Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 634
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте. Отдавна не съм писала пак, ама аз съм все в една въртележка- на работа от сутрин до вечер, документи оправяме за ново жилище, ще се местим и почваме да събираме багаж. Правя и планове за рд на детето, което е баш в тоя период, в който трябва да се местим и е един хаос, но пък съм щастлива за първи път от много време, защото живота ми започна да се подрежда лека полека. На работа ще минавам на по-лек график вече и ще имам повече почивни дни. Това ще ми даде възможност малко да си отдъхна и да се огледам какво имам да свърша, което не съм и малко време за самата мен.Но забелязах, че откакто се подредиха малко нещата и съм много по-спокойна, с лекота върша задачите си и ходя на работа и спя много добре. Дано това е предпоставка и за забременяване, защото при мен всичко е от забързан начин на живот и стрес.
Иначе тоя месец сме направили само 1 опит, няма все време, после ММ се разболя от нещо, така и не го тествахме, но е сополив и го боли гърло. То всъщност му мина де, ваксиниран е иначе. Аз също съм ваксинирана, каквото и да беше, аз не успях да лепна. Едва ли е било Ковид де, то има хиляда други вируси сега.

# 451
Въпреки това, аз няма да спра да вярвам във вас и да се надявам. Чудеса стават и сме се нагледали на тях в темата! Тихичко ще чакам и твоето.

Джес, добре го е казала и аз така. И аз не искам да те напрягам обаче, просто ще си стискам палците кротко и ненатрапчиво Simple Smile
Пък и то лошият "късмет" се изчерпва в даден момент и идва добрият късмет.

п.п. по-коледни заглавия за следващата тема?

# 452
Марго, съжалявам, мила! ❤❤ Прегръщам те силно и още по-силно вярвам, че твоето Чудо е на път! ♥

На момичетата, видели двете чертики - честито! ❤

# 453
Айде и аз да се включа за сефте,че музата ми дойде 😁

"Есента свърши,зимата дойде,догодина ще съм мама с бебе на ръце!"

"Коледа дойде,и донеси ми чертички две"

"Дядо Коледа през комина влезна,и на теста втората чертичка блесна"

"Тази Коледа вълшебна се оказа,догодина ще ми викат МАМА"

"Баница с късмет,плюс втора черта на ШуърЧек" 😂

# 454
Мери, страхотни предложения! 😍

# 455
Мери, имаш си талант.
Ето предложения и от мен.

Новата година дойде заедно с чертички две
Новата година ще донесе чакани чертички две
С празничната веселба очакваме най-хубавата новина
Докато зарята блести, нов живот ще се породи

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 22:15 от So close

# 456
Много добре го е казала АА за тактичността. За съжаление има случаи, когато е по-добре да замълчим и тихо да подкрепяме даден човек, отколкото да даваме съвети. На мен ми се иска да ти кажа на Марго и всички в подобно положение, че ще имат техния шанс, но знам, че понякога и вярата се губи и се иска много време и усилия, за да зараснат раните. Затова силни прегръдки на Марго и всички момичета  е темата!❤️🍀

# 457
  • Замък сред облаците
Мери, това с дядо Коледа ми намирисва на извънбрачно, хаха 🤣 Шегата настрана, чудни предложения и от теб, и от Соучето!

# 458
АА не бях се замислила,че така звучи 😂
Снощи преди да заспя още две ми хрумнаха..
Коледно ми е,и явно затова мисълта ми течее ли течее ...😂

"Коледното чудо се яви, и на теста две черти ми подари."

"Дядо Мраз с голямата торба,носи на всички ни на теста по допълнителна черта"

"Нова година-нов късмет,по две черти на теста за мен и за теб"

"Сурва,сурва весела година,догодина ще сме трима"

Сигурно тия дни ще ми дойдат още идеи 🤯😂

# 459
Момичета, понеже тук си говорим за всичко. Искам да ви попитам вие, докато бебеправите дали пиете и някакви витамини, добавки...
Аз си взех някъде около седмица стана вече някакви добавки за коса, кожа и нокти на Haya Labs  и забелязвам, че като ги пия и след няма и 30мин ми се повдига стабилно, а и 2 пъти се случи да повърна. Та мисълта ми е дали е възможно от тях? И точно, защото не съм сигурна - им давам още шанс
Иначе мой мъж каза, че съм бременна според него, ама не вярвам толкова рано да идва тоя симптом. + че съм ден преди лелята и правих -тест

# 460
  • Замък сред облаците
В зависимост от състава на витамините, ако самата форма не е много ок е възможно да не се метаболират добре или пък въобще и иттам гадене. Най-честата причина е в състава на б групата и желязото. Витамини при бебеправене се пият при доказан дефицит и то конкретни форми, защото предозирането на някои или конкретни форми е противопоказно. Комбинирани могат да се пият от втори триместър натам и то ако няма противопоказни мутации, тъй като често комбинираните не са в най-усвоимите форми.

Едит: да допълня, че след мен Бери правилно каза за фолата (най-добре метилиран вариант на Б9, не обикновена фолиева киселина впрочем), аз просто си го приемам вече толкова месеци и ми е като въздуха и водата. Даже аг като ме пита какво пия и забравих да го кажа, вика почнала ли си най-важното е, аз дори не го поставям под въпрос дали го пия 🤣 Та, фолат казват че е хубаво да се почне поне 3 месеца преди забременяване, 400 мкг на ден, а не е проблем да се пие повече месеци тъй като е водоразтворим и се счита, че организма изхвърля излишъка. Вече ако говорим за по-високи дози продължително време не е ок.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 10:02 от АА

# 461
  • Варна
Момичета, понеже тук си говорим за всичко. Искам да ви попитам вие, докато бебеправите дали пиете и някакви витамини, добавки...
Аз си взех някъде около седмица стана вече някакви добавки за коса, кожа и нокти на Haya Labs  и забелязвам, че като ги пия и след няма и 30мин ми се повдига стабилно, а и 2 пъти се случи да повърна. Та мисълта ми е дали е възможно от тях? И точно, защото не съм сигурна - им давам още шанс
Иначе мой мъж каза, че съм бременна според него, ама не вярвам толкова рано да идва тоя симптом. + че съм ден преди лелята и правих -тест

Ако ги пиеш на гладно, е напълно възможно да ти става лошо. Някои минерали като цинк примерно трябва да се пият след храна, защото иначе се повдига. Не вярвам да е чаааак толкова ранен симптом на бременност това с повръщането. Иначе обикновено препоръчват фолиева киселина (фолат) да се пие и при опити за забременяване. И разбира се, ако имате дефицит. Аз примерно имам на вит D и пия него отделно

# 462
AA, exsberry, благодаря ви за бързите мнения. Спирам ги, нямат желязо, но имат цинк.
Иначе по предписание на док пия фолиева и Б12.
Иначе за симптома и аз мисля, че е рано Grinning но мой мъж напоследък търси симптоми повече и от мен и за всичко пита "дали пък няма бебенце?"

# 463
Миналата година имах същия проблем с витамините. Бях една седмица в болничен заради повръщане. Даже не допусках, че може да ми е лошо заради витамини. Не знам как се сетих, че е заради тях.

# 464
При мен комбинацията от Мио инозитол + Nac + L-Arginine ми създаваше такива неразположения. Прилошаваше ми силно и гадене. След около час и половина спираха симптомите. Миоинозитол съм пила и преди и предполагам е от някои от другите две добавки.

B12 при мен предизвиква сериозни болки в стомаха, ако се пие на гладно. Отделно и увеличава глада и ако го приемам в по-високи дози започват да ми излизат пъпки по лицето независимо, че е в метилирана форма.

Общи условия

Активация на акаунт