Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 278
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
Манди, честито 🍀🤞 успех и до пухкав финал 💚
Мери, честит именик, да е здрав! 🎉

# 556
  • Sofia
Манди, честито и лека бременност до пухкав финал! Two Hearts

На мен вече ми закъснява, но не смея да се надявам и честно казано си чакам МЦ... С носталгия и радост си припомням днешния ден, преди 18 години! Тогава видях желаните две чертички и щастието ми беше безмерно, а вълнението - огромно. Използвам момента да пожелая на всички ни съвсем скоро да видим двете черти и да се радваме на бебоците си след 9 месеца! На бременеещите да им е леко и спокойно Flowers Four Leaf Clover

Понеже се питаше за заглавие на следващата тема, аз си харесах едно изречение на едно момиче от тази тема тук, преди няколко страници време, но й забравих името /съжалявам/, ето го, считам го за подходящо наименование на следваща наша тема: " ... Любовта е в основата, двама, трима или четирима, важно е любов да има! ... " - разбира се, темата може да започне оттук: "Двама, трима или четирима - важно е любов да има!" Gift Heart

# 557
Честит ти именник адаш по никнейм 😁 ..Да ти е жив и здрав,и с гордост да си носи името!
Ако имаме други именници,или техни близки да са живи и здрави всички!🍀🥳

# 558
Здравейте, с ММ наскоро преболедувахме COVID 😡...искам просто мнение , да се поспрем с опитите или да си действаме по операция "бебе правене" . Чувстваме се нормално след преболедуването , не сме свежи като репички ...абе нормално. Вие какво бихте ме посъветвали? Simple Smile

# 559
  • Замък сред облаците
Личното ми мнение е да си направите профилактично изследвания след преболедуването. Моя позната след ковид беше с драстично занижени б12 и вит д и не й препоръчаха бебеправене преди да навакса. Също хормоните й се бяха разбъркали и направи фоликулярна киста на яйчника. Така че следете дали цикълът е редовен и дали няма отклонения. Щитовидната жлеза е хубаво да се види дали не е възпалена след боледуването - 45-60 дни след оздравяване се изследва. За мъжете също се препоръчва 3-6 месеца възстановяване, за качествена сперматогенеза, тъй като под влияние на ковид (или която и да е друга тежка инфекция на организма) може голяма част от спермата да е некачествена (а това носи риск от забременяване с кухо яйце, грешки в деленето, аборти, малформации).

# 560
Моят репро ми каза със сигурност месеца въздържание след ковид. Така и не разбрах защо,тъй като комуникацията беше по вайбър. На беше категоричен.

***момичета,прави сте. И АГ-то ми каза,че прогестеронът е добре.Ще си отдъхна...макар че зя пореден път проблем с мен няма,на и бременност не се случва...вече година и кусур 😵💫

# 561
  • Замък сред облаците
Амира, 7 дни след О няма реална имплантация още, но прогестеронът е много висок, така че виж 11-12 дни след О един кръвен или един тест да препишкаш. Прогестеронът е обещаващ.

# 562
  • Nederland
Личното ми мнение е да си направите профилактично изследвания след преболедуването. Моя позната след ковид беше с драстично занижени б12 и вит д и не й препоръчаха бебеправене преди да навакса. Също хормоните й се бяха разбъркали и направи фоликулярна киста на яйчника. Така че следете дали цикълът е редовен и дали няма отклонения. Щитовидната жлеза е хубаво да се види дали не е възпалена след боледуването - 45-60 дни след оздравяване се изследва. За мъжете също се препоръчва 3-6 месеца възстановяване, за качествена сперматогенеза, тъй като под влияние на ковид (или която и да е друга тежка инфекция на организма) може голяма част от спермата да е некачествена (а това носи риск от забременяване с кухо яйце, грешки в деленето, аборти, малформации).
Господи АА , защо не съм те “ познавала “ малко по- рано 😣
Август бяхме с ковид и двамата с мм , 1 месец бяхме като ударени от комета , изобщо не чакай цикъл , но на 4 септември по план дойде и на 17-8 съм забременяла 🤦♀ Оказах се с мноого кисти и една голяма 3 на 3 . Знаех , че е рисковано за бебето , надявах се на чудо , но уви .. Наистина помислете си , 1 мес изчакване не е нищо на фона на другото , през което може да минете .

# 563
Марго, искрено ти съчусвам. Не мога да ти давам съвети. Направете това, с което се чувствате добре. Починете си ако трябва.
Манди, честито. Стискам палци всичко да е наред и да изкараш лека бременност и до финал.
andi_bb,  и аз преболедувах Ковид миналия месец и дори исках съвети от групата дали да пропускам следващия. При мен боледуването беше общо 3-4 дена (с ваксина съм) и беше преди овулацията ми. На следващия месец си ми дойде навреме, кръвната ми картина беше ок и с нетърпения чакам новата О. Не мисля да изпускаме месеца. Но всичко е индивидуално. Ако имаш съпътстващи заболявания или притеснения се консултирай с ЛЛ. Както АА ти е казала може да провериш хормони и витамини.

# 564
Някой беше питал за Cycle Balance.
Аз го приемах 3 месеца по препоръка на АГ за регулиране на цикъла. Изследванията на хормоните ми бяха ОК, но въпреки това често образувах задържани фоликули и цикълът ми беше нередовен. При мен откровенно казано добавката нямаше ефект за периода на приема.
На по-късен етап, когато започнах консултации и с ендокринолог, тя ми обясни, че трябват по задълбочени изследвания при проблеми с цикъла - щитовидна жлеза, глюкоза, инсулин и тнт. Често ако проблемът е комплексен само една добавка не е достатъчна. Може да трябва да се спазва хранителен режим, да се спортува редовно и тнт.

Amira, стискам ти палци за този месец.
Аз имах прогестерон на горна граница 7ми ден след доказана овулациия и се оказах бременна. Simple Smile

# 565
При нас всичко отиде по ягодите.
Утре го пращат командировка до събота,без право на отказ.
А си взех свободен ден от работата ...

# 566
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Искам да се присъединя към вашата сплотена групичка. Накратко за мен - на 33г.съм и имам син на 1г и 4м. С мъжа ми опитваме да му направим другарче, но вече няколко месеца не се получава. Може би е рано или прекарани ковид си оказва влияние... Планирам все пак през януари да посетя моето АГ, защото стана време за цитонамазка, пък да видим и какви други изследвания ще назначи.

Честит празник на всички мами-студенти, както и на бившите студенти.
Надявам се взаимно да си бъдем полезни и да имаме съвсем скоро повод за допълнителна радост, защо не на Коледа Simple Smile

# 567
Greyspirit ,добре дошла и съвсем скоро да видиш твоите две чертички!

Честит празник на всички бивши и настоящи студенти! Simple Smile

# 568
Включвам се с ъпдейт.... Резултатите ми са, че тсх пак с скочило 😥хашимото няма. Но трябва да го поддържам под 2 и пак на консултация с ендокринолог. Трябва да го поддържам 2-3 месеца да спадне и тогава нови опити. И прогестерона трябва да се оправи.. Днес звъня за час за Калчев...
Мрън... 😥☹️

# 569
Аз нямам пробшем с цикъла, от ученичка ми е редовен, идва ми на 27, 28 ден винаги. Пия Cycle balance заради пониженото LH, но се замислям след празниците да отида и на ендокринолог и да види дали не са нужни още някакви изследвания.
Честит празник на всички студенти! Черпя ви с виртуални бонбонки и пожелавам късметчета с 2 чертички на всички!
Някой беше питал за Cycle Balance.
Аз го приемах 3 месеца по препоръка на АГ за регулиране на цикъла. Изследванията на хормоните ми бяха ОК, но въпреки това често образувах задържани фоликули и цикълът ми беше нередовен. При мен откровенно казано добавката нямаше ефект за периода на приема.
На по-късен етап, когато започнах консултации и с ендокринолог, тя ми обясни, че трябват по задълбочени изследвания при проблеми с цикъла - щитовидна жлеза, глюкоза, инсулин и тнт. Често ако проблемът е комплексен само една добавка не е достатъчна. Може да трябва да се спазва хранителен режим, да се спортува редовно и тнт.

Amira, стискам ти палци за този месец.
Аз имах прогестерон на горна граница 7ми ден след доказана овулациия и се оказах бременна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт