Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 866
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
при естественото хранене няма значение кога и поколко си хапват бебоците - е стига и да наддават разбира се - моя приятелка си кърми 7 месечния син и нощем - това му е и за вода и за храна , качва и по доста килца станал е направо за предучилищна но няма проблем с рахит или както някой се опасяват че като наддава много детето им можело да има проблеми - дават калции повече витамин д и т.н. ако е на кърма няма страшно само по две капки витамин д са нужни че като няма слънчо зимата  Rolling Eyes , даже и зумафлоур не е нужен на естесвено храненото бебе,
ние се оттървахме от колики като започнах диета аз,  без всички храни който са противопоказни и пия чай лайка  Mr. Green толкова ми се услади че сега съм с един промишлен млеконадой Blush бях започнала да и досаждам в повече, попринцип си имаме знаци за храна и като ми покажеше че е гладна преди аз веднага откликвам - да не се нервира излишно - а сега аз като и ги покажа - понеже съм цялата напръщяла  Rolling Eyes и тя ми показва вече нов знак - че неиска плюе с език  hahaha Joy та ми се наложи ща неща да се поизцедя на няколко пъти че иначе течах

# 211
Здравейте,мами и бебоци!
Криси,какво не трябва да се яде за коликите на бебо?Ако можеш напиши някои храни,моля!
Аз изобщо не смогвам да пиша,но поне ви чета.Чувствам се малко подтисната,сигурно е следродилна депресия.Дано скоро ми мине. Възхищавам се на майките,които с усмивка посрещат всички грижи и плачове на бебоците си.
Пожелавам ви все така да сте жизнерадостни и да посрещате всичко спокойно и с усмивка!
Приятен ден от мен! Поздрави  на всички,които имат месечинка !  bouquet

# 212
Здравейте и от нас с мойта мишка  Hug
Ние с бебо май започнахме да си влизаме в крак и се храним на 3 часа малко вечер се пулим повечко след баня и после поплакваме ама дано ни се размине с толкова.
Мики за коликите не трябва да се яде шоколад,цитрусови плодове,кафе най-много по едно на ден,боб,леща и да не пиеш газирани напитки.
Аз в началото също бях много депресирана и замалко да се изпусна с тая кърма но се наливах с вода,сокове,чая на Хипп и много орехи. Laughing Grinning и мисля че доста помогна.Това мога да ти дам аз за сега като съвет Mr. Green
Евелинче наистина опитай се да се успокоиш и пии течности та дори и на сила.
Аз по-късно ще сложа и малко снимки на сладкия ми мушморок .
А щях да забравя честита месечинка на всички сладки бебчета да са живи и здрави и да радват много мама и тати  bigdance2  ura   newsm38

# 213
всичко свързано с мляко, сирене кашкавал, кисело мляко, шоколад, кола, кафе,  бобови растения, зеле, домати, лук и разни люти неща, цитруси, - щях да предложа да кажа какво ям че е по лесно  hahaha плодове хапвам много- ябълки , грозде ,моркови,  помалко мюсли, хляб и разни тестени изделия, зеле да си призная - хапвах салатка от червено зеле Mr. Green и винце,  помалко само  Naughty да не се улее някой  Joy - за винцето говорех ама е хубаво за всичко човек да си има мярка

а и на 40 ден ходили ли сте на църква - аз с първата щерка доколкото си спомням ме заведоха - за пречистване нещо било ама вече няма спомен , а ние този месец ще се кръщаваме - сега кипят приготовления  Mr. Green едни ангелчета съм избрала за раздаване на гостите като спомен, - имаме вече спор с мъжа ми , понеже кумата и кумът ни се разведоха сега исках да са пак двамата кръстници на второто ни дете а - тои категорично отказва неискал тя да ни е кръстница и на това дете - не била добър човек само кръстника поканил  ooooh! , поспорихме ама с него все едно с радиото се спори, мъж може ли въобще да кръщава  newsm78 дано поне това ми е довод за да я поканим,  Praynigче иначе ще бера срам - цял живот

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 16:40 от krissie

# 214
  • Откъм Варната
Здравейте, ние ходихме на гости на баба чак в Добруджата ( Генерал Тошево), бебо спа през цялото време в колата и май не му направи много впечатление промяната.

За кърмата аз към сутринта тека като за световно и бебо няма колики, а ям всичко което Криси е казала че е противопоказно, май при всеки е различно

Леля Зеля пиши на лични за какво става въпрос, да видим дали ми е по силите, че не съм рисувала отдавна, вече 2 седмици се каня да прасна един портрет на бебчо, ама само се каня  Wink

# 215
Илиянче, точно както Кръц Кръц е написала - повърнатото, когато е пресечено е стигнало до стомаха. А моят бебчо е с коремна операция. Затова така всичко ми се свива като видя пресечена кърма. А по принцип е нормално да повръщат по малко след хранене.
Благодаря ви за успокоението. Ще ме е много яд ако си загубя кърмата, но по-важно е бебчо да е здрав и да е нахранен. Пия много течности, ям куп храни, които Нина ми каза, но ефектът не е голям. Най-странното е, че кърмата ми намаля щом се прибрахме от болницата, след като се поуспокоих. А преди това имах за по 2 бебета в едната гърда  Sad .

# 216
Криси, какви са тия знаци между тебе и детето? Чувала съм за нещо такова, но не знам нищо конкретно.
Момичета, по колко време будуват вашите деца? Моето момче трудно се събужда и после яде, а будуването минава главно в плач от коликите и не му остава много време за оглеждане и т.н. Всъщност той сутрин почти не стои буден, а вечер е плача.
 Ох, отивам, че пак се разплака. Лека вечер на всички.

# 217
Zdraveite mam4eta.Purvo da 4estitq na vsi4ki praznuva6ti i sled tova da se izvinq za pisaneto no mi se precaka ne6to kompa a mujo go nqma da go opravi.Ta da vi pitam va6ite beboci imat li revlivi periodi kato ot statiqta na purvata ni strani4ka za6toto men me poburka mojta madama ve4e 2 dni rev i za s neq reva 4e nestavam za maika smile3538 newsm45.Ve4e sum pred nervna kriza  ooooh! a 6tom q gu6na i zaspiva na ramoto mi.I  drugo da pitam kurme6ite mai4eta: po kolko vreme su4at va6ite beboci 4e moita Ani4ka samo po 10 min i to samo ot ednata gyrda i zaspiva a pri opit da i dam i drugata pliue sama zurnoto smile3511 :puppydogeyes:Napravo otka4am.

# 218
  • Някъде в Европа...
tsvetomira petkova , ревливи периоди нямаме, а за сукането и ние сме така - 10 мин, рядко 15, има и пъти по 5 мин сучем, но това не ни пречи да наддаваме. Някъде бях чела, че бебоците изсукват нужното за 5-7 мин, другото било за залъгване на сук. рефлекс и за игра Simple Smile. лично аз забелязвам, че след бибата суче малко от гърдата и избягвам да му я давам.

# 219
Аз също се съмнявах дали си изсуква необходимото количество за 10мин но после педи каза че това е напълно достатъчно .Храненето продължава при нас около 30мин от които 10мин е усърдното сучене и от там насетне нещо още ако не е доизял си го хапва,пръцкаме,акаме и после дразним мама Laughing Mr. Green.
Така че Цвети не му се впрягай толкоз той бебо си знае. Party

# 220
alex126, сигурна ли си че ваксината ДТК след 01.01.2007 ще се смени с Пентаксим?
Нашата педиатърка ни препоръча пентаксим. Ако е вярно, че от догодина здравната каса ще поеме Пентаксим то сега можем да си купим ваксината за първия прием, следващите 2 да са от здравната каса.

# 221
  • Някъде в Европа...
alex126, сигурна ли си че ваксината ДТК след 01.01.2007 ще се смени с Пентаксим?
Нашата педиатърка ни препоръча пентаксим. Ако е вярно, че от догодина здравната каса ще поеме Пентаксим то сега можем да си купим ваксината за първия прием, следващите 2 да са от здравната каса.

Аз не вярвам newsm78. По-скоро ще се смени живата ваксина с мъртва, ама коя точно ДТК или полиомиелитната newsm78.
А да питам за Пентаксим - използвайки нея не се ли променя целия имунизационен календар newsm78, нали противо менингитната ваксина се слага чак в 7м мисля, а Пентаксима я съдържа  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 222
Здравейте майчета Hug

Не съм писала от векове а сега пиша на чисто новия ми компютър Laughing Laughing Laughing, който за съжаление няма фонетичен бг и всяка буква я търся по два часа  Embarassed

Ние днес бяхме на преглед - ортопед и всичко слава богу ни е наред  Praynig Даже и каката прегледахме и при нея няма никакви последици от счупването - операциите са били успешни и няма никаква разлика мижду крачетата
Толкова се радвам Пу Пу

Иначе на мама ревльото иска да е все на ръце Като е буден почти постоянно плаче особено ако е сам Но иначе започна да се усмихва и да казва "А" и "Агу"
Храним се общо взето на поискване но той сам си спазва режим от три часа включително и през нощта #Crazy

За кърменето ние се кърмим между 10 и 20 мин От няколко дни повръщаме по малко след хранене а преди никога не го е правил newsm78

Ваксина и ние ще биеп Пентаксим от трития месец

Евелинче надявам се ще успееш да увеличиш лактацията отново Би ли споделила какви храни ти е препоръчала Нина

И аз спазвах диета против колики но направих белтъчна криза и включих отново млечните храни в менюто си  и не виждам да се е влошил много

Е това е за сега
Поздрави

# 223
Момичета и на мен не ми остава много време за форума и за това пиша чак сега smile3516.
Ние сме добре, но когато спим, а иначе се почва един рев за ръчички.... Rage.Да Ви питам нещо, че моето съкровище вижда много зор преди да пръцне Whistling, а вашите как са newsm78?Моето пишле така се изпъва, почва да пъшка, да се зачервява, да реве и накрая пръдне Thinking.После се успокоява, но докато излезнат тия газове голям зор cry.Моя мъж казва, че е защото то не знае какво да прави, като почувства напрежение и започва да реве, като не предполага, че като се напъне малко и ще пръцне newsm78.Да ли е така newsm12?Чувала съм, че децата наистина не знаят и как да заспиват и за това плачат преди да заспят и моя например е така.Виждам как му се зачервяват очичките, как се прозява и ми е ясно, че ще се спи smile3507, а той започва да плаче smile3541.Почва се разнасяне из къщата и така се успокоява и заспива, но ако се събуди и мен ме няма в стаята или не съм го гушнала става нещо страшно.
Е, това е от мен.Лека нощ  bouquet!

# 224
  • Откъм Варната
...нещо, че моето съкровище вижда много зор преди да пръцне Whistling, а вашите как са newsm78?Моето пишле така се изпъва, почва да пъшка, да се зачервява, да реве и накрая пръдне Thinking.После се успокоява, но докато излезнат тия газове голям зор cry...

И при нас е така, само дето не реве Praynig а ми си мърмори и после едно здраво пръъъц Embarassed като голям човек, и мине не мине време пак, добре че е спокоен че иначе незнам ако ревеше, какво щях да правя

Общи условия

Активация на акаунт