Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 892
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Здравей, то края на април още не е активен сезон, така че би трябвало да намерите и фотограф, и ресторант, но вече се ориентирайте да запазвате. На мен Щастливецът ми се струва подходящ за такова събиране.

# 511
  • София
Здравейте, включвам се и аз в темата със скромна сватба от 4-ма души- ние + кумовете 😆 но въпреки това сме си наумили да имаме хубава арка с живи цветя (ще е изнесен ритуал) Искам да попитам някой от морето (по-конкретно в близост до Бургас) може ли да ни препоръча сватбена агенция, която да ни съдейства единствено за наем на арка от тях  и флорист, който да я украси в деня. (Евентулано и един букет и масичка за подписване).
Друга украса няма да имаме. Но хотела не може да ни съдейства, за това търсим агенция. Засега сме се спрели на агенция,, Яна'', като ще отидем да говорим с тях лично, но ми се иска да имаме и резервни варианти. Благодаря. 🌸

# 512
Здравейте, включвам се и аз в темата със скромна сватба от 4-ма души- ние + кумовете 😆 но въпреки това сме си наумили да имаме хубава арка с живи цветя (ще е изнесен ритуал) Искам да попитам някой от морето (по-конкретно в близост до Бургас) може ли да ни препоръча сватбена агенция, която да ни съдейства единствено за наем на арка от тях  и флорист, който да я украси в деня. (Евентулано и един букет и масичка за подписване).
Друга украса няма да имаме. Но хотела не може да ни съдейства, за това търсим агенция. Засега сме се спрели на агенция,, Яна'', като ще отидем да говорим с тях лично, но ми се иска да имаме и резервни варианти. Благодаря. 🌸
Здравей, това е мечтаната ми сватба 😁 в последствие решихме, че родители и най-близките може и да се разсърдят ако просто ги уведомим в последствие, че сме се оженили и така бройката ни скочи на 24 с децата. (Родители + баби, дядовци + леля/чичо + малко братовчеди, но не всички).
Аз исках да ви питам какво мислите за този тип “букети” дето не са букети ама на едно кръгче и отдолу украсено с цветя. Реално ние няма да имаме хвърляне на букет и разни там работи, трябва ми само за снимки и го намирам за по-интересно и разчупено. Какво мислите вие?

# 513
Moже ли снимка на букета? Аз не се сещам какво е по описанието. Или не съм го виждала все още?

# 514
Moже ли снимка на букета? Аз не се сещам какво е по описанието. Или не съм го виждала все още?

# 515
  • София
Уау, аз честно казано за пръв път  виждам такова и никак не е лошо, да. Но дори не знам къде ги правят 😄
аз иначе мислех за нещо такова
С рози и евкалипт мисля, че е. Но както казваш, то няма да има хвърляне и ще е само за снимките, та не знам дали да не опитам аз да си го направя, иначе ми се вижда множко 80-100 лв за букет...

# 516
Ами в момента има в пепко това за 8 лева, но трябва да се допълни с още де, много е постно така 😁 аз така или иначе съм се насочила към изкуствени цветя

# 517
  • София
Това е добра идея, да. И аз го обмислям това с изкуствените цветя попълнени с истински, хвърлила съм око на това

Ако може и другите момичета да споделят нещо за техните букети като цена ориентеровъчно, ако са истински цветя колко им излиза. По мои проучвания излеиза някъде около 100 лв. май. Ако е така, то за такава скромна сватба не знам до колко си заслужава така, май е по-добре с изкуствени попълнени с истински.

# 518
И моята сватба е от крупните 4 човека. Не искам голям букет, нещо малко да си личи на снимките, че аз съм булката, защото няма да съм със сватбена рокля - ние сме си направили тениски и ще съм с пола и кецове. Аз съм се спряла на нещо такова и мисля да питам в някой магазин за цветя дали ще ми го направят.
Скрит текст:

Иначе съм родом от Бургас, но живея в Сф и обмисляме като правим голяма сватба да е на морето, та ще си отбележа препоръките за агенция. Сестра ми се жениха на Амая Бийч, но ползваха услугите на някакви флористи от Стара Загора май беше. Струва ми се, че имаха място и в Бургас, където се срещат с клиенти, но съм забравила подробностите. Трябва да попитам.

# 519
Благодаря за снимките. Нямах идея, че вече има такива букети. Моят букет за хвърляне имаше три бели рози + гипсофил и някаква зеленина. Беше много красив, семпъл и евтин.

# 520
Много са интересни тези букети с металния ринг, според мен ще са доста подходящи за шаферки. Ще потърся и аз.

# 521
Здравейте момичета, искам да ви попитам по вашия опит как вървят цените на сватбените фотографи? Ние ще правим сватба в тесен кръг до 20 човека, но искам добър фотограф, за да ни остане за спомен. Предварително благодаря!

# 522
Здравей, аз съм попадала на цени от 1000 до 2500, като понякога е комплексна услуга, с видео, а понякога само фото. Нашият, например е 990 лв с двама фотографи и без видео.

# 523
Sherilyn , аз също искам да допълня моите впечатления от На върха. Първо и аз го бях набелязала, много ми хареса с гледка и всичко, кухнята им е много вкусна и градината е прилична. НО от градината настрани вляво се виждаше някаква грозна барака в съседния двор, освен това пясъчникът и някаква катерушка са почти до арката по спомен и трудно няма да са в кадър за снимки/видео. Имаше много допълнителни такси за изнесен ритуал (около 200 лв само защото има такъв), арка (около 300 лв по спомен беше, отделно от таската за изнесен ритуал) и още много такси и таксички. Другият проблем за нас беше шумът след 23ч, защото искаме да продължим и след това, а единственият вариант било ако влезем вътре, където както някой вече беше писал е доста вехто.
Определно бих избрала това заведение за друг повод, но не и за сватба.

Като вариант мога да ти препоръчам Корията, която е в София, въпреки че и там имаше някакви такси за какво ли не, но според мен е по-добре.
До Галени градини пътят е много разбит, доколкото знам. В Приказната градина пак има проблем с шума.

Принципно, разните допълнителни такси и т.н., и проблемът с шума ги има почти навсякъде. Няма ги на Вила Ектерина и Голф Клуб Света София.

Имам още една идея, не знам дали би ти допаднало, видях няколко сватби миналата година на хижа Червената шапчица на Витоша. Изглеждаха много готино, но я открих след като вече бяхме запазили. Там храната мога да кажа, че е много вкусна, държи се от млади хора (няма да ви сервират леща за менюто Grinning).

Съботите и неделите за тази година, най-вероятно вече са заети. Ние запазвахме миналата година в  през август за тази и имаше само  два свободни четвъртъка и то даже единият не беше съвсем свободен, а чакаха капаро за него... и така нашата сватба се оказа в делничен ден, което пък за моя изненада се оказа голям плюс когато търсехме фотографи и т.н. и също така не е проблем за гостите.

Децата ще са си при родителите, но и при нас са малко. Инструктирала съм екипа и координатора да гледат децата да не влизат в кадър на ключовите моменти, за да не ни развалят снимките. Надявам се родителите да си ги гледат, за да не счупят нещо и да не развалят украсата. Донякъде ме притесняват, защото в този форум четох какви ли не случаи и на няколко сватби, на които съм била, се случи точно това.

П.С.
Да допълня за фотографа, нашият е на 150 лв/час и за колкото време се разберем и е от малко съгласни на под 10ч.

# 524
  • София
Винаги можете да сложите *без деца на събитието.
Ако заради нещо счупено или бутнато ще си създавате такова напрежение и евентуално скарване с родителите, не си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт