Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 871
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Фрики, честита кола!
Криси, страхотни картички! Де да можех и аз да рисувам...

# 181
Здравейте!
Фрики,честита кола! travel
Веничка има много добър линк за масажа на бебето при септемврийките.Моята педиатърка препоръча масажа да е по време на сутрешното будуване(при нас е м-ду 9 и 13 ч),иначе се превъзбуждали вечер след баня.Ако се къпете вечер де.
Криси,браво!
Анастасия цял ден будува!!!
Мама е Crazy

# 182
Здравейте мили мамчета и от нас с Калоянчи Hug
Ние се прибрахме от болницата преди 2 дни и започнаха хубавите ни бебешки моменти в къщи.
Искам да благодаря на всички ви за пожеланията Hug Laughing.
Страшно много сте изписали и сега тепърва ще ви чета  а аз само ще се отчета.
За раждането само ще кажа че раждах близо 14 часа и беше доста продължително но наистина мъките напълно изчезнаха от съзнанието ми, когато видях моето слънце. newsm44
В болницата ми го бяха мазали с някакви отвратителни козметики и цялото му тяло беше избринато казаха че е дерматит бях много разтроена но се радвам че успях да запазя спокойствие и сега се кърмим успешно /да се моля всичко да остане така Praynig/.
Днес за щастие като го къпахме видях че вече пъпките ги няма и е чистичък както мама го е родила newsm53 newsm44.
Освен това изкара и една инфекция и целия ми го бяха надупчили с игли newsm45, но аз съм им благодарна понеже те го стабилизираха доста бързо.
Абе изобщо изживях един голям кошмар но всичко вече е зад гърба ми. Laughing
Имаме си и малко колики вече но днес дадохме Саб Симплекс и спа като къпан newsm53
Чао за сега че нещо пак мрънка Party

# 183
Ей,Криси,4удесни са.Коледни карти4ки няма да купуваш,нали?

# 184
Добре дошла на Евелинка! Мами-героини сте двете с Gallea! Да са ви живи и здрави малките борбени синчета!
Barabana, за гърдите вземи спешни мерки,защото може да стане опасно. Аз вчера също бях със запушена гърда. Каква буца беше станала! Цяла вечер цедих и ревах от болка. Днес трябваше да съм на преглед, но не сколасах поради служебна ангажираност (ега ти!). За щастие, бебчо ме спаси - много ме боля, но успя да ме отпуши - помпата и ръцете само ме измъчиха. А за акта аз ще трябва да ходя, че нашия татко, както сигурно вече съм казвала, ако може и на зъболекар ще ме прати вместо него  Mr. Green
Галенце, аз съм чувала,че косичката, с която се раждат бебетата, опадва около 6-ия месец и се сменя с постоянна. Има логика да е така. Моят Ваньо е с напълно руси вежди и много тъмна коса, което изглежда доста странно. Вероятно ще смени оттенъка  Laughing. Питах се също кога ли става ясен цветът на очичките. Нашите вече се избистриха към ясно синьо като на тати, но казват, че като спра да кърмя, можели и да потъмнеят. Абе, не че е толкова важно, но ми е любопитно.
Ох, доспа ми се. Чао, до после!
Абе, Криси, с твоите снежни човеци и на Хера камината взе да ме хваща коледно настроение...

# 185
  • Кюстендил
 Здравейте и от мен(най-накрая и аз да се разпиша)!

Имам си дъщеря-Белослава,роди се на 04.10 и тежеше 3550кг и 50см
Да се похваля,че родих за 2часа(е нали е второ),но пък после 4 дена умирах от болки в корема и като за капак направих и бъбречна криза,но вече всичко е забравено
 Сега ще почета,че много сте изписали и ако имам сили може и да попиша
Засега чао

# 186
Пу първа в събота сутрин  morning

Вчера вечерта, пък имахме колики от 12 до 1 и нещо , аз си я прибрах отгоре ми и спа върху мен три часа, схванах се, ама поне си поспа милото като му затоплих коремчето  Wink

Наш тати отиде на свинско заколение, та да може мама въобще да не си свали килограмите от бременността, даже нагоре май ще отидат моите.

Относно камината- аз съм казала на Хера че ще ходя да живея у тях/щото аз и терасата харесвам /, искаме, не  ме иска- това е положението, само виното ще си нося  Wine Glass пък тя да му мисли с какво да ме храни    smile3534

MA6INKA - честита щерка  Hug

mira sm - радвам се че сте си у дома вече  Grinning и всичко е зад гърба ви

KaliMa - ооо радвам се че си художник, тъкмо ще те включа в едно начинание, ако имаш време и желание, и са решили да го правят все пак, ама това след разговор със сестра ми, че не знам докъде стигнаха. newsm53

Това е от нас ,почвам да се доя  Crazy

# 187
  • София
Хей, отдавна не съм писала, но смогвам да чета.
Честит рожден ден на Кръц на патерица, на фрики кола и на всички нови бебчета и тези които станаха на 1 месец.
Да се отчета - вчера бяхме на първа ДК, боцнаха ни краченце с ваксина против хепатит. Бебчо е порастнал с 1.4 кг. и 3 см, т.е. сега е 4 кг., 53 см. Чудя се дали не са малко тези сантиметри ... Изписаха ни вигантол, който забравих да дам тази сутрин Sad Дадоха ни направления за ортопед и за хирург. За хирург по 2 причини - едното тестисче е по-голямо и твърдо и трябва да се провери дали няма някаква течност вътре, а и заради повръщането. Обривът по телцето се оказа не чак толкоз притеснителен според док, те дечицата се чистели в началото.
Много ми се спи и съм доста нервна Sad за разлика от вчера, когато спах до 10 сутринта и после док ме зарадва, че бебчо расте и хубавее Simple Smile
Снощи ние си имахме колики и освен вечерното пищене от 18 до 22 си пищяхме много здраво от 3 до 5, но няма да давам известно време капки, защото може да дразнят стомахчето и заради това да повръща мойто пиле. Сега му слагам малко анасон във водичката, която трудно успявам да му набутам, но все пак давам. Някой чувал ли е отзиви за анасона?

# 188
Ха привет и от нас ..
първо да ви се похваля, че за 4 ри дни сме качили почти 300 грама  #Crazy newsm78,  и сега ни измериха 4 кг, но докито каза Ю3900 има със сигурност".. и я питам ми как така нали бяхме 3700 в понеделник, а тя - "ми то от добавката".. е тя на свой ред се ококори като и казах, че аз добавка съм му давала максимум 50 гр за 24 часа.. hahaha, защото в останалите хранения са 20 мин цокане и после блаженно спане за 2,5-3 часа Joy

Леля Зеля за коликите не ми говори, че такива мъки настават.. ох а този Саб Симпекс запичал, ние за сега се спасяваме от запека .. нали сме основно на кърма..При нас коликите се обаждат два пъти в деня сутрин в 9 и след обяд в 15.. ама някой път ни тормозят и по 2-3 часа  #2gunfire #Cussing out
Дидитачу и ние имаме проблеми с тестисите - асансьорни .. но скоро не съм виждала да изчезват.. За разлика в размерите май не забелязвам.. Уф още един въпрос за педито..

# 189
 фрики - тези са за коледния базар, на който се сабират средства за домове за сираци - днес направих още две - но не рисувани а изрязвах фигурки от кожа и ги лепих в/у картон , мисля че станаха хубавки и те  Mr. Green

# 190
  • Някъде в Европа...
Привет и от нас!
Ние сега спинкаме блажено след масажа и топлото млечице след това Laughing
Да ви разкажа вчера как се бях притеснила, та ако се случи на някоя от вас , да не се тревожите. Изкъпахме Ради и следваше последното кърмене за деня. Започнах да го кърмя, детенцето сучеше много лакомо, но....... сученето му продължи повече от час, въртях го и на двете гърди, а той си продължава да лапа ли лапа и същевременно си спинка. Стискам аз свободната гърда и от нея нищо не излиза и като се притесних, започнах да рева със сълзи, че кърмата вече я няма, и детенцето ми е гладно затова суче толкова дълго (междувременно той си смуче, а аз плача), защото по принцип като се наяде сам се дърпа, а сега не го правеше. Добре че сестра ми има опит с тези работи, веднага и звъннах, нейния съвет беше да го махна и сложа да спи с биба в устата, не се ли събуди, значи просто си търси да смуче, но не от глад. Така и направих. Ради си спинкаше с бибата и въобще не мислеше за ядене Simple Smile. Но аз какво изпитах, само аз си знам. Сега разбрах какво им е било на Кръц и Мишето. Така че , кърмещи майчета, не се притеснявайте ако се случи така, просто бебоците явно искат да си сучат за задоволяване на сукателния рефлекс и така си играят. А моето вчерашно кърмене сигурно беше най-дългото.... Laughing, цял час и 10 мин. Сега се смея, ама вчера............ С кърмата всичко е наред  Praynig - днес пак беше опръскан от няколко струйки като се дръпана внезапно по време на кърмене Joy
После нощта си продължи по обичания начин, събуждане в 1.30 и после в 5ч и в 8ч за ядене, няма плачове за наше щастие. Praynig

За масажа- аз го правя сутрин към 10-11. Вечер след баня е много изморен и галден и не остава време, тогава само го омазвам с зехтин, а масажа му го правя с олио. Взех да го мажа по личецето с кремче, че нещо бузките му се опънаха, явно от слънцето.

Криси, кажи как се казва  ваксината за ДТК!
Лек ден и много целувки!

# 191
Здравейте в тази слънчева събота!
Фрики, честита кола! Многа приятни пътувания с нея!
Криси, много са ти хубави картичките и с благородна цел. Браво!
И аз да предопредя майчетата, които кърмят за нещо! Онзи ден ,след като нахраних Мартин при оригването върна малко кърма, но беше примесена с кръв #Crazy Обадих се веднага на педиатъра ни, но той ме успокои, че кръвта не е от него, а от гърдата ми Cry Малкият е скъсал някой кръвоносен съд и затова. Направих й малко почивка и се оправи! Просто да знаете да не се шашкате, ако ви се случи!
Честито бебче на Ма6инка! Нашите бебчета са родени на една и съща дата и разликата им е само 100г Wink
Приятен ден на всички!

# 192
Здравейте момичета Party

Фрики, честита кола Peace

Евелинка, добре че всичко вече е минало.Аз четох в книгата на Спок за тази вродена аномалия на коремчето. Всички мами нека знаят, че ако бебчето им повръща повече от два пъти на ден силно и кото фонтан, може да има проблем и е хубаво да питат педиатрите на детето.Не става въпрос за лекото повръщане след всяко хапване, което си е нормално, а за често и обилно.

Аир, браво и на вас, че сте толкова големи. HugНезнам ние защо сме на диета, щом и на вас бебчетата качват по толкова.Ще й се обадя и ще я питам.Виждам,че поне за малко си изживяла ужаса да не можеш да кърмиш. Много е гадно и все си викам, защо така не е честно, защо и моето бебче да не може да се храни пълноценно, но така е писано явно Cry Дано не ти се случи наистина и да си го кърмиш, докато си пожелаеш HugИ наче за масажа е супер.Аз малко не съм разбрала, има ли някаква специална техника или просто си го масажираш?

Моя сладурко сам си направи режим и от няколко дена яде по 5 пъти на ден, като вечер като го изкъпем и си хапне към 22 часа, се буди за хапване към 5 сутринта и аз си се наспивам Party Будя се от време на време и хвърлям по едно оче за успокоение и пак в леглото Crazy

Ние вторник се прибираме на Русе и съм много щастлива.Тук е една малка лудница. CrazyАко сте гледали по филмите италиянските семейства. Брат ми живее етаж по-нагоре, но всяка вечер се събираме да вечеряме заедно и са викове, детски ревове CrazyНаду ми се главата и си мечтая за нашата си къщичка, да си се гушкаме тримката на спокойствие Heart Eyes

Това е от нас  bouquet.Ние излизаме на разходка, че е хубаво времето.Ще си купувам боя за коса и искам да взема на Цеци космонавт за зимата Heart Eyes

# 193
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА,искам да питам дали вече ползвате кенгуру,ние си купихме ама малко ме е страх да го ползвам newsm78

# 194
и аз да питам за кенгуруто. Имаме си--на Бертони, с три положениа за детето--легнало, с лице към мама и с лице към другите, ама не знам дали може вече да го ползваме. Утре ставаме на един месец, килограмите по мое наблюдение са близо 5... (Ваньо беше 4,300 като беше на 2 седмици), задържа малко главичката, ама сме на консултация чак в сряда, а вече ми и писна от количката, че с нея имам истинско ограничение като става въпрос за ходене до магазина, дори и за хляб--няма как да вляза! То и в бебешки магазини няма как да влезем с тази количка... Ох, оплаках се.
Днес му купихме въртяща се играчка за кошарката, че вече сериозно почваме да се заглеждаме... да видим как ще я хареса.

Общи условия

Активация на акаунт