Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 653
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
Mariela Savova 707772, репродуктивният прави това през ден и е далеч по наясно. Ако има вагинална инфекция не се прави за да не навлезе в матката.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 16:59 от fillme

# 361
Здравейте, аз преди цветната снимка бях чела, че е хубаво да се пуснат изследвания за бактерии и гъбички, защото ако има, имало риск да се разпространят нагоре при цветната снимка, а като питах репро, каза, че не иска такива. Аз все пак на моя глава си самоназначих и пуснах изследвания за уреаплазми, микоплазми, хламидия и микробиология. Оказа се, че имам уреаплазма, която лекувах няколко месеца. Едва когато контролните изследвания излязоха чисти /моите и на ММ/ си направих цветната снимка.

# 362
Summery, тук става дума за уро-инфекция.

Скрит текст:
Мое лично мнение за лекари, които не изискват такива важни изследвания е "един зад врата и търсене на следващия". Това е като да ти извадят мъдрец без снимка...

# 363
Аз правих ЦС миналата седмица. Преди това доки ми беше пуснал микробиология. На нея излезе candida albicas. Като му се обадих да му кажа, ми обясни, че тя няма да е проблем за снимката. Важно било да няма инфекция. Междувременно ми назначи лечение за гъбичките. Но имах 3 седмици до снимката, не знам дали е от значение.

Успех! Flowers Hibiscus

# 364
  • София
Благодаря ви момичета за отговорите. Аз пусках микробиология преди 3 седмици, защото ходих на профилактичен, както всяка година и беше чиста. Но не знам дали важи това. 3 седмици не са толкова много време, но не са и малко. 🤔
Аз между другото му го споменах това и той не каза, че трябва да си пускам пак.

# 365
Масово репродуктивните лекари не искат МБ преди цветна снимка. И моя не е искал. Не казвам, че е правилно, но след като го правят…
МБ мисля, че важи 3 месеца.

# 366
  • София
Благодаря ви още веднъж момичета! ❣️
Ще послушам репродуктивния. Все пак наистина той е по-наясно с тези неща от личния ми лекар.
Уведомила съм го, че имам бактерия в урината и щом той е сметнал, че не влияе значи би трябвало да е така.
Хубав и усмихнат ден на всички ☀️ И успех 😉

# 367
Здравейте момичета! Излезе ми резултата. Днес е прегледа. Дано се види нещо. Желая успех на всяка една от вас!

# 368
  • Замък сред облаците
Хоуп, прогестеронът ми се вижда нисък за това ЧХГ. Моят беше 140 преди закъснение даже... Задължително обсъдете допълнителен прием.

# 369
Момичета, помагайте! Чаках търпеливо Денис да ми отговори в темата за хормоните и разбирам, че няма как на всички да отговаря, но знам, че всяка една от вас е минала или минава по този път и знаете притесненията, които преживяваме в чакане. Та молбата ми е, със сигурност имате повече познания от мен, към какви още изследвания да се насоча спрямо тези резултати:

# 370
Всичко ли спази преди изследванията? Без секс и стимулиране на гърдите предишните 24 часа? 10-15 мин. покой преди изследването и на кой ден са. Със сигурност има по-компетентне от мен, но ако си спазила всичко може би ще ти трябва консултация с док за пролактина. За тестостеорона не мога нищо да кажа

# 371
  • Замък сред облаците
За пролактина при завишено ниво е хубаво винаги да се повтори, за да е сигурно че наистина е завишен, а не инцидентно - преди изследването спазени ли са всички условия, без секс 48 часа, без пипане на гърди, без стрес, почивано ли е преди взимането на кръв и тн. Тестостеронът е леко завишен, но мисля че за него трябва да се видят и други неща - спортуваш ли ексцесивно, имаш ли инсулинова резистентност и евентуално други хормони.
АМХ е ниско, но витамин Д как ти е?

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 15:35 от АА

# 372
За пролактина преди мен са коментирали момичетата,моето амх излезе същото,което мен ме шокира,защото преди по-малко от две години и половина преди да забременя със сина ми бях с амх 3.14. Оказах се с тежък дефицит на витамин д,макар да знам,че не е много сигурно,че е заради това занижено,сега приемам витамин д. За оценка на резерва преброй и антралните фоликули на 2-3 ден от цикъла,моите бяха 18,което е много добър резерв,тоест това амх нещо не се връзва. За тестостерона не знам нищо. Успех!

# 373
И моя тестостерон беше висок,и допълнително пусках 17ОН прогестерон и вит.Д..Не знам каква е връзката,но ендото го искаше.
А как се спазват тия правила..Например за лабораторията..Никой не ме кара да чакам 15 Мин в покой,нито нищо.Те бързат да препаткат всички,и да си заминаваш.Даже като правих обременяването,стоях отвън на студа,заради обстановката.Не разрешават вътре да чакаш.Така,че единствено си представям,че би могло това със спокойствието да се случи в клиника...в лабораториите е много трудно в момента,понеже всеки ден е пълно с чакащи за антитела 😁

# 374
  • Замък сред облаците
Мери, тогава избирай лаборатория където спазват нещата за изследванията, че иначе кел файда. Само пари на вятъра. Аз като давах само ме питаха дали съм почивала, казах че седях на опашка 30 мин и съм била в покой - казаха давай, ами пролактина ми беше 200. За ОГТТ съм забелязвала, че изрично спазват времето и наблюдават кога да влезе дадения човек също (Кандиларов централата в Младост в случая).

Общи условия

Активация на акаунт