Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 271
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета от ден два имах леки болки в яйчниците и днес бях на гинеколог . Докторката каза ,че има задържан фоликул около 3 см и ако не се пукне до следващата менстурация ще се наложи прием на противозачатъчни ,а на мен никак не ми се иска да стигам до там понеже правим опити за бебче . Някоя от вас има ли съвети за спомагането на пукането на кистата с някакви билки или чай . Уточнявам ,че последната ми менструация беше на 21.11 и гинеколожката ме вика отново на 15 ден от цикъла ,за да проследим какво се случва с фоликула .
И последния ми въпрос е може ли да настъпи бременност този месец или не ?

Ето това са билките, които спукаха 5 см киста на майка ми! Успех! И давай смело напред!!!

# 151
TD Честито и до пухкав финал!!
Одри честита радост, а на теб бързо възстановяване ❤️.

Минавам да се оплача, този месец всичко е с главата нагоре. След аборта съм с бъбречна криза, бактерия естествено възможно най-гадната Клебсиелла пневмония. Антибиотик 7 дни зинат и противогъбични. 😭
#писнами 😭😥

# 152
Одри Честито бебче Heart Приятни моменти с новият член на семейството.

TD Помня те, честито и на теб. Лека и спокойна бременност. Пожелавам ти да и се насладиш максимално.

Кактусче, на мен Начев ми е пускал пролактин и макропролактин на чист ден.

exberry, Честито и на теб. Успешна и лека бременност.

# 153
TD03 и exsberry, тихичко честито и до пухкав финал! 😚

Аз се чудя от кога да започна тестването и реших да попитам и вас,последният ми цикъл дойде на 30 дни,не както по принцип 27-28,днес е 9-ти ден от цикъла и макар да нямам още избистрена цс, започва някаква,според вас дали е рано за тест,че съм взела 7 и мислех в тях да се огранича. 😀 Отделно миналият месец понеже бях на преглед и точно на 14 ден от цикъла АГ видя фоликул,който всеки момент щял да се спука. Не съм правила тестове тогава,но броих 7 дни от прегледа и пуснах прогестерон,който излезе 38 при референтни стойности от 5 до 75 и четох,че е добре да е над 45,за да е имало овулация и всички да е ок с нея. АГ не коментира особено,освен че каза,че след 30  е съвсем нормално при всеки цикъл да няма о. Ще опитам да не го мисля. Извинете за дългия пост. Хубав следобед на всички. Simple Smile

# 154
Мисля, че отзад на лентичките за овулация имаше препоръки от кой ден да се започнат в зависимост от дължината на цикъла.
Честито на момичетата с положителни тестове, дано повлекат крак, още имаме шансове за летни бебета Heart

# 155
  • Замък сред облаците
Cruella, надявам се да се излекуваш скоро. Не подновявайте опитите преди да си се изчистила със сигурност.

За О тестовете - има го и в темата за тестовете, но там  в общи линии калкулират на 14-дневна лутеална фаза кога да се почне. Аз предпочитах да почна 9-10 ден, въпреки че варираше между 15-21 ден последните месеци, и заминаваха 2 опаковки ClearOvu. FBID10209338927021027, понеже си писала че си взела 7 лентички, ако са Oview да знаеш че има шанс да не се насищат добре, вече няколко пъти коментирахме в темата, че последната година не им е ок качеството. От моя опит Clear Ovu са най-добре, те са 5бр плюс 1 за бременност.

# 156
  • София
Здравейте, Дами.  ​
Първо....Честито на всички, които са зърнали двете чертички! Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и скоро да гушкате здрави пухкави бебчета! 🤞💕
До сега не съм писала, само четях в няколко теми. Записвам се и аз, защото много ми допада как се подкрепяте и се радвате заедно. Страхотни сте!👌
Казвам се Мариела. На 29 години съм.
От около 5 месеца спряхме да се пазим с мъжа ми, защото искаме бебче вече. От преди 3 месеца започнах да следя и овулация с тестове от аптеката. За сега бременност няма. Знам, че е рано още.
Цикълът ми е нормален на 26 дни (+/- 1, 2 дни). Овулацията ми е на 11ти/12ти ден според тестовете. Единствените изследвания, които съм правила до сега са ежегодните- цитонамазка и МБ. Всичко е в норма. За сега смятам други да не правя.
Сега малко история.... Преди години ми бяха поставили диагноза СПКЯ. Ходих при Карагьозов в Токуда за второ мнение и той потвърди. Тогава ми изписаха противозачатъчни. Пих ги година и половина някъде и после ги спрях, защото смених гинеколога и той ми каза, че не е необходимо да пия. Преди две години смених гинеколога пак и за мое огромно учудване новата докторка каза, че ми няма нищо на яйчниците. Пак ходих за второ мнение и потвърдиха, че нямам СПКЯ. Така че за сега съм спокойна от тази гледна точка.
Притеснявам се по-скоро, защото имам две операции в ранна детска възраст долу ниско, където се реже за секцио. С диагноза хидронефроза на ляв бъбрек съм в следствие на мега уретер. Спасили са ми бъбрека на времето, за което съм много благодарна, но сега той работи само на 30% и на всичкото отгоре много лесно хващам бактерии в урината. Единственото, което ме притеснява за сега е, че не знам дали няма някакви сраствания от двете ми изминали операции, които да повлияят негативно на зачеването а в последствие и бременеенето. С този бъбрек мисля, че няма да е много лесно, но да се надяваме, че няма да е така.
Това е в общи линии за мен.
По въпроса с ваксините: Аз изкарах ковид септември 2020. Изкарах го сравнително леко. Последствия за сега не ми е известно да имам. От тогава не съм боледувала. Онзи ден си пуснах кръвен тест за антитела и резултата ми е над 257 BAU/ml. Прецених, че за сега няма да се ваксинирам, но ако случайно паднат драстично антителата, може би ще го направя.
Днес имам положителен тест за овулация. Така че действаме с мъжа ми.
Пожелавам на всички ви скоро да видите заветните две чертички. Изпращам ви много любов и подкрепа 💕 и много късмет 🤞💠

# 157
Мариела, добре дошла в групата и както пожелаваме и на останалите, да е за кратко и скоро да се преместиш в отчетната тема! Nature Star2

# 158
[quote author=АА link=topic=1388397.msg43866374#msg438663

За О тестовете - има го и в темата за тестовете, но там  в общи линии калкулират на 14-дневна лутеална фаза кога да се почне. Аз предпочитах да почна 9-10 ден, въпреки че варираше между 15-21 ден последните месеци, и заминаваха 2 опаковки ClearOvu. FBID10209338927021027, понеже си писала че си взела 7 лентички, ако са Oview да знаеш че има шанс да не се насищат добре, вече няколко пъти коментирахме в темата, че последната година не им е ок качеството. От моя опит Clear Ovu са най-добре, те са 5бр плюс 1 за бременност.
[/quote]

АА, благодаря ти за информацията. На експрес тест са,но ще купя значи и Clear Ovu. Да Ви кажа с тези тестове първият път като ги правих. Ами явно не ги правих както трябва,защото все бяха отрицателни и аз ревях посред нощ,че нямам О. Но забременях. 😀 Явно не съм ги потапяла до мястото,където е ставала реакцията,знам ли. За втората бременност имах опит. 😀

# 159
  • София
Мариела, добре дошла. Само с УЗ ли са ти хващали ПКЯ? Хормони пускани ли са ти? При мен кистичките изчезват и ги няма с години, после пак се показват, хормоните, УЗ+кг окосмяване са индикатор за ПКЯ. Но това не е притеснително, трябва да видиш и за ИР, защото с ПКЯ проблем с качеството на яйцеклетките. За срастванията, имаш ли болки? При овулация също, имаш ли болки?

# 160
Момичета, според вас трябва ли да се тревожа, че вече 10м не ми е възстановена менструацията след раждането? Знам за всякакви случаи - по 1-2 години без М докато се кърми детето, но вече на всички от отчетната ,които кърмят , им се възстанови.. само моята лелка никаква я няма.
Да пускам ли някакви изследвания според вас?

# 161
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
[quote author=АА link=topic=1388397.msg43866374#msg438663

За О тестовете - има го и в темата за тестовете, но там  в общи линии калкулират на 14-дневна лутеална фаза кога да се почне. Аз предпочитах да почна 9-10 ден, въпреки че варираше между 15-21 ден последните месеци, и заминаваха 2 опаковки ClearOvu. FBID10209338927021027, понеже си писала че си взела 7 лентички, ако са Oview да знаеш че има шанс да не се насищат добре, вече няколко пъти коментирахме в темата, че последната година не им е ок качеството. От моя опит Clear Ovu са най-добре, те са 5бр плюс 1 за бременност.

АА, благодаря ти за информацията. На експрес тест са,но ще купя значи и Clear Ovu. Да Ви кажа с тези тестове първият път като ги правих. Ами явно не ги правих както трябва,защото все бяха отрицателни и аз ревях посред нощ,че нямам О. Но забременях. 😀 Явно не съм ги потапяла до мястото,където е ставала реакцията,знам ли. За втората бременност имах опит. 😀
[/spoiler]

Оооо, Експрес ги уважавам тестовете за бременност, за О не съм взимала техни, че нямаше все в нашата аптека. Иначе трябва да спазваш правилото - теста се прави между 16ч и 19ч, след поне 2 часа непишкане и без прием на течности в същия период - така урината се насища най-много. Аз моите пикове ги хващах най-редовно към 19ч, даже имам и в 20.30ч хванат, че късно се бях прибрала. Иначе си има указание докъде да ги потопиш Joy

Подкрепям Мацето за изследването на ИР, тъй като ИР е сред водещите причини за СПКЯ, дори без да се виждат типичните кисти по яйчниците. Има много инфо в интернет, особено на английски по темата и най-скорошните открития в тази връзка.  

vdgvdg, докато е висок пролактина цикъл няма да има. А той се стимулира от кърменето. При всеки е индивидуално, но ако много се притесняваш, говори с АГ и си пусни изследвания.

# 162
  • Sofia
В баницата всичките късмети ще са "бебе", за да се падне и на мене!

Ето това заглавие за нова тема изключително много ми хареса лично на мен!

Толкова бързо се изписват темите тук, че не смогвам да ви прочета всички, за което искрено съжалявам!

Но съм тук. Работя. Виждам се със 17-годишния си син редовно. А с годеника ми направихме 5 месеца любовна връзка и двамата с него сме по-убедени отвсякога, че желаем да станем родители!

П.П. Припомням за себе си: на 43 години, от София, от много години желая второ дете, но засега беше безплодна мечта, защото бившият съпруг не щеше изобщо повече деца. Сега вече е споделено силно желание. Заради което съм и в тази тема.

# 163
  • София
Мариела, добре дошла. Само с УЗ ли са ти хващали ПКЯ? Хормони пускани ли са ти? При мен кистичките изчезват и ги няма с години, после пак се показват, хормоните, УЗ+кг окосмяване са индикатор за ПКЯ. Но това не е притеснително, трябва да видиш и за ИР, защото с ПКЯ проблем с качеството на яйцеклетките. За срастванията, имаш ли болки? При овулация също, имаш ли болки?

Само с УЗ са ми ги хващали да. Хормони съм си пускала един единствен път през 2014г. но заради пъпки по лицето и тогава бяха в норма. Какви точно хормони съм пускала тогава не мога да кажа, защото беше много отдавна. Пъпките все още си ги имам. Никой дерматолог не можа да ми ги оправи. Болки имам ниско долу по време на ову, но са много слаби. Почти не ги усещам. Иначе само по време на цикъл имам много силни болки всеки път. С доста болезнена М съм и без обезболяващи не става. Иначе съм забелязвала да ме наболява ниско долу при рязка промяна на времето и майка ми твърди, че може би е от срастванията. Чак голямо окосмяване не мога да кажа, че имам. Появява ми се от време на време по някое друго косъмче на брадичката и имам малко като почти незабележимо мъхче по лицето, но не бих го определила като окосмяване.

# 164
Мариелка, адашке, добре дошла и за кратко да си тук! Hug +1 и аз съм с болезнена М

вихрогонче, помня те аз. Успех и на теб. Flowers Four Leaf Clover Има ли желание, има и начин! Heart
Разликата с малките ми братчета е 18 и 20 години. Страхотно е да си кака/батко на такава възраст (поне за мен).

Попаднах на една статия, която представя много точно нашите емоции, и я споделям с вас.
https://www.mama24.bg/article/9117235

Общи условия

Активация на акаунт