Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 303
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Liu, Olia, щом питате пък ще ви кажа 😀
Аз нарочно не го споменавах, че се изтървам някой път и издавам малко от сюжета, ама то просто не мога да не го изкоментирам тук, вкъщи вече не им се слуша за корейските сериали 😀 🤗
Ей тоя гледам - You are beautiful

# 586
  • България
На мен не ми пречи да се изтърва от сюжета, аз и без това първо преглеждам финалния епизод.
Сега ровя в корейските, качени в рутракер, пуснах три за теглене, но ще минат часове.
Изтеглила съм Always (2011), но явно е тежък и нямам настроение за такъв.

# 587
Liu, греда ли 100 days my prince? Много е хубав и доста смешен на моменти…

# 588
  • България
Не съм, сложила съм го в списъка.
Тъй като нямам изтеглено лигаво корейско, бръкнах в дълбокия резерв и започнах китайския Please Love Me (2019)
Струва ми се, че са по-сладникави и от корейските, но пък актьорът ми харесва, епизодите са само 24 по 45 минути.

# 589
  • пак на Рив Гош
Змей, споделяй какво гледаш, понеже аз както се включвам 2 пъти седмично, изпускам кой какво и докъде 🤣

Аз напредвам полека с Bulgasal, доста кървища, доста флашбекове, малко развитие на действието. Стигнах до 4ти епизод и нещо почна да ми доскучава. Ще му дам още 2 епизода шанс, да реша дали ще го продължа, или ще го зарежа.

Едновременно с това, пропаднах окончателно във Forever and Ever. Накратко- как се развива връзка между двама интроверти? Отговорът - бавно 🤣. Сериал точно като за мен, двамата глави актьори са невероятни (добавих Ren Jia Lun в списъка с любимите китайци), историята ми харесва, има си достатъчно драма. Засега съм наполовината, та предполагам, че тепърва ще започнат големите проблеми. Само стискам палци да не изпаднат в огромни крайности по отношение на сценария. Ако продължат да развиват действието адекватно, сериалът има всички шансове да влезе в Топ 3 на предпочитаните ми китайски негеймърски сериали.
Гледайки го (Forever and Ever), обаче, забелязах, че в него правят препратки към един друг сериал, One and Only. И като погледнах филмографията на актьорите, видях, че и двамата играят и в него, героите им са със същите имена и е излязал малко преди Forever and Ever. Оказа се, че One and Only е предшественик на Forever and Ever, където става въпрос за предишния живот на героите, с много драма при това. Но, за съжаление, с тези препратки, бях спойлната още на първия епизод... та се чудя дали след това да изгледам все пак One and Only, или да го оставя за след месец-два, когато ще съм в сатурнова дупка и в настроение да изревавам по кофа сълзи на епизод 🤣.
Та, ако някой реши да ги гледа, да започне в "правилния" ред, а не като мен 😂

# 590
  • България
Планирала съм One and Only (2021).
Аз пък не съм погледнала, че има продължение в съвремието.
За какво ли се мъчат хората в mydramalist, като няма кой да погледне връзките. Blush
ООО, "бросила" съм го в руския сайт.
Финалът не е от моите. Confused

# 591
Змейче, за да не се ядосваш много ще ти подшушна, че "вторият главен" има сериал със същата главна, в който той е "баш главен" - Heartstrings/You've Fallen for Me Joy.
Всъщност Jung Yong Hwa е повече певец от колкото актьор. Лидер и вокалист на групата CNBLUE, много популярни между 2010-2017/18. Всички от групата се изявяват и като актьори.
И така и така съм почнала... Русото, лудо барабанистче от You're Beautiful също е певец. Вокалист е на F.T. Island. Също много популярни по времето на горната група. Всъщност те са под шапката на една компания. Много е добър и няма любител на к-попа, който да не разпознае гласа му. Преди години участва в техния Маскиран певец, но веднага го разкриха точно заради това.
Давам ви негово изпълнение на един от техните евъргрийни (русият господин, който дават от време на време е Yim Jae Bum, изпълнителят на оригинала. Мъжът в публиката, на който също се фокусират от време на време е актьорът Lee Joon Hyuk). А песента е част от саундтрака на драмата Lovers - една от класическите драми. Не е лоша, ако се абстрахирате, че все пак е правена преди повече от 15 години.
Скрит текст:

Ако решите да гледате нещо с Хонг Ки бих ви препоръчала филма Rockin' on Heaven's Door - тежък е, но е много човешки. Другото е сериала Bride of the Century.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 22:48 от 2в1

# 592
  • пак на Рив Гош
Финалът не е от моите. Confused
Не е и от моите ☺️, затова му се назландисвам. Но го "бучнах" в списъка, за всеки случай.

# 593
Змейче, за да не се ядосваш много ще ти подшушна, че "вторият главен" има сериал със същата главна, в който той е "баш главен" - Heartstrings/You've Fallen for Me Joy.
Всъщност Jung Yong Hwa е повече певец от колкото актьор. Лидер и вокалист на групата CNBLUE, много популярни между 2010-2017/18. Всички от групата се изявяват и като актьори.
И така и така съм почнала... Русото, лудо барабанистче от You're Beautiful също е певец. Вокалист е на F.T. Island. Също много популярни по времето на горната група. Всъщност те са под шапката на една компания. Много е добър и няма любител на к-попа, който да не разпознае гласа му. Преди години участва в техния Маскиран певец, но веднага го разкриха точно заради това.
Давам ви негово изпълнение на един от техните евъргрийни (русият господин в края на клипа, Yim Jae Bum, е изпълнителят на оригинала). А песента е част от саундтрака на драмата Lovers - една от класическите драми. Не е лоша, ако се абстрахирате, че все пак е правена преди повече от 15 години.
Скрит текст:

Ако решите да гледате нещо с Хонг Ки бих ви препоръчала филма Rockin' on Heaven's Door - тежък е, но е много човешки. Другото е сериала Bride of the Century.
2в1, благодаря, няма да се ядосвам тогава! Ега си късмета с филм 😀
Русото барабанистче е с много идиотски стайлинг в You are beautiful, но в клипа е супер Simple Smile

# 594
  • Русия
Аз в момента гледам тайски лакорн, много сладък.

Не съм, сложила съм го в списъка.
Тъй като нямам изтеглено лигаво корейско, бръкнах в дълбокия резерв и започнах китайския Please Love Me (2019)

Гледала съм го. Актьорът е прекрасен, много добре изигра тоя инфантилен герой, една от най-впечатляващите актьорски работи, които съм виждала при китайците. Жалко, че такъв талант се хаби по лековати дорами, много би му отишла драматична роля в сериозен сериал. Но героинята чак досега предизвиква лоши емоции у мен, много дребнава. И финал corean style.

Охх, спомням си, как ме дразнеше главният герой с тоя перчем. Неотдавна мернах актьора в "Corean Odissey" в епизодична роля, напълнял е, едвам го познах. Но имаше добро присъствие на екран, най-яркото от малките роли в тая дорама.

# 595
  • България
А гледала ли си го в The Plough Department of Song Dynasty (2019) и An Oriental Odyssey (2018)?
Много ми хареса и в двата.

Четири епизода изгледах от Please Love Me (2019).
Главната е дребнава, но и той не е много стока. Като разглезено, егоцентрично хлапе.
А Gao Han Yu има ли роля, в която да не е третото колело?
Бива ли такъв красавец да се харчи само за кофти роли.

# 596
  • Русия
Не съм го гледала в други роли, щото не е секси. Simple Smile The Plough Department of Song Dynasty има интересно описание, ще го имам предвид. Мислих за I Only Like You, ама много се двоумя, дали си струва.
Героят му в Please Love Me е страхотен. За пръв път виждам главния герой да е толкова отрицателен, пък и добре изигран, останах много впечатлена.
Персонажът на Gao Han Yu ми хареса, както и мениджърката (и актрисата). Техните отношения за мен бяха много по-интересни, отколкото на главните. Бих искала да им отделят повече екранно време. И отношенията й с главния са интересни. Абе само главната героиня ми разваляше удоволствието, заради нея и последната серия дорамата не е сред любимите ми.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 00:57 от Naili

# 597
  • България
Да, актрисата в главната роля е доста неприятна.
Zhang Yu Jian според мен е красив, но определено изглежда по-добре в историческите сериали.
Обаче досега съм видяла само един китаец, който ми изглежда по-добре в съвременно облекло, така че пак опира до вкус.
Какво става в последния епизод?
На съвременните не го преглеждам, само чета коментари. Не прочетох нещо за кофти финал?

# 598
  • пак на Рив Гош
А Gao Han Yu има ли роля, в която да не е третото колело?
Бива ли такъв красавец да се харчи само за кофти роли.
Вярно, че е хубавец Heart Eyes
Аз го мернах навремето в The King's Avatar, където играеше един сериозен фин стратег, капитан на отбор за електронен спорт, и си отбелязах няколко негови сериала за гледане. Но пък трудно ги намирам в платформите, където гледам обикновено.
Но не ти препоръчвам "Аватара" само заради неговото участие, понеже не е много по твоята част (съвременен, геймърски, че и с Ян Ян в главната роля Joy Joy Joy , но пък е един от редките сериали, където всичките женски образи са на ниво Heart Eyes)

# 599
  • Русия
Какво става в последния епизод?
Не че е кофти, ама...
Скрит текст:
Заминал за 3 години да търси себе си, добре че се върнал.

Общи условия

Активация на акаунт