ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 008
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
Ирен, честит да е Марио! Да е здрав! 💙Бързо възстановяване на теб 🍀

Аз днес бях на преглед в 36 + 4, младежът е 3200, като преди 2 седмици беше 2200 и нещо ме съмнява предходното измерване, но каквото такова.
С подготовката сме до никъде... Тепърва предстои да правим лек ремонт, да сглобим кошарата, не съм започнала даже прането на дрешките, а да не говорим, че и багажа не съм си оправила, защото нищо не съм си купила освен една нощница 😄  Пълно спокойствие, все едно имам още 9 месеца пред мен... Какво е това не знам 🙃

# 91
Честити да са бебчетата, страхотни новини 😍 Аз съм готова с всичко, и вече направо се чудя какво да правя 😭 чакането е мъчително, а си имам още месец. Сигурно ще съм една от последните дето ще раждат 🤣

# 92
  • София
FB, стискам палци всичко да е наред и скоро да си гушкаш бебчето, то много ти се насъбра, но важното е, че вече си на финалната права.
Butterfly, то и при мен проблема беше, че с първата бременност отидох за преглед и на магарето ми текнаха водите, нямах контракции, после ми сложиха епидурална уж като зачестиха контракциите, ама не ги помня да бяха нещо страшно, която ме пусна чак за напъните. Но не е като да не знам какво е контракция де Simple Smile то и машината тая нощ си ги отчете, но просто вече бяха заглъхващи, още не мога да повярвам как от ядене си го причиних тоя стрес и срам главно Simple Smile
Дее и мен винаги ми е било супер шаш и неудобно как ще звъня по нощите, ама звъннах. Добре че все пак в спешното си ми казаха да не с притеснявам, че тя няма да дойде докато те не и се обадят допълнително да и кажат. Та поне не се разходи напразно жената. Мани ми звъняхме и на тия за стволовите клетки, както казах голям срам, но в крайна сметка не вярвам да съм единствената. Пък има сума истории за родили по път, даже последно моя приятелка от ноемврийките беше приета за наблюдение и в съседната стая жена родила (това в Токуда, ама в стая за настаняване, а не в родилна), та както се казва по-добре фалшиво, но на сигурно Simple Smile

# 93
Аиси , оказало се е че матката ми е много дебела и имам много сраствания. Аз си имам по принцип аденомиоза и ендометриоза. Имам и 2 коремни операции, последната преди година и 10 месеца. АГ-то ми каза, че Господ ме е целунал, за да успея да забременея, да износя и да родя това бебе.
Марио беше на кислород вчера за известно време,явно упойка та и на него е по действала.
Изписаха ме от реанимация, макар че протокол трябва да е утре, но не ми го дават още, защото съм с дренаж Sad

# 94
Много често се случва след секцио, бебенцата да са на кислород.
На нас не ни бяха казали и много се бяхме шашнали с първото ни дете, когато казаха, че е на кислород.
Цяла нощ бях плакала, въпреки че изключиха кислорода на синът ми още след час.
Той си изплака като го извадиха, но явно са го включили поради някаква причина.
Аз родих в 22,30ч и на другия ден в 16ч. още не ми го бяха довели.
Една акушерка ме пита как е малкият и аз като ревнах. Тя стои и ме гледа и се чуди какво ми е, какво е станало с детето.
А аз само хлипам и викам "ами те не ми го даваааат".
Та тя ми го доведе да си го видя за малко.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 17:27 от Лайкa

# 95
  • София
Ирен важното е че реално всичко е минало добре, за кислорода доколкото чета напоследък много често ги слагат, та не звучи притеснително. Много неприятно, че не ти го дават още, но скоро ще си го гушкаш.

# 96
  • София
Сигурно ще съм една от последните дето ще раждат 🤣
И аз, и аз със теб! 😁 Въпреки че заради това със скъсяването на шийката се моля да си поседи още време на топло бебка. Колкото повече, толкова по-добре.

Иначе вече почнах трета седмица, в която се чувствам като плазмодий.. 😁 По цял ден редувам дивана и леглото с книги, филми и ровене в интернет. ММ върти цялата къща - готвене, чистене, пране, миене.. Аз само ям и правя боклук.

Чакам с нетърпение прегледа в края на следващата седмица и малко след това да чукна тая прословутата 37 седмица и да отпусна душата.

Бях се заредила една вечер да режа етикетите от дрешките, но още не сме ги прали. Sad

Някак си се бях нагласила като изляза в 45-дневен да меря улиците, да чистя и да подреждам, ама то хората с право са казали, че животът е това, което ти се случва, докато си правиш планове за него.
Всички ми казват да се наслаждавам на това време и да си мързелувам, че после съм щяла да го търся, ама ей на - аз съм активен и деен човек по принцип и тоя мързел ме убива.

Мрън! Оплаках се!

# 97
Даммм, явно не съм единствената в това състояние с дивана , леглото, филмите 🤣.
Не че се оплаквам, ама се чудя отвреме на време аджеба това ли правят всички докато чакат тоз златен момент да дойде 😳

# 98
Ех, това е толкова хубаво, че сте готови. При нас още върви ремонта. Започна като малък и обхвана целия апартамент. Не купувам и нищо, просто защото няма в момента къде да го сложа. Същевременно основно лежа и се моля мъжа ми да приключи тази седмица.
Както съм по контрола, не мога да си намеря място, че вече съм в 9-ти месец, а не съм готова.

# 99
  • София
И мен точно това ме тормози - Има куп неща, които да се свършат преди беба да се появи, пък трябва да почивам.

Майка ми ми предложи да дойде и да свърши, каквото съм планувала, ама аз съм свикнала аз да си пипна.

Тази или другата седмица чакаме да доставят кошарата и ММ да я сглоби и остават някакви дребни неща, с които обаче даже не ми се занимава да влизам по сайтовете да търся (протектор за матрак, пелени, козметика и пр.).

Няколко пъти обаче гледах лекцията на Елена Василева за дишането по време на раждане и всеки ден си упражнявам и припомням. В главата ми ежедневно свири тоя виенски валс (който е гледал лекцията знае). 😁 Дано като дойде момента, да не забравя. 😁

# 100
Хахаха и аз я гледах и аз си я тананикам, ще си я пускам пак. Много ме кефи тази жена как обеснява, просто голяма увереност ми вдъхна Simple Smile значи ако има кой да дойде и да ми изчисти и да сготви приемам с отворени врати 🤣 хич не се дърпах като майка реши да изпере и изглади всички дрешки , ей голяма отмяна ❤ Даже сама си ми предложи да ни носи храна като се роди бебка , е как да не приеме човек , то мурзела така ме е обзел вече 🤣

# 101
Рошличка, все едно аз съм писала всичко, което си писала. Grinning Лежане, гледане, ядене, никаква подготовка и т.н.
ОБАЧЕ с тая лекция на Елена Василева за дишането ме довърши. Тази сутрин я гледах (само, че само веднъж) и сега сама се смея като се сетя за валса. Grinning Аз такава липса на чувство за ритъм и такт имам, че въобще не ми е ясно как ще се случи. "Упражнявах" само докато я гледах, но със сигурност възнамерявам да я превъртя още няколко пъти, че колко запомних..

# 102
У нас мъжът ми гледа детето, чисти, готви и т.н
Аз само лежа почти, въпреки че сутринта имах доста енергия и посвърших някои неща из къщи.
Майка ми все едно няма внуче и хич не я търся за нищо.

# 103
Аз с детето се занимавам в легнало положение, че мъжът ми иначе ще превърти играта. За уикенда съм предвидила да "пишем" писмо до Дядо Коледа, хем ще съм полегнала, хем ще се занимава.

# 104
Здравейтее, 37 гестационна седмица съм - бебчо е 3 кг, с главата надолууу към мехура ми.. 😀
Само се притеснявам , че хемоглобина ми е 80 и трябва още да го вдигна, понеже не искам кръвопреливане. 😣 С таласемия съм, давайте идеи за хемоглобина. 😒

Общи условия

Активация на акаунт