АВГУСТовските слънца се подготвят за студа!

• 13 604
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Честити месечинки на всички порастнали бебоци, да са ни живи и здрави  , за радост на мама и тати!
nana77 благодаря ти за информацията за ортопеда, но ако знаеш на какви дати коя смяна е ще съм ти благодарна или Kabiv, ако проверяваш за вас ми кажи.

# 91
Привет милички  Hug
В момента съм на гости на сестра ми и набързо влязох да ви видя,че още не са ни пуснали нета в квартирката Tired

Стана ми много тежко и си поплаках, като прочетох за Мама Иги  Cry
Искрено се надявам, че операцията е минала успешно и малкия Лъчко е добре!
Мамо Иги, знам че Бог е с вас и ви  пази! Прегръщам ви силно!!!  Hug Hug Hug

Искам също да честитя рождения ден на eli_ym  !
Да си най-обичаната жена и мама на света миличка  smile3525

Честити месечинки и на всички бебочета, нека да са много здрави!   bouquet

Целувам ви  Heart Eyes

# 92
  • варненка от София
Добро утро и от нас.

Присъединявам се към подкрепящите Лъчко и мама Иги.

Аз минах през такава криза, още от 18-тия ден, когато се оказа, че кърмата ми не стига. На първа консултация бебка беше наддала само 300 гр, колкото и често да я слагах на гърдата. Тогава докторката ни ми препоръча да започна да дохранвам с АМ, беше голяма драма за мен да свикна с мисълта, че нямам достатъчно кърма. Ревах и се обвинявах, а това не помагаше. Започнах да пия на Хип лактогонния чай, да се храня по редовно, защото месец след раждането всяка храна ме отвращаваше и не ядях. И нещото, което най-много ми помогна са едно хомеопатични дражета на  Боарон, казват се Ricinus communis 5 ch. С тези дражета си стимулирах кърмата. Сега имам повече, пак дохранвам, но значително по малко. Цедя се освен това редовно, за да видя колко мога да изцедя и вечер и сутрин храня беба с шише, за да знам какво количество поема, през деня се кърмим.
И все пак, това че плаче бебчо, не мисля, че ще е задължително от липса на кърма. Важното е да наддава и да расте, а иначе бебетата са за това и да плачат Laughing

marulka_s, аз също нямам достатъчно кърма и опитвам какво ли не за да я увелича. По каква схема пиеше тези дражета, хомеопат ли ти ги изписа? Ние спряхме коликите с хомеопатия, така че съм склонна да опитам и с дражетата за увеличаване на кърмата.

Хомеопат ми ги изписа, да. Смучат се 2 пъти дневно, по 5 дражета. Както всички хомеопатични продукти, като ги взимаш не трябва да имаш никакви странични вкусове в устата, да не си яла, пила нищо освен вода, дъвки, миене на зъбите и т.н. За това аз първия път ги взимам сутрин като стана в 6-7, а следващите вечер в 12.

# 93
  • софия
Здравейте,мамита  Hug!
Мисля си какво ли преживява Мама Иги?Толкова ми е мъчно за малката душичка....,защо трябва да се случват такива неща на най-невинните на света?Стоя и гледам Найа как спи и си мисля колко много я обичам,как едно толкова малко човече е способно да обичаш така както никога до сега...Моля се малкото момченце да се възстановява бързо,защото вярвам,че операцията ще бъде сполучлива  newsm10!
Сега бих искала да честитя на всички имащи повод за празнуване и да им пожелая да са живи,здрави и мноооого щастливи   bouquet!
Найа,е станала много добричка  Heart Eyes,само говори и се смее.Със нощния сън сме направо " Flowers Sunflower"-от 21.30 до към 8.Искам да ви питам по колко пъти на ден ядът бебоците,защото от както спи по-цяла нощ се храни по 5 пъти на ден-в 9,12,15,18 и в 21ч. и се чудя дали не трябва да  увелича количеството?Тя яде по 150 ам 150 мл.вода с 5 лъжички ам. дали вече да не мина на 180 мл.вода и 6 лъжички?Поне на кутията на Аптамил пише така  newsm78.
Аз мисля да изчакам с соковете  smile3521,има време за всичко.
Момичета,да ви попитам тези,които вече са купили шезлонг на малкото си слънчице на коя фирма избрахте и доволни ли сте?Решила съм да купувам,но не знам на какъв модел да се спра,тоест знам но 190 лв.ми се струва много,за нещо което не знам дали ще иска да седи в него.
Ще приключвам за сега,защото таткото има да си върши работа на компа.
Целувки!

# 94
Благодаря ти, velmar-че. За Seba Med – ние ползваме пяната за вана вместо шампоан, защото когато купувах нещата ме убедиха, че тя е с по-меко действие от шампоана (не съм им гледала съставите... просто им повярвах). И наистина, много съм доволна от пяната ... в смисъл, че не изсушава кожата и скалпа по никакъв начин. Иначе приложението на пяната е да се слагат по 2-3 капки във водата в коритцето и да не се използва нищо друго за тялото и косата. Освен това става за ежедневна употреба. Wink  А сапуна се използва само за миене на дупето и ние така си го и юзваме. Soft cream-а дето го имаш и ти също е много хубав за зимата. С него за сега мажа всички оголени части – лице, вратле и ръце. Бях писала и друг път, че съм страшно доволна от намаслените им кърпички, но за жалост вече не се продават. Аз със триста зора успях да си поръчам да ми донесат някаква изостанала кутия. И за олиото също съм писала друг път, че е много добро... с него успях да опазя Ники от всякакви пъпки и люспички ... абе и аз като Бубчето съм голям фен на Seba Med Laughing
Netty и elia_gg, много ви благодаря за съветите. Днес записах час при доц. Минков в Правителствена за петък, така че като мине прегледа ще докладвам.
Siren, обадих се и в ортопедичния кабинет в 25 п-ка. Отговориха ми, че няма записване и че сутринта е бил на смяна д-р Пиперов, а следобед – Хайвазов. Аз не съм се интересувала как е графика им през другите дни, щото ми е все тая при кой от двамата ще попадна. Но ако на теб ти трябва повече информация, ето това е телефона в кабинета: 976-75-74
Снощи свеки си дойде и затова днес имам повече време за форума. Сега са легнали двамата с Ники и спят, а тя е мно-о-ого доволна Mr. Green
След час сигурно ще направим кратка разходка до магазина и това ще ни е за днес, защото аз още не съм оздравяла напълно, апък и Ники е сополив. Тая едни надежди за след сряда, че времето ще се оправи и тогава ще излезем пак тайфата майки от Младост.
Продължавам да се моля за Мама Иги и Лъчко. Нека Света Богородичка ги закриля в днешния ден Praynig

# 95
Здравейте и от нас!
Днес времето пак е много лошо и излизахме само малко а терасата. Дано от утре да се заопли както го дават и да излизаме за повече.
Siren това е сайта на д-р Евелин Хайвазов от 25-та поликлиника: http://ortopedia.medicine-bg.com/go/schedule
Надявам се, че съм ти била полезна.
Ще взема и аз да пробвам тази козметика на Себа Мед, чета че сте доста доволни, явна е много хубава Grinning
Лек ден на всички и до скоро!

# 96
  • у дома
Операцията е приключила успешно.
Чакат да минат 12 часа, за да разберат как я е понесъл Лъчко.

Оказало се е, че има още проблеми, че сърцето му е било огромно и е трябвало да се оперира още първия месец.
...и така.

Чакаме.

Praynig Praynig Praynig

# 97
  • София

Оказало се е, че има още проблеми, че сърцето му е било огромно и е трябвало да се оперира още първия месец.
...и така.

Чакаме.

Praynig Praynig Praynig
Пожелавам на Лъчко скоро да си е удома напълно здрав и всичко това да остане като един много лош сън за Мама Иги и тате Боре Praynig

# 98
Моля се вси4ко с Лъ4ко да е наред Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Някой беше писал за шезлонга- нашия е на Бертони.Имаме го от 3 дни и съм страшно доволна Peace
Искам да попитам - има ли някой,който да ползва шишетата на Нук? newsm78.ПРеди малко купих едно малко шишенце за сок4е.Само такова нямам ooooh!- 4е нашата претенция хи4 не оби4а да пие от шишета, а на тези бибите са по-разли4ни.Та- въпроса ми е за бибите Rolling Eyes
До къде се слагат в пластмасовия ринг на винта?Самата бибка има е улея и м/у тях дупка за въздух.Тя отгоре ли трябва да  бъде или да остане вътре в шишето newsm78
Ох- и аз така го обясних... ooooh!- дано някой ме е разбрал и помогне с инструкции Praynig

# 99

...и така.

Чакаме.

Praynig Praynig Praynig
Пожелавам на Лъчко скоро да си е удома напълно здрав и всичко това да остане като един много лош сън за Мама Иги и тате Боре Praynig
Милата душица!  Praynig Дано скоро се оправи и всички си отдъхнат вече,че наистина много им се събра! Hug

Аз пиша с Ели4ка на ръце, защото тези дни е много нервна не мога да я оставя и за 15 мин.сама все скрибуца нещо.Хапва си добре и начесто, но не иска да спи ако и аз не заспя с нея!  #Crazy

Kabiv браво на Ники!Голям мъж е станал вече!А ти как можа да не споделиш с тайфата за списанието! Mr. Green

siren За ортопеда :Ние ходихме също при д-р Евелин Хайвазов и съм доволна.Вторник и сряда е сутрин,другите дни следобед!Но е голяма навалица,хубавото е че дават предимство на бебетата но и ти трябва да си по хална и напориста че бабите са страшни просто,истински цербери! Mr. Green

Честити месечинки на Ваня и Николета на мама  Aila, на Ивайла на мама  vesi77, на Иван на мама Didonski, на Бран на мама jovan4eto     bouquet
Да са ви живи и здрави дечицата,много да ви радват!

Честит рожден ден на eli_ymbouquet Пожелавам ти да си винаги здрава и много обичана от всички около теб!Дано днешния ден бъде един хубав празник за теб и цялото ти семейство!
bubcheto15 голяма сладурана е Ина!Ама и ти си страшна браво за режима! Hug

А за кърмата когато имам намаляване я слагам по често,кърмя я нощем,пия повече вода и лакогонен чай и обикновено всичко се оправя за 3-4 дни!
Ники имаше един шезлонг в който много обичаше да стои ,но аз го дадох на една приятелка ,а тя на друга своя,тя пък на трета и така аз вече нямам шезлонг  SadИ то без да ме попитат даже  #Cussing out Сега и аз съм в чуденка дали да купя на Еличка,защото когато Aila ми услужи с нейното столче за кола тя много- много не искаше да стои вътре newsm78.Иначе вече си имаме чудесна активна гимнастика и едно килимче на Fisher Price за игра,но засега като я сложа вътре само разглежда играчките ,но не смее да ги удари.
Netty и на нас ръчичките ни са все в устата и не излизат от там.Педито ми каза ,че това е подготовка за бъдещото хранене,а не са зъби,много била малка още,то и аз така си мислех ама реших да питам все пак.
Момичета ще ви оставям защото въпреки че татито и свири на ушенце с китарата а батко и досега я разнася,пак мрънка и май ще ртябва да се намеся Laughing
Дано утре е по слънчево ,че се побърках все вкъщи.

# 100
  • София
Първо стискам палци след 12 часа да чуем отново добри новини за малкия Лъчко  Praynig
   Благодаря за пожеланията по случай ставането ни на три месеца. Бих искала да ви почерпя, но нещо нета ми се скапа сега и нищо не става  Simple Smile За сметка на това успях обаче да кача малко снимки от днес на двете мадами в албумчето.
    Хайде мами от Младост 4 на разходка. Аз не бях излизала от седмица, но днес ги изведох за 1-2 часа защото не издържах вече. Цял ден са или страшно кротки, тоест спят и гледкат или не мога да ги успокоя никак...
   Нашия татко беше миналата седмица в командировка и се оказва че и тази ще замине утре до петък. Цяла седмица ще съм сама. Миналата поне мама беше тук да ми помага. Дано мадамите да са по-кротки. 
   За увеличаването на кърмата всичко което мамите са казали досега. Основното е по-често кърмене и нощно също, хранене и течности. Между другото точно сега трети месец се води че е една от най-сериозните кризи на растежа, когато се увеличава нуждата от мляко и бебетата съвсем нормално искат да сучат по - начесто за да стимулират производството на по-голямо количество мляко  Simple Smile Знаят си дребосъците какво трябва да направят  Grinning
    Приятна вечер на всички  Simple Smile

# 101
  • софия
Здравейте,отново!
Велмар,само на Нук си нямаме шише и не мога да съм ти от полза,но пробвала ли си с Чико?Ние сме с тези кривите им шишета и сме много доволни  smile3521.На тях им стават и бибероните на Авент.
В момента,Найа седи в мен,защото в момента в който я оставя в столчето за кола започва така да ми се кара,че сигурно ни чуват всички съседи  Mr. Green!Иска само гушкане,да си говорим,пеем,а пък какви танци му удряме  newsm68....Вчера,ако знаете как се разревах  Cry,гледах ги как танцуват с татито на една наша любима песен на Анджи Стоун и той я беше гушнал с едната ръка под дупенцето,а с другата я беше хванал за ръчичката...и аз както си ги гледах и си я представих след години,как на сватбата и живот и здраве пак ще танцува с тати,но тогава татито,ще я дава на някой друг с който да танцува вече.Така се разплаках  Winkмъжа ми и той след мен и ми каза после,че нямало да я дава на никой  Laughing.А свекърва ми през цялото време  гледа безизразно и накрая му даде на него салфетка да се избършел :"К'во ревял?"Абе не жена,а... Animal Cow
Найа ми заспа  и ще ставам да я местя.
Лека нощ!

# 102
Благодаря на всички за пожеланията Simple Smile
Днес Дани беше много добро дете,още сутринта се събуди усмихнат и така беше през целия ден.Цял ден се смееше и си гукаше сякаш усещаше че имам повод за празник и беше решил да ме изненада.
Предлагам ви скромна почерпка по случай рожденния ден дано ви хареса   party023
исках да е друга тортата но нещо не се получи  Sad
Искам да чиститя и на останалите празнуващи днес -да са здрави и много послушни ,за радост на мама и тати

# 103
Здравейте мамчета!

Надявам се утре да има още по-добри новини за Лъчко. Praynig Praynig Praynig

Честити месечинки на Ваня и Николета на мама  Aila, на Ивайла на мама  vesi77, на Иван на мама Didonski, на Бран на мама jovan4eto!
Да са ви живи и здрави дечицата,много да ви радват! smile3525

newsm59eli_ym! Много здраве , newsm51 любов и сбъднати мечти!

Днес така ми беше криво сутринта че се наложи да оставя Тони на баба му. Заради лекциите пропуснахме 2 кърмения и докато се прибера имах чувството че ще ми се пръснат гърдите. Утре смятам да закъснея малко,за да може да си го накърмя в 9,00 и да пропуснем само кърменето в 12,00. Още повече че наистина 3 месец май нарастват нуждите от кърма, а аз искам да си го кърмя колкото е възможно повече. Тъкмо бях намалила добавката от АМ почти до спиране, а сега ще трябва някои хранения да бъде изцяло на АМ.
Извинявам се че не мога да се включа по дискутираните теми, но ми е уморено,а съм сложила и да сготвя за утре. Така да ми се спив момента.Качих снимки и в албумчето на 2 месечните бебчета.

tedy84 тъкмо тези дни се бях замислила за теб и се чудех какво ли става. Разписвай се по често и разкажи как е Влади.

И Lorexa ми се губи напоследък. Дано да не са болни отново и Алиса да е свикнала с детската градина.

Лека вечер на всички! Hug

# 104
Мама Иги е споделила за операцията тук. Вярвам, че вс. ще бъде наред и Лъчко ще порасне едно щастливо и здраво дете  Praynig Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт