Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 868
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Евелина , радвам се ,че вече сте си у дома и сте преодоляли проблемите! Нина ни помоли да не те безпокоим в болницата ,но ни съобщи добрите новини !
машинка ,честита рожбичка ! много красиво име сте й избрали!
мира см, да продължавате все така с хубави бебешки моменти!
галеа, лошото се забравя, важното е от сега нататък всичко да ви върви по вода!
миньон ,отдавна се каня да ти отговоря , но или сайта се бъгва или аз не намирам време. за "чистата молитва" само питахме предишният ден, свещеникът ни каза ,че няма нужда от уговорки -просто да отидем с детето. така и направихме. накрая оставихме малко пари като доброволно дарение и за здравето на детето.

аир , като чета какво си писала и пак ме напушва рев ! доста време не бях чела и не знаех ,че и ти кръц си имала някакъв проблем с кърменето. аз не мога да си простя ,че допуснах да си загубя кърмата ,защото имах много , а сега е такава мъка- поне аир може да си представи . гони ме ужасно чувство на вина и никак не мога да се измъкна от него. знам ,че е време да се откажа и да минем на адаптирано мляко и дано успея най-сетне да се примиря ! кръц , мишка възхищавам ви се на куража !!!

# 196
Оска, недей.Не се обвинявай.  HugТи поне си успяла и си кърмила известно време.Ние с Мишето изобщо нямахме.Самата аз съм отгледана без кърма, само с кисело мляко.Ето днес нито съм по-глупава, нито по-грозна от средно статистическата жена. Grinning Чувството за вина - не му се давай.Аз много се обвинявах в началото.Навсякъде се пише и говори колко е важна кърмата, как задължително трябва да се кърми, без да се мисли за такива като нас. От там започваш да се чувстваш едва ли не нещо увредена, един вид инвалид - а това е безмислено и пречи и на теб и на бебчето да се чувствате добре. Млеката в днешно време са страхотни, с всички нужни витамини и добавки. Единственото, което го отличава от кърмата е чувството за близост с малкото човече. Иначе Цеци и от шишето като си хапва пак си ме гледа влюбено в очите Heart Eyes Mr. Green Така че, никакво униване, сигурна съм, че си нежна и всеотдайна мама, а това е най-важното Hug Heart Eyes

# 197
Oskа не се обвинявай, емоциите се пренасят и на бебчетата независимо дали го кърмиш или не..
За протокола и при нас борбата за млякото и тази с коликите продължава..Днес дохраних до момента веднъж, но после разбрахме, че човека не е останал гладен, а просто е бил жестоко посран Joy hahaha
А днес да ви кажа как се сепнах та прибираме се ние от разходка и аз какво да видя на малкия шапката се измъкнала от главата, ама как да видя като съм го увила в това портбебе .. та сега ме е шубе да не е настинал..  Praynig

# 198
ПРИВЕТ!
Сори, че малко късно, ама сега сколасах-цял ден майстори, после гости, после преинсталазия на компа, после таткото и проблем със сървъра ...вече аз-та черпя за нашия мини рожден ден newsm38 beer3и кой каквото си поиска.
Добре дошли на Евелинка и Благо! Hug
Честита кола на Фрики-безаварийно каране.
Криси-браво бе!Рисуването и шиенето хоби ли са ти или професия?
Това за кърмата е много гадно-аз например имах чак на 4-ия ден след операцията и знаех, че при секцио слиза по-късно, но като гледах че другите мами със секцио още на 2-ия ден кърмят ревях и съжалявах детето си което беше само на дохранване...
Сега да се оплача и аз и да питам някой знае ли как се сгъстява кърма - питам защото ние също повръщаме / на всяко ядене по 2-3 пъти/, и ми е притеснено, но забелязах че се случва само когато Криси е ял кърма /независимо от мен или от шише/. Случаите, в които не повръща са когато яде Фризовом /а той е против колики и хабитуално повръщане-така пише/, защото ние по принцип си се дохранваме, а някога нямам кърма и се налага и цяло хранене да е с АМ.
Коликите- наще вчера продължиха от 11 до 21.30ч с почивки за храненето и без спане. Толкова е гадно, че и аз си поревавам с него. А после като заспа горкото чак в 4.40 сутринта, а ние гадните мама и тати сме спали непробудно с него Embarassed. Аз вече пробвах и Саб Симплекс и бебинос и чайове всякакви и съм на мнение, че нищо не помага-просто трябва да си мине. На нас ни става за малко по-добре като загреем коремчето, но временно.

Стига съм ви писала, че стана много-чао и целувки!

# 199
мами - точно обсъдихме с мъжа ми и четем за ваксините - ето ви материал за прочит и на вас:
http://www.moetobebe.net/forum/read.php?f=1&i=24975&t=24975
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=129940.msg2485656;topicseen#msg2485656

.

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 10:33 от krissie

# 200
Здравейте мили мами и сладки бебчета! Hug
Аз се появих отново след дълго отсъствие, за да се запиша в списъка. Много ми липсвахте, но нямах компютър досега и бях като откъсната от света... Sad не знам дали ще смогна да изчета всико написано за този месец и половина, през които ме нямаше, но малко по малко се надявам да наваксам с информацията. В къщи вече си имам Notebook и интернет, така че няма да изчезвам вече за толкова дълго. А сега за протокола:
Дъщеричката ми се казва АЛИНА, роди се на 12.10., с тегло 3 кг. и дължина 48 см.! Simple Smile Здрава и много красива щерка си имам да ви се похваля! Толкова съм щастлива, че още не мога да си намеря място! Днес ще празнуваме първият й рожден ден (ставаме на 1 месец!), затова няма да пиша дълго, за да мога да се понаспя малко! Simple Smile
Наистина ми липсвахте много и безкрайно се радвам, че отново ще мога да ви чета! Simple Smile
Лека нощ на всички мами и дано бебчовците се събудят чак в 7!!!
Heart Eyes

# 201
добро утро  Hug

Черпя кои с каквото ме душа сака   party023 beer beer3 beer2 Wine Glass cook cook станахме на един месец

# 202
  • Стара Загора
Честита месечинка на Пламена
С пожелание да е жива и здрава...румена и засмяна и да оставя мама от време на време да пие по една бира на спокойствие

# 203
Здравейте момичета!
Моят змейко се опитва да спи и имам малко време за форума. Видях статистиката на първа страничка и ми стана много мило! Благодаря ви за подкрепата още веднъж! Пожелавам обаче на никого да не му се налага да е герой и да отглеждаме спокойно здрави бебоци!
Оска, много е гадно това с кърмата. Моята е драстично намаляла и ме е много яд, но след всичките притеснения се чудя как не спря. Сега се опитвам да си възстановя млеконадоя или ще започна дохранване. Аз също съм отгледана с Ам и нищо ми няма.
Честита месечинка на Кристиян, Пламена и на Алина!   bouquet  bouquet  bouquet
Криси, страхотна информация, благодаря!  Hug Ние също ще купуваме ваксини, само че не Пентаксим, а някакви други - докторкака ги каза, ама аз забравих, трябва пак да я питам.
Момичета, не знам дали постъпих правилно, но абсолютно се отказах от режима на Благо от болницата  newsm78 . Детенцето е толкова нервно и гладно, все ми плачка. Та реших да си го храня колкото и когато поиска. Тази нощ беше много по-спокоен. Дори се понаспахме с татито. И на ръце не иска да го носим толкова и за бибата си не реве. Само че ми повърна малко след 2 от храненията и се чудя дали не сгреших. Не повърна много и не беше пресечено, ама на мен вече сърцето ми се свива като видя такова нещо.
Утре сме на преглед - ще му свалят конците и ще му вземат кръв. Дано билирубинът му да е вече към нормата. Някоя знае ли какви са границите на нормата на билирубина?
Лек ден и много  Hug

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 10:22 от evelinar

# 204
Здравейте мамчета,
Честити месечинки на Кристиян Пламена и Алина-да са здравички и сладички да папкат и да нямат колики!!!! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Криси и от мен благодарско за инфото!
evelinar и ние повръщаме като е пресечено какво означава? Стискам палци за утре всичко да е наред!
При нас всичко е наред два дни голям лакомник беше хапва си и през ноща ,но тази вечер не се събуди да папка.От време на време изпищява на сън сигурно сънува кошмарчета миличкия.През деня почти не спи как издържа не го знам.

# 205
Сега проверих в книгата на Спок - не се притеснявайте.Това, че млякото е пресечено означава, че  вече е попаднало под въздействието на стомашните сокчета и вследствие на киселинността им се пресича. Това е Flutter А когато повърне почти веднага след папкане, млякото не е пресечено, защото коремчето още не е успяло да го обработи

# 206
Не успявам да стигне вече често до форума, че от няколко дни Ники е с колики и вечер е много нервен. Дадохме му капки бейбинос, които в началото се опита да повърне, но определено го успокоиха. И си ака нормално, няма запичане като от саб симплекс. Още няма никакви признаци да може да се пребори с двете нощни хранения....та сме си на 8 пъти/дневно...
Честити месечинки на Алина, Пламена и Кристиян!
Хубав неделен ден!

# 207
Честито месечинка на Кристиян, Пламена,  Алина, Иван, Симона, Валентин и момиченцето на мама remi!!! Tada
Да са живи и здрави, и много да радват мама и тати  love001

Да почерпим и ние, че пораснахме

# 208
аз да ви се похваля - самичка си отказа нощното ядене - вече спим по 8 часа като голяма кака  Mr. Green кърмя си я на пойскване но явно нощем самичка е решила да почива, даже се сабудих само като се поразмърда и нали си знам подавам си атрибутите за хранене  Rolling Eyes а тя само се обърна и даже непомириса  Mr. Green само че денем да видите по колко бодърства  Shocked прави кратки дремки ама само дотоалетната да отида или да поразчистя след останалите тайфуни в къщи и айде пак вечния кръговрат, но поне си заспива в леглото сама   

сложих ви този дълаг превод защото попринцип листовката на ваксината е на френски и няма превод на български така че който иска да си го принтира ако ще взима тази ваксина ще го изтрия тези дни че само място ни заема в темичката, а неискам да даваме зор на херка и кръци  Peace
 ние имаме проблем с едното краче , откакто се роди и е по синичко , лекарят каза че щял да го следи - но мен ме притеснява доста  Cry незнам и на какъв лекар да я заведа , че нямам много вяра на личния си, в началото си мислех че в болницата може да не са я обръщали, но така и не се промени като я изкъпя така си проличава още по силно понеже тя е една беличка розовка - ще взема да пусна тема в здравни дано някой има идея какво може да е.

# 209
Здравейте момичета,благодаря на всички за подкрепата.Евелинче,трябва да си спокойна доколкото ти е възможно за да имаш кърма и да се наливаш с много течности.И аз в началото имах проблеми с кърмата ,мислех си че никога няма да ми слезне,понеже бях под напрежение.Но с много цедене и наливане с течности успях,защото беше важно малкия мишок да си хапва мамино млекце ,а не адаптирано.Сега спинкаме и аз ще взема да дремна че съм на крак от 5.30.
От кой месец трябва да спираме нощното хранене в 12ч.За сега пропускаме само това в 3 през ноща,но е е абсурдно да издържи от 21ч до 6ч без млекце,може би защото сме още малки.Другата седмица ставаме на месец.
Лек ден от нас Hug

Общи условия

Активация на акаунт