Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 863
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Здравейте мамчета
Днес имах най ужасното преживяване от както съм родила Количката на Алекс се обърна от вятъра Добре че той беше сериозно опакован и завързан и се разминахме с уплаха Цял ден треперя само при мисълта какво можеше да се случи

За пръцкането на мен ми обясниха че когато детенце се научи да си пръцн му минават коликите защото те са именно невъзможност на малката пупа да се справя с газовете

И ние имаме някакви лишейчета на веждите и в началото на челцето и не знам какво да ги правя  newsm78

Бубе тези родилни червени петънца избледняват с времето Не се притеснявай

лека нощ

# 242
Здравейте пак от нас!  Hug
Току що се хранихме. Вече издържаме повечко без папо, но за съжаление ние големия сън го правим от 20 до 1-2 часа. И после асъл през нощта се будим през 3 часа  Twisted Evil Днес я посъбудих по-рако малко, че беше заспала на кошарката в хола пък исках да си лягам.
Благодаря от сърце на Кръц, че ни добави в списъка, а също и на Evelinar, Vesseto и Амелия за поздравленията.
Evelinar, много се радвам, че с Благо се чувствате добре и вече всичко е наред! Не се притеснявай за връщането на мляко. И Али връща пресечето мляко понякога. Нормално е. Няма страшно. Лошото е вече зад гърба ви! Simple Smile
Криси, нашите кумове също се разделиха. Не може да се събират вече за такива поводи и ние решихме, че ще поддържаме връзка само с кума. Той ни е по-близкия приятел. Гадничко е, но това е положението...
При нас проблема е другаде. Въпреки, че сме само на кърма и не й давам нищо друго освен вигнтол-а, имаме ужасен запек. По 2 дена нищичко не акаме. После изведнъж се оклепаме до ушите! Досега не са минавали 3 дни без акане, обаче Али е много лакома и като и се подуе коремчето... ужас! И почва да връща тогава мляко... Sad Но пък виж, пръцкането не ни липсва и на нас! Simple Smile Та моля ви мами, ако знаете нещо за запек при едномосечни бебоци, моля ви, помогнете ни.  Praynig
Иначе утре сме на ортопед. АИР, аз дочух тези слугове за корупция при Янакиев и затова мислим прегледа да го направим при д-р Хазбун (лектора от курса за бременни). Той ми вдъхна доверие, въпреки, че и Петров ни каза за Янакиев.
Утре ще ви се отчета.
Прегръдки от нас и лека ви нощ!!!
 newsm51

# 243
Здравейте моми4ета с малки бебо4ета!
Да се разпиша за днес и да ви се похваля,в4ера бяхме на консултация и сме пораснали доста.За 18дни моита принцеса е наддала 800гр.и 2см.,та ве4е сме 4.700кг.и 57см. Mr. Green Mr. Greenбиха ни ваксината,мериха ни обиколката на главата и гърди4ките.
Аз се наливам с 4ай от копър за увели4аване на кърмата,купих си шезлонг на бертони и се родиха ръ4и4ките ми Crazy Crazy
Саu]за запека аз ям активия или ако ве4е са минали пове4е дни и много и се подуе корем4ето и по4не да се изнервя и давам Дуфалак и работата се оправя-и ние сме само на кърма.Между другото 4етох някъде 4е Вагинтола запи4ал.
леля зеля е сте със сополи а на нас ни е запушено нослето от климатика и сега и аз слагам капки за да и се отпуши нослето,ина4е нито сме болни нищо,но детенцето се тормози.Пожелавам ви бързо да се оправите,а ти слушаи татито и много не му се опъваи за да не заразиш пак бебка.
Яни съжелявам за това което ви се е слу4ило,да се пазите пове4е,но от къде тоз силния вятър 4е 4ак коли4ка с бебе в нея да обърне.Дано да не се е уплашило малкото нагушкаи го хубаво Hug Hug Hug

# 244
Добро утро!Къде сте поспалани Mr. Green?
Ние режимите ги нямаме за нищо - снощи пак се къпахме и ядохме и спахме от 22ч до 4ч-та след яденето в 4 ч. два часа сън и пак мрънкаме и пръцкаме.
Яни - това с количката е ужасно и чудно. Ако не се лъжа ти беше с триколка-пък те май са и по- тежки newsm78Важно е Алексчо да не е разбрал много за случката, ама предполагам се е стреснало детето. Да го нагушкаш и ако имаш му поизмий личицето със светена вода.
за запека - по 1 лъж. Дуфалак, а останалото от пликчето  на мама. Аз пък знам, че щом детето е само на кърма не е необходимо да ака всеки ден. Като се притесня - слагам термометъра в дупето и го мия със сапунена вода /и тя мн.помага/.
krissie - благодарим за инфото. Добре, че има мами като теб да намират време да се ровят и да ни информират.
Русавелке - я кажи какви капки ползвате за нослето?
АИР и Sa -какви са ви впечатленията от ортопедите? Доволни ли сте от прегледа? И пловдивските мами- кажете в Хиполенд влиза ли се с колички?

Лек ден на всички - да слушкат бебоците!

# 245
на нас ни се обрина главичката отзад и вратлето - но не минава като другите пъпчици за един ден ами си стоят вече трети днес  ooooh! има и с връхчета , чудя се да не е от някоя дрешка - ама не е с една по две на ден сменяме с нейното оакване до кръста - което е редовно и се чудя дали не и е нужен вече 3 ти номер памперс че си ми е дупенделска мамина  Mr. Green 4.600кг вече , за акнето  какво правихте - или си минава отсамосебе си - досега всички и се чудиха колко била чиста  #Cussing out само ми го урочасват детето  Joy не че вярвам в такива неща

# 246
Ели ку, докторката ни изписа СТЕРИМАР,да впръсквам 3 пъти на ден,също така и едно мазило НИСИТА което се слага на една кле4ка за ушии се втрива в ноздри4ките та се редуват двете .Като впръскаш стеримара издърпваш сопол4етата с аспиратор4ето,при нас има ефект.
Оф малко объркано го написах надявам се да си ме разбрала

# 247
Здравейте, октомврийски мамчета!  bouquet
Виждам, че наше щъркелче се е появило и при вас и е съобщило хубавата новина... stork-boy
кръц кръц, ако може само една корекция...малкото ми съкровище се казва Теодор и се роди 54см.

Октомврийски майчета, понеже сте по-напред от нас ноемврийките, да ви питам някоя от вас ползвала ли е капки против колки Blevit?!?

Благодаря предварително и много прегръдки на малките ви съкровища! Hug

# 248
Румена,Андрес стой буден сутрин по около 3 4аса и ве4ер пак така.Върти о4и4ки и разглежда сладура.
Цветомира Петкова,относно су4енето.Ами бебо су4е около оловин 4ас,но не цялото време е продуктивно,прави го с по4ивки.Накрая е само лигав4ене  Mr. Green
Дени4ка,м-да.Има щъркел4ета и тук Wink.
В събота му купихме на Андрес Активна гимнастика.От одеалцата с игра4ки отгоре.Сега е изпрано и като изсъхне ще видим дали му харесва последната му придобивка.
Зел4е,тази нощ сънувах как Пламена си плацоти в една бяла вани4ка Crazy,много беше доволна Wink
Покрай преживелиците на Евелинка се притесних и аз с повръщането на Андрес.Много повръща.Та днес сме на педи(на 4астното) та да видим дали има поводи за мойте притеснения.

# 249
Здравейте,
Аз пак да ви запитам за бодърстването - ама тъпа дума са измислили, не се е работа. По колко време се  очаква да го правят?
Туй мойто момче много спи. На всичкото отгоре не се събужда като огладнее, а започва да реве, та чак почервенява. Очи мия, памперс сменям не се събужда като хората и това си е. Имам усещането, че не се сеща какво да направи. Та в тоя ред на мисли, Криси, как го правите тоя номер със знаците? Като не е буден, просто не ме чува и вижда. Иначе като спи - пъшка и хленчи докато излезе въздуха от коремчето.

ЗА акането - нашата лекарка каза, че до 48 часа, ако не се изходи не е притеснително. В една книга пишеше, че ако майката изпие чаша портокалов сок помагало на детето.

За мамите слагали ТОБРЕКС - колко време капахте капките? Аз го правя вече цяла седмица и ефект не виждам. Признавам, че Борислав много се върти и капките изтичат бързо, ама хич без промяна ми се струва странно.

Да се пазите, че вече става зима. Лека вечер на всички.

# 250
Здравейте и от нас Hug

Яни, добре, че сте се разминали само с уплаха!
Криси, и нашите пъпчици по вратлето са връхчета. Днес беше акушерката тук и каза, че това е акнето, чистят се моите хормони от нейното тяло. Може да трае известно време, но да не го мажа с нищо, ще си изчезне само.
За акото - и нашето е жълто със зелени ядки Peace ок, няма да се шашкам
Да ви се похваля ние сме станали направо дебели - 4200г - за 11дни 500г! Много съм горда с малката мишка и с моите кърмачески способности Blush
Гушки от нас и да се пазите!

# 251
здравейте май4ета!! smile3525 newsm63

относно  запека- СА,можеш да свариш 1 с.л.овесени ядки в 100 гр.вода и да дадеш да изпие около 30 гр.преди ядене-моята принцеса също ака на 2 дена /от Вигантола се подриска много и сега сме на Деавит/ та ,не се притеснявай за акането- сега за коликите давам Еспумизан и явно от него ве4е акаме всеки ден...
Тъкмо бяхме оправили режима и сега хоп- спим през деня и след 00 като се облещим...няма заспиване до 05. сутринта...едвам гледам...;-(
Днес е много духовито,но утре живот и здраве ,ще е по топло и ще излезем...докато я сложа в коли4ката и е заспала...Wink)

# 252
Ето ни и нас  Hug
Д ви се похваля за месец е наддала 1100 гр.Много съм горда че има файда от толкова стискане ,мачкане и дърпане на циците Mr. Green.Е гадното е че утре ще я боцкат заради тази пуста жълтеница/толкова исках да и го спестя/ ,ще и вземат кръв от вената  Crazy,последния пат се разплаках в кабинета ,дано сега поне стане по бързо.
Яни как тъка вятъра ви обърна количката newsm78,сори че съм малко тъпа но не го разбрах.Иначе добре че е бил малкия дявол и сте се разминали само с уплаха .
Ама и ние имаме пъпки с връхче,по лицето ,вратлето и малко по гърдичките,утре като идем при детската педиатърка ще я питам какво е и ще докладвам.
Дано утре е по хубаво времето че да излезем че подивях в къщи.
ИМАМ питане,преди ви питах но никой нищо не каза ,та за това ПИТАМ пак: та вие изчистихте ли се след раждането или още кървите.Защото аз да ,имали някой друг като мен или да се притеснявам  newsm78

# 253
ами и аз все още се чистя ама като гледам е на свършване.  Thinking Нашето ако е по принцип жълто ама понякога зелено или със зелени ядки... Знам ли защо...  newsm78 И ние също имаме тези пъпчици, педиатърката ни каза че било от претопляне, ама не мисля така. Сигурно е това бебешко акне. Утре сме на консултация и ще докладваме колко сме се охранили. Ама видимо си расте моя дундьо Simple Smile Апетитно си е детето Simple Smile
За спането, ох, сложна работа. Понякога спи, понякога не, зависи. Няма определен режим за спане, само храненето си е на 2,5-3 часа, той сам си иска така. Нощем най-много да разреди на 4 часа, но пак той го определя.
Лека вечер от мен, той току що заспа в ръцете ми, да ходя да сготвя!   chef

# 254
Здравейте и от нас със Стела!

Не сме се появявали скоро, при мен беше малко напрегнато, защото в цялата суматоха имах да се явявам и на защита на дипл. работа за магистратурата ми и да ви се похваля, вчера всичко мина и имам 6!!!  newsm53 По този случай ви черпя:  Wine Glass

Румена, ние също слагахме Тобрекс, но педито не ни беше казала да слагаме и в 2-те очи и ние слагахме само в засегнатото 1 седм. след което конюнктивита или там каквото е, се пренесе на другото око. Слагахме и там 1 седм., но не помогна, почивахме 4 дена и почнахме пак да слагаме. Вчера стана 5-ти ден и утре вече ще идва офталмолог да я види, защото ме е страх вече с това оче.  Sad  При последните 5 дена офталмоложката по тел. ми каза като сложа капката да правя и масажче с пръст натискаш в ямката до нослето, в началото на очето и хубаво на долу към ноздрите няколко пъти, защото така капката прониквала в слъзния канал и помага да се отпуши. Но внимавай, никога нагоре към веждите, да не се разнесе инфекцията!

Днес ни боднаха в крачето и много плака милото, чак със сълзи. Скъса ми сърцето...

Ние за 32 дена сме качили скромните 650 гр. като по-голямата част са през последните 10 дена, което е успокояващото и се надявам тази тенденция да се запази, че се притеснявам много. Няколко пъти изяждаше по 100 гр и аз тъкмо й увеличих дажбата и тя пак се върна на 70-80 гр. Сега пак някой път ги изяжда, но не на всяко хранене. Много ме е страх, че не успявам да й набутам чак в гърлото Вигантола и все си мисля, че като й остане по езика и устните, не отива където трябва...

Гудза, Зимафлуора се дава за зъбките, но така и никой не ми отговори, дали го давате. Аз съм го купила, но още не съм го почнала. В упътването пише да не се давало едновременно с мляко и сега умувам кога точно да й го давам??

За ваксините, ние дадохме пари за Пентаксим и педито от някъде си го поръчва и го съхранява при нея, 186 лв дадох за 3-те приема.

Това за запека е много кофти, Са, аз ям много активия, защото също съм със затегнат стомах по принцип и се надявам и за бебка да отива по този начин.

Евелинка, герои сте вие с Благо, дано вече сте приключили с болниците!

Общи условия

Активация на акаунт