Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 277
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Пожелание за всички тук:

# 571
Като препатила от ниско ЛХ и пиене на инозитол се включвам и аз по темата за Cycle Balance - 2 гр + дневна доза инозитол е супер при ПКЯ за сваляне на високо ЛХ и контрапродуктивна при ниско. Аз бях предобрилс и свалила допълнително и без тива ниското си ЛХ и отнесох доста критика от репро лекаря. Инозитолът е хубава добавка за подобряване на качеството на яйцеклетките, но в моя случай доза до 1 гр дневно. Фолиевата киселина в тази добавка е неметилирана, като се има предвид, че 40% от европейското население е с мутация и не усвоява обикновената форма на ФК това е допълнителен риск, който не бих си причинила сама.

Благодаря на всички за милите думи тук в темата и на ЛС. Осиновяването е много хубаво, но тук за нас за съжаление по бюрократични причини невъзможно; естественото забременяване при мен е руска рулетка без адекватна терапия и проследяване, което също ми е невъзможно при обикновеното ми  АГ.  Засега си даваме почивка, животът може да продължи и без да са се сбъднали всички мечти.

# 572
  • гр. София
Марго, рядко пиша тук, щото от приказваща на ляво и надясно, след поредната неуспешна пункция реших, че ще си запазвам случващото се само за мен, така го чуствам.
Аз като жена на 40 години, с ИЯР почти, не раждала и никога не видяла двете чертички често съм си мислила дали съм готова да осиновя дете. Ми не - не съм. Обичам децата, племенниците ми и тези на мъжът ми ме обожават и аз тях, но не бих могла да осиновя дете, не и на този етап, не съм сигурна, че ще мога да му дам това, което ще дам на родното си дете. Да не забравяме, че вече за щастие и деца толкова за осиновяване няма . Та в този ред на мисли, естествено сме водили рагвори с ММ и двамата сме напълно наясно и след два-три месеца отрезняване спокойни и с мисълта, че може и да нямаме детенце. Да, децата са важни! Но има начини човек да е много щастлив, така както съм аз сега - с дома ми, с животните ми, с ММ, със роднините и приятелите ми! Понякога човек има нужда от почивка  и преусмисляне, но и от спокойствие и време за приемане на реалността. Аз съм реалист, но разбира се не спирам да мечтая - за бебе, за ремонти, за пътувания, за битовизми... за всичко и съм щастлива ! Късмет, щастие и усмивки на всички!

# 573
Margolotta засега ще продължавам да пия cycle balance, живот и здраве след нова година ще отида и на ендо, да видим какво ще каже. Аз в събота (не) очаквам лелката с надежди. На теб пожелавам да си спокойна и щастлива, имаш нещо много важно подкрепа от ТМ от приятели, домашни любимци и любими хора. Hug
Като препатила от ниско ЛХ и пиене на инозитол се включвам и аз по темата за Cycle Balance - 2 гр + дневна доза инозитол е супер при ПКЯ за сваляне на високо ЛХ и контрапродуктивна при ниско. Аз бях предобрилс и свалила допълнително и без тива ниското си ЛХ и отнесох доста критика от репро лекаря. Инозитолът е хубава добавка за подобряване на качеството на яйцеклетките, но в моя случай доза до 1 гр дневно. Фолиевата киселина в тази добавка е неметилирана, като се има предвид, че 40% от европейското население е с мутация и не усвоява обикновената форма на ФК това е допълнителен риск, който не бих си причинила сама.

Благодаря на всички за милите думи тук в темата и на ЛС. Осиновяването е много хубаво, но тук за нас за съжаление по бюрократични причини невъзможно; естественото забременяване при мен е руска рулетка без адекватна терапия и проследяване, което също ми е невъзможно при обикновеното ми  АГ.  Засега си даваме почивка, животът може да продължи и без да са се сбъднали всички мечти.

# 574
  • В страната на мечтите.
Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи студентки тук. Честит и на мен като за последна година бакалавър и дано да ми е на късмет и да си защитавам дипломната работа с коремче 😁
Ние днес се отчетохме, защото от вчера имам придърпвания ниско долу и май наближава ову-то (този месец реших да се оставя на течението и просто да не правя тестове, а да се водя по тялото си. Малко е рано май за овулация защото ми е някъде 10-и ден, но не съжалявам, че се отчетохме, след като напоследък все сме уморени и не ни се прави нищо вечер. ММ минава интервюта за нова работа, има изпити в университета да взима от миналата година, та е малко натоварено,но и това ще мине 😁😍❤️

Чакам с нетърпение още някоя да се
разпише с 2 дебели чертички ❤️

# 575
Здравейте, момичета!
Изчезнах последния месец, дори не съм се записала в новата тема. Предварително се извиянявам за дългия пост, но след като се отърсих от всичко, бих се радвала да споделя с хора, от които знам, че ще срещна разбиране. Последният ми цикъл беше на 19.10, според приложението имах 1-2 дни закъснение през ноември, но понеже цикълът ми винаги идва на различни интервали, реших, че ще изчакам с теста. Чувствах се обаче много странно и различно, и на 20.11 реших, че ще направя тест. Веднага лъснаха две съвсем видими розови ярки чертички. Последваха сълзи от щастие и неописуема радост с таткото, с който си отдъхнахме, че най-накрая се е случило. Отидохме на преглед, на който, разбира се, нищо не се видя, пуснах и ЧХГ- резултатът беше 209. Казаха ми да отида след 1 седмица на втори преглед, и започнахме да чакаме, но аз през цялото време имах усещането, че нещо не е наред и след 72 часа пуснах 2-ро ЧХГ - 266. С надеждата да е грешка пуснах и в друга лаборатория малко по-късно същият ден - ЧХГ 292 и прогестерон 75. Оттам нататък започна трудната част. Доктроите казаха, че със сигурност не е нормална бременност, но не изключват и извънматочна. След още 48 часа - ЧХГ - 300, прогестерон - около 28.  Казаха ми да очаквам кървене, което настъпи след няколко кошмарни дни. И всичко приключи. Огромното ми разочарование беше изместено първо от страх дали е ИМБ, а след това от облекчение, че не е. Контролното ми ЧХГ от днес е 2.88. Не знам защо трбваше да минем през това, но се надявам, че сме излезли по-силни от него.

Искам да изразя възмущението си от д-р Гълъбица Велева - Токуда, както и добрите си впечатления от д-р Альона Митева - Вита. Ако за някого е инетересно , ще го сложа в скрит текст отдолу, за да не става още по-дълго.
Скрит текст:
Първият ми преглед беше при д-р Альона Митева - изключително мила, внимателна, обяснява, отговаря и връща обаждане по телефона. Страхотна е. След като стана ясно, че хормонът не се удвоява, отидохме на преглед и в Токуда, разчитайки на това, че разполагат с по-добра техника. Там попаднахме на д-р Гълъбица Велева, която изглеждаше раздразнена от факта, че съм си позволила да отида на преглед и да й платя 95 лева, за да ме погледне с ехографа. Срещу тази скромна сума явно не бях заслужила дори да ми снеме анамнеза. Това го направи преди прегледа сестрата, която беше в пъти по-адекватна от докторката и поне опита да ме успокои. По време на този преглед бях наистина съсипана, разрушена, разочарована и уплашена. Очаквах, че няма да се види нищо при тези стойности на ЧХГ, но исках поне някой да ми каже какви шансове имам за нормална бременност, възможно ли е все пак хормонът да започне да се удвоява нормално и какво трябва да правя. След като сестрата ме представи на д-р Велева, същата, без дори да ме попита боли ли ме нещо, имам ли кървене или зацапване, демонстративно държейки се за главата заради това, че съм си пуснала няколко пъти ЧХГ, ме покани да легна за ехограф. Прегледът започна с думите "Някакви проблеми ли има със забременяването, к'ъв е тоя зор!?" Едвам успях да й обясня, че опитваме от близо 8 месец безуспешно. Реших, че пренебрежителното й отношение може да се дължи на факта, че смята, че няма проблем и я попитах има ли шанс все пак да се касае за нормална бременност, на което получих отговор "Ми по-скоро не". Огледа ме на ехографа, заяви, че съм отишла много рано и няма какво да ми каже и ме изпрати да си ходя и да пусна ново ЧХГ. След като излязох и се събрах, се замислих, че трябваше да реагирам много по-остро на момента, но наистина нямах сили за това. Разбирам, че няма как да ми каже нещо с категоричност, че няма как да се види плоден сак, но не разбирам как е възможно лекар, жена, която работи с бременни да види притеснено момиче в начална бременност и да се отнесе така. Надявам се този дълъг разказ да спести такова изживяване на някой друг. След това отидох отново при д-р Митева, която ме прегледа, обясни ми всичко, каза ми че е на разположение на телефона и че мога да й звънна за всичко, което ме притесни и наистина беше така. Обаждах й се за всичко, обясняваше ми и дори самото й отношение ми помогна да мина през това една идея по-спокойна.

Това е. Явно ние няма да имаме нашето коледно чудо, но се надявам то да ни очаква поне в следващата година.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 14:05 от licorne

# 576
Licorne, съжалявам за случилото се. HeartCry Каквото и да кажа ще е малко.
За лекарското отношение... Човек, който не е минал през това, не може да влезе в положение. Дори и лекар да е. И аз срещнах подобно отношение при моята неприятна случка.

# 577
  • Замък сред облаците
Ликорне, съжалявам за вълненията, които си имала, но явно се е касаело за БХ. Надявам се съвсем скоро да видите пак 2 черти, нали уж казват че бързо се забременява след БХ.

# 578
Ликорне,съжалявам много за това, което ти се е случило!  Отношението на лекарката наистина е било недопустимо! Пожелавам ти от сърце вашето чудо да Ви чака през 2022! ❤️

# 579
  • София
Здравейте, дами! Идвам и аз да споделя нещо. Трябва да ми дойде следващия цикъл на 11.12 в събота. Вчера, 08.12 ми дойде кафяво течение, заболя ме корема все едно ми идва, но после спря и през нощта и днес няма нищо. Сега леко ме понаболява ниско долу корема, но нищо повече. Случвало ли се е на някоя от вас? Каква може да е причината за това нещо според вас? На мен до сега не ми се е случвало такова нещо.

Ликорне, съжалявам, че ти се е наложило да преживееш такова нещо. Но горе главата, всяко зло за добро и пожелавам новата година да започне с малко позакъснял коледен подарък ❣️ 🤞🤞🤞

# 580
Licorne, много ми стана мъчно като прочетох историята ти и се ядосах и аз на тази безсърдечна жена и отношението й към теб - това е абсолютно недопустимо в нейната сфера на експертиза 😥💖
Изпращам ти прегръдки и бъди сигурна, че не си сама. Тук сме за да се подкрепяме и в хубави, и в лоши моменти. Горе главата и бъди сигурна,че нещата ще се случат по правилния начин съвсем скоро. При мен е същото положение - 8ми месец опити без успех. С теб съм и недей да се отчайваш! 💕

# 581
licorne, голяма гадост. Загубата е много мъчителна. Поплачи си, но и помисли, че така поне знаеш, че можеш да забременееш естествено. Че нямаш запушени тръби и че работниците на ТМ могат да си свършат работата.

# 582
Licorne, съжалявам, че е трябвало да минеш през това, а отношението на лекарката е недопустимо..
Нека бързо ви се случат нещата вече и да почнеш новата година бременна, а да я завършиш с пухкав и здрав вързоп в ръцете! Heart

Мариелка, и аз обикновено усещам болка 1-2 дена преди М, както и зацапване някои от месеците.
Стискам ти палци при теб все пак да е признак на започваща бременност и след няколко дена да ни се похвалиш с две чертички! Flowers Four Leaf Clover

# 583
  • София
Licorne, съжалявам. Ето заради такива лекари губя вяра в нашето здравеопазване. Аз през август изгубих брат ми от, смея да кажа, лекарска грешка, и от тогава бягам като дявол от тамян. Вече съм 8ден закъснение и не мога да се събера да отида на преглед.
Стискам палци всичко лошо да е зад гърба ви и да се похвалиш с две чертички в най-скоро време.

# 584
  • Sofia
Влизам да отчета закъснение на МЦ и нов отрицателен тест за Б.

Общи условия

Активация на акаунт