Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 651
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
Мери, аз скоро си пусках ей сега наскоро изледвания и си чаках на стола да минат 10 мин. Казаха ми на регистртурата на Бодимед да сядам, да си засека и като мине времето да влизам направо.

# 376
Да бе и аз бях в Бодимед.Първо чаках на опашка близо час..умрях от студ.Сигурно бяхме едно 30-40 човека..После влязох,бях седнала точно 5 Мин,докато изпия глюкозата и ми вземат кръв.После излязох и седях на една пейка 1 час,после пак и така..цялата се бях вдървила от студ.На последното взимане на кръв,жената едвам ми намери вена,понеже се бяха свили от студа..И аз и казах,че ако стоя още 1 час и толкова няма да намери 😂
И тя ми вика-разхождай се из парка..Е нали трябва да съм в покой 🤷
Ама мина и замина,то реално всичко си излезе в норми,освен тестостерона..
Просто ми беше любопитно къде ги спазват тези инструкции,при положение,че заради ковид не разрешават да има струпване на хора в затворено помещение.

# 377
  • Замък сред облаците
При нас се чака отвън, 2 или 3 души влизат в чакалнята (не че няма понякога и повече ако се появи някой по-нагъл тип), но вътре има къде да чакаш и седнеш на топло, ако си за такова изследване. Други, които са за ОГГТ, редовно питат мога ли да ида на 200м да си седя в колата и им разрешават. Явно всичко е въпрос на организация и желание, понеже аз като си чакам (поне 15 пъти последната година ходих) се случва и да казват да излязат ако има струпани повече чакащи (които не са за ОГГТ) и гледат да си спазват нещата рецепционистките. На други места вече изглежда нехаят.

# 378
Аз всички изследвания си правя в Цибалаб, просто ми е удобно там, но в повечето случаи няма почивка преди изследването на пролактин.

При мен също е излизало 700, 1000 и нещо, 300...... варира си. Питах Начев какво следва с тези високи стойности и той ми обясни, че това изследване е много специфично и в такива лаборатории няма смисъл да се изследва. Хич не им вярвал специално за пролактина. Пусна ми макропролактин, като 30 мин седях пред кабинета и си излезе в норми. Не назначи повече изследвания или медикаменти.

# 379
Момичета, току що се сетих, че имам останали бройки (около 4-5) от Prefert гела за зачеване и си стоят така. Ако някой ги иска мога да му ги подаря само трябва да ми пише

# 380
Леле, колко сте бързи! Благодаря на всички за отговорите. Правени са на трети ден, пролактина знам, че трябва да го проследя, защото не съм много убедена за достоверност. От вратата и ме боцнаха, бях ходила пеша до лабораторията. Но FSH и LH са на горната граница, което мисля, че не е ок. Витамин D не съм изследвала. За него има ли значение деня? Прогестерон на 7 ден след овулация, която предстои (надявам се) след няколко дни. И един въпрос свързан с О. Лентичките доказват пик на LH, обаче доказват ли наличието на О? Т.е. възможно ли е да има пик и да няма последвала О? Тогава ли се получава ЗФ?

# 381
Не, лентичките не доказват, че е имало О.

# 382
Аз в понеделник също ще пускам пролактин. Мисля в боди мен да е и дори няма да ги питам. Ще си намеря стол и ще седна и това е. Ако ми направят проблем ще поискам дя ми върнат парите. Това е несериозно от страна ва лабораториите,просто

# 383
  • София
Аз правя всички изследвания в Щерев, там е много удобно и за ОГТТ и за всички останали изследвания. Можеш даже да си полежиш в едни кресла преди влизане, с номера се влиза та не се чудиш кога ще дойде реда, и всички изследвания са качени за няколко часа и се изследва кръвта на място.

# 384
  • Замък сред облаците
Ивка, а реално на 2-5 ден от менструация ли са пускани хормоните? Ако не, тогава може и да не са съвсем достоверни (освен пролактина, за който нали вече писахме съмненията какви са).

# 385
На трети ден са.
Значи витамин Д, ИР, щитовидната и какво още да пусна? Прогестерон ясно, другата седмица ще е..
Ивка, а реално на 2-5 ден от менструация ли са пускани хормоните? Ако не, тогава може и да не са съвсем достоверни (освен пролактина, за който нали вече писахме съмненията какви са).

# 386
И аз като Мацето, ужасно ми е удобно особено за ОГТТ в Щерев, има си номерца, но с натоварването са с приоритет и може спокойно да се постои на кресло или диванче на топло.

# 387
  • София
И аз като Мацето, ужасно ми е удобно особено за ОГТТ в Щерев, има си номерца, но с натоварването са с приоритет и може спокойно да се постои на кресло или диванче на топло.

И после от кафето една принцеса и кафенце Grin

# 388
  • София
Взех Престо, че нямаше друг в аптеката до офиса, втората черта е по-ярка при него. Имам и още един Шуър чек за утре сутрин. Дано провлача крак, орисвам себе си с розов прашец, имам голям син и ще се радвам да ги ''омешам'', ама важното е да сме здрави.
Шефката днес ме изненада с анекс за преназначаване, увеличение на заплата, но и шестмесечен изпитателен срок. Дано не стане някаква драма във фирмата, като разберат.

# 389
  • София
Взех Престо, че нямаше друг в аптеката до офиса, втората черта е по-ярка при него. Имам и още един Шуър чек за утре сутрин. Дано провлача крак, орисвам себе си с розов прашец, имам голям син и ще се радвам да ги ''омешам'', ама важното е да сме здрави.
Шефката днес ме изненада с анекс за преназначаване, увеличение на заплата, но и шестмесечен изпитателен срок. Дано не стане някаква драма във фирмата, като разберат.
Изобщо не се притеснявай за работата. По закон ако си бременна нямат право да те пипнат. Така или иначе не си решила ти да си сменяш позицията, а те. И не си длъжна да уведомяваш шефа си ако правиш опити за бебе. Ако се появи някой шеф, който да направи драма за такова нещо, ще е голям идиот (извинете ме за изказа, но си е така).

Общи условия

Активация на акаунт