Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 860
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
ЗДРАВЕЙТЕ,доста време само чета и все нещо става че не мога да драсна два реда,но в основата е мързела Mr. Green Първо искам да почерпя,вчера имахме мини рожден ден  bigdance2 newsm38 beer beer3 Wine Glass cook има и за бебоците Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Така,да се отчета и аз: ЗА КОЛИКИТЕ- аз пия чая на hipp за кърмачки,давам на бебка този за храносмилане и колики и давам капки експомизан  5 пъти на ден по 20 капки,много съм доволна и бебка е спокойничка.Пъпчици и ние имаме по лицето,но от както я мажа с кремче за лице на Bubchen започна да се оправя.Вагентол давам всеки ден по една капчица и се чудя  newsm78 кога да отида на ортопед за мое успокоение!Вие ходихте ли вече?Другата седмица трябва да ходим за ваксината и аз се чудя коя е по добра ДТК или обикновената!?Режим и ние нямаме но горе доло бебка яде на 3 часа,нощното хранене не съм и го отбила,мисля че сама ще го направи,не мога да си представя че бебка ще плаче от глад,а аз ще я наливам с чай или вода NaughtyЕто тази нощ заспа в 22.30ч. и се събуди в 04.30ч. сменихме памперса,хапна и заспа,следващото ставане беше чак в 09.00ч Crazy и сега пак спи.Дано не е болничка Thinking защото аз вече два дена съм настинала и дано не съм я заразила.Знаете ли какво можем да пием като настинем? Изчезвам за сега,целувки от нас  love001

# 46
Здравейте мили майчета  love001 .Ето че ние вече сме в къщи. Да ви се похваля Heart Eyes-На 27.10 се роди моето съкровище-Алекс. Моят голям -малък мъж се роди 3,490гр и 51 см. точно в 15:50часа.Много съм щастлива Hug Hug Hug Поздравления на Херка и Кръц за хубавата темичка  bouquet  bouquet  bouquet Сега отивам да ви чета че много сте изписали , а по късно ще ви разказвам как се ражда трето бебоче Mr. Green Целунете малките сладурковци от нас  love001  love001  love001Хаиде до после  bouquet  bouquet  bouquet

# 47
И аз да се присъединя към черпещите днес имаме годишнина /първата/ от сватбата

Ще се залавям с шетане и готвене
Чао

# 48
Здравейте! Да се запиша и аз в новата тема -- благодарности на авторките  bouquet
Честито  Илияна! Много любов и лек съвместен път през годините ви пожелавам! newsm51
Добре дошли отново на Марлийс и rosy ross!
Марлийс от сърце ви пожелавам подобни тежки изпитания да са зад гърба на малкото човече!
Дано всичко с малкия юнак на Евелинка премине благополучно! Стискам здраво палци!
Относно ваксината - като ви чета мисля, че става въпрос за Пентаксим. Ние си я закупихме и към края на месеца ще й поставят първата от трите игли. Общо струват 150 лв. Но предимствата са й доста - дава защита срещу 5 заболявания, някои от които не са задължителни, но се препоръчват.  Освен това е мъртва ваксина, което е много по-добър вариант от живата. Някъде четох, че в Европа живи ваксини срещу полиомиелит се използват само у нас и в Румъния. И албанците са ни минали в това отношение.
Русавелка, аз вместо шезлонг използвам кошницата за кола и на Анна много и харесва. Седи кротко, кокори се и изучава хола. Голямо улеснение е! В такова положение е вечер и каката отговаря за нея по това време. А мама и тати пият по чаша вино и разпускат.
За коликите, нашите май преминават вече. Има вечери, когато е съвсем спокойна. В крайна сметка май нищо не помага и човек просто трябва да изчака търпеливо този период. Да са му здрави ръцете Mr. Green и нервите!
Нашето човече от два дни спи по 8-9 часа нон стоп! Яде последно към 11,30 - 12ч и след това се буди между 8-9 ч. Дано се задържи така, ако може и да заспива вечер в 9 ще е най-добре! Така, де човек едни гости да посрещне вечерно време Laughing
Кръц, на нас ни казаха целия втори месец да яде по 110мл, а като гледам на кутията с млякото пише 120-150. И аз се чудя, особено сега като мина на 6кратно хранене. Ще й го вдигам вечерното на 120мл. Пък се надявам Анна сама да си покаже.
На нас ни изписаха по 3 капки Вигантол, заради бързия прираст и изкуственото хранене. Давам ги с лъжичка, но не  й харесват-  такива физиономии криви прави Laughing
Вече се смее, заглежда се в играчки и върти смешно езичето и издава някакви нейни си звуци. Стават занимателни. Обаче започна да се извърта и да си спи легнала по гръб, колкото и да я подпираме - сутрин я намираме по гръб с вдигнати ръчички - изобщо поза пет пари в кесия.
Дано да познаят синоптиците и следващата седмица да става за разходки.
Приятна и спокойна неделя на всички! И да ви слушат бебчовците newsm51

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 16:47 от vilian

# 49
Здравейте момичета!

Не успях да се класирам в Очакващи бебета, но важното е, че резултатът на очакването е налице: на 29.10. се роди дъщеричката ни Александра! Малката душичка е с класическите мерки 3.200кг и 49см
Вече сме у дома и емоциите са ни завладели напълно - от щастие и радост до моменти на безсилие и отчаяние, но вярвам, че ме разбирате напълно. Не съм ви чела, надявам се всички да са добре!
Поздрави и целувки от нас!
Да ви питам за колко време спря да ви боли епизиотомията. Вечер имам все още ужасен дискомфорт, а уж съм с резорбиращи се конци - моля, споделете!
Също - колко дни и по колко давахте глюкоза за жълтеницата?

# 50
Привет мами и бебоци!!!
ох издебнах звера докато спи да драсна някой ред ..При нас кризата на коликите е около обяд и тъкмо премина..
Честита годишнина  на Илияна. Много любов и разбирателство в семейството.. и след време да направите малкия Саши батко smile3533 smile3521
Честито на кала и роси рос. Добре дошли в отбора на обебените октомрийки..  bouquet  bouquet  bouquet

Ние още не сме започнали с витамин Д, въпреки че ходихме на две контролни мерения педито не е казала нищо..  newsm78
В четвъртък сме на консултация- първа ваксинка и мерене.. та ще питам .. цял ферман сам си приготвила с въпроси  #Crazy newsm78
Русавелке, по-добре вместо шезлонг си вземи столче за кола, за дома върши същата работа, а и ще ти трябва за да возите Васи в колата

# 51
Здравейте мамчета Simple Smile

Влизам за да ви съобщя, че бебе Благовест е успешно опериран и вече е излязъл от упойка newsm10
Мама Евелинка е доста изтощена от притеснения, но сега и предстои да се успокои  Grinning Изпраща ви поздрави и  Hug

Не съм сядала скоро да пиша Blush не че нямам време, ама някак ми се ще да го оползутворявам в полягване или дремуцане. От време на време попоглеждам какво сте написали, но си признавам, че не чета всичко.

Темичката е много хубава!!! Благодарности smile3525
Честито на всички, които имат повод за празнуване и кураж и безпроблемно раждане на тези, на които все още им предстои .........

Хайде до скоро

# 52
Vilian,защо се притесняваш 4е бебо спи по гръб?Моя само така спи.Тук така препоръ4ват,казват,4е е най безопасно.

# 53
Браво на малкия Благо-голям юнак.Пожелавам му бързо възстановяване и повече никакви проблеми!!!! smile3525 smile3525 smile3525

kala678 [/b] честита принцеска! newsm51 newsm51

# 54
  • Стара Загора
Честита годишнина на Илияна   bouquet  bouquet  bouquet
Добре дошли на рос роси и на кала   bouquet
Относно спането и моя мишок спи по гръб...единствено главичката си извърта или на ляво или на дясно. На една страна спеше само в родилното а като се прибрахме все по гръбче ляга Simple Smile
Браво на Благо...миличкия Heart Eyes Сега да си починат хубаво и мама и бебчо Hug

# 55
  • София
Момичета благодаря за поздравленията Simple Smile
Мачо честито и на вас!, а и на всички бебчета на 40 дни.
Лили а ти въобще ли не цедиш? Дори и след кърмрне? Аз не цедя, че денем човечето иска да цока през 30 мин, не знам дали от глад или за успокоение на коликите или заради коликите не се е наял по-рано... Та това, че не се и опитвам да цедя ме притеснява малко, първо понеже не си стимулирам лактацията и второ ми се иска да замразявам кърма за всеки случай.
Румена установих, че си е чист късмет колко ще изцедя всеки път когато пробвам - понякога 0, понякога 80 мл.
Иначе с нервите вече съм по-добре - откакто приех, че няма да спя и бебчо ще си реве. Но и мен все още ме дразни по малко таткото ни - все се извинява с това, че аз се сравям по-добре например с нааканото дупе, но гледам да не му се карам много та да не му дотегне. Вече спрях да се карам на майка ми, горката тя толкова много ми помага и изпълнява всички команди, строена е в 2 редици.
Момичета, вие чувствате ли прилив на кърма по време на кърмене? Мойто мише виси на гърдата и чака прилив и тогава се активиира. От снощи доста пищи, спахме до 2 ч. и това е, май доста се засилиха коликите, поне не се сещам от какво друго може да реве толкова. И е едно пъшкане, апъване, плезене... Повдига ли му се какво...?
Тедито а ти сега и АМ ли даваш и защо?
Фрики мерси, ще гледам да ги потарся на EN, много ми се иска да ги видя, ако бебче ми даде, че все ми виси на гърдата или реве.
гудза може осцилукокцинум, а и биопарокс може. за ортопеда колкото по-рано по-добре.
нови мами честито!
Много се радвам за Благо и Евелинчето, дано скоро се възстановят напълно!

# 56
    4естито на мамите Кала и Роси Рос-да са им живи и здрави съкровищата!!!

Бързо възтановяване на беб4о Благовест!

Кала-мене ме питай за епизотомията-голям ,,опит,, имам Sad
 С първото бебе-4 шева,ужасно болезнени,никакво седене на д-то и така 2 седмици!Дрогираш се с панадол и така...Докторката каза само-ами така е,колкото по-4есто и хубво се миеш-толкова по-бързо ще мине!
 С второто-един дъъълъг вътрешен и 7 външни-и още от първия ден си седя по4ти нормално!!Докторката каза,4е са малки Simple Smileи затова неболи толкова.Конците падат след о-о 14 дена.Съветвам те да миеш добре и в последната вода слагай нещо противовъзпалително-напр.йод или др.

Vilian-бебетата се слагат да спят настрана,4е ако повърнат да не се задушат!

Дидитке-самото бебе си стимулира лактацията по-добре от всяка помпа!И нали твоето су4е 4есто-така,4е-споко!Моята бебка 20-30 мин.спи-10 мин. су4е,понякога спи по 2-3 4аса и тогава гърдите ми страшно се подуват-явно трябва време за лактацията.
С първото ми бебе процедирах по същият на4ин и кърмех 1год.11мес. Ако докторите тука 4уят за ,,замразената кърма,,-ще припаднат,100%!
При нас съветват само мляко,няма вода,няма 4ай-самото мляко съдържа 87% вода,която задоволява бебето напълно,а другите те4ности само разреждат кърмата и намаляват ле4ебните и свойства.Но всяка майка си преценява сама.Жалко,4е българските педиатри боксуват на едно място от времето когато аз съм била бебе....Няма зна4ение-потърси инфо. и реши сама!!

# 57
  • -
Добре дошли на Кала и Роси Рос!Да се радват на бебчовците и много да ги радват!Илияна честита годишнина на вас!Да сте живи и здрави и да празнувате още 100 такива!
Ние сега да се отчетем-снощи бебата яде в 11,30 с надежда от моя страна,че ще заспи бързо,но...заспа чак към 2 и после се събуди в 6ч.Ние за коликите пием Бейбинос и съм по-доволна отколкото от Саб симплекс-а/макар че тези миришат на мастика Simple Smile/Давам и чай от шипки-ако я оставя цялото шише ще изпие-това заради жълтеницата,защото има много вит.С.Кала аз съм без еспизиотомия,имах 3шева и се миех със отвара от смрадлика-доста помага.И моята Мария се обръща от поне две седмици вече по гръб и с нищо не мога да я задържа на една страна/а тя как се дави просто не е истина,но това явно ще и е наследство от баба и и баща и,те пък от въздуха се давят... #Crazy/Вчера нали беше задушница и нищо не се прави в къщи,та цял ден гледахме тримката филми на компютъра и беба лежи при нас гушната на дивана-но май ще ми излезе през носа това,струва ми се че не иска да си лежи вече в нейното легло Heart Eyes Crazy За ваксините не знам нищо,на нас дори не ни сложиха тая за хепатита в края на първия месец...изчакват да ни мине пустата жълтеница и тогава.Стискайте ни палци утре ще ходим на изследвания и дано всичко да е наред.
Стискам палци на Благо бързо да се оправи детенцето,а на мама Евелинка много сили и кураж! Hug

# 58
Ееее страхотна новина newsm44 newsm44 newsm44 - браво на БЛАГИ и на мамата герой,че издържа на тази трудност. Дано от тук нататък нямате повече проблеми. Евелинка, чакаме ви и двамката да се разпишете, когато сте си у дома Hug

Илианка, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА - винаги да се обичате както от първия ден  bouquet

Добре дошли Кала и Роси - и вие вече сте изтипосани на първа страничка Flutter

Теди, на моето мляко на Милупа пише за месец 130, за два месеца 170. Вие сте на месец и половина, значи около 150 трябва да ви е дажбата. Но това разбирасе си е индивидуално. На моята ламя колкото и да му дам не отказва, после едвам диша и пръхти.Та гледам да не го презорвам, за да не го боли коремчето Heart Eyes

Коте, доколкото знам е много важно пиенето на вит. Д против рахит. Ако майката кърми, трябва тя да пие. Питай педиатъра си

# 59
Момичета, да Ви питам, да ли Ви се е струвало, че не се справяте добре newsm12?Взех да изпадам в депресия ли какво Weary?Не винаги съм така, но напоследък ме е хванало едно такова чувство smile3511.

Общи условия

Активация на акаунт