Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 861
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Добро утро от кокошка номер едно Mr. Green
Днес съм на разкрасителни процедури..коло маска и прочие Crazy Използвам момента докато нашия тати е отпуска та да се видя и аз като бял човек. Flutter
Относно ваксината - ще бием тривалентната но не тази която се полага от ЗК( Иначе и аз чух, че след НГ вече щя сменят ваксината от ХЕИ но предполагам, че няма да е Пентаксим-а.
Относно пръцкането - и ние сме в отбора на пърдящите  Mr. Green Просто изпускат газове и така коремчето им се успокоява /така мисля аз/ А също така мисля, че тези деца, които ядат от шише пръцкат повече защото засмукват въздух от шишето и това обуслава пръцкането им. /ама може това да е и моя история да се успокоявам Crazy/
Снощи към 18 часа такъв рев имаше...зверски колики...голямо гушкане падна. После се понапъва известно време и като даде един залп...та чак ако имаше и на врата си Mr. Green Бодита, гащеризона..всичко мазало Mr. Green Тъкмо беше изкъпан и омазан и миришеше на чисто и омазахме пейзажа...голям смях се смяхме с баща му Mr. Green
Относно паузите на ядене - значи ние снощи ядохме така.....в 18 часа, 21 часа, 03,00 часа, 7,30 часа...абсолютно никакъв режим колкото и да се опитвам Twisted Evil  Колеги на мъж ми разказват, че вечер дават само вода и техните деца не се будели...абе само моето ли толкова лакумо Rolling Eyes
mi6ka82 разглеждах снимките на Янислав...ние имаме същото одеало Mr. Green
Имам питане - знам, че трябва да му се бели главичката...обаче моят синковец има струпеи на веждите и точно на челото преди да почне косата му. Мажа с мазило направено от майка ми /мас и невен/ защото стоят като люспи иначе..но май не се махат...а май трябва...Уф...
Вие как сте по въпроса с беленето на децата?

# 226
Да  се разпиша и аз че тези дни повечко ви чета  Whistling
А ми за пръцкането и ние виждаме зор ,то е напъване ,червене,сърдене и накрая ръъъът   Crazy
И яденето ни е едно към гьотери  Crazy,имаше нещо като режим 2-3 дни и ви се похвалих и сега нъцки ,когато си иска Hug
Ох тези ваксини много съм объркана  newsm78,нe знам от вас чувам за тази Пентаксим,дофторицата ни е на очни и я няма та да се посъветвам ,но ще видим тя сега втория месец ли се слага??
Мамита от раждането има кипра родилно петно,едното е на очето другото на десетката ,та знаете ли с какво мога да го махна не че ми пречи 1 грам грозота ,но нали е мома Tired
Онзи ден /събота де/ ходихме на село да я види пра баба и и дали от смяната но откакто се прибрахме рев рев вече 2 дни  ooooh!,много я бият нервите

# 227
херка и на нас започна да ни се бели главичката - мажа я с дермопедиатриата на мустела, и за два дни да ти кажа поне не се гледа че се бели само като я изкъпя си личи / малко е като шаулинче като я омажа но на сутринта няма и спомен от крема а не се гледат струпеи /   
за ваксината -няма да е пентаксима а другата тривалентна - дето някой ме попита за името - ама те всички с почти еднакви имена - та ще ви излъжа ако кажа нещо - затова ви дадох линкчета да четете в форума кадето са обсъждали всички ваксини, има само за полеомелит с мъртав щам и за дифтерия има с някакъв утрепан коклюш - но аз лично мисля че и двете са опасни затова избрахме накрая тази петвалентна - пасва си с календара - лекаря да казва кавото си иска ние това ще сложим, наше си е детето и ние преценяваме на какви рискове да го излагаме, мъжа ми като чете за полеомелита ме пита - "това наистина ли трябва да се слага - защото ме хвана страх като чета"  Crazy убедих го че рисковата група деца е много малка - който са свръхчуствителни към ваксината и се поддават и че е по добре да са направи - мъртва отколкото да се зарази с жива, а от живата в ваксината и живата от някаде да се зарази има бол разлика пак - ако може да прозвучи малко утешително, а само полеомелитната ваксина струва към 15 лева - тази с мъртав щам и може да се взима поотделно всеки месец - така че пак си правете сметките добре  Naughty че сме ги носили и родили здравички - да не ги увредим от едната глупост
някой попита за знаците - ами преди да се разплаче едо дете дава знаци ако е гладно започва първо да нервничи, върти се, после следва примляскването все едно суче, след това вече усилено си търси ръката или нещо отстрани да захапе - ако започнеш да му даваш знак и ти за всяко предстоящо нещо - то ще запомни и ще знае какво следва - при мен вече сме научили знака за ядене и знака за акане - като и кажа ъъъ -и тя се напъва и започва да ака  Mr. Green - следващия последващия месец вече сме на гърне сутрин и следобед след сън за да си ака там  не в гащите а децата най лесно им се създава режим за изхождане - като свикнат в един час си карат все по това време

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 10:29 от krissie

# 228
Здравейте, майчета!
Не съм писала откакто се върнахме от болницата.Цяла вечност. ooooh!
С Влади сме добре.Днес сме на доктор за двадесетия ден.Ще видим какво е качил малкия мъж.Пораснал ли е? newsm78
Иначе се храни на три часа и вече сам си се буди за часа на хранене.
Мишка и моя реве преди да пръцне.Голям е зор и има едни пъшкания , гърчения...
Аз да де похваля, че моя мъж добре , че беше отпуска та много ми помагаше.Това ми помогна да се оправя бързо от болницата и да влезем в ритъм с дребосъка.Вечер сами си го къпем.Много му е нежна кожата и още не смеем да го къпем със съпуни и гелове.В началото започнахме да го мажем с олиото на Бюбхен , но се изрина и спряхме и сега го мажем само със зехтин.
Като мине консултацията при докторката ще се отчетем дали сме пораснали.
Чао от нас!
П.С.Да честитя на всички , които имат поводи за празнуване или са имали.  bouquet
Целувки!  bouquet

# 229
Здравейте и от нас, ние май сме болни  newsm45 Едни сополи се появиха, диша като дарт вейдър, кашля и програмата е пълна, ааа и не ще да яде с голям зар 50-60 грама да и набутам, но температура нямаме . Ще ходим на доктор в един часа да видим той какво ще каже. Дано да само само сополи  newsm17

За пръцкането и ние сме така:

А ми за пръцкането и ние виждаме зор ,то е напъване ,червене,сърдене и накрая ръъъът   Crazy

Относно паузите на ядене - значи ние снощи ядохме така.....в 18 часа, 21 часа, 03,00 часа, 7,30 часа...абсолютно никакъв режим колкото и да се опитвам Twisted Evil  Колеги на мъж ми разказват, че вечер дават само вода и техните деца не се будели...абе само моето ли толкова лакумо Rolling Eyes

Имам питане - знам, че трябва да му се бели главичката...обаче моят синковец има струпеи на веждите и точно на челото преди да почне косата му. Мажа с мазило направено от майка ми /мас и невен/ защото стоят като люспи иначе..но май не се махат...а май трябва...Уф...

Относно яденето и ние ядем през нощта и аз се чудех дали само моето е така ама не било Hug Явно дебела ще да ми е момата  smile3534

За беленето, и ние се белим по тиквата с нищо не мажа. Леко се белихме и малко над едната вежда, ама след като изкъпя цялата я намазвам с олиото на Джонсън бузите и челото и не знам дали от това изчезна  newsm78, ама според мен още се чистят децата от нас, та затова не съм се за притеснила още  Wink

Това е от нас Hug

# 230
Хелоу!
И ние сме тук- мама пише с една ръка, а в другата е малкото зверче с колики, което прави панаири с изключение на вмомента щото яде.
Пръцкането- и ние сме така-напъни, рев, ама понякога след зор Криси вдига крака и  вика "аау" от облекчение, а ние с тати падаме от смях, че и оригните и прадните и кихавиците завършват така Hug
за ядене- ядем на 4 часа, ама нощни паузи нама. Само дето в петэк ми направи маратон с рев от корики от 11 до 21.30 и после като го окъпахме заспа и чак към 5 сутринта на събота Embarassedи ние сме спали непробудно.
Ние след като обелихме цялото телце след преносването и се изчистихме сега сме същите но нямаме люспи на веждите, а на челцето където започва косата и малко навътре. Мазилото е - мас със прясно мляко и ябълка. Херка - на мен ми се караха за невена, тъй като прониква в костите и е вреден за децата.
Айде после пак!

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 12:08 от eli_gu

# 231
Херка, аз на моя маймун му ги намазах с олио и ги махнах с четката за коса.На мен поне така ми казаха и вече няма нищо.

# 232
Аз също се съмнявах дали си изсуква необходимото количество за 10мин но после педи каза че това е напълно достатъчно .Храненето продължава при нас около 30мин от които 10мин е усърдното сучене и от там насетне нещо още ако не е доизял си го хапва,пръцкаме,акаме и после дразним мама Laughing Mr. Green.

и ние така. Е понякога просто спи малко, колкото да не го оригна.

# 233
Здравейте момичета!
Ей сега се прибирам от доктор. Благо е избледнял и не му взеха кръв за билирубин. Но му махнаха конците и сега като се събуди ще му видя раната. В събота ще го претеглят, но това може да стане и по-рано, защото трябва да го водя да го боцнат за хепатита.
Яни, храните са много кисело мляко (прясно мляко не се яде от кърмачки!), много вода, сурови кайсиеви ядки (татито се озори докато намери, но на Димитър Петков имало) и ядки въобще, без фъстъци, чайчето на Хип.
Зелче, дано да не е настинала!  Praynig
За пръцкането - и при нас е така. Някой път се напъва, та чак почервенява.
Лек ден и много  Hug !

# 234
Здравейте и от нас,

Евелинче, радвам се, че всичко е минало успешно!
На леля Зеля и малката Пламена стискам палци.
Я пръцкането и ние сме така. Ние се обелихме по телцето, но не и по главичката. Акушерката ми забрани да я мажа с каквото и да е било. Единствено ако са се образували корички да ги мажа с олио, за да паднат по-лесно.
Ние сега сме пъпчасали като гущерче по цялото лице и вратле. Предполагам, че е акнето. Как беше при вас? Бързо ли се изчистихте и мазахте ли го с нещо? А и друго да ви питам. От време на време акото ни е още зелено. Някой ако има съвети да дава!

# 235
Infanrix  е ваксина за дифтерит, тетанус, коклюш, само че няма живи клетки на коклюша, а те именно при ДТК правят страничните реакции като температура.Мисля че цената и е около 30 лева.
Imovax Polio-също е нежива ваксина срещу полиомелит. Цена около 18 лв

# 236
Здравейте!
Нашето аки от няколко дни е зелено. От време на време става и много рядко. Веднъж имаше и слуз. Ходихме на лекар и казаха, че бебо е добре. Най-вероятно акото било такова, защото предния ден съм вземала парацетамол (бях изтинала). Но мина може би повече от седмица и акитата пак му стават зелени. И аз много се притеснявам от акото. Голямо изслеване пада като се изака Калоян.  Mr. Green
За пръцкането - и ние ставаме неспокойни преди пръцкане, мрънкаме, та стигаме и до рев. Преди оригване пак мрънкаме понякога.
За режима - трудна работа. През деня през около 2 часа сме гладни. През нощта е различно - някога спи повече, някога помалко. Храним се дълго - повече от половин час, заспиваме, оригваме и после пак хапваме. Днес направих едното хранене само с АМ и 100 мл ги яде близо час. Пак заспива... и т.н.
За ваксините и аз не знам какво да правя вече. А дали може просто да откажа да ваксинират детето ми за полиомиелит?

# 237
  • София
Да се разпиша и аз в новата тема...
Ние с мома Боряна сме само на кърма, но също нямаме режим.Кога 1,30  час, кога 4,30 - според зависи... Най лошото е нощно време, като реши да ме прави на ниваляшка-по един час заспива след ядене! Сякаш знае, че заради татето не я оставям да реве и си го връща! Иначе през деня не и минават номерата...
А по отношение времето на хранене-то е едно разтегливо понятие... хапне, заспи, ама моцата не пуска  Mr. Green, вдигна я за уригване, тя направи място в тумбака, хайде пак на мамбото....
Или тъъкмо се е наяла (на n-тото дояждане  #Crazy) и аз я сложа в леглото, чува се пукотевица, след две минути вече сме решили, че не само няма да стоим наакани, ами пак трябва да си доядемммммм..........
Ако някой се притеснява за режима-докторът ми каза "да яде колкото иска, когато поиска, но само каквото трябва(кърма или АМ)".И аз се успокоявам ,че все пак ще дойде деня, в който тя, принцесата, най-после ще си съчини режим...
Хайде, поздрави на всички и най-хубави пожелания особено на бебоците, които преживяха първите си изпитания! Да са все така борбени и мнооого здрави! Heart Eyes

# 238
Здравейте и от нас Simple Smile
Аз си мислех, че само ние хапваме когато решим и денем и нощем, че и сме без режим Thinking а то ....май докато се кърмим ще е така, баткото беше с шише на АМ и ги спазваше 3-те часа.

акито  - нашето не е съвсем зелено, но понякога на жълтия фон има зелени "ядки"/така им казва моята педиатърка/, но си мисля, че само толкова не е проблем. Вашите съвсем ли за зелени?

krissie -   bouquet благодарности за инфото
Аз колкото повече чета толкова повече се обърквам, за баткото каквото се полагаше това му сложиха....Сега на малката мислех си Пентаксим в началото, но както бях писала и преди доки както я препоръчваше, така вече отказва да я слага.....newsm78. Как да реша, като нищо не разбирам?...Ще допрочета статиите и ще видим.. Чак се изнервям...ама така ще е с нашето "европейско" здравеопазване....

# 239
опа включвам се Hug

Само хрема е диагнозата  , изписаха ни един кафеви капки за нос по една и за сега имат ефект Praynig профилактично витамин с и калции, утре сме на консултация при същата докторка, каза че тъкмо ще види как се повлияваме. Днес си купих аспиратор за нос, малко поревават, ама върши работа. Мама свеки ме обяви за майка садиска  smile3534 с този аспиратор  Пак се порязах докато отварям ампулите ама на мен това ми редовния номер. Общо взето съм много щастлива, че буболечка е по добре за сега, ама на майка и се появи хрема Twisted Evil и татко и ме тъпче с някакви хомеопатични лекарства за хрема Crossing Arms.   

това е от нас  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт