ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 036
  • 719
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Dee жив и здрав да ви е Лъчезар, много да ви радва. На теб бързо възстановяване - имаш ли шевове или ти се размина Simple Smile
Относно кърменето в Токуда са пълна скръб с насоките и помощта. Винаги кзват за тия силиконови накрайници, както и да даваш дозата АМ. Друга грешка е да оставиш бебето през нощта (тогава най-много се стимулира лактацията). Аз тоя път си я държах при мен и я оставях само за 1-2 часа да поспя, но след хранене. Евентуално можеш да си я вземаш само за кърменето и пак да им я връщаш за да си починеш добре. От моя опит с зърната и двете ми деца първо ми ги разраниха, както аз казвам за да си ги оформят сами, но с крем и малко стискане на зъби и това минава и после вече не боли и всичко е ок. Но пък по лекциите на Елена Василева се води, че от началото не би трябвало да боли на мен не ми се получи въпреки че уж поемаше добре зърното, но явно беше плитко колкото и да опитвах да и го набутам Simple Smile В моята стая и аз и другата жена си бяхме разранени ама пък си кърмехме без добавки. По мое мнение и това хранене на 3 часа не е ок за кърмене, на Никол и давах на поискване - но в Токуда се дразнят, че им разваляш графиците Simple Smile Те казват и да не предлагаш повече от 5 минути гърда - едната 5, другата 5 и после даваш АМ - уж тчно с цел да не ти ги разрани. При първата ми дъщеря ги слушах и затова първите 5 месеца беше на смесено хранене. Сега още от болницата е само на кърма и за момента наддава добре. Пожелавам ти успех с кърменето - стига да го искаш ще се справиш, особвно като си се прибереш вкъщи на спокойствие и без правилата на болницата. Може да си запишеш и час за консултация с Ася Демирева можело и онлайн и уж са много доволни.

# 586
Леке Дее, честит да е Лъчезар 💙 и аз те мислих цял ден, прекрасни новини! Наистина в болниците тук няма никаква адекватна помощ Sad

# 587
dee92 Честит принц. Да сте живи и здрави и скоро към вкъщи двамата. Ще се справиш с всичко, ти си силна и те мисля да знаеш Blue Heart Heart Blue Heart

# 588
Честит да е Лъчезар! И аз цял ден те мисля. Браво за раждането! Ще се справите и с кърменето. В болницата и на мен ми беше зор първия път, въпреки че акушерката даваше някакви акъли. Вкъщи нещата ще са още по-добре, само воля и постоянство.

# 589
Какво мислите за индукцията? Бихте ли го направили при разкритие 1,5 без никакви контракции? Вече незнам какво да правя…

# 590
Честито бебе Лъчезар, браво, dee Simple Smile Успех с кърменето и много да си се радвате Flowers Four Leaf Clover

Габи, явно е дошъл моментът, стискам палци да мине леко при теб Simple Smile

MGB9, може би нещо съм изпуснала, ама защо индукция, не може ли да се изчака да тръгне естествено?

# 591
aureos Нямам контракции изобщо. Ще си лежа и ще чакам да започнат.

# 592
Честито бебе Лъчезар, браво, dee Simple Smile Успех с кърменето и много да си се радвате Flowers Four Leaf Clover

Габи, явно е дошъл моментът, стискам палци да мине леко при теб Simple Smile

MGB9, може би нещо съм изпуснала, ама защо индукция, не може ли да се изчака да тръгне естествено?

Ами  може да се изчака, но лекарката ми предложи, ако искам може и по-ранозащото ми е второ раждане и то за кратък период, така че могло да се направи.

# 593
  • София
Какво мислите за индукцията? Бихте ли го направили при разкритие 1,5 без никакви контракции? Вече незнам какво да правя…

Защо искат индукция? Аз бях с 3,5 см и си ме пуснаха да си ходя и да чакаме да си тръгне само когато реши.
Не че е проблем, но има ли причина?

# 594

Защо искат индукция? Аз бях с 3,5 см и си ме пуснаха да си ходя и да чакаме да си тръгне само когато реши.
Не че е проблем, но има ли причина?

Не, без причина.

# 595
Ако бях аз и нямаше причина за индукция, бих си изчакала естествено. Не само защото за бебето си е добре да дойде, когато е готово, ако всичко е наред, но и защото доколкото знам, индукцията е неприятна и за майката, и за бебето. Пак казвам, за мен е това, ти може би имаш други съображения Simple Smile

# 596
Добре дошли на новите бебенца! 🍀
И аз съм вече в отбора на мамите. Днес се роди Димитър 💙 3240г. и 50см. Писах сутринта, че ми падна тапата, а явно и водите ми започнаха да изтичат постепенно, имах и контракции, които не можех да определя точно като такива понеже бяха по-слаби и от менструални болки за мен. Дойдох в болницата с 4см. разкритие без да го усетя. И така от приема в 16 часа, в 18 имах пълно разкритие и бях вече в родилна зала. Бебчето изплака в 18:40ч.
Пожелавам късмет и кураж на момичетата, които са в очакване все още. Не е страшно 😊

# 597
  • София
Честито Деница, жив и здрав да ви е Димитър.
MGB9, както се казва решението можеш да си го вземеш само ти, ако бях на твое място бих изчакала до 20ти и ако не е тръгнало и го предизвикаш ще си вкъщи с бебето за Коледа Simple Smile
Аз и с каката си чаках всичко да се случи нормално - нея я родих ден след термин, почнаха да ми текат водите и си ми пуснаха окситоцин (което май също си е вид индукция)и си имах и упойка и всичко беше супер.
Сега след фалшивата ми тревога, можех да настоявам за индукция и можеше да си имам пак упойка и да минат малко по-добре нещата, но пак не съжалявам де - сега си се хваля как съм родила напълно естествено за под 40 минути Simple Smile
Иначе съм чела че индукцията може да доведе до повече болки, а и до секцио. Важно е и какъв вид индукция ще ти предложат. Ето тук има различни видове: chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/files.royalfree.nhs.uk/Patient_resources/Maternity/Induction_of_labour_leaflet_-_Bulgarian_210115.pdf

# 598
Привет!
Честито на всички мамчета! Живи, здрави и силни рожби! Heart
Нека и аз се похваля с втора дъщеричка, родена на 27.11, но с термин 11.12. Heart Eyes

MGB9,
Сегашното ми раждане беше с индукция. Имах разкритие 4 см и доктора ми реши, че ще го предизвикат. Не беше много приятно, цялото преживяване. Според мен с 1.5 см. разкритие, недей се тормози...Бебето си знае, кога да тръгне.. Innocent

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 00:28 от Miss_Vi

# 599
Кога ти е термина? Моят е 20.12 Wink
2019 нямах разкритие , нито контракции и ме приеха за индукция.

Общи условия

Активация на акаунт