Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 283
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Лютиче, и аз това се чудех. Има месеци в които и мен много ме боли около овулация. Дори този месец ме боля 2-3 дни, чак се чудех вече дали е овулация това. Наложи се да взема но шпа, защото просто не се търпи, а да не говорим, че в това положение не ми е до друго. Нз дали е нормално...

# 526
Мен пък никога не ме е боляло кой знае колко около овулация и никога не съм разбирала кога е тя,чисто симптоматично.
Обаче мине ли и почват да ме болят гърдите.
А тези последните 2-3 месеца ме болят зверски и не мога да си обясня защо 😩

# 527
Лютиче, и аз имам някои месеци болезнена овулация. Много е неприятно. В един момент усещаш че я имаш 4-5 нормални дни я не. То не е О, ПМС после М... направо... Joy

Иначе ако трябва да съм честна този месец съм доста разочарована... имах си някакво лично усещане необяснимо ама - е, на. Joy  Та затова викам да се намрънкам малко понеже знам че тук ще срещна подкрепа. Heart

При мен иначе не са чак нетърпими болките, но не е приятно със сиг..

Иначе имам близки които забременяха точно в най-неактивния си месец. Така че... надеждата винаги е там Joy . И един път да е ама навреме да е Heart

# 528
Манди, честито и от мен! Heart До пухкав финал!

Ние май изпуснахме Ову-то.. така си мисля. Не следя с лентички, но вчера имах 37,1, та мислех, че може да е вчера.. но каквото такова. Всъщност завишената температура е след Овулация (като се повиши прогестерона), така ли беше?

Поздрави на всички и успешна седмица! Simple Smile

# 529
Абе аз като микро раждане го усещам... Не знам какво ще правя на истинското раждане.
Първо слаба болка, после много силна и остра, накрая наистина става нетърпимо и изведнъж ми олеква и ме отпуска. По принцип цялото продължава около 2 дни, но вчера само за един следобед стана. Сега ще си чакам и дано е нашият месец.

# 530
Аз имам такива болки по време на МЦ.Адски боли.
И ние миналият месец не се разписахме много,заради командировките на ММ.
Иначе в събота трябва да идва гадната лелка.

# 531
  • Замък сред облаците
Повишената базална температура (която се мери сутрин преди ставане, вагинално или ректално) е индикатор за преминала О, не тази измерена през деня и под мишница (или с ел термометър).

Винаги, когато започнем осъзнато бебеправене, започваме да усещаме симптоми, които не сме имали преди (уж). В някои случаи е самовнушение (например, и преди е имало леко опъване в яйчниците, но улисани в ежедневието сме игнорирали), в други тялото наистина реагира (там има научни изследвания за връзката с контакта със спермата и с подготовката на тялото за забременяване, но не са 100% доказани). Отделно вълнението и очакването си казват думата, което пък понякога означава повишен стрес/кортизол/ и оттам повишена чувствителност на тялото.
Не търсете под всяко усещане знак, че е станало или не, защото не е гаранция. Аз и двата пъти забременях без кой знае какви усещания и промени (втория път по-рано ме заболяха гърдите, но съм писала и преди - това и при нисък прогестерон ми се е случвало). А се вглеждах във всяко прибоцкване на яйчниците месеците преди това и си мислех, че се случва оплождане - ХА-ХА-ХА.

# 532
Наистина е много странно явление това. Ние като започнахме бебеправене първите два месеца ми закъсняваше с над десет дни, което е огромно закъснение предвид, че нямаше Б и предвид, че никога не ми се е отклонявало с повече от 2-3 дни. По-нататък две приятелки ми бяха разказали, че като забременели усещали нещо между дращане и гъделичкане долу ниско в корема, което определяли като имплантация, откакто го чух това всеки  месец усещам нещо подобно, ама няма Б Grinning

# 533
АА, при мен болките се появиха след като известно време взимах противозачатъчни и нямах цикъл. Такива болки обаче не могат да се подминат. Не е просто леко неразположение.
Затова си мисля, че може нещо с яйчниците да не е наред Sad Дано да е просто свръхчувствителност.
Спрях да се вглеждам в симптомите на бременност. На мен и преди ми се е случвало да ми се гади преди М, да ме болят гърдите, да ме боли коремът.... Вече ми омръзна да се самонавивам.

# 534
Преди раждането бях с много болезнена менструация, но овулацията не. Отне ми много време да осъзная, че я усещам по определен начин. След раждането месеци наред цикъла беше с едва доловима болка, а овулацията стана яко болезнена. Но пък така знаех точно кога да действаме.

# 535
  • Замък сред облаците
Не ми се искаше да го пиша, ама когато са много силни болките и са нетипични и отскоро принципно е добре да се изключат възпалителен процес (инфекциозен или дори от изстинка, или от възпалителен процес на съседен орган) и сраствания (могат да са породени от възпаление точно или пък по рождение). Затова се правят микробиологии, биопсии с ДНК изследване и цветни снимки съответно. И мен ми се беше случило яко срязване веднъж покрай бебеправенето, но еднократно не му отдадох внимание. И болезнена О съм имала през годините, но на пръстите на едната ръка ги броя пътите. Обаче ако при вас, момичета, е ново усещане и е всеки месец месеци наред, е редно да се обсъди с АГ.

Другият вариант, който съм си мислила за тези усещания е свързан с преминаването на спермата, но не знам доколко е реален. В крайна сметка е чужда ДНК, по-чувствителният женски организъм може да реагира (аз от едно гадже съм се обривала примерно, от спермата визирам, но и тогава бяхме млади гаджета, не сме бебеправили, та презервативите бяха добре дошли, а и нямах опит, после разбрах че с друг мъж нямам такъв проблем), а не дай боже при проблеми с тръбите самото преминаване ако е затруднено, тогава е възможно да се усеща напрежение и болезненост.

И все пак, това са мои разсъждения. Може да са много далеч от истината, не искам да се панирате излишно и да си търсите проблеми само. Просто оценете трезво, промяната в усещанията толкова ли е драстична и ако имате съмнения, обсъдете ги с АГ.

# 536
Аз също имах болезнена овулация. Не много силно, но все пак усещах. Предимно отдясно, но и отляво се е случвало. След това до МЦ имах боцкания от съответната страна. Така като почнахме с бебеправенето се ориентирах, кога е момента (подкрепено с тестове). Двете бременностти бяха от различен яйчник.

Манди, честито искрено се зарадвах! Успех ти желая и до финал! Heart

# 537
Момичета, исках да ви питам, л-карнитина вреден ли е при бебеправенето? ММ е малко вманиачен на тема спорт и ме кара да го пия, смята, че ще ми помогне при топене на мазнини. Аз се опитвам да сваля, и защото ми тежи, и с идеята за по-лека бременност. Понякога забравям да го пия, но изведнъж се стреснах, че може да си вкарвам автогол...така или иначе не виждам промяна при пиенето му. Ако някоя от вас има информация по въпроса, ще се радвам да сподели 😊

# 538
  • Замък сред облаците
Л-карнитина и л-аргинина са полезни най-вече за мъжете за сперматогенезата. При жени с проблемна щитовидна жлеза л-карнитина е категорично противопоказен, защото възпрепятства усвояването на тироксина от клетките (не говорим за хапчетата тироксин само, а за този който произвежда собствената жлеза също).

За сваляне заложи на нисковъглехидратна диета и просто изключи продукти с бяло брашно, захар, газирани напитки и алкохол (чаша вино е ок), а картофи и ориз хапвай ограничено. Важното е да не приемаш повече калории, отколкото гориш ежедневно. За да не се ограничаваш съвсем, можеш да си "пълниш стомаха" с купа салата вместо хляб на обяд и вечеря (като допълнение към основното), така няма да ти стърже и ще имаш усещане за ситост - говоря за салата богата на фибри, не тип снежканка, руска - една купичка от тях са ти калориите за едно хранене обикновено. Заложи на немазни меса и много зеленчци, богати на фибри, като цяло се старай да е разнообразно. Така също ще оптмизираш и качеството на яйцеклетките Simple Smile

# 539
  • София
Лютиче да не те вкарвам във филми, но при мен най-накрая се разбра каква е причината от болката при овулация. Оказа се че имам сраствания, като най-вече ме боли от ляво, там е и повече изместен самия яйчник. Лекаря който ми прави цветната снимка ми обясни, че когато се пука фоликула заради срастванията течноста се задържа в срастванията и от там болките. Само за успокоение, в месеца в който забременях със сина ми не можех да стъпвам от болки по време на овулацията. Имала ли си коремни операции?

Общи условия

Активация на акаунт