Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 882
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Роклята е капарирана и мога да отдъхна Tada. Бях в четири магазина в София и нищо не ми хареса, в петия стана чудото.
Бях много разочарована, че няма да е голяма рокля, но е ми седят меко казано абсурдно и се насочих към по-обрана.

Бърз преглед на магазините, може да е полезно за някого:
    - Сватбен център София  - роклите са като пердета, много неприятни материи. Обслужването е 50/50.
    - Jollie - бяха много мили, но с единствената, която ми хареса нямаше как да се храня и трябваше съвсем леко да дишам. Уникална рокля за снимки, но не и за цял ден.
    - Be Queen - отново страхотно отношение и рокли. Имаше и доста намалени. Харесах си две там и почти капарирах едната.
    - Wedding Residence - много мила дама, но нищо не ми хареса. Доста от роклите бяха с горна част тип бюстие, при което се виждат чашките и банелите, което лично на мен не ми харесва.

иии crème de la Crêpe...

Cherie Cherie - ако някъде се съчетват адекватно високо качество и висока цена, това е там. Цените са като в Jollie, Be Queen и т.н. (т.е. по мое мнение високи), НО материите и роклите са невероятни. Супер леки, много приятни и много високо качество. Кройката им е много хубава и на големите рокли и на русалките. Талията не се губи при големите рокли и са изключително леки, с русалките може да се диша и ходи.
    В момента имат и намаление на наличите рокли.[/list]
    Там намерих и своята, която комбинира всичко, което харесах в 2-3 рокли, които ми допаднаха в други магазини. Много удобна, ще мога да се храня, движа и сядам с нея, което си е значителен плюс.Laughing

Та.. преглътнах цената и капарирах Laughing  Не ме разбирайте погрешно, грехота са толкоз пари рокля, аз исках наполовина на намалената да дам, но нямаше нищо, което да ми хареса.

Преди време бях ходила в Ивоар, изключително неудобни, но красиви рокли.

Тъй като установих, че повечето рокли (във всички магазини по-горе така ми казаха, освен Сватбен център София) идват Украйна, за дамите, които още нямат рокля, имайте предвид, че в момента не правят поръчки и продават само наличните модели, като някои са намалени. Така поне ми казаха преди седмица.

Сега трябва и обувки да търся, че на тази рокля не отиват гуменки, както исках.

Тортата я поръчахме от Didy's Cake - препоръчвам ги с две ръце за София и околностите. Мисля че и доставят, но не знам какви са условията и до колко си струва. Поръчвали сме от там и за други поводи, много са вкусни. Бяхмe на дегустация и в Adela Cake, но там не ми харесаха толкова, по-скоро нищо особено, a са доста скъпи.
    Условията на транспорт бяха меко казано абсурдни.

Ние нашата кутия ще я вземем от декораторката за деня и няма да я купуваме и добре че така стана, защото цените са безумни.

Подаръците за гости са ни от групата Купи подарък от майка на дете с увреждане във фейсбук, една майка от там ще ги направи. За мен са излишни, но явно се очакват, та решихме да са от там, поне парите отиват при човек, който наистина има нужда от тях. От там са ни и чашите - DrenskaArt, дамата има и отделна страница във фейсбук.

# 586
    Или са от Украйна, или са от Русия, като не знам кое е по-зле. Аз съм от вторите и уж поръчките се изпълняват, но вече как ще дойде тази рокля си нямам и понятие.

Споделям мнението за Cherie Cherie, много приятно момиче, много красиви рокли, но просто не намерих моята там Simple Smile

# 587
    Cherie Cherie е страхотен бутик. Отидох още в самото начало, когато беше открит и бях очарована от отношението и от възможността за двучасова проба. Така няма бързане и успях да пробвам всичко, което исках и самото място е много просторно и светло, а разнообразието от рокли и модели не е за подценяване.
    Взех си роклята от Mille bridal, но то просто беше любов от пръв поглед. А и много си мачнахме с Мила. Дори вчера заведох мама и тя си поръча рокля за сватбата от нея. Винаги коментарите ѝ са на място и помага страшно много в избора без да е натрапчива.
    С кумата отидохме заедно до Jollie за колекцията им от бални рокли и по-голямо разочарование не съм имала. Единственият плюс е, че дават калцуни ( както и в предишните два магазина, за които говоря). Пробата беше само 30 минути. Още с влизането ни казаха, че кумата ми е едра и няма как да влезе в повечето рокли. Не искам да съм пристрастна, но момиче с размер между 36 и 38 не е едро, но дори и да е как може да го кажеш на първо изречение. В крайна сметка прекалено много харесахме дадена рокля и искахме да я капарираме, за да помислим няколко часа - категорично отказаха и извинението беше, че ако това е нейната рокля ще си я чака утре ( не се наемат да правят поръчки заради ситуацията - говоря само за балните рокли). В крайна сметка решихме да заплати  роклята, но ни казаха имате точно една минутка да финализираме всичко до края на нашия час. А ние просто искахме да видим  как стоим двете с токчета една до друга. Буквално ни изгониха, независимо от нашата покупка. Настаниха следващата девойка, която имаше час ( разбираемо, защото никой не иска да чака, но отношението беше трагично …). Капакът на всичко беше, че дори не желаят да съхраняват роклята при тях и съветът беше: ако се намачка изгладете си я с парна ютия. Не знам дали просто не видяха в нас две млади момичета, които просто им губят времето, защото нямат пари да закупят роклите им или просто са си такива, но не бива да съдиш така клиентите си. Все пак нямат представа дали можем или не да си позволим тяхната стока 🤷🏻♀
    Толкова съм щастлива, че не посетих този “бутик”, когато аз търсех рокля. Също така част от наличните рокли бяха нацапани с грим, защото ми беше любопитно да ги погледна докато кумата се преобличаше.
    Дано само ние сме имали такава неприятна консултация и да го свържа с това, че просто не им е било ден.

# 588
    Изключително съм изненадана от този отзив за Jollie. Роклята ми беше оттам, но нито е имало коментари за теглото ми (42 размер съм, определено не съм финна), нито са ме пришпорвали, нито са се държали по този начин. Името на консултантката помниш ли? Защото силно се съмнявам да е собственичката на бутика, която обслужваше нас, а подобно отношение не е ок.
    Иначе много се вълнувам с вас, момичета, надявам се някоя да се престраши тази година да ни зарадва със снимки, защото миналата май само аз качих.

# 589
    Моята е от Milvana Moment's, испански са, с отлична изработка, срещнах изключително отношение и възможност за корекции до последния момент. Бях харесала рокля в сайта на Jollie, но нямат вариант да направят корекции и предвид, че на сватбата ще съм бременна в края на 6ти месец ми отказаха много мило.

# 590
    С кумата отидохме заедно до Jollie за колекцията им от бални рокли и по-голямо разочарование не съм имала. Единственият плюс е, че дават калцуни ( както и в предишните два магазина, за които говоря). Пробата беше само 30 минути. Още с влизането ни казаха, че кумата ми е едра и няма как да влезе в повечето рокли. Не искам да съм пристрастна, но момиче с размер между 36 и 38 не е едро, но дори и да е как може да го кажеш на първо изречение. В крайна сметка прекалено много харесахме дадена рокля и искахме да я капарираме, за да помислим няколко часа - категорично отказаха и извинението беше, че ако това е нейната рокля ще си я чака утре ( не се наемат да правят поръчки заради ситуацията - говоря само за балните рокли). В крайна сметка решихме да заплати  роклята, но ни казаха имате точно една минутка да финализираме всичко до края на нашия час. А ние просто искахме да видим  как стоим двете с токчета една до друга. Буквално ни изгониха, независимо от нашата покупка. Настаниха следващата девойка, която имаше час ( разбираемо, защото никой не иска да чака, но отношението беше трагично …). Капакът на всичко беше, че дори не желаят да съхраняват роклята при тях и съветът беше: ако се намачка изгладете си я с парна ютия.

Ужас... Недопустимо поведение.

Обръщам се към момичетата от София: трябва да ми сладкарница за торта за моминско парти. Ще ми се да е близо до Орлов мост. Може да звучи странно, но ще се събираме в ресторант наблизо, а аз ще пътувам за моминското с бебе и нямам възможност да обикалям из целия град. Бих искала максимално да се капсулираме в определен район.

# 591
    Торти "Нико", намират се до Докторската градинка на Оборище. Страхотни торти, а и са много любезни.

# 592
    В Jollie ни обслужи една дама, която беше около 50 годишна възраст, а жената, която ни каза, че не може да капарираме и ни обясни как да си гладим роклята сами според мен беше собственичката, защото беше доста бременна, а някъде бяха споменали за това. Никоя не ни се представи с име или нещо подобно.
    Както вече казах, дано просто да им е бил кофти деня 😬.

# 593
    Welt, Didy's Cake са горе-долу на Патрарха мисля и имат безплатна доставка за София. Не знам, дали те устройва. Освен, че от там поръчахме за сватбта, преди сме взимали за моминско и я бяха направили доста инересна.

# 594
    И моите мнения за Jollie са малко смесени. На първата проба никакво внимание, никакви обеснения, на вторта когато отидох да меря пак пък коренно различно. Не знам на какво се дължи. Другия месец съм за корекция ще видим тогава. Иначе на мен ми казаха, че може да съхраняват роклята ми при тях, може и да е само за булченски практика, не и за официални.

# 595
    Моля ви препоръчайте DJ, който води и сватби за гр. Бургас. Много искахме Иван Тодоров, но е зает Sad . Някак си ми се иска да бъде по-забавен и да не се ограничава в определени стилове музика. Надявам се да има такъв 😁

# 596
    Здравейте, мили булки! През есента ни предстои сватба и скоро започнахме с организацията, но имам няколко дилеми, затова ви моля за мнение ☺

Относно DJ се чудим дали е по-добре да са двамата отделни човека- водещ на сватбата и DJ  или един човек, който да изпълнява двете роли. Към момента сме се спрели на Бедрос, Ники Николов и JM Party Team. Моля, за съдействие и препоръки, ако имате такива. ☺

Също така ще помоля и за препоръки за Фото, тъй като намирам добри професионалисти, но на много високи цени (1700лв и нагоре), което ще надмине бюджета за това перо..

# 597
    А какъв ви е бюджета? Повечето са над 1500, по мои наблюдения.

# 598
    Смятахме за фото и видео общо да бъдат до 2 300лв- 2 400 лв., но не знам към кого да се ориентираме за качествени снимки и хващане на моменти, но и сравнително нормална цена

# 599
    За пакетна сделка ми се вижда ок бюджета Simple Smile Мисля, че назад сме коментирали и такива.

Общи условия

Активация на акаунт