Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 650
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
  • Замък сред облаците
Хоуп, големи вълнения при теб днес!
Така, две неща от мен. Прогестерон задължително изследвай, не рискувай. 20 лв е в крайна сметка. Герикапс (витА+Е) без изследване на вит А - според моите познания твърдо не. Вит А (форми ретинол, ретиноид и др изкуствени) има тератогенно действие и убива бременността, полезен е само ако си с доказан дефицит. Почни вит Е, той е Ок, подобрява лигавицата, а за за вит А искай второ мнение и изследвания (примерно от хематолог).

https://www.ema.europa.eu/en/documents/referral/retinoid-article … noid-use_en-0.pdf
Retinoid medicines, used mainly to treat conditions affecting the skin such as severe acne, are harmful to the unborn baby if taken during pregnancy. Oral (taken by mouth) retinoids must not be used during pregnancy.

Матея, честито сърчице!

Останалите дами - стиснати палчета!

# 301
Бриена, правила съм си изследвания в други лаборатории и съм ги носила на док в Надежда и е пълна глупост, че искат всичко при тях. Като си от друг град няма да се вдигнеш специално за това. Док и един път не е казал и дума.
Аз като записвах час не беше през формата и не съм носила нищо.
Както казах...подозирам , че нарочно така ми го каза ...  Като видях в разликата в цените между тяхната лаборатория и Цибалаб и започнах да се замислям как да постъпя , но щом не са ти правили проблем , може би и аз ще направя като теб Simple Smile
А да ви питам .. за пролактина ми каза на 20-тият ден след М , а в сайта на Цибалаб четох ,че е до 10-тият ден ... Имате ли наблюдения кога дава най-точен резултат 😳 аз тотално се изгубих от една седмица в превода ...

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 08:52 от Briena

# 302
Когато отидох на първичния, носех поне 20 страници (стари хормони) + тези, които изискваха. Думите на док бяха "От сега нататък няма нужда да пускаш всички хормони толкова често (имах няколко пълни пакети с * 5 от всякакви лабораторни промоции). Аз ще ти казвам кога какво, за да не харчиш и да не се бодеш излишно". Да, при тях, но само нужното. Възможно ли е това да е имала предвид, само по тяхно усмотрение?

# 303
Привет, момичета!
Минавам да почерпя, днес имам рожден ден 😁 пожелавам на всички нас здраве, щастие, късмет! Нека всички мечти да се сбъднат! ❤️

# 304
Jo di, бъди здрава, щастлива, усмихната, позитивна и сбъдни всичките си мечти! ❤

# 305
  • София
Честит Рожден Ден, Jo di. Много здраве, щастие и късмет във всичко. Нека всички твои мечти се сбъднат възможно най-скоро и да получиш най-прекрасните подаръци 😉❣️❣️❣️

# 306
  • Замък сред облаците
Честита да си, Jo di! Догодина да празнуваш в разширен състав!

# 307
Честит Рожден Ден, Jo di !

# 308
Честит Рожден Ден Джо !
Да си жива и здрава,и дано тази година ти донесе така мечтания подарък! 🤰😋🎂🍀

# 309
Jodi Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастие и успехи. И много скоро II чертички. 🌸🥳

# 310
ЧРД, Джоди! Жива и здрава да си, сбъднат и мечти ти желая Simple Smile. Тъкмо колежката почерпи за нейния РД с тортичка и ще си я хапна и за твое здраве. Пак наруших режима.

АА просто си безценна!!! Пия вит. А от септември. Моментално го спирам. Четох, е за суха кожа работи добре. Много съм зле. Добре, че ни отваряш очите за някой неща. Подценявам факта, че е хубаво да се пият витамини. Ама не мога да правя изследвания на всичко. По-добре без някой от тях явно.
Аз днеска съм с отрицателен тест-8 дена след прегледа, значи не е станало на едната датата, на която съм правила тест. Надежда има още! След 3-4 дена пак тест Simple Smile Добре, че са по 0,7 ст.

# 311
  • Замък сред облаците
Парушева, ретиноидните форми на вит А се пият по схема извън бременност - 1 месец от М до О, после 3 месеца почивка. Това е нещо полезно, което научих от темата за добавките на Денис. Безопасният вит А е бета каротен, той не е токсичен за бременност.
За сухата кожа обаче има много фактори - дали пиеш достатъчно течности редовно, проблеми с щитовидната имаш ли, колаген пбразуваш ли дистатъчно и тн. Вит Е също помага за кожата и яйцеклетките, лигавицата и няма противопоказания при бебеправене (след забременяване с консултация само).

Скрит текст:
мерси за хвалбите, в юлската тема ме нарекоха зъл дявол 😅 ама реалността не е за всеки

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 10:28 от АА

# 312
Честит Рожден Ден  Jo DI!  Бъди здрава и усмихната! Нека ти се сбъднат всички желания!
АА , страхотна си ! Даваш много полезна информация.  Аз като започнах да чета в тази тема и в другите за добавките си водих записки,
че ми беше трудно да се ориентирам.  Само да допълня преди да започнете с добавките е хубаво да се изследват поне основните витамини, и един преглед при АГ. При мен по време на фоликуметрия д-ра ми казваше че всичко е наред , но аз да подпомогна нещата , почнах вит.А, по схемата, Е, инозитол, нак и аргинин и отделно витамини С,Д,б12,б6,б9. Като отидох при д-р Калчев се оказах с по-дебела лигавица и той ми забрани вит.Е и А вечерна иглика също. Та така бях пресолила манджата. За това е хубаво , ако си види отклонение за нещо , тогава да се подпомогне с добавки.

# 313
Скрит текст:
хахах, как така те нахокаха?Нищо не разбират. Поне да проверяват нещата, никой не е добре да приема всичко за чиста монета.

Ами уж нямам проблеми с щетовидната жлеза, въпреки че според Денис имам като ми видя изследванията. Док каза ок са. Ще пусна ТАт и МАт и ще отида на ендокринолог, ма тука едни "специалисти" в СЗ. Ужас! Не знам какво ще правя с тия доктори, аман от "професионалисти". Пия между 1,5-1,8 литра вода на ден. И наистина ми се подобри сухотата на кожата откакто пия вит.А. Ще проверя каква форма е, на NOW е. Направо го спирам, че бая време го пия вече, ама ще прочета туй-онуй по въпроса.

# 314
  • Замък сред облаците
Мила, това е полезно инфо за вит Е-то и останалите добавки. Ние уж от много начетеност по форума си правим експерименти с добавките, ама накрая ето понякога се оказва, че предобряме нещата. За съжаление у нас никой не взима толкова насериозно взимането на витамини - докторите визирам повече, доста ги неглижират. Оттам и липсата на информираност сред нас пациентите за ползите или рисковете от тях.

Скрит текст:
Парушева, не искам да размятам съфорумката, просто знаете как понякога като са по-особени нещата влизам директно с инфото, че това и това е риск и че трябва да се следят изкъсо нещата, защото..... В случая ставаше въпрос за забременяване след аборт без да се чака първи цикъл, което по принцип докторите категорично казват да се избягва и явно съм я обидила жената с "критиката" си. Матея се опита да уталожи напрежението, за което съм ѝ изключително благодарна, но понякога с някои хора няма смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт