🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 694
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 470
Някой може ли да ми обясни какво имат предвид с това:
"Ваня започва да прави грешки, които може да ѝ костват много"?
https://fermata.btv.bg/videos/vanja-zapochva-da-pravi-greshki-ko … ostvat-mnogo.html
В това видео не виждам къде са грешките.
Има грешен подход като цяло, снощи Георги и другите и казаха....Не може да ходи по гъза им цял ден и да им нарежда, все едно са в детската градина. Не им оправдавам поведението, но пък и тя ги третира като учениците си, а те все пак са минали отдавна оттам, други е въпроса кой какво е попил от училището. И тя изглеждаше кротка и смирена, пълна със светлина, ама нещо обърна другия лист- те не са роби, а тя не е кралица.
Благодаря.
От приложеното видео това не се вижда.

Естествено, че Кирил щеше да бъде уволнен от нормална компания заради изцепките си. Той вероятно затова работи сам - поведението му е неприемливо за колектив. Но мисля, че като мине време, острата критичност към него ще поомекне.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 14:06 от Not Sure

# 1 471
Знаем, че не излъчват всичко. Все още не разбирам защо Ваня е толкова хейтена. Отрицателни мнения има и от Жоро, Стефан и Живка.
Ваня танцува по нервите на другите.
Нямам подходящ материал под ръка да илюстрирам, ако ми попадне нещо удачно, ще споделя.

Точно така, няма подходящ материал, който да оправдае поведението на Кирил и Иво.

Кирил нали имаше теория, че на "паднал човек" се подава ръка. Беше възмутен в случая с Теди ..., а сега какво прави с Ваня?

Иво се опитва да засяга Ваня в професионален план ..., но забрави в епизода с познаването на четири вида алкохол от какво е направен, че не позна нито един път Smiley

# 1 472
Ваня няма печеливш ход. Кирил и Ивайло агресират, заяждат се постоянно и я провокират и тя започва да им налага забрани и да следи всичко изкъсо , защото опита с добро, но не става. Оттам другите скачат, че е много властна и досадна в хилядите си изисквания и така се завърта един омагьосан кръг. Ако Кирил и Ивайло не бяха започнали да я съботират от ден 1 Ваня щеше да е много по-спокойна и според мен щеше да остави много по-плавно да се случват нещата, но тя непрекъснато е в режим на готовност заради техните атаки и непрекъснато трябва да се защитава.

А Иван и Андрей стимулират агресивното поведение на Кирил и Ивайло непрекъснато. Тези "наказания" са прах в очите на зрителите да се отчетат, че нещо са направили. Ако те искаха наистина да спрат егресията им, досега щяха да са го направили.

# 1 473
Според мен както и да се беше държала Ваня Иво и Киро нямаше да са доволни. Не мога да разбера защо постоянно Кирил изтъква че Ваня не знаел това, не можела да направи онова и т.н., добре защо той не гледа себе си?! Много мразя хора, които постоянно гледат и правят сметка другия колко работа е свършил. Много ме дразнят изпълненията му, направо ако съм на мястото на жена му ще потъвам в земята от срам. Той наистина ли е толкова глупав или се прави, нямало да го управлява някой който знаел по-малко от него за работата, да само че в случая не си избира той управлението, като не му харесва и е толкова принципен защо не каза “напускам фермата, защото не мига да понеса че честно и по правилата Ваня е фермер, а аз разбирам повече от нея и не може тя да ми казва какво да правя”. Голям мъж няма що… Ивайло не ми се коментира, и той е дъно, но просто това че кирил претендира че е много възвишен и уважавал жените, цитира разни мисли от писмото на жена си и т.н. ме дразни още повече, защото и с просто око се вижда как е просто една злобарка. Много беше грозно когато каза че чакал всеки момент Ваня да се разплаче. Пълен глупак.

# 1 474
  • Другата България
Живка е най-подготвения за формата играч, който досега поне аз съм виждала.
С уговорката, че един сезон съм пропуснала.
Тя е изгледала всичко, умна е, хитра е, пресметлива е, интелигентна е и е подготвена прилично физически.
Съвкупността от тези неща я прави абсолютен фаворит за спечелването му.
Нямам представа дали в реалния си живот е точно такава, вероятно не, иска ми се да не е именно заради тази пресметливост в отношенията си с хората и употребата им за достигане на собствените си цели. Която поне за мен е очеизвадна, и Ваня не е първия човек, с когото я проявява. Същото се случи и със Стефан, и с Гошо. Тя самата не го крие.

# 1 475
А Живка не дължи лоялност на Ваня. И й го каза. Всеки е за себе си. Пък докъдето може.
Не дължи лоялност, но от човешка гледна точка би трябвало да я подкрепи.
Нейната вина е вината на безразличните, благодарение на които виреят хора като Киро и Иво.

П.П. Не харесвам Живка, пресметлива е. Някои харесват това в нея.

Живка не одобрява някои неща в поведението на Ваня - по-нагоре са ги описали много добре. Да не забравяме, че Ваня първа реши да стъпи встрани от техния лагер и да наруши дадена дума.

Не виждам защо трябва да я подкрепя и кое е "нечовешкото".  Не мисля, че когато онези идиоти крещяха по Ваня, беше умно някой да се намеси, щеше да стане още по-страшно. След като самата Ваня не успя да излезе сама от ситуацията, а седеше и ги слушаше и им се обясняваше - никой друг няма какво да направи. Все пак някои се опитаха после да говорят с тях - но това е като да спориш с радиото. Невъзможен е диалогът.

Аз не бих нарекла Живка пресметлива, защото тя не е играч на дребно като Коцето, а аналитична. Да мислиш с ход преди останалите е ценно качество, което малцина притежават.

Очаквам и тя, и Жоро да се разграничат от Ваня, аз, честно казано, също бих го направила. Ваня има още да опознава себе си и да се променя, надявам се да го направи, защото виждам, че се търси и страда, но го прикрива. Като цяло й симпатизирам.

# 1 476
  • София
daizy_g, тя сбърка още от началото. Тя им даде почивка цял следобед, само че те си работеха неща, защото знаят, че работата тях чака, докато Ваня си почива, правила си масажи с ролера и каквото още беше. Не се прави така, станеш ли фермер, действаш веднага със задачите. Ако беше отишла да мели брашно и да дои животните, можеше и да има малка разлика.

Кирил и Ивайло все щяха да й се отяждат, но можеше и да не стигне чак дотук. Те двамата са агресори и само си търсят жертва. Аз лично отговорих на въпроса защо и нейните хора я упрекват. за Кирил и Ивайло оправдание няма.

# 1 477
А Живка не дължи лоялност на Ваня. И й го каза. Всеки е за себе си. Пък докъдето може.
Не дължи лоялност, но от човешка гледна точка би трябвало да я подкрепи.
Нейната вина е вината на безразличните, благодарение на които виреят хора като Киро и Иво.

П.П. Не харесвам Живка, пресметлива е. Някои харесват това в нея.
И аз това не харесвам в Живка, казах го, за нея няма приятелство и лоялност, действа като машина...ако беше наистина силна щеше да намери начин хем да защити нейните, хем да си е пак един от най утвърдените претенденти за победата.
Признавам, че и мен Ваня ме дразнеше с прекалената си позитивност и лигави излияния, но когато спечели три дуела и то с абсолютно хладнокръвие, представи се добре на куйза, се издигна много в моите очи. Каквато и да е хиляди пъти повече заслужава да е фермер и победител пред ония страхливци. Вероятно ще гласувам за нея, харесвам много и Жоро.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 15:13 от mimi.7299

# 1 478
Ваня губи в дипломацията каквото печели на фронта.
Вече писах, че има склонност да дразни, но има неща, които много ми харесват в нея. Даже "харесват" е слабо, доста съм впечатлен.

# 1 479
Напротив, това е най силната и страна.

# 1 480
  • София
Аз пък си мисля, че тия смешници Кирил и Ивайло започнаха да агресират първо, защото Ваня изхвърли тая ревла Теодора и второ, защото на всичкото отгоре победи Лорчето в куиза за Фермер на седмицата. И понеже техния велик лагер не можа да се справи по правилата започнаха да ги нарушават. Ами слаби са ви жениците, кво да се прави, Краси, Цветка, Теодора... Видяхме, че и Жоро издуха Любо, така че колкото и да саботират - зле се представят на дуелите.

Подписвам се под това.
Ако Ваня беше отстранила Ралица да речем, щяха да й простят доста недостатъци.

# 1 481
  • Другата България
Именно, много точно казано.
И точно затова Живка е на светлинни години от нея, защото и в дипломацията е фаворит, и на фронта засега се представя прилично. За съжаление нещата не се свеждат само и единствено до това да се трепеш на арената и да се раздаваш на макс, трябва и чисто психологически да ги "обработиш" тези хора, не само тези вътре, а основно онези пред екрана. Защото аз съм сигурна, че ако Живчето е на финал, и има вот на фермерите от минали сезони, то той ще е именно за Живка. Както стана с Хепи Ванче миналата година. И онова Ванче печелеше дуелите, ама онова Ванче имаше доста различно поведение от сегашното Ванче.

# 1 482
Вече писах, че има склонност да дразни, но има неща, които много ми харесват в нея. Даже "харесват" е слабо, доста съм впечатлен.

Така е, но не всеки става за лидер - иначе като цяло аз също я харесвам. Но тя не успя да се сближи с никой и все пак остава най-добронамерения човек за мен в този сезон. Друг е въпроса, че възпитанието на Иво и Киро липсва, та да се държат със една жена по този начин. Ако моя мъж се държи с другите жени така, аз щях да виждам проблем във това.....

# 1 483
На стената пише Думата на фермера е закон. Не пише: Думата на фермера е закон, ако го уважавам/ако е работлив/ако е от “нашите”.
Фермер се става след победа в дуел или по предложение на отпадналия в дуел плюс победа в куиза, а при равенство - с гласуване.
Оценка на фермера по регламент - следващия понеделник, не в първия му ден от фермерството.
Изобщо не знам след това, което се прави през нейната седмица, тя каква мотивация да има повече за дуели оттук нататък.

# 1 484
Явно Ванчето не се включва и в задълженията много, тя е повече по приказките и светлината и това дразни другите...!

Общи условия

Активация на акаунт