Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
  • България
На корейския фронт започнах Bulgasal: Immortal Souls (2021).
Първите два епизода ми допаднаха.
Пуснах в гугъл да проверя какво значи "Bulgasal" и как точно се произнася, че руснаците го превеждат с "П".
Да, не се съмнявам, че българите сме необикновени, но не знаех, че сме и това:

Автоматичният превод е брутален. Joy Joy
--------------------------------
Naili, при теб В контакте отваря ли се?
https://vk.com/feed
Опитах да ти пиша на лични, но си ги забранила.
Май са ни ограничили, интересното е от коя страна, дали от руска или нашите "демократи" ме оставиха без основния ми сайт за гледане на китайски и корейски сериали. Cry

# 691
Уау, Liu, това с тоя Булгасал ме разби! Simple Smile Сега ако и главния герой не е с дръпнати очи ще ги призная! Grinning
Роца, аз реших да не гледам Business Proposal докато не излязат всички епизоди. Това с по 2 епизода седмично вече съм го играла с Our Beloved Summer и King's Affection - много ми бяха интересни, всеки път се дразнех, като трябваше да чакам до следващата седмица и накрая като почна да гледам не помня какво точно е станало миналия път и как е завършил епизода... щото оттогава съм изгледала още 100 други... Та дет се вика - веднъж се излъгах, втори път... трети път мисля да се въздържа Grinning
Аз в момента гледам A Korean Odyssey

Филмът е стра-хо-тен, не знам защо досега все го избягвах... Мислех си, че ще е много страшен заради фантастичния елемент, но всъщност не е, доста е комичен... Много прилича на "Ловци на духове" Simple Smile
Много готин, и като сюжет, и като cast, и като операторска работа... абе красота. Който не го е гледал като мен - препоръчвам!

# 692
  • Русия
Naili, при теб В контакте отваря ли се?
Вкъщи се отваря, нали е руска мрежа.
На работа, където има VPN с латвийски сървър, също се отваря. Макар че много руски сайтове, и преди всичко държавните, включително за държавни услуги, не се отварят.

Май са ни ограничили, интересното е от коя страна, дали от руска или нашите "демократи" ме оставиха без основния ми сайт за гледане на китайски и корейски сериали. Cry
А защо не гледаш направо от doramatv.live? Да не са го блокирали и него? Cold Sweat Там има и препратки към други сайтове, където качват дорамите.

Опитах да ти пиша на лични, но си ги забранила.
О! Изобщо не си спомням да съм го правила. Сега ще погледна.

Пуснах в гугъл да проверя какво значи "Bulgasal" и как точно се произнася, че руснаците го превеждат с "П".

В корейския буквите могат да се произнасят различно в зависимост от съседните звуци. То ест, ако е след гласна, ще е "б", ако е след съгласна, ще е "п". Същото е с "ч" и "дж", с "к" и "г".  Ако е първи звук, ще е "п", "к", и "ч" съответно. Затова Gon Yoo, например, е Кон Ю обикновено, но понякога ще е Гон Ю.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 14:18 от Naili

# 693
  • България
Благодаря! Ясно, нашите са.
"Демокрация".
А защо не гледаш направо от doramatv.live? Да не са го блокирали и него? Cold Sweat Там има и препратки към други сайтове, където качват дорамите.
Лошото е, че и там линковете са повече от В контакте и затова не се вижда видеото.
При някои сериали има и от други места, но пък е пълно с реклами или прекъсва, ако се опитам да гледам без да тегля. А приставката ми не тегли от всички платформи, само от някои. Frowning1
И  rutracker нямало да се вижда на руска територия, така че няма да има кой да качва с руски субтитри.
Сега намерих канал в телеграм на едни от преводачите, дано оцелее, но и сериалите не са много.

# 694
  • Русия
И  rutracker нямало да се вижда на руска територия, така че няма да има кой да качва с руски субтитри.
Рутракер е бил блокиран от 2014 година, а на 5.03.2022 са го разблокирали. Тъй че обратното, ще се качва повече. Не че блокирането пречеше: за всеки браузър си имаше разширения. чрез които е бил достъпен, аз така го използвам.
По принцип пише, че чрез Opera или Chrome се вижда Вконтакте от чужбина, опитай.

# 695
  • България
Ха, ха, така е като чета български медии.
Вчера прочетох някъде  в нашите, независими и много честни медии, че в знак на протест за случващото се в Украйна, торентът ще блокира Русия. Сега потърсих повече, вярно, нещата съвсем не са такива. Joy
В контакте не се вижда от хром, опера, мозила, включително и от приложението за андроид. Rage Disappointed Relieved Cry

# 696
Аз съм в БГ и нямам проблем с вконтакте. Отваря си се.

# 697
  • България
С кой интернет доставчик?
С Йетел и А1 Шумен, Варна, Разград е това:

Поне в кръга познати.

# 698
  • Разпиляна във въображението
Ние сме на Виваком и нямам VK

# 699
Аз съм на местен доставчик. Понеже имаме и А1, сега минах нарочно на него и ми даде, че сайтът е недостъпен.

# 700
  • Русия
Тогава ползвайте VPN, избирайки руски (евентуално латвийски) сървър. Но там може да има (при безплатните обикновено има) ограничения на скоростта.
Ето тук: https://softobase.com/ru/article/kak-zayti-na-zablokirovannyy-sayt са изброени начините да откриеш блокиран сайт.

А приставката ми не тегли от всички платформи, само от някои.
Ползвам разширение за Opera, което тегли видеофайлове (и от Вконтакте, и от Ютуб, и от други): SaveFrom.net

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 19:16 от Naili

# 701
  • България
И аз вече ползвам това разширение.
По единия метод от линка, който даде вече си отворих ВК.
Благодаря!

Сега инсталирах и яндекс браузър, за да видя и там какво има/няма.
----------------------
Трети епизод на безсмъртния българин Joy Bulgasal: Immortal Souls (2021) беше по-скучен.
Направо нищо не се случи.

# 702
  • Разпиляна във въображението
Започнах Business Proposal. Защо толкова гримират главната? Чак розова я правят.

# 703
  • Русия
Завърших Цин Ло. Мило сериалче, 24 серии.
Тя е изгубила паметта си, намерили са я бременна на брега на реката, почти удавена. Сега има разглезен дребосък и добър занаят - исключително добра лекарка е.
Той е аристократ, изгубил баща си, мечтаещ да върне славата на семейството си. Понастоящем има много болен брат, та търси добър лекар да го излекува.
Така се срещат. Тя го смята за женкар, той много я харесва и прегазва всички спънки, само и само да бъде с нея.
Няма големи драми в дорамата, всички главни са симпатични. Героинята не е китайска кокошка, а доста умна, смела и кадърна жена, която има само една слабост - сина си. Актрисата е средно ниво, но не дразни, дори рибешките й порязани очи не бият на око Simple Smile. Героят е много мил, актьорът е наистина добър, има някаква вътрешна свобода, пък и хубавец. Има опасен нос Grinning
Отделно разглезеният дребосък е добре изигран, особено като се вземе предвид, че момчето-актьор е на 6-7 години. Аз ако бях на мястото на героинята, отдавна щях да го разпердушиня, но детето е един от основните двигатели на сюжета, няма как.
Става за гледане, има хепи-енд, приятни актьори и сюжет за отмора.

Само целувките са леко разочароващи. Много са на брой като за китайска дорама, но между актьорите няма никаква химия, те са си просто едни съвестни работници, и това се вижда и изглежда именно като работа.

# 704
  • България
Какво му е на носа? Grinning
Актьорът, заедно с носа си е на 9то място в моя списък.
И на първо е бил, но ролите му обикновено не са на добрия главен.
Обаче особено много му подхождат роли с дълга коса. Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт