Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 633
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
  • Замък сред облаците
Б12 служи за храна на някои бактерии, които живеят по лицето - от там повечето пъпки. Съветвам те да ползваш измиващ гел със салицилова киселина, после нещо подхранващо и овлажняващо Simple Smile

Еми 🤗 направи си един месец почивка от приема на витамини и си направи изследвания за б12, д и ако искаш б6. Те са ти най-важни по начало. Б9 вземи метилиран вариант (неофолик мета, абофолик, имаше и други), нея не я спирай. Но месец почивка от комбинираните преди кръвни, за да са реални резултатите и да видиш имаш ли нужда от нещо Simple Smile

# 466
Аз си пиех мета-фолиевата година и половина, спрях я около операцията и после на разговора Станулов даже се изненада, че пия мета, а не обикновена и ме пита дали имам намерена мутация и за това Joy оказа се че имам, де. В Елевит-а, който ми препоръча има и обикновена, и мета Simple Smile

Мислех да пия биотин, когато започна да ми пада козината, но четох, че може да даде фалшив резултат за разни неща по щитовидната, калцитонин, едно-друго и се отказах. Ще взема да се паникьосам, да търся под вола теле, няма смисъл Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 11:27 от Inferiya

# 467
  • София
Аз бях започнала да пия Pregnacare витамини. Взимах от тези за нея и него, които са и ги пиехме с ММ заедно. Но мята АГ ми каза, че нямало смисъл и само ако имам някакъв дефицит се пият допълнителни и аз ги спрях и започнах да си взимам само фолиева по нейна препоръка пак. Също каза и че най-добрите витамини са на Красно село на пазара. Т.е. да се храня добре, да ям повече зелени и червени зеленчуци и плодове и така. Аз така или иначе бях прочела какво е хубаво да се хапва при опити за бебче и започнах да се храня правилно. Макар че не ми се промени много режима, защото аз и преди си се хранех горе долу така, просто включих повечко плодове в междинни хранения, а пресни зеленчуци на салата си ядях и преди на почти всяко ядене. Мисля, че това витамините да се приемат със храната си е най-добре наистина. Само се надявам да са читави плодовете и зеленчуците, които копуваме, че вече не знам кое какво е в магазина 😁 Разбира се ако има някой някакъв дефицит или пък нещо му е високо е хубаво и храната да е съобразена с това.
Хубава неделя на всички ☀️

# 468
  • Замък сред облаците
Инферия, врътка в приема на обикновена фолиева и мутациите е, че блокират рецепторите и дори в комбинация с метилирана спада усвояемостта. Мацето го беше обяснявала преди време 😊

# 469
Ендото ми каза да си взема добавки с цинк..и всеки ден да приемам по 6 капки Вигантол..Спрях се на тези,но не мога да преценя дали ще ми вършат работа,и дали няма да ми дойде много вит.Д,като и там го има ..а пък и са в много добра промоция.Какво ще кажете вие,че съм в чуденка?

# 470
  • Замък сред облаците
Аз не бих си ги взела. Предубедена съм към добавки:
- които не изписват реалния състав на формите на елементите (селена от селенова мая ли е, метионин ли е, цинка какъв е); да не говорим че дозите са пренебрежимо ниски - същите си набавяш от дневната храна в повечето случаи
- които се предлагат на ниски цени
Виж Solgar, Natural factors, Better you, Walmark.

PS. От личния ми опит по-добре да ги вземеш отделно и да дозираш според нуждите (на ден селен 100мкг, цинк 15-30мкг, д 3000-4000 единици колкото са 5-6 капки). Наведнъж излиза по-скъпо, но реално една опаковка от повечето витамини е за 2-3 месеца. Не знам докторът казал ли ти е, но с цинк и селен схемата е 3 месеца прием, 3 почивка; при забременяване се спират освен ако нямаш дефицит за запълване и то под лекарски контрол и изследвания. Аз съм довлна от цинк и селен на Валмарк, спрей на БетърЮ ползвам.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 12:20 от АА

# 471
Момичета, чета ви всеки ден, но не се включвах, че нямаше нищо ново покрай мен.
Първо честото на новозабременелите и до успешен финал.
Марго, едно силно гуш и тук от мен. Починете си с ТМ , защото всичко  е един голям стрес за връзката и за вас. Надявам се за в бъдеще нещата да се развият по най-добрия начин за вас.

Накратко новостите при мен:

Скрит текст:
Спрях всякакви витамини и добавки след аборта. Пиех вит. Д и неофолик мета.
Вчера бях на преглед в Надежда при др.Стаменов. Проблем генетичен и мъжки не видя , категорично.
Първо каза, че външната среда може да е причина за абортите ( някакво лъчение, облъчване и т.н ) . Да си огледаме средата около нас и условията на живот .
И вече след като ме прегледа установи, че матката ми прилича на ,, емблема на Мерцедес" и има нужда от корекция. Заключи, че 2-та спонтанни аборта най-вероятно са заради формата й .
И така на първия ден от следващия цикъл ще звъня за час за хистеро. След нея съм щяла да забременея по-лесно и евентуално да износя по-лесно.
Силно се надявам това да е проблема и наистина да се стигне до финал, че вече не знам какво друго може да е. /spoiler]

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 16:25 от Infinity7

# 472
Марго, съжалявам много за случилото се! Изпращам ти много положителна енергия и от тук нататък само хубави неща да Ви се случват! ❤️

Включвам се за добавките,аз след като видях този резултат на амх започнах да приемам някои добавки и точно от л-аргинин,нас и Инозитол,които са нагладно сутрин много ми се догажда,но преминава за няколко минути. Отделено приемам б12 металирана форма,че ми е на долна граница и б-комплекс с фолиева киселина металирана пак,както и витамин д с к-2 заради дефицитите.  Точно за марката хайа лабс,Денис ми беше казала,че не са качествени и даже може да са токсични и затова се насочих към други марки.

За този месец нямах положителен тест за овулация,но все пак имахме опити и предвид,че първата ми бременност се случи без да имах положителен тест все пак надеждата умира последна. Не чакам М след мнооого време,около 14-16 декември.

Хубав неделен следобед на всички и много коледно настроение,ние вчера украсихме елхата и сега я охраняваме. 😀

# 473
Относно добавките - аз пия само фолиева, вече 10 месеца, обикновена (и около ковид пих и някакви други имуностимуланти).

Инфинити - на мен също на следващия цикъл ми предстои хистеро, най-вероятно. С пълна упойка ще ти я правят нали?

# 474
Daisy, с пълна упойка каза док.

# 475
Относно добавките, аз приемах иногинол, но по препоръка на АГ след преценка на състоянието и нуждите. Пиех си и фолиева киселина, но не метилирана форма, което според мен е било неефективно, тъй като в последствие се оказа, че имам мутации свързани именно с усвояването на фолиевата киселина и B12 и започнах моментално да ги приемам в метилирани форми.
Много съм благодарна, че попаднах на тази тема, в която научих, че витамините не трябва да се приемат като бонбони, защото предозирането им може да има обратен ефект. Благодаря на АА, че ни отваря очите затова. Никога не съм била фен на синтетичните витамини, но все пак е важно да знаем, че без доказан дефицит не е желателно да се приемат.

# 476
Марго - имаш и моята подкрепа! Пращам ти много сила и положителни мисли.

Аз за добавки пия каквото ми е изписано, а именно огестан.

Момичета да ви питам, утре ще пускам разни изследвания и искам за тромбофилия,но не съм сигурна какви са. Ако кажа просто за тромбофилия, ще ме разбрат ли в лабораторията?
Имам ето тези от друг доктор преди,но не били тези за тромбофилия и малко се обърках 🤔

# 477
Амира, аз пуснах в Геника разширен пакет вродени тромбофилии - 320лв беше цената.

# 478
Amira има изследване за вродени тромбофилии и изследване за придобити такива, като първоначално е важно да пуснеш това, което е за вродени. Не може да се разчита на точността на резултатите в обикновена лаборатория (колкото и привлекателна да е по-ниската цена там), затова се препоръчва да се направи в генетична такава. По препоръка на момичетата тук, аз направих изследването в Геника, там резултата идва и с коментар от генетик, което също не е маловажен факт. Има два пакета - основен и разширен, разширения включва повече гени и е желателно да се направи той, като цената, както е посочила и Инфинити е 320 лв. Заслужава си парите, защото това е изследване за вродени мутации и важи за цял живот, а не е нещо, което се изменя в следствие на други фактори. При мен например излязоха 4 мутации, за които дори не подозирах, 2 от тях свързани с усвояването на витамини.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 21:12 от Х Е Р А

# 479
Благодаря ви момичета! Добре че ви попитах. Значи отделен ден ще отида направо в геника.

Хера, този пакет от 320лв е само зя вродени мутации,правилно ли разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт