Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 261
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Аз също съм на мнение, че когато има някакви негативни чувства от отсрещния, ако си бременна или с дете, е по-добре контакта да се прекъсне.
Имам едно дете и забелязах, че откакто се роди няколко приятелки и приятели мъже ме избягват, не ми звънят, не ми отговарят по месинджър и така нататък. Първоначално не правех връзката, но постепенно се размисли и установих, че всички те освен че все още нямат деца, са и в тежък етап от връзката си или пък са сами. Не им се сърдя, но всички те са ми по-скоро познати, отколкото приятели. Щом нещо им пречи в това да се радват на моето щастие, прав им път. Все пак всеки преминава през собствения си ад.
Но сте прави, че всичко е индивидуално. Аз също нямах дете докато не станах на 32години. Почти всичките ми приятелки станаха майки на по 25-6. Тогава и аз чувствах липса и много исках дете, но това не ми пречеше да се виждам с тях, да гушкам техните деца и да се радвам с тях.
Не ме разбирайте погрешно, не съдя онези от вас, които се отдръпват от бременните, но всичко си е до човек и това отдръпва е не би могло да е свързано само с бременността или не би трябвало. Като цяло щастието и ежедневието не би следвало да се върти само около тази тема, не за друго, а защото за нас самите е вредно.
Много дълго стана и не знам дали ще ме разберете. Както и да е.
Спокойна нощ и ви желая малки чудеса, за всички в скоро време и в най-доброто време!

# 616
Ликорн, много съжалявам. Това е най-големия ми страх, който никога няма да изчезне и дано на никого не се налага да чуе "налага се аборт/изчистване/за съжаление бременността е прекъснала". Страшно е. А дори не успях да поплача. Разплаках се в междуградския автобус сред още 20 човека и си "наложих" да спра, за да не ме слушат 2 часа как хлипам. След това така и не успях да излея тази емоция. Бързо възстановяване ти желая и дано скоро има по-добри новини!
Мила, успех! Ще чакаме чертичките!

# 617
Момичета, жени, бъдещи майки - възхищавам се на силата, с която падате, ставате и продължавате напред! Нека на всяка една от нас се случи коледното чудо без значение в какво се изразява то!

# 618
Licorne, силни и топли прегръдки!
Много кураж на всички момичета претърпяли загуба-каквато и да е тя. Травмата и страхът си остават,нама как, но все никога ние всички ще гушкаме бебчета Simple Smile
А по повод отношението и доверието в лекари,темата ми е изключително чувствителна. Аз самата много съм си патила. Когато бях на 18 една гинеколожка ме диагностицира с рак на шийката на матката и трябваше да получа няколко мнения,за да повярвам,че не само нямам рак, а ми няма нищичко.И това е само един от кофти сблъсъците ми.

При мен нищо ново. Чакам М към неделя/понеделник. Не съм и не мисля да правя тестове,просто защото се чувствам по същия начин като предните два месеца.Даже ат тази сутрин почняха болките в корема при ПМС 😬

Да ви питам - тестът за вродена тромбофилия,за който питах скоро може ли да се прави,ако съм пила вече кафе и съм яла и т.н? Днес ми се отвори време,но пък вече съм закусвала и пила кафе.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 09:40 от _Amira_

# 619
И аз чакам МЦ утре.
И ММ от командировка да се върне днес.

# 620
Ликорн, съжалявам за случилото се! От сърце ти желая съвсем скоро да се радваш на бременност, но този път да бъде до финал.

Мила, стискам палци за много положителни новини!

С разказите си ме върнахте в спомените, за съжаление не хубавите.
Скрит текст:
С времето притъпяваш болката, но празнотата в сърцето винаги ще е там. Още чувам думите "За съжаление няма шанс за тази бременност. Още виждам пред очите си монитора с тупкащото сърчице, дори го усещах в себе си, а само след малко това сърчице трябваше да спре. И тогава се обвинявах, че коя съм аз да му отнемам живота, но наистина нямаше шанс да оцелее! Не искам да си спомням подробностите, но те са запечатани много дълбоко в съзнанието ми и не мисля, че някога ще бъдат забравени. В очите на докторите не видях никаква съпричастност, за тях си поредната...какво толкова е станало, вече имаш едно дете, млада си...
Човек, който не е преживял загуба или човек, който не се е борил с всички сили за възможността да има дете не знае и не може да си представи какво е. Затова всички близки и познати, които се опитват да те успокоят, наистина си мислят, че с тези думи го правят, макар да не е така. Дори ММ като ми кажеше всичко ще е наред...ами не ме успокявяше, не исках да го чувам. Но със сигурност е искал само да се чувствам добре и да ме успокои.
Ух, доста се разстроих.

Успех на всички! Дано до края на годината темата се напълни само с положителни новини и новата година да носи само положителни емоции на всички!

# 621
  • София
Амира отивай, не се прави на гладно и жадно Simple Smile

# 622
Здравейте момичета, стискам палчета на всички и дълбоко оценявам подкрепата, която получавам тук.
Да споделя за вчера - бях на преглед при нов лекар за мен д-р Илиев, Витклиник в София. Отдели ми много време да ме изслуша и да ме разпита. Не ми стана приятно, когато ме попита защо досега на съм имала деца (аз съм на 37) и трябваше да се обяснявам, че не съм имала късмет с връзките, че дълго един бивш ме лъжеше за дете и се оказа стерилен пък и се държеше зле с мен и аз реших да си тръгна, макар да ми беше предложил брак. Много съм чувствителна и емоционална и затова тези въпроси не ми харесват, а и не мисля, че му влиза в работата това, но както и да е. След прегледа ми каза, че левия ми яйчник бил леко поликистозен, като това се виждало само на ехограф...няма кисти, нямам никакви симптоми за ПКЯ и гинеколожката, при която ходя от години ми е казвала много пъти, че такова нещо НЯМА. Някоя от вас сблъквала ли се е с подобна диагноза? Иначе ме успокои, че съм здрава и млада и че нещата ще се случат естествено. Каза да направим спермограма и ми пусна микробиология. Това е от мен, момичета. Прегръдки на всички 💖💖💖

# 623
  • Замък сред облаците
Амира, ДНК изследванията не се влияят от храна и прием на течности.

Съншайн, много зависи как точно те е питал докторът, може да го интересувало медицинската история - прекарани тежки заболявания, правени ли са опити, имало би е загуби или диагностицирани затруднения. По отношение на поликистозните яйчници, от споделеното от други дами тук има доктори, които не виждат проблем заради липса на адекватен опит (пък ако ще и с 20г практика да са) или допотопно оборудване, има доктори, които виждат несъществуващи проблеми също. Поликтистозни яйчници могат да се образуват и при ИР, не е задължително да е дългогодишен хормонален проблем. Затова някои лекари на 20-25-30 години ще ти кажат, че си супер, след 2 години шах с пешката - проблем. За мен лично, специално за ПКЯ трябва все пак да пуснеш полови хормони на 2-5 ден от цикъла и да видиш евентуално ОГТТ обременяване за ИР. На 37 си, отметни евентуални проблеми и пречки пред забременяването.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:09 от АА

# 624
От лекар въпроса "Защо не сте имали деца" за мен е супер нормален. Човека трябва да научи максимално много за нас, за да може да е полезен. Да, подготвяме се с куп информация, но винаги има нещо, което забравяме.
За моята консултация се бях подготвила със списък с изследвания, диагнози, интервенции... Ми бях забравила, че са ми правили  хистеро Grinning Понеже беше с лапарото на куп не го бях споменала даже. И когато ме пита за операции се сетих за това, че са ми махали сливици и са ми горили шийката, но чак накрая като говорихме за причините се сетих, че имах полипи и ми правиха хистеро. По-добре повече въпроси, за да не се пропусне нещо, от колкото нещо съществено да остане некоментирано Simple Smile

# 625
Амира, ДНК изследванията не се влияят от храна и прием на течности.

Съншайн, много зависи как точно те е питал докторът, може да го интересувало медицинската история - прекарани тежки заболявания, правени ли са опити, имало би е загуби или диагностицирани затруднения. По отношение на поликистозните яйчници, от споделеното от други дами тук има доктори, които не виждат проблем заради липса на адекватен опит (пък ако ще и с 20г практика да са) или допотопно оборудване, има доктори, които виждат несъществуващи проблеми също. Поликтистозни яйчници могат да се образуват и при ИР, не е задължително да е дългогодишен хормонален проблем. Затова някои лекари на 20-25-30 години ще ти кажат, че си супер, след 2 години шах с пешката - проблем. За мен лично, специално за ПКЯ трябва все пак да пуснеш полови хормони на 2-5 ден от цикъла и да видиш евентуално ОГТТ обременяване за ИР. На 37 си, отметни евентуални проблеми и пречки пред забременяването.

АА, пускала съм и двете изследвания - половите хормони са ми в норма, а обременяването с глюкоза не показа да имам ИР. Цикълът ми е съвсем редовен, нямам окосмяване или другите симптоми при ПКЯ. Затова съм озадачена какво значи "леко поликистозен и се вижда само на ехограф, но нямаш кисти и въобще нищо ти няма".

А доктора от вчера е на 55-60 години с доста модерна техника оборудван кабинет. Другата гинеколожка е 60+ също много опитна, работи в поликлиника, но оборудването й пак е съвсем модерно и надеждно.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 11:15 от Sunshinegirl84

# 626
Мила, стискам ти палци след седмица да ни се похвалиш с две тлъсти черти и високо ЧХГ! Flowers Four Leaf Clover

Лютиче, дано сънищата ти скоро се сбъднат и ни изненадаш скоро с положителен тест! Flowers Four Leaf Clover
Амира, малката лисичка, на вас също ви пожелавам следващата седмица да ни изненадате с две дебели черти! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Круела, радвам се, че си намерила сили да споделиш с нас за периода си на най-голяма мъка, ти си силна и знам, че скоро ще имаш успехи! Пожелавам ти добри новини на прегледа при ендокринолога днес! Heart

Mишелинка, Miss_Independent, прегръщам ви и вас, знайте, че сте силни и ще преминете и през това! Пожелавам ви скоро пак да сте бременни и този път до пухкав термин! Heart Heart

little.madness, оценявам, че показваш тук и другата страна. Жалко за случилото се с приятелката ти, надявам се скоро да преминат тези емоции и да може отново да се виждате и искрено да се радвате една за друга! Gift Heart

# 627
Относно бременните приятелки и тези с деца: Знаете, че ми беше доста трудно да се срещам с тях, но намерих своето лекарство. Купувам им подаръци - малки сладки бебешки дрешки (в моя защита ще кажа, че не купувам роклички и сладки чорапки, които са трудни за обличане и неудобни, а практични дрешки тип пижами или бодита с къс или дълъг ръкав според сезона). Наясно съм, че не ги купувам за себе си и все пак се чувствам прекрасно да се ровя по детските щандове.

# 628
Мила, стискам всички възможни палци да се похвалиш с трицифрено ЧХГ след 10 дни 🤞❤️🍀
Данита, толкова добре си описала чувствата, които се изпитват след неуспешна процедура. Ние реално завършихме нашата инвитро процедура с 2 загуби-едната е липсата на бременност и втората, че не остана нито едно ембрионче за замразяване. След толкова много време имахме истинска надежда, че ще се сбъдне мечтата ни, но уви. Доста тежко го преживяхме и още боли, но и доста бързо взехме мерки и в момента чакаме заповед за новата клиника. Имам и час за ендокринолог, разширена СГ с SDI за ММ. Този път всичко ще е София. Готови сме да пътуваме колкото пъти трябва, но само да имаме щастлив финал! С ММ живеем и работим в Бургас.
Скрит текст:
Точно един ден след нашия неуспех, моя колежка роди. Естествено се радвам за нея, но и много тежко го преживях, защото болката ми се засили още повече. При положение, че тя ми каза супер нетактично, че с приятеля й са решили да започнат и те опити, защото аз не мога да забременя дълго време...(на 23г. са и до някъде с това свързах и липсата на такт). След като забременя, тя се отдръпна и на мен ми стана още по-неудобно, реално аз я търсех да я питам как е. Иначе уж бяхме много близки. Онзи ден я видях навън с количката и просто не можах да се стърпя и хукнах към нея с широка усмивка, така се зарадвах да видя нея и бебчето...то отвътре ми идва. Така че, болката ми при раждането на детенцето й е всичко друго, но не и злоба.
Много се радвам, че тук намерих приятели, които разбират чувствата ми и сме си подкрепа! 😊❤️❤️

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:35 от Kactus

# 629
Fayona, благодаря! За щастие вече съм и дано този път всичко е наред и на финала да си гушкам здраво бебче! Heart

Общи условия

Активация на акаунт