Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 853
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
и аз днес черпя  beer2 beer3 beer Wine Glass smile3510 cook Popcorn днес имаме кръгла /негодишнина ама седмична/ ставаме на 4 седмици  Mr. Green

# 16
  • -
Здравейте и от нас!Имахме тежка нощ-нещо пак ни се развали режима...добре че татито се зае с въпроса,че аз вече вземах-давах през ноща #CrazyКато се събуди в 5,30 до 7 не иска да заспи...
Oska това е за "погачата":
Погачата се прави на 40 ден или първата неделя след него.Сутринта се води бебето на църква за да му чете попа за здраве.В къщи майката прави погача,ако родителите и не са живи,погачата се прави от някой с живи родители.За този празник има специална рецепта за пита Слънце(за да е слънчево детето ).
Канят се само жени,а може и деца.На масата се слагат само слaдки неща за да е сладък живота на бебето .Солено не се слага и месо също(да не се овълчва).Гостите носят подаръци и сладкиши.На масата се слага и мед.Две жени,които не са станали още майки разчупват погачата над главата на майката,която държи бебето си и наричат-да е добро,умно,красиво и т.н.т.Друга жена държи кърпа където при разчупването падат трохи,гостите слагат и стотинки и след това кърпата се завързва,но да не е стегнато за да не е стиснато детето като порастне и да не е хлабаво,за да не е разпиляно. Кърпата се слага на високо.
Майката ако кърми не трябвало да изпраща гостите за да не и отнесат кърмата  и всеки да остави конец от дрехата си за да не отнесе съня на бебчо 
Тука не спира да духа ужасен вятър-не съм я извеждала 3 дни навън  #Cussing out
Хубав ден на всички! Hug

# 17
  • София
Ха здрасти в новата чудна темичка Simple Smile

Валка интересно инфо.

Евелинка много прегръдки на Благо, и аз ще искам направление за специалист, че много повръща Димитърче, а все иска да яде, днес е голямо дране - рев като че се свършва Света. И се свива и се плези и повръща. Добре, че таткото е вкъщи.

Иначе си имаме малък празник - Димитърче става на 1 месец  Heart Eyes

Нямаме никакъв режим, дори от ден на ден все повече ме изненадва. Първата седмица не се будеше нощем, до оня ден се будеше по веднъж, сега започна минимум по 2 пъти, а денем почна да иска да яде непрекъснато, едвам го удържам да не яде поне 1 час. Нищо, че малко преди това е повърнал...  Някой има ли такива проблеми?

# 18
  • Виена
Добър Ден мамчета Hug
 Хаиде и аз да се разпиша в новата ни хубава както винаги благодарение на маисторите Кръци и Херка темичка.Да q пaлним наистина само с хубави новинки покраи бебоците и да си помагаме. Grinning
Евелинка стискам палци и аз всичко ще е наред Praynig Peace!!!
 Честито мимита,горкичката поизмъчила си се наистина,но важното ече вече си гушкаш сладко бебоче и всичко е зад гърба ти! Hug
 Честит ти рожденник русавелка.Да ти е жив и здрав и винаги да си те обича! Heart Eyes
 И ние днес си имаме рожденничка.Моqта сладка кака вече става на 6 годинки.Преди 6 години в 11.15 се поqви и тq на бqл свqт...Струва ми се цqла вечност.Та по този повод ви черпq и аз виртуално (макар и само) с кои каквото си пожелае  party023 beer.Та и по този повод да питам аз,че ми казаха,че можело да се пие бира даже от неq се увеличавала кърмата,нqкои да е чувал нещо по въпроса.Пиете ли бира,аз еи тъи по 1 чашка вечер си пиивам,ама незнам дали не е вредно Embarassed.
Да чукна на дърво и аз нещо не ги усетих тиq колики,маи доста мъничко имаме.Qм си почти всичко,а бебчо е мн.спокоен.
 Ами това от мен за сега,Лек Ден на всички и мн.цунки на бебоците  love001  love001  love001

# 19
Здравейте, момичета!

Темата е супер, аз заглавието е направо бонбон!

Омни и Диди, аз давам на Стела шише, защото не ще да суче от мен и се изцеждам и й давам така. Много е мързелива и хич не ще и да пробва вече, аз чат пат пак опитвам, ама явно свикна вече с лесното. Сега ми донесоха една електрическа помпа, за да се цедя по-лесно. Някой ползвал ли е? Мислех, че ще изглежда фрапиращо, но тя мн. прилича на авентската ми, дано да върши работа, след обяд ще я пробвам и ще ви кажа. Омни, да те питам и моята много грухти, пръхти, някой път скимти, това също ли са колики според теб?

Тедито, честит рожден ден на малката, да ти е жива и здрава и много да те радва и да помага за бебето!

И към всички останали, аз пия доста мляко и активия и ям сирене, за да ми е хубава кърмата, сега от вас научавам, че може да е лошо?! Ами то кърменето си е голямо изпитание за целия организъм на жената, как така да не се ядат такива работи, нали ще ни изпадат зъбите без калций??

Евелина, успех мила, дано всичко скоро е зад гърба ви и да сте пак в къщи да се гледкате спокойно!  Hug

Аз Вигантола го давам с капкомер, направо в устата й пускам 2 капки и се надявам да стигат в гърлото й, ако го давам с лъжица, то 1/2 остава по нея.

И последно да ви питам, как сте с настроението, аз съм доста заядлива и особено много ме дразни таткото. Все ми се струва, че не прави нещата както трябва, напр. как аз напоследък й давам все по 80 гр., а той само 50, как аз мога да я оригна, а той я подържи и вика не ще и така я слага да си легне?! Много лесно излизам от равновесие и ми иде да крещя и да хвърлям разни работи по него. После ми е гузно и толкова много съжалявам, че почвам да рева.
Сигурно хормони, ама вече не се търпи.....

# 20
веничка каквото и както и да го прави го насърчавай - че моя го смъмрих един път с първата ми щерка и дотам му беше с помощта Sad

видях кикиники да ни чете преди малко - стана ми пак мъчно  Cry

# 21
Здравейте момичета!
Аз съм от юнските мами и влизам при вас само за да ви честитя раждането на бебоците ви и да ви пожелая само приятни мигове с тях, много да папкат и да пълнят пампите!  bouquet

didita4u изчисти си личните, че не мога да ти пусна съобщение.

# 22
Здравейте скъпи мамчета и бебчета,
най-после намерих време и сили да ви пиша за нашите премеждия, но първо едно огромно БЛАГОДАРЯ за подкрепата и стиснатите палци. Проблемът на Вероника беше свързан с много трудна адаптация. Около 15 мин след раждането спря да диша, посиня и се наака. Изведнъж родилната зала се напълни със спешен екип, които я върнаха отново към живота. Малко по-късно дойдоха лекари от детската болница и и включиха системка в главичката. След като състоянието и се стабилизира я взеха първоначално за 24-часово наблюдение. Следобеда на същия ден отидохме да я видим с баща и. Състоянието и не беше съвсем добро, беше в интензивно отделение. Лекарите ни обясниха, че в кръвта и са се образували голям брой червени кръвни телца и в момента се опитват да я разредят със системата. Ако това не подейства, ще се наложи да и изпомпят част от кръвта и да и влеят нова през пъпната връв. За щастие на следващия ден нещата изглеждаха доста по-оптимистично. Вливанията продължаваха, но с по-малка скорост и лекарите казаха, че ако продължават така нещата има възможност още вечерта да и изключат системата и след 24 часа да я върнат при мен. Не смеех да се зарадвам. Миличкото ми детенце толкова мъничко трябваше да се пребори с толкова тежък проблем...но Господ чу молитвите ни. На третия ден вечерта можехме да се гушнем щастливи в едно легло. Останахме още три дни в болницата, докато се научим да се кърмим. Не беше лесно, защото тя вече беше свикнала с бутилката, а и беше доста изтощена, но с помощта на сестрите и нашата упоритост преодоляхме и този проблем. Вече почти две седмици сме в къщи, храним се само с кърма и сме наддали 400г от изписването до сега. В момента моето злато спи в съседната стая, аз съм вече доста спокойна и мога да кажа, че съм най-щастливата майка на света.
Бъдете живи и здрави, мами и дечица и не се предавайте пред трудностите!

# 23
Здравейте мами Party

bouquetЧестит рожден ден на каката Теди - да ти е жива и здрава. Гледам, че е моята зодийка тя Mr. Green

Марлийс, много се радвам,че накрая всичко е свършило добре. Нека много да ви радва малкото съкровище и да нямате никакви проблеми от тук нататък Hug

Мимита, добре дошла и въпреки трудностите се радваш на здраво бебче Hug

Вени, аз бях така до преди седмица. Нашия тати много помага, без него съм за никъде, но аз все недоволна бях. Слава Богу пуснаха ме лудите и вече нямам такъв проблем. Опитай се и ти да му влезнеш в положението, на него също му е доста трудно и объркано

Диди
,честита месечинка на синчето ти Hug

Криси,
честито и на теб и малкото бебоче Heart Eyes

# 24
Марлийс, много сте преживели, най-важното е, че всичко е наред вече и сте спокойни!

Кръц, надявам се вече да се очовеча, че сама не мога да се трая на моменти! Crazy

Имам пак един въпрос, купихме и ние чая на хип за колики и там пише да се дава винаги пресен, аз направих една доза, но Стела едвам близна, това значи ли да го излея и пак да правя нов, това е голямо разхищение! Не мога ли да го приготвям сутрин и да го давам през деня, един и същ? Поне на 12 часа да го сменям, вие как процедирате?

# 25
Вени, няма смисъл да  се прави всеки път нов. Аз си правя половин доза, не 100, а 50 мл. водичка и го правя сутринта и на другата сутрин изварявам шишето и правя нов.Моето слънце също не го обича много, но го прилъгвам. Забелязала сьм, че го успокоява и след него винаги ака. Моя е на Хип - чай за храносмилане и за колики

# 26
здравейте мам4ета !!!
  bouquet
Честита нова темаи4ка и много благодарности на Кръц- Кръц!!! newsm51
 smile3501
да са ни живи и здрави мъни4етата !!!! newsm44

# 27
 Ех,колко хубаво ми стана като видях моята бебка-Сара,класирана за най-пухкаво бебе,с нейните 4.775кг!Постоянно ме питат със Секцио ли съм я родила-не,нормално  Praynig,казваха ми ,4е няма да е пове4е от 3.800кг!!!,,Малка,,грешка-,,само,,1кг разлика!!!

Тук постоянно 4ета за изцеждане,помпи,биберони...Неможете ли да кърмите по старомодния на4ин,та си усложнявате живота с това цедене!?Освен ако нямате зърна,но нали има силиконови...
То и мен ме болят гърдите,като бебка спи по-дълго,но млякото само поти4а или изтисквам няколко капки в салфетка-колкото да не ме боли.Сара е моята помпи4ка-на поискване!!!

Знам,4е е нормално новите мами да изпадат в депресии,особено ако ви е първо дете-няма страшно,нормално е.Съветвам ви да нераз4итате много на татковците относно грижата за бебоците-това си е ваша работа и никой няма да се справи по-добре от самите вас!

# 28
Здравейте!
Честита нова темичка!Благодаря на Криси за заглавието и на Кръци и Хера за труда! Hug
Теди, честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава и много да те сруша и помага!
Марлийс, радвам се, че вече сте добре и всичко лошо е зад гърба ви!
Евелинка, дано всичко мине бързо и скоро забравите за всички притеснения и проблеми! Мислено съм с вас и ви стискам палци! newsm17
Момичета, да ви почерпя за нашата първа месечинка! newsm38 cook Wine Glass beer3 Да ви е сладко!
Бирата има много добро влияние върху качеството на кърмата, но не влияе на количеството. Който обича, може да си пийва по чашка всеки ден съвсем дпокойно.
Мимита, честито бебче! Дано грижите за него да са по-спокойни от раждането.
Ние другата седмица ще се мерим!
Didita4u, честит ви месец и на вас!

# 29
Здравейте,
аз съм повече от читателите, но да се отчета сега.
Поздравления за темата - изглежда чудесно!
Честито на всички, които имат повод за празнуване.
И стискам палци на Благовест всичко да мине по най-бързия възможен начин.

Сега да кажа, че моето момче също е цялото в пъпчици. Първо бяха само по лицето, но от 2-3 дена има и по тялото. Лекарката каза да не ги пипам. Не давам нищо за коликите. Аз пия лактогонен чай, но днес вече му купих копър и анасон и ще ги варя. Чаят на Хип е с декстроза и не искам да го уча на сладко. И без друго и аз и баща му сме "тлъсти и валчести" както казва един от българските класици, тъй че да не се учи от сега. Иначе спането върху мен най-добре го успокоява.
Тедито, какъв е тоя обрив? Аз от както кърмя съм цялата в суха и сърбяща кожа и вече полудявам на моменти. Не съм питала лекар, че все забравям, но една съседка /с 5 деца/ рече, че било нормално, но не запомних защо.
Момичетата, които цедите и давате от шише, как успявате да съберете всеки път достатъчно? Аз ли нещо не го докарвам или помпата е крива? Във вторник издоих около 120 мл., но днес беше провал. То, че през почивните дни ме хващат лудите си е вярно и тогава ме нагазват всички мисли от рода на "Има ли мляко за детето, достатъчно ли е...?" и прочие радости, ама чак такава психосоматика не съм очаквала. А иначе детето май си яде, даже беше качил около 400 гр. на 20-тия си ден. Та въпроса ми е само с помпата на Авент ли докарвате добив или и с други марки.
По въпроса за нервите да си призная, че аз вече не рева на всеки кръгъл час, а само по 13-4 пъти дневно и пак долу-горе по толкова пъти овиквам околните с последващите пристъпи на гузна съвест. Както казваше някой "Те нервите, госпожа, край нямат", но ми писна да се извинявам с положението си на нова майка. Та ако някой знае как да се успокоява да казва.
А за режима да си призная, че и реч не може да става. Като и аз не съм наясно на 3 часа ли трябва да яде като по книгите, или по-рядко, както си искаше в началото, съвсем го обърках детето и вече кога ревне тогава яде.
Хайде да ви оставям. Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт