Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 655
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Това с добавките е малко "играчка-плачка" и много трябва да се внимава.
Скрит текст:
Пак си позволявам да дам пимери с моята мака, за която всеки чужд сайт, в който търсех съвети, пишеше хвалебствия при бебеправене и която пих с месеци и се оказа, че ми е тормозила ендометриозата. Със спирулината, която за една бройка да започна заради косопада и калция, но се сетих навреме, че с Хашимото не трябва да пия имуностимуланти. С гинкобилобата, пак заради косопада от Резилигото, която вече от тотална параноя проверих и се оказа, че за ендометриоза е тотално непрепоръчителна. И с ММ, който си мислеше, че има проблеми с черния дроб и с омега 3 си доскапа жлъчката.
Аз съм последния човек, който религиозно ще проповядва здравословно хранене с "трици и храна за зайци" като императивно, но ако ще приемам нещо като допълнителен медикамент, Бога ми, първо ще проверя дали ми трябва Simple Smile
Моя позната след аборт успя да износи здрав ревлив бебок. Беше питала дали няма да ѝ дадат магнезий, понеже на всички давали, док ѝ беше казал, че стойностите са ѝ чудни и няма защо да завишава излишно. Преди всеки преглед пускаше тестове и на тяхна база ѝ назначаваха съответните таблетки и дози. Покрай нея свикнах да съм мнителна и да проверявам всичко, преди да започна прием, а покрай резултатите от тромбофилията ще стана съвсем фанатична Grinning
Скрит текст:
Ако някой не е видял - направих темичката, която обещах. Ще се радвам да споделите по нещо за хранителните си навици при бебеправене. https://www.bg-mamma.com/?topic=1390662.new#new

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 11:25 от Inferiya

# 316
Витамините според моя АГ са важни повече след 16 г.с. някъде, защото от тогава плода дърпа много за себе си. Негови думи бяха, че бебето ще си вземе каквото му трябва и майка може да попадне в дефицит. Освен фолиева киселина нищо друго не било важно преди и в начална бременност. Аз за всеки случай послушах акушерката предния път и сега също и си вземам комбинирани от сега.

Парушева и АА не знам как да скрия текста: има тук една поговорка, че нещо е заседнало в "грешното гърло" на дамата. Та, нейн проблем. При такова положение май няма оправия и обяснение... Минаваш, продължаваш и ако не няма подобрение си живееш живота и драскаш в уютните теми. Хайде лек ден на всички и много усмивки от мен.

# 317
  • София
Момичета, минавам само да ви разкажа последните случки покрай мен.
Още не ми е излязла стерилната урина, но пък говорих с доцентката, която ми е правила операциите на уретера и тя каза, че с моите операции било възможно да имам сраствания на тръбите. Не е задължително, но понякога се получавало така. Тя е в Токуда. Каза днес да отида при нея и заедно да се качим в репродуктивния им център да разкаже на специалистите там какво ми е правено, защото аз няма да мога точно да обясня и те оттам нататък да преценят какво трябва да се направи, за да изключим този проблем.
Ако срастванията са вътре в тръбите, може да се установи с цветна снимка. Но ако са външни, може да се разбере само с лапароскопия, защото те няма как да се видят на ултразвук или цветна снимка.
Четох добри отзиви за д-р Шефкетова, която оглавява репродуктивния център в Токуда. Така че ми се струва, че отивам на правилното място. Пък и ще говоря с тях за честите ми бактериални проблеми, които правя последната година.
Така или иначе за мен е добре АГ специалистите, които ме гледат да имат връзка с уролога ми. Така че идеално се получава. Добре, че много свястна тази моята доцентка и винаги ако имам проблем откликва.

# 318
  • Замък сред облаците
Браво, Мариела! Много отговорно от страна на доцентката, така и трябва! Дано всичко е наред, но ако има нещо вярвам, че лесно ще се оправи. Но виж за бактериите и дано се оттървеш завинаги от тях (или поне за дъъъъълъг период).

# 319
Jo di честит ти празник! Бъди жива и здрава и в най-скоро време да гушкаш твоят рожба.
 Аз днес цъфнах за съжаление, имах малка надежда, но това е положението Sad
И сега съм в чуденка защо ми е дебела лигавицата. Калчев каза да не чета в нета, но не се сдържах. Не ми харесва това което прочетох за хиперплазията .
На 15.12 съм пак при него , да видим какво ще излезе. Излязоха ми изследванията.

# 320
Jo di, Честит рожден ден! С пожелание за много здраве и сбъднати мечти! Simple Smile

Mateya Zoe,честито сърчице!

hope77ly, силно стиснати палчета всичко да е наред! Simple Smile

Добре дошли на всички нови момичета и никой да не се задържа дълго тук.

Ние сме толкова уморени с децата,че не можем да се разпишем с особено много опити,но надежда винаги има,днес или утре се надявам да видя вече положителен тест за ову,ако ли пък не другият месец. Simple Smile

Хубав следобед на всички! Simple Smile

# 321
Jo Di, честит рожден ден!!! 🥰🥰🥰

# 322
Ох тази тема почти я изпуснах цялата. Още малко и ще дойде време за зимната.
Честит празник на Джо Ди, честито на всички момичета и успех и палчета на останалите!
Да се разпиша и аз - остават ми 3-4 дни до М .. надявам се че няма да дойде. За пръв път нямам ПМС освен че гърдите много ме болят. По това време вече обикновено ме свиват и яйчниците и кръста та... ще го видим. Позитивно настроена съм като всеки месец, надявам се да получа предколеден подарък този.
За първи месец съм си обещала че този път няма да бързам с тестовете и ще изчакам закъснение ако има такова... и така... последните дни са винаги най-напрегнати Joy

# 323
Нямам време дя пиша и аз. Много работа имам. Но искам специално дя благодаря на АА за цялата помощ и подкрепа ♥

Jo di -  сбъднати мечти и здраве ти желая!

Hope, имаш стиснати палци и от мен!

Аз днес бях пак при новото репро. Овулация е имало. Ще пускам прогестерон в понеделник,заедно с още няколко неща и така Simple Smile друго интересно при мен няма.
Успех на не/чакащите!

# 324
  • София
Малко съм в шок и въобще не помня как се слагаше скрит текст и директно слагам снимка. Днес трябваше да ми дойде, тестът е от преди малко. Не знам колко се вижда, но има бледа черта. Утре преди работа ще купя още..

# 325
Wow! Неизвестна, тук ще вземе да се връне вярата в Шуър чека Simple Smile Тихичко честито и да ни дозарадваш утре Heart

А скирт текст се слага ей тъй [ spoiler] текст [/spoiler ] само без интервал между [ и spoiler Simple Smile

# 326
  • Замък сред облаците
Тихичко честито!

# 327
  • София
Здравейте, дами. Резултатът от днешния преглед е, че бъбреците ми са наред, като изключим бактерията, която имам в урината(клебсиела пнеумониа) това е резултата от изследването и трябва да пия антибиотик. Репродуктивния специалист, който беше на смяна (д-р Райков) каза, след разговора с мота доцентка, че не е зле да направим една снимка на тръбите, въпреки че не е минала цяла година неуспешни опити. Каза, че след като има фактор операциите ми, може да започнем с изследванията по-рано. Изписа ми и хормони да изследвам, а на мъжа ми разширена спермограма по Крюгер. Допълнително като ме прегледа каза, че вижда образувание 21мм на десния яйчник и каза, че се съмнява за ендометриоза (обаче ме предупреди, че това е само предположение и не е задължително да е вярно, защото можело да се разбере на 100% само с лапароскопия.
Иначе забеляза и едно прекъсване на лигавицата на матката, което било характерно при жени, които са имали аборт. Аз не съм имала....или поне не ми е известно. Дали е възможно да съм имала и да не съм разбрала? Какво мислите. Предния месец ми дойде на 22ри ден вместо на 26ти, а аз понеже знам, че за да се задържи плода е нужно втората половина от цикъла да е поне 14дни. Дали е възможно просто да съм изхвърлила плода с кръвотечението от този цикъл?

# 328
Честито Неизвестна дано се насити чертичката!🍀🥰

# 329
Време беше! Честито Неизвестна и до финал. Дано провлачиш крак 🤩🥳
Добро начало на месеца даде!!!

Общи условия

Активация на акаунт