Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 625
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, имам две оплаквания, които мира не ми дават.
Първото е че от известно време, най вече в легнало състояние при кихане или кашляне имам пронизваща болка в яйчниците. Такава съм имала при бременност, но сега със сигурност не съм. Чудя се сега това пък от какво може да е. След първи цикъл от аборт имах киста и ме болеше, но не беше толкова силно и по този начин.
Второто е имали някоя от вас минала през гръдна невралгия. Много време вече я уж лекувам. Трима доктори, три вида хапчета. С последният доктор имам леко облекчение, но още си ме боли. А и вече ме е страх да приемам медикаментите, които са с доста нежелани реакции.
Може да ми се наложи ЯМР, колко време след него ще трябва да се пазим. Ако го правя ще е няколко дни преди овулация.
 Ако някой знае нещо моля да пише, че вече съм се шашнала.

# 211
Яничка, за първи път чувам, че трябва да се спре с опитите за бебе след ЯМР за определен период. Миналата година на 6 февруари правих ЯМР заради висок Пролактин, а на 9 март имах ЗЕТ.

# 212
Яничка, ЯМР може да се прави и по време на бременност. Особено при жените с макроаденом не е рядко срещано.

# 213
  • София
Аз съм с невралгия, но сърдечна. Приемам витамини от Б група и аналгетици при силна болка. Друго не ми помага.

# 214
Да се проследи овулацията сега или на следващ цикъл?
Ако става въпрос за сега, надали има шанс да се проследи овулация - нещо е накарало цикъла да закъснява и това може да е:
- функционална киста:киста на жълтото тяло или друг вид киста (ПКЯ, ендометриозна)
- цикъл без овулация
- хормонален проблем
Вариантът е преглед с ултразвук и изписване на прогестеронов препарат, ако е необходим такъв.

Ако става въпрос за следващия цикъл - проследяването може да се случи след менструация:
- с използване на тестове за овулация
- проследяване в рамките на няколко последователни дни на фоликулите на ултразвук при АГ (фоликулометрия)

ПП. Сега видях че пише следващата овулация във въпроса. Ами следващата овулация няма да настъпи преди да е дошла менструацията.

Благодаря за детайлния отговор Two Hearts
29-ти ден съм, по принцип идва на 24-25. Все още не усещам да има признаци. В началото на цикъла бях за фоликуметрия на ден 11 и ми казаха че няма доминантен фуликул съответно и овулация няма да има. Може ли да се дължи на това закъснението?
Въпреки че около седмица след това бях на др. преглед, при който споделих за това и докторът каза че с такава (?) лигавица по-скоро е имало овулация.
Та, затова съм сега объркана и не знам дали има нужда да предприемам нещо за предизвикване на цикъла.

# 215
Одри, честито бебче!
exsberry, ТД, честити чертички и леко бременеене!

# 216
  • Варна
Одри, честито бебче!
exsberry, ТД, честити чертички и леко бременеене!

Благодаря, момичета! В петък повторих теста сутринта и си се виждаше вече много по-отчетливо чертичка. Мисля да отида след 10тина дни чак, но утре ще звъня на ендокриноложката, че предполагам ще ми промени дозата на Л-тироксина.

Иначе вече цяла седмица едно и също - супер подути гърди, лека болка от време на време все едно ще ми идва. А миналата седмица ми се бяха и появили няколко странни пъпки и бях убедена, че ще ми дойде всеки момент. Но още веднъж затвърждавам, че явно като най-малко го мислиш и става. Този месец го бях отписала ... и приятелка така забременя като най-малко им беше до това. Така че явно стресът си влияе огромна роля.

Хайде хубава неделя на всички и ви поръсвам с прашец! И ще ви държа в течение .. наистина има някаква огромна паника "дали всичко ще е наред".

# 217
Добро утро,момичета! Дали мога да се включа и аз във вълшебното списъче? Този месец почнахме с опитите вече и официално,предстои овулация,надявам се. 😀

М.17.11 О-не е дошла,но давам като дата 02.12 Т. 16.12

Искам да попитам и нещо,което видях в предната тема,че беше коментарано,а не го знаех. За обременяване с глюкоза,че не се прави в начална бременност,че всички излизали с ИР? Аз точно след положителния тест малко си я направих и инсулинът ми беше 83 на 2-ри час,на първи ендокриноложката ми каза да не пускам и аз не пуснах,на гладно ми беше 8. Хома индекс 1.5,тя каза,че нямам ИР,а аз тогава си я бях самодиагностицирала. Това беше преди две години,ясно е,че не е актуално,но явно стойностите са били завишени от бременността,а тя нищо не каза. Кръвна захар беше в референтите стойности, абсолютно изключи диабет тя,макар да не беше ниска на първи и втори час,7.5 на първи,6,5 на втори,4.2 май на гладно,каза,че са норма. Много ми беше гадно това изследване с тази глюкоза и просто ми е влязло в главата дали да го пуснам пак. 🤷

Извинете за дългия пост! Усмихнат ден на всички! 😚

# 218
  • София
Здравейте!
Искам да ви попитам за съвет за нещо.
От вчера съм с бъбречна криза, съответно и с бактерии в урината, защото ми пари при изхождане по малка нужда. Като при цистит, само че ме болят и бъбреците. При мен нещо зачестиха тези проблеми напоследък, защото края на август бях с бъбречна криза и сега пак.
Като анализирам нещата ми се струва, че има някаква закономерност с по-честото правене на секс. Според вас възможно ли е това да е причината?
Ние си спазваме доста добра хигиена при секс. И преди и след си се мием и двамата.
(Споменавам само, че в началото на тази година пак бях така и тогава се изследвахме и аз и ММ за бактерии и той си беше напълно чист, а аз си бях с бактерии. Тогава доста време се влачих с антибиотици докато изчезнат тези гадове).
И другото, което искам да попитам е: Предния път пих една хранителна добавка "Bucconox", защото не искам антибиотици сега като правим опити, и доста добре ми повлия тогава. Но тъй като не знам след последната О дали е станало нещо или не, защото би трябвало да е била на 26ти или 27ми. сега не знам дали мога да я пия тази добавка, тъй като не пише дали е опасно при бременност в листовката.  Знам, че ако съм била в О преди 1-2 дни няма как да се е загнездила оплодена яйцеклетка в матката все още.
И все пак, според вас има ли проблем да я пия тази хранителна добавка сега? Дали някоя от вас се е сблъсквалабс подобен проблем при опити за бебче, за да може да разкаже от личен опит.
Благодаря предварително!

# 219
  • Замък сред облаците
Хич не се подмотвай с хранителни добавки, пий макролиден антибиотик (макролидите са ок при бременност), още повече че не си бременна в момента. Потиснатите инфекции после могат и до аборт да доведат. А щом секса влияе, значи си предавате нещо и тестовете са били лъжливо отрицателни.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 09:08 от АА

# 220
  • София
Хич не се подмотвай с хранителни добавки, пий макролитичен антибиотик (макролитиците са ок при бременност), още повече че не си бременна в момента. Потиснатите инфекции после могат и до аборт да доведат. А щом секса влияе, значи си предавате нещо и тестовете са били лъжливо отрицателни.
Благодаря ти за съвета. Ще проверя за тези антобиотици.
Според мен обаче не си предаваме нещо, защото аз така или иначе съм си предразположена. Бях описала в поста с включването ми в темата, но не знам дали всички са го прочели. Ще го напиша пак, даже по-подробно, за да добиете представа.
Аз съм с хидронефроза в следствие на вроден мегауретер. В ранна детска възраст са ми направени 2 операции. С първата изведоха уретера извън коремната кухина, на кожата беше, с втората го прибраха. Операциите бяха на 3 и 4 годишна възраст. От тогава единия ми бъбрек работи само на 30%. Като бях малка си правех често бъбречни кризи, но след 17-18 годишна възраст отминаха. Сега от преди година близо пак се започна с тях, но наистина забелязвам, че се случват когато попрекалим с половия контакт. Иначе си правим секс редовно и няма проблем. Само като прекалим се случва. Та аз съм си предразположена, защото хидронефрозата е задръжка на урина в пикочния мехур и ако попадне бактерия там и много по-лесно се размножава и стига и до болния ми бъбрек. Иначе с мъжа ми си правим профилактични всяка година. Заради мен най-вече за бактерии. При него никога не е имало проблем. Така че се съмнявам да си предаваме нещо. Аз затова си мисля, че просто по-честия и продължителен секс влияе.

# 221
  • Замък сред облаците
По принцип бъбреците работят на 30% по начало, затова са в чифт - ако единият сдаде багажа, другия да компенсира. Майка ми след лъчетерапия в момента е с един бъбрек, който беше и стенозиран (дано не бъркам термина, поставяха стент).
Звучи сякаш имаш хронична инфекция и тя се преподновява внпоследно време. Хидронефрозата благоприятства определено.
Отделно от лекарствата, които мисля че са задължителни в твоя случай, може да помислиш за промяна в храненето и прием на повече пробиотични храни и боровинки, и да намалиш тези, които изхранват бактериите (най-често въглехидрати).

# 222
  • София
По принцип бъбреците работят на 30% по начало, затова са в чифт - ако единият сдаде багажа, другия да компенсира. Майка ми след лъчетерапия в момента е с един бъбрек, който беше и стенозиран (дано не бъркам термина, поставяха стент).
Звучи сякаш имаш хронична инфекция и тя се преподновява внпоследно време. Хидронефрозата благоприятства определено.
Отделно от лекарствата, които мисля че са задължителни в твоя случай, може да помислиш за промяна в храненето и прием на повече пробиотични храни и боровинки, и да намалиш тези, които изхранват бактериите (най-често въглехидрати).
Тези режими с храната си ги спазвам отдавана заради проблема. Червена боровинка си пия от време на време профилактично, като гледам по-скоро с храната натурално да я приемам.
Общо взето всички мерки, за които съм наясно, че помагат откъм начин на живот и храна съм ги взела. Иначе единия ми бъбрек не работи определено както трябва и другия поема по-голямата част от работата. А и болния е и по-малък и последно като ходих на профилактичен преглед при доцентката, която ми е правила на времето операциите, каза че се е смъкнал надолу, защото съм нямала достатъчно мазнини, които да го държат на мястото му, но каза, че не било страшно.
Определено ще взема под внимание съвета ти за антибиотика, за да не вземе да стане по-зле положението. Макар че ми е писнало от антибиотици заради тези бактерии, но какво да се прави. Не мога да спра да правя секс. Аз питах доцентката дали състоянието ми би повлияло на зачеването, но тя каза, че не би трябвало да има проблем. По-скоро проблем би се появил вече като забременея и трябва да си ходя тогава редовно и на уролог.
Явно ще трябва да се пазя още повече сега и да гледаме да не прекаляваме с половия контакт. Може би да си правим по-често само по време на О и през другото време по-рядко.

# 223
  • В страната на мечтите.
Нещо се затихнали тези дни, момичета. Надявам се това да е затишие пред буря от положителни тестове 😍❤️

При мен нищо ново напоследък или поне така си мислех - днес ми е 28 ден от цикъла и си ми зацапа стабилно от снощи, но никаква чиста кръв, а само стара. Мислех си че ще ми дойде до днес, но още нищо. Само зацапване, но преди час ходихме в магазина с ММ и като взе, че от нищото ми стана лошо, умалях цялата, разтреперих се и имах чувството, че ще повърна и само го накарах по-бързо да излизаме и да седна на някоя пейка, защото не можех да си стоя на краката. Добрах се до вкъщи все някак и сега не мога да се вдигна от дивана. Искам вече да ми идва щом ми зацапва и да се приключва. Мрън 😖

# 224
  • София
Аз чакам на 01.12, но нещо от снощи ме присвива корема ниско долу, а гърдите ми са ужасно подути като за цикъл. То ще е някакво чудо да стане от първия месец, ама надеждата умира последна.

Общи условия

Активация на акаунт