"БРАТЯ" - сезон 3

• 27 926
  • 789
  •   1
Отговори
# 345
  • Другата България
Култовият момент за мен в този епизод беше онзи, в който двамата баджанаци стоят един до друг в еднакви леко разкрачени пози, с еднакви тъмни панталони и черни блузлета отдолу под напълно еднакви тютюневи /кафяви/ сака. Ама съвсем еднакви, като по калъп! Срещу тях шефчето им бълва огън и жупел, Калин : "Аз ще я разпитам", а после Черкеза :" НЕ, не, аз ще я разпитам!" Няма такъв смях, тая Зайка опропасти двамата елитни ТОП БОБ ченгета, такъв смут внесе, че Калинко гледа като поср@н, и работата ще си загуби.....май.
А Дражко разгеле, стопли. И той не стопли, Радо го стопли. Ако не беше Радо, още щеше да обикаля като ранено животно и да се чуди кой и защо, и как го порти. Всеки баш мафиот може само да си мечтае за такъв човек до себе си, като Радо. Аз бях сигурна, че ще напусне след онова унижение, след серията от унижения.
Сега разбирам защо ще има сезон №4.
Една дума - Лора.

# 346
Оффф тоя Калин!!! Дожаля ми за Ива. Хем иска да помогне на Лора,хем не иска да се кара с тоя обсебения. Полудял е. Да го отстранят от случая на Топал и да се укроти малко,че ме дразни.
Сандокан ще отече. Йес! Време му беше. И Гергана повлекана да си взима с него и да се махат. 😆
Лелката,дето наглежда Поли ме кефи. 😁 Добре играе.
Лора... няма да я коментирам даже.

# 347
  • Галифрей
@Сандо и Гери ( наричам го справедливост 🍸)

# 348
Разгелееее Hands Clap Добре, че бяха Радо и байчото от Смолян със съмнителната прическа. Само дето имам лошото предчувствие, че лекето пак ще се измъкне. Все пак присъства и на финалната за сезона сцена... дано поне тогава да го разкарат... окончателно.

Ооо 100% пак ще се измъкне, вече е усетил опасността JoyJoyJoy

# 349
А Драго като попита Лора "Защо ме извика?" и тя като отговори "Сигурно няма да ти хареса", реших, че е подписала самопризнанията и рязко ми се прииска да я халосам с нещо тежко по главата. Joy То пък било "само" предложение за разтрогване на брака. Ох, не мога...
Моментът, когато Черкезов прегърна Симеон, ми стопли сърцето. Много добър човек, разбра, че Симо е свястно момче и си промени отношението, браво. Калинчо не е толкова великодушен.
За финала на сериала - надали ще е перфектният хепи енд, сделката минава успешно, пускат Лора, с Денис заминават за Доминиканската република и се пекат на слънце до пенсия... Ние харесваме и симпатизираме много на Драго, Радо, Никсъна и т.н., но това не променя факта, че са наркодилъри, мафиоти и убийци... Само с тия 400 кила хероин колко деца могат да бъдат зарибени по дворове на училища и дискотеки и съответно погубени... Сигурно ще трябва да си платят за греховете по един или друг начин и да има елемент на "поука" в цялата работа...

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 02:33 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 350
Елементът “поука” го няма вече трети сезон…

# 351
Поуката е, че лошите винаги се измъкват. 😏
А, ако си поне малко симпатичен, даже може и да ти симпатизират хората. Същите, които утре могат да попаднат в ролята на Черкезов като баща. 🙄

# 352
Някой да ми припомни Лора молила ли е Денис да я измъкне? И как реагира като разбра, че се е накиснал в още по-голяма каша?
Тя от самото начало беше готова да признава и аз смятам, че има право да реши какво да прави с живота си. Поне някой герой в този филм трябва да понесе последствията от действията си и да отиде в затвора.

# 353
  • Галифрей
Иска да излезеле, писна й да седи в ареста. Все пак тя страда заради убиството, тъй,че си носи последвията. Човек когато е затворен се депресира повече.
Ще я измъкнат  тия сценаристи нарочно го протакват за пълнеж и драма. Ам за какво трябва  да лежи в затвора за законна самозащита? Тя не е искала да убива. Как може пълни долни отрепки ги пускат а нея не могат да пуснат? 😒

# 354
Лора не заслужава да поеме вината, тя уби при самозащита.
Калин заслужава да го изгонят от работа, защото само си въобразява, че е честен. Той е пристрастен и обезумял от злоба и жажда за отмъщение. Просто има такива хора, които не прощават. Не знам защо Жана толкова го хвалеше и превъзнасяше. Може би още е влюбена, милата.
Денис и дружките му по заслужават да влязат в затвора, нищо, че са всеобщи любимци.  Толкова продадена дрога и толкова деца със съдбата на Поли.

# 355
  • Галифрей
Нали знаете всеки сам си преценя 😂  Все пак това е филм, а и те не карат младежите да си купуват дрога само диларите го правят, а и те  като Поли сами си го правят. За това има филми,сериали и песни по тази тема да не се прави така и за знание.  
 Шоколада най- те прави щастлив, научно доказано,че когато човек яде шоколад се чувства по същият начин когато е влюбен, увеличава сератонинимът в тялото.

# 356
...Моментът, когато Черкезов прегърна Симеон, ми стопли сърцето. ...

Този, и също така когато Поли звънна на Симо. Много беше силно за мен - заради младостта, заради наивността.....И сега ми се пълнят очите. Предполагам, че за последно видяхме Поли, а и Симо в този сезон. Колкото и да не е харесвана тя, сладка е и добре играе. За Симката е ясно. Май всички го харесваме.
За Лора каквото мисля, сте го написила. Какво да признава, като ако не беше убила тя, щеше да бъде убита, оттам и любимият и. Реагира трезво в сценката.
За реотаните - явно гледам повърхностно някои моменти. ММ се опита да ми обясни, не мога да кажа, че се сетих и разбрах на 100%. По-важното е, че Драго стопли.

# 357
  • Пловдив
Тая Лора вярно тъпа...

# 358
Поуката е, че лошите винаги се измъкват. 😏
А, ако си поне малко симпатичен, даже може и да ти симпатизират хората. Същите, които утре могат да попаднат в ролята на Черкезов като баща. 🙄
Да, а друга поука е, че "лошите" няма как да се измъкнат без политически чадър над тях... Всички си имат прокурори и хора в правосъдието, които ги пазят и дори им възлагат задачи... Също така и двойният аршин не е за подценяване - великият бопаджия Калин Йосифов колко пъти си превиши правомощията и се възползва от служебното си положение, за да спаси кожите на жена си и сина си... И ако неговата жена беше сега в ареста за убийство, сигурно щеше да бъде готов да продаде не 400 кила, а 400 тона дрога, за да я отърве. Калин не е по-добър от Драго, само се мисли за нещо повече от него и има погрешна представа за себе си като морален и възвишен... Заради това и толкова ни дразни, а Драго го харесваме, защото е истински и сам казва, че не струва и се самобичува. Калин също заслужава възмездие.
Лора уби човек при самозащита, иначе нямаше такова намерение. Въпросът беше или тя, или той... Според мен няма какви грехове толкова да изплаща... И ако пистолетът беше законно притежаван (а той май не е и според мен това е основният проблем), можеше да мине по кратката процедура делото и да я оневинят (Примерно вървяла си по улицата, Оги я нападнал изневиделица и тя се защитила... При неговото досие на престъпник и чистото досие на Лора и реноме на полицейска съпруга никой нямаше да се усъмни в тази версия). Голям парадокс е, че човек като нея е зад решетките, а големите риби- убийци и мафиоти си джиткат на свобода. (Още едно послание Wink.)

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 16:53 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 359
Алиса, добър разбор си направила на милата ни родна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт