Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 850
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Ние пък днес ставаме на цели 40дни yesyes!И аз да почерпя по една   cook.

# 31
  • Откъм Варната
Вени, няма смисъл да  се прави всеки път нов. Аз си правя половин доза, не 100, а 50 мл. водичка и го правя сутринта и на другата сутрин изварявам шишето и правя нов.Моето слънце също не го обича много, но го прилъгвам. Забелязала съм, че го успокоява и след него винаги ака. Моя е на Хип - чай за храносмилане и за колики

И аз процедирам така, моя бебко също не го харесва, прави едни физиономии, но си го пийва, аз му го давам след всяко хранене вместо водичка да поизплакне устата от млекцето, незнам дали му помага, но всяка вечер от 2 до към 5 все се криви и проплаква на по 15 мин, колкото да не ме остави да поспя, та се чудя дали е от коликите, днес взех Еспумизан и му дадох с храненето в 6, и после пак ще му дам и ще видя тази вечер дали ще има резултати.

Румена И мойта кожа е станала една сууууха, направо се лющи по лицето, а преди беше мазна, мазна, днес си взех хидратиращ крем за лице да видим дали ще спра да сменям кожата

# 32
Майчета,по4нахте ли с Вигантола??ние се посрахме от него и  минахме на деавит....сега пък спряхме да акаме...;-( а знам 4е су4е добре...и по4вам и аз да мисля на 1000 колко е половината....не може да спи- все пръцка...давам Саб Симплекс за коликите...но и аз ще взема чая на Хип...каката го пиеше и я успокояваше....

# 33
ами моята помпа е камера, съвсем евтина и обикновена ама млеконадоя е доста според мен Simple Smile Цедя от двете гърди за всяко хранене, не знам просто са пълни, и тъй като храня с изцедена кърма, изцеждам всичко което мога--около 200 мл докарвам ама съм стигала и 250.
Храним се по принцип на 3 часа, ама съм толкова отнесена от вихъра напоследък, че честно казано все забравям в коко часа е ял, затова  се водя от това кога той иска да яде. И расте и пълни пампите, доволен и щастлив, така че мисля че е добре. По принцип изяжда 120-140 мл на ядене, апетитно е детето, какво да го прая... Айде чао за сега, че ще се къпем и храним след малко.

# 34
  • Откъм Варната
...ама съм толкова отнесена от вихъра напоследък, че честно казано все забравям в коко часа е ял..

Споко аз го храня на 3 часа, като почна от 6 сутринта и така до 9 вечерта и вечерта когато се събуди, обаче понеже редувам всеки път гърдите забравям от коя съм хранила предния път Embarassed и затова на едно листче си записвам, щот май както изглежда не само на Хера и изтича мозъка с кърмата  love001

# 35
Оска, виж тук http://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/
а това са православни обичаи за новороденото. Ние утре ставаме на 40 дни и ще ходим в църква, където ще ни четат Чиста молитва, Погачата ще я правим следващата събота.

Веничка, това пръхтене при нас не са коликите, а по-скоро огладнява и се разсънва малката шушонка Crazy Аз също се цедя и й давам с шише. Тя не може да изсуче от мен повече от 30-35 мл за половин час./ходих два пъти на пробно кърмене, че си нямам кантар @home/,  пробвах и по час да я държа, но...резултата е рев, рев, и много нерви на мама и беба  Sick Така че, предпочитам на мен да ми е трудно   Tired

При нас коликите започват с изпъване и свиване на крачетата (все едно први коремни преси) и срашен рев като болката сякаш е на спазми  #Cussing out /коликите ги оприличавам с родилните контракции - все се чудехме дали ще ги разпознаем...та така и с коликите. като ни навестят бебоците със сигурност разбираме  ooooh!/

Чая на Хип го приготвям вечер и давам през ноща, така се опитвам да направим поне 6 часова пауза...малката го харесва, дори когато е с колики я успокоява като го пие топъл. Не го хвърлям ако остане го давам до 24 ч. след направата му.

Евелинка, стискам палци всичко да мине успешно! На теб - много сили, а на малкия Благо бързо да се възстанови и да засуче отново от мама  Peace

Чао и много лека и спокойна нощ на всички!   bouquet

# 36
валка много, много благодаря за полезната информация!днес бяхме на детски рожден ден и като пристигнахме сварихме само майки с дечица , а когато към купона започнаха да се присъединяват и мъже,какво си помисли наша милост?! -"брей!!! ето хора които или не робуват на традициите или не са запознати с тях- уж трябва да сме само жени ,нали ?!"    за нервите не коментирам ,но явно доста съм отслабнала умствено newsm78!

диди,мачо -честити ви първи бебешорски  мини рожденни дни    party041 !честито и на всички останали ,които имат празник! Gift Gift Gift Gift Gift

марлийс,
не бях чела отдавна, но се радвам  че го направих сега,защото получих направо добрите новини за вас! само такива да има и занапред!

омни, благодаря за линка!

# 37
Здравейте майчета
Честита ни нова темичка Дано само хубави и радостни неща си споделяме от сега нататък
Евелинка стискам палци и се моля всичко да е наред
На всички други майчета пожелавам да забравим всичко лошо което сме преживели до тук и да се радваме на малките съкровища
По отношение на коликите ние си ги имаме в изобилие и дори инфакол не ни помага
Чай не давам Аз пия отвари от анасон копър и тн Вие водичка давате ли Аз до сега не давах но като реве прекалено дълго и се изпоти започнах да му давам да си пийне Той понякога отказва Понякога пие по 10-тина грама Не знам какво да правя На Дари вода си и давах даже и подсладена newsm78

Нашата погача е утре и малко се вълнувам Днес цял ден пазарувах Аз смятам да сервирам сладки и соленки, сладък алкохол, ядки и безалкохолни напитки и разбирасе погачата и мед

И аз съм чувала за погачи на които присъстват и татковци но аз ще спазя традицията и каня само жени

Хайде утре ще разказвам Поздрави  Hug

# 38
Аз ли съм най ранобудна  Hug
Сигурно и вие не спите ами крачите по задачи Flutter.нашата посерковица цяла нощ се ърлише нещо ,не знам какво не и даде спокойствие но от към 4 само се кикени.
Марлиис радвам се че всичко вече е зад гърба ти ,нека от тук на татък само хубави моменти да споделяте заедно с човечето.
Айрче пробвах рецептата ти за овеса и сега съм им фен Peace
Тов е времето ми изтече ,като ми дадат свободно ще намина пак

# 39
  • Стара Загора
и затова на едно листче си записвам, щот май както изглежда не само на Хера и изтича мозъка с кърмата  love001
Добре дошла в моя отбор Mr. Green
Добриутро от поредната кокошка Mr. Green
Ние станахме отдавна ама се хранихме и избращахме тати, че той отвиа при свекърва ми да им помага да едно зеле дето е уж само за нас пък е пълни джипа до - горе Twisted Evil Само си намират работа и да се блъскат Close Както и да е...
Вчера беше нашата погача и беше много весело. Лично аз нямах време да снимам но мамите доста снимаха и като ми дадат снимките ще ги пусна и тук Flutter Нашият тати беше изгонен да ходи по мъжки работи Crazy Аз бях купила торта, сладки, безалокохлно ама и винце имаше Mr. Green а питата беше направена от едно от момичетата /мерси Лалич Heart Eyes/ и беше страхотна.
Добре дошла на Марлийс  Hug
Продължавам със стискането за Благо и за мама...да е силна и да дава кураж на малкия мъж Heart Eyes
Леля Зеля къде изчезна тая жена..тя от цидене и от пиене на кафета време няма един ред да драсне Crossing Arms
Аз май питах в старата тема ама да си шибна въпроса и тук. Като ходихме за ваксината от хепатит и педито ми каза, че има някаква нова ваксина ДТК, която била по-хубава за бебетата и се понасяла по-добре от тях но не се полагала от касата. Та вие мислите ли да си купувате такава..защото аз съм решила.

# 40
Здрасти и от нас Crazy

Моето слънце вече втора вечер хапва в 22:00 часа и после чак в 04:00 часа. Родихме се 6 часа сън Mr. Green Довечера ще го прилъжа малко по-късно да хапва и така по.малко, по-малко ще откажем нощното мляскане Grinning По колко хапват вашите сладури. Ние сме на 27 дена и си хапваме по 120-130 мл., незнам но все си мисля, че е малко. Измерих малкия качил е 700 гр. засега, но мама казва, че аз на неговите дни съм била вече килограм и нещо отгоре... Shocked Голямо прасе съм била....
Ние се храним на 3 и половина - 4 часа. По принцип кърмата се разгражда по-бързо и бебчета , които са кърмени огладняват по-рано, а тези на изкуствено папкат през по-голям интервал

Херка, защо не питаш септемврийки. Преди бях чела, чче май Ирини си е купила такава ваксина. Не съм много сигурна де, но питай тях. Аз също бих дала пари, ако знам, че ваксината е по-хубава и се приема по-добре от бебчо.

Гледах и снимките пак - големи са ни сладури бебоците Heart Eyes

Чакаме новини от Евелинка, дано всичко мине безпроблемно

Галеа,добре дошла, чакаме и от теб разказ Hug

Това е засега - целувки  love001

# 41
  • Виена
Хайде и аз да се разпиша и за днес...
 Мерси за пожеланията Hug,да ми е жива и здрава наистина и послушна.С по голqмо дете си е друго,наистина много ми помага,на мама принцестата Heart Eyes.Глади дрешките на бебо,дава му водичка,понякога като се изцедя го храни,абе все така да си ми е добричка.Днес ще празнуваме рожденния ден.След малко ще почвам лека полека с приготовлениqта.Добре,че кръстницата ми е още тук,че сама нз как щqх да се справqм.
 Моя бебок и тои изqжда по 120-130 мл.ама на кутията на АМ което имам(милупа) пише че трябва да яде по 170мл,ама на мен това ми се струва пък страшно много.Пък и моя бебчо нали качи 1.500 за 1 мес.а беше само на кърма и на поискване,на мен ми се стори много,ама лекарката каза,че било добре,не бил дебел...Ама аз реших да го мина на режими сега се храним на 3 часа,уф толкова ми се ще да пропуска нощното хранене,това 6 часа сън ми се струва като мечта само.Снощи направо заспивах права.Нqмам търпение да става декември да се приберем в БГ,мислим Н.Г.да празнуваме във Варна,по точно на Златните,мислq 3 дни само да спяяяя!!!И на мен татито страшно много ми помага,даже вече го и къпа 1 път,с каката това не се беше случвало,само дето не мога да го прикоткам да сменя памперси,не ще и това си е...Но наистина друго си е да има кои да те отмени дори и за час,два...
 Незнам аз ли нещо съм заспала или такова нещо по нашият краи не се прави...Ама такова нещо за погача не съм чувала,бреи направо ме светнахте,ще взема пък и аз да месна една питка...
 А пък за чаичето на Хипп и аз давам,моят Влади много го харесва,аз му слагам и малко захар...Иначе и аз го държа по 12 часа.
Румена незнам от какво ми се поqви този обрив,ама по ръцете особено така се бях разчесала,че чак възпалила,сега ръцете са ми червени и в петна и мажа с разни мехлеми,не мога даже да къпя бебко,че от горещата вода ме сърби и се възпалява.За това татито се е заел с тази задачка.Направо ми писна вече от моите неразположения.
 Ама хаиде да спирам,стига съм се уливала,маи ще ходя да си подремна още малко,че бебока заспа.
  Целувки на всички  love001

# 42
Здрасти мацки!
Да се разпиша и аз за днес,снощи моето мише като е яла в 20.30h и заспа,та се събуди в 03.00 да яде,после в 06.00,след това в 10.00,та поспахме вси4ки.Сега съм им спретнала една баница за закуска и нагъваме вси4ки.
Имам въпрос-Вие купихте ли си от тези шезлонзи и слагате ли беб4овците в тях,4е ми се иска да си купя,ама ако не ми е потребен много да не купувам.
Теди,наистина когато имаш по-голямо дете е много хубаво,имаш помощ,можеш да раз4иташ да я гледа докато си измиеш 4инийте,или простреш,абе друго си е,нашата кака и тя много си я гледа приспива я дава и бибката bowuu Hugабе помощ си е

# 43
  • Стара Загора
Имам въпрос-Вие купихте ли си от тези шезлонзи и слагате ли беб4овците в тях,4е ми се иска да си купя,ама ако не ми е потребен много да не купувам.
Аз имам шезлонг и дори в момента спи в него Слави защото стои в хола. Спи вътре и мисля, че му е добре /щото ако не му беше добре щеше да има кански вой Crazy/

# 44
    Марилийс,адвам се 4е проблемите са минало.Дано само хубавинки ви спохождат от тук натам.
     Didita4u,нямам линк към документала.Зависи с кояпрограма си свалкаш филми и музика.От там го дърпаш.Ние с ЕМУЛЕ то го свалихме на испански.На английски се казва  BABY ITS YOU.Ето ти и заглавията на отделните серий:
     -In the beginning
     -First steps
     -Taking hold
     -Word of mouth
     -The thinker
     -You & me
На български незнам дали е преведен.Ако успееш да го видиш ще ти е полезен.Успех.
     При нас няма нощен 6 4асов сън,като 4асовник е Андрес.На всеки 3 4аса си иска своето.И по добре,защото така за по малко от месец вдигна 900 гр и минахме заветните 3 килца Laughing.Виж през деня понякога изкарва и по 4 4аса,но не пове4е Naughty

Общи условия

Активация на акаунт