Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 888
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Аз винаги съм си мислела, че когато имам деца, няма да ги водя по сватби, докато не станат на по 5-6. Струва ми се, че когато са мънички, нито аз, нито те ще успеем да се порадваме на събитието.
Иначе ние имахме салата, мезета, предястие, основно и торта. Не съм била на сватба без предястие досега.

# 541
На мен децата не ми пречат, обичам малчуганите на приятелките ми много, но разчитам на родителите им да имат common sense и да не ги пускат да търчат по време на първи танц, ритуали и т.н. Тоест - да си ги гледат. Ставала съм свидетел на страшни сцени, тръшкане и истерии, а както казаха и по-горе - все пак не е детски рожден ден.

# 542
От моя опит - особено внимавайте за децата по време на рязането на тортата. Sweat Smile При нас всичките се скупчиха околко нея, пречейки на фотографа да направи снимки, а едно даже тръгна да дърпа със себе си масата на колелца, върху която беше тортата, аз дърпам от другата страна.....абе цирк. Joy
Та съвет от мен - при наличие на повечко деца, задължително наемете аниматор, който да ги забавлява, като времето му да включва и момента с тортата. Докато аниматорът беше с тях почти не ги чухме и видяхме, а и родителите и децата бяха много доволни. Simple Smile

# 543
Аз като бивша булка и настояща млада майка, бих искала да споделя моето мнение.
Напълно съм съгласна, че родителите трябва да си гледат децата и да не ги оставят да търчат напред-назад по време на ключови моменти. При нас едно момиченце искаше да влезе с нас в ресторанта, после се била устремила към мен по време на сватбения танц. Е, не ме е достигнала, обаче има страхотна снимка от този момент. Ще и я покажа, когато порасне.
По-добре кърмеща под шал жена по време на ритуала, отколкото реващо бебе. На мен не би ми пречило да се кърми (кърмещите звуци няма да се чуят на видеото, но плачът - да Grinning ), но пък ме дразнеше идеята коктейлът да е преди подписването точно заради мисълта, че някой може да реши да мези, докато ние си казваме да.
Има вероятност, ако кажете на някого да не идва с дете, да не дойде въобще. Не защото не ви харесва/обича/уважава/цени, а защото няма кой да му гледа детето.

# 544
Нашето меню е салата, плата с няколко вида топли предястия, основно, следястие което са плата с колбаси и сирена и торта. И аз мисля, че никога  не съм била на сватба без предястие.

Относно децата и аз се чудя за аниматор. Обичам деца, но баш на сватбата не си представям да тичат и крещят. Повечето ни приятели казаха, че ще идват без тях, купонясвало им се. Когато ходихме да видим водещата на изнесен ритуал по време на сватба, 3 деца около 4-6 годишни се гонеха и крещяха около младоженците, а родителите седяха и си пиеха коктейли, което направо ме ужаси, колкото и да сладки това за мен е неприемливо.

# 545
  • София
Ако ще ходя на сватба и ще треперя да не разваля настроението на булката, по-добре да не ходя въобще. Тя цялата сватба е ключов момент и едно дете може да обърка нещо по всяко едно време.
Хора, сватбва е. Деца ви очакват. Не е парти за рожден ден... Не знам защо така ви травмират тези деца. Ключови, колко да са ключови. Имате си сватбена фотосесия.
За мъничките (1-3 години), които са и най-"опасни" аниматор едва ли би свършил работа Simple Smile . Децата ще искат около родителите си и да пипкат навсякъде.
При нас деца под 5 години няма да водят Grinning , но явно и моите близки са по-съобразителни, не знам...
Аз също не бих завела бебе/ малко дете, но ми е симпатично да гледам снимки от сватби с малки деца около булката.

# 546
  • Пловдив
На нашата сватба имаше много деца, в различни възрасти, получи се весело, имаше изключително много непринудени моменти и веселие, с риск да съм по-крайна и без да искам да обидя някого, не мисля че снимката на тортата е най-важното в сватбата, както и фотосесията като цяло, децата създадоха изключително веселие, а самите родители бяха доволни. Но естествено имаме различни виждания и всеки има различно мнение, например за мен беше достатъчно да имаме фотосесия преди ритуалите, а след това бях инструктирала фотографа да снима гостите, да улови хубавите моменти, точно тези които са непринудени. Изключително забавен момент беше по време на хвърлянето на жартиера и един малък сладур, който зае стратегическа поза. Ами не мисля, че това развали сватбата, не бих забранила и на приятелите ми да доведат децата си, независимо от възрастта, именно защото ми се струва егоистично.  За мен сватбата е едно събитие, което споделяш с близките, далеч не е само фотосесията, роклята, перфектния грим, цветята, и точно тези непринудени моменти, които децата може да създадат са най-ценни.

# 547
Ъпдейт от мен относно халките от Assos - замениха мъжката халка с тази, която беше налична в магазина - всъщност тя му беше точно при меренето, не знам защо поръчахме все пак с половин номер отгоре, а реално е дошла с цял един. От магазина се изпуснаха, че са знаели, че е дошла не точния размер, но… явно ако мине-мине. Все пак видяха, че излиза свободно неговата и добре че просто сменихме едната с другата налична… само че сега пък допълнително ще се гравира ръчно неговата, а моята е лазерно и ще се различават, ама… явно лазерното им е само в Турция още при изработката. Относно моята ме убедиха, че по-малкия размер наистина ще ми е малък Simple Smile определено вече съм по-спокойна.
Взех си и поканите, етикетите за ракия, както и подаръчетата за гости.

# 548
  • Wonderland
Някой знае може ли да ми обясни ролята на ди-джея освен да осигури апаратура. Интересува ме дали има ди-джеи, които и водят сватбите (игрите и ритуалите) или за това се взима водещ. Иска ми се да не плащам за двама човека. Ще се радвам да споделите мнение/ опит. А ако някой има конкретни препоръки за такива хора около Бургас също може направо да сподели.

Единични случаи са DJ-ите, които ще ти откажат да водят сватба. Като цяло се подразбира, че всеки DJ е и водещ, затова има разлика между DJ за сватба и в дискотека Grinning Той не е там само да пуска музика и да мълчи, но ако попаднете на някой не особено известен местен - питайте изрично.

Sherilyn аз не съм била на сватба без предястие май... сега като го каза и се замислих, де. На нашата имаше салата, предястие, основно, десерт и студени плата през цялото време.
За мястото - вижте и Face Bar & Dinner в Горна баня - не знам условията, но знам, че позната преди години си прави сватбата там, точно във вашия стил. Аз много харесах На върха за нашата, но за съжаление се оказа мъничко за финалната ни бройка. Градината на Експо или Лебед в Панчарево според мен също са супер варианти - първото, обаче, е възможно само за дневна сватба, ако нямате против такава - след 22 ч. ви пренасят вътре на коктейлни маси.

# 549
Рапунцел, благодаря  ти! Като гледам, тази година няма да се справим. Но въпреки това ще оглеждам места и за догодина да съм се ориентирала.

Явно с бъдещия младоженец имаме много различни виждания, защото детайлите въобще не ги знае, не мисли за тях. То сватбата не е само ресторант и фотограф, ама айде иди обяснявай 🤣

Относно това предястие.. аз ви питах, защото и на мен ми беше странно. Сватбата беше вечерна и доста време поседяхме и в ресторанта и преди това на церемониите. Ясно, че никой не ходи на сватба с идеята да се наяде, но аз искам качествена храна в достатъчно количество.

Имаше сухи мезета, салата, основно и десерт-торта. Нямаше вегетарианско меню, което е минус за мен, защото аз хапнах само зеленчуците отстрани. И затова ми стана странно, че нямаше предястие, аз на всички останали сватби съм виждала да има.

# 550
Хаха, Шерилин, моя младоженец в началото се беше концентрирал върху документите и ресторанта, не беше му хрумвало за фотограф и диджей. Повечето са така, нормално е, понякога дори не се налага да ги вкарваме много навътре в нещата и да им обясняваме тема, цветен код и прочие.😂

# 551
Хахах, лейди, разсмя ме! Значи… моят е ок с наличието на фотограф и диджей, но според мен като им чуе тарифите ще получи удар! 😂

Според него никой не е забелязал предястието има ли го, няма ли го! Нито дали ще се гримирам сама или с гримьор! 😅

# 552
Според моя може да ни снима и някой вуйчо, който има камера. Ама то затова не ги оставяме тях да организират сватбите 😆

Записах си час за грим за подписването при Боряна Стефанова (харесвам я отдавна  и много исках да ме гримира за някой повод). Моят мъж беше изумен, че съм щяла да ида до Лозенец (все едно ще си ида до Бургас за грим, нямало ли някоя гримьорка в нашия квартал) и че изобщо някой ще ме гримира (аз много добре съм си се гримирала). Сега се чудя да му казвам ли изобщо, че и на фризьор ще ида или да не го стресирам допълнително 🤣

# 553
И моят бъдещ мъж няма представа какво трябва да има на сватбата, но проблемът при нас е, че и аз нямам Laughing Колкото повече го мисля, толкова повече ми се струва, че нищо не ми трябва освен документите, ресторант и евнтуално ди-джей и видеограф. Не разбирам смисъла от пари за украса (особено предполагайки колко е скъпа) нито за водещ различен от ди-джея (за което бях питала по-нагоре и благодаря за мненията). Дори искам да ви попитам какво ви е мнението за поканите? Аз мисля да си направим видео, което да изпратим на всички, а физически покани само за родителите за спомен.

И също, ако някой е бил на сватба, или замисля сватба, с някакво участие на певец, група, фокусник или нещо друго, може ли да споделите впечатления?

# 554
Хахаххха, не, не, аз мислех, че само моят е такъв! Браво за избора на Боби, аз мисля, че тя е отличен гримьор. Беше в съседния курс в университета и често имахме лекции двата потока едновременно. Винаги я помня с перфектен грим, ежедневен, но личи, че е пипнат и на място!

Иначе моят мъж смята, че всек ресторант ни очаква с отворени врати. Буквално отивша и казваш, че вдигаш сватба и те червен килим ще ти опънат, докато ти се молят да им станеш клиент. И понеже моето основно изискване е да сме в градина (на отворенко, открито), а не вътре в зала/ресторант, това се оказва по-сложна задача, но според него имало стотици такива ресторанти, просто аз не ги знам. Можело да нямат сайтове! 😂😂😂😩

Общи условия

Активация на акаунт