да мрьдне за малко .
Моята вчера на едното хранене щаспа на едната цица но аз бях 100% сиг че нее дояла . И цицита ми теже другата , изцедих 30 мл и докато цядих тя вече мърмореше . Дето викате посуче заспи , сложиш я в леглото и вече пак е гладна. И така и дадох още 40 мл близо от шишето.

# 107
Бочи, пробвах я с шише с кърма и пак не ще. А и аз това го мисля, досега два пъти я оставях за по час с шише кърма в хладилника, обаче изкарваше от кърмене до кърмене. То и на разходка не знам как ще излезем навън, защото сега не ми се вижда удачно да кърмя по пейките. Още не сме излизали, защото я чакам да качи кг, че да има какво да я топли, но вече започнах да я климатизирам по малко на отворен прозорец.

# 108
Аз взех шишета на Лансинох,казват,че са най-близки до гърдата и кърменето.Може да пробвате,наистина са малко по-различни и бибероните са по-меки някак си.
Ние бяхме днес на консултация-наддала е 800 грама и 6 см.Забравих да питам за ортопед Sad разбрахме се за ротарикс,ще я сложим следващия месец.

# 109
Пробвай да смениш шишетата , може това да е причината Simple Smile Дано това да е причината де .
Моята успя да захапе от лявата цицка но с дясната е мъка.И легнала не мога от дясната да я храня та нощно време дремя седнала докато суче.
Главата ме боли от тези ставания не знам защо. Въпреки че дава 3 часа от ядене до ядене тези дни . И ще пия сега парацетамол.

# 110
Шишетата са ни на Нук с антиколик система и каучукови биберони. Като давам от такова шише глюкоза я пие, понякога пие и малко вода. Но кърма и АМ от шише не иска. За всеки случай ще взема още едно шише да видим с него как ще е. Иначе днес сука сутринта за по 15-20 минути два пъти през два часа, после имахме едно едночасово кърмене и сега спи девойката.

# 111
Аз вече кърмих навън Simple Smile ама аз съм свикнала, че с предните бебета гладници дето ядяха на два часа абсурд да издържат до вкъщи. Да ви кажа големият ми син категорично отказваше шише с цедена кърма и не съм се отделяла от него, ако примерно имах час за зъболекар го кърмя, влизам в кабинета, оставям го на свекърва ми примерно и тя след някакъв период от време се връща с бебето и на излизане от кабинета пак го кърмя. В един момент те започват да сучат на по-рядко плюс захранването след 6-тия месец позволява дълги отсъствия ако детето си замести ядене. С втория ми син изобщо не съм пробвала шише с кърма, но той пък пиеше едни горчиви прахчета за жълтеницата от шише, сигурно би приел ако бях предложила. Сега пак така- просто наистина не ми се е налагало да се отделям за дълго време ( пък и аз не искам да си оставям малкото бебе), надявам се да няма екстремни ситуации. Не ме плаши, че бебето ще яде от шише, ами че ще се наложи да цедя- моя най-голям кърмачески кошмар Simple Smile

# 112
И аз вчера за малко да седна да кърмя навън. Малкият огладня по време на разходка, но майка живеят точно над Морската, бяхме близо и се качихме в тях. Тя пък беше в еуфория, че сме отишли. Татко го беше яд после, че не си беше вкъщи да види малкия. По принцип трябваше да поизчакаме с гостито, но като знам, че може да отнеме час сучене навън, все още не се престрашавам. Вкъщи се обграждам с възглавници, за да ни е по-удобно. Засега само в колата съм кърмила. Иначе по-натам няма да ми пречи кърмене навън, стига да не е и много студено.
Ние засега имаме 6 хранения. Малкият ако на всяко хранене. Сутринта рано беше малко неспокоен, през деня минава добре засега, да видим вечерта.
Сигурно ще се наложи да му дадат от шише някой път и сега ще прочета за съхранението на кърма.

Мамите със секцио с какво мажете белега? Как се чувствате? Боли ли ви?
Иска ми се да започна някакви леки упражнения вкъщи, докато малкият спи. Две седмици след операцията станаха, но не съм сигурна дали не е рано.

# 113
много много рано е за каквито и да е упражнения . По приницп най рано 2 месеца след операция може да правиш нещо , ако лекар позволи. Аз мажа с цикатридина въпреки се доктора каза да не мажа с нищо. Не ме боли от ден 2 ри нищо

# 114
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави бебоците! Наваксвам с четенето, защото откакто родих не съм влизала в темата, скоро ще разкажа и аз как мина моето раждане.

Относно разреза от секциото, понеже аз бях с операция, в родилно казаха да не мажа с нищо, но аз бях взела Цикатридина. Вчера ми мина контролния преглед, и АГто каза да я зарежа тази Цикатридина, защото само запечатва, но не изхранва раната, а аз имам корички в двата края. Изписа ми Кело корт да мажа два пъти на ден, за да изчезне белега.

# 115
Раната от секциото пръсках с цикатридина спрей. За да изчезне белега мисля да мажа с масло от шипка, уж било ефективно.
За упражнения мисля за сега да го карам на разходки само. И аз знам че трябва да минат няколко месеца за каквито и да е било тренировки.
Някоя мама дали вече ползва слинг? Мисля тези дни да посъбера малко инфо от кога мога да ползвам и какъв е най добре да си взема.

# 116
Аз мажа с контратубекс. Наболява ме раната от време на време, когато нещо се презоря.

Еластичен слинг можеш да използваш още сега. Можеш да попиташ в тази тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1268134

Ние имаме Caboo, но се използва след първия месец.

Кога къпете бебенцата? Всеки ден ли?

Ние засега се къпем през ден, като не всеки път използвам измивен продукт.

# 117
аз къпя всеки ден , като само дупето е винаги с измивен продукт Simple Smile А в ваната сипваме едно олио специално за ваната Simple Smile

# 118
Момичета спешно помагайте, гърдите ми са оточни  и силно болезнени. Това защото на третия ден ме караха насила да си храня бебето, без да имам и грам кърма, не ми даваха даже мляко за него.Той ревеше аз го слах на гърди и ми разрани и зърната. Казаха ми за окситоцин но аз не знам. Дано не ме въресе тази вечер

# 119
  • Am Dorf (BB)
Как действах аз -- Кърми на поискване, преди кърмене слагай топли компре на гърдите (аз използвах торбичките с костилки, коиро са предназначени за колики, като ги топлех я микровълновата). След кърмене задължително слагай студени компреси. Тук между 2 пласта кухненска хартия се слага извара, и така се слага върху гърдите (без върху зърната и ареолите). Мазало е, но е мн ефективно. Тегава фаза е, но всеки минава през нея.

Общи условия

Активация на акаунт