Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 301
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • България
Но не ти препоръчвам "Аватара" само заради неговото участие, понеже не е много по твоята част (съвременен, геймърски, че и с Ян Ян в главната роля Joy Joy Joy , но пък е един от редките сериали, където всичките женски образи са на ниво Heart Eyes)
Планирала съм и The King's Avatar.
Yang Yang е хубавец, просто ми е малко безличен.
Може би защото в The Four (2015) бледнееше пред останалите в главните мъжки роли.
Но пък в Love O2O (2016) беше добре, само че пак имаше актьор, който ми харесва повече, а беше третото колело.
Въобще проблемът с него е, че избира сериали с други добри актьори и не изпъква особено.
Сигурно, ако го гледам в The Chronicles of A Town Called Jian (2018) ще си променя мнението.
Jiang Jin Fu не е от любимците ми, но е подреден до главната, значи ще викам за Yang Yang.
И за сериала The King’s Avatar (2019) - планиран е втори сезон и пак толкова дълъг. 80 епизода в света на геймърите ще ми е в повече май. Предвид, че познавам само един геймър и ми е супер странен. Събираме се да се видим, той играе, не може да води нормален разговор. Ако седне на масата - носи кутии с игри - да сме играели. Grin

Какво става в последния епизод?
Не че е кофти, ама...
Скрит текст:
Заминал за 3 години да търси себе си, добре че се върнал.
Ех, това е много неприятно.
Скрит текст:
Добре че се събират в същия живот. Joy

# 601
  • пак на Рив Гош
Планирала съм и The King's Avatar.
Yang Yang е хубавец, просто ми е малко безличен.
Може би защото в The Four (2015) бледнееше пред останалите в главните мъжки роли.
Но пък в Love O2O (2016) беше добре, само че пак имаше актьор, който ми харесва повече, а беше третото колело.
Въобще проблемът с него е, че избира сериали с други добри актьори и не изпъква особено.
Сигурно, ако го гледам в The Chronicles of A Town Called Jian (2018) ще си променя мнението.
Jiang Jin Fu не е от любимците ми, но е подреден до главната, значи ще викам за Yang Yang.
И за сериала The King’s Avatar (2019) - планиран е втори сезон и пак толкова дълъг. 80 епизода в света на геймърите ще ми е в повече май. Предвид, че познавам само един геймър и ми е супер странен. Събираме се да се видим, той играе, не може да води нормален разговор. Ако седне на масата - носи кутии с игри - да сме играели. Grin
О, твоят познат е тежка артилерия Grinning Аз живея с любител-геймър вече над 20 години, но моят е много по-лек случай.
Аз отначало харесах Ян Ян в Love020, след което загледах The Four заради него и.... го завърших като фен на Zhang Han и William Chan Grinning Та съм напълно съгласна, че там много бледнееше пред останалите.
The King's Avatar съм го гледала поне 3 пъти, даже изгледах и анимационния му вариант. А докато чакам втория му сезон (дали ще го направят някой ден), започнах и романа, от който е адаптиран. Китайските автори не си поплюват - 1700 глави и 9000 страници (според Goodreаds), ще има с какво да се забалявам до пенсия. Нормален човек не би се захванал... което май говори нещо за моето душевно състояние Joy Joy Joy

# 602
  • България
Е, може би по-добре геймър, отколкото футболен запалянко.
С какъвто пък живея аз. Grin
Добре ти е душевното състояние. Колелото на времето май е доста повече странички, а изчетох поредицата на един дъх.
Сега ще ме навиеш да гледам The King's Avatar без да чакам втори сезон.
Има ли завършен финал?
След малко ще продължа с Please Love Me (2019) помагайки му с торта и сайдер.
Днес съм решила, че е нулев ден откъм калории и ще си подсладя живота духовно и физически. Joy
Преди малко се регистрирах в телеграм и се оказа, че някои от руските групи пускат сериалите там направо с възможност за теглене. Това е една много хубава новина за мен.
Да споделя малко захар:

# 603
  • Русия
На тоя постър едвам познах героинята и мениджърката.

Сега мернах няколко кадра от новата дорама на Лин Гън Син Master of my own. Много готин изглежда там, искам, искам час по-скоро!

# 604
  • пак на Рив Гош
Е, може би по-добре геймър, отколкото футболен запалянко.
С какъвто пък живея аз. Grin
Добре ти е душевното състояние. Колелото на времето май е доста повече странички, а изчетох поредицата на един дъх.
Сега ще ме навиеш да гледам The King's Avatar без да чакам втори сезон.
Има ли завършен финал?
Joy Да, за моето душевно равновесие съжителството с геймър е по-добре от футболен запалянко, или почитател на Формула 1 Joy
Признавам, Колелото на времето го зарязах някъде на 8-9 ти том, че започнаха да ги издават много нарядко и всеки път трябваше да препрочитам предния, за да си спомня кой кой беше Joy

Първият сезон на The King's Avatar си завършва напълно логично, с края на цикъл състезания. Няма кой знае какви клифхенгъри и даже може да бъде разглеждан като напълно самостоятелен сериал. Вторият сезон би трябвало да е следващият цикъл състезания и някои промени в отбора, загатнати в края на първия. Естествено, и с някоя и друга драма, че иначе няма да е интересно Simple Smile . Ако все пак го загледаш, приготви се за доста време компютърна анимация, куестове и битки.

# 605
  • България
GrinХа, Формула, олимпиади и т.н. Всякакъв спорт, какъвто се сетиш и не се сетиш се гледа у нас. Frowning1
Футболните коментатори са най-ужасни.
Не обичам анимации, обаче актьорския състав е много изкушаващ.
Сега започнах китайския Butterfly Lovers (2017).
Отлагам го няколко пъти, че нещо с финала не е ок, но другият китайски ме подслади прекалено много, така че ще изтърпя и нещо по-драматично.

# 606
  • пак на Рив Гош
Потвърждавам, че Forever and Ever (2021) влиза официално в личния ми Топ 3 на китайски негеймърски сериали. Днес го завърших и единствената ми забележка е, че последните 3 епизода имаха малко повече излишна драма, отколкото би ми се искало. Дадох му 9.5*.
Сега се чудя каква романтика да подхвана на негово място. Колебая се между First Romance (2020), Forever Love (2020) и Nothing But Thirty (2020). Някой да е гледал нещо от тях?

Бях изоставила малко The King: Eternal Monarch, но днес напреднах с още 2 епизода. Все още съм с резерви към главните актьори, но пък сюжетът взе да ми става интересен, та ще го продължа. И второстепенните актьори също ми харесват Simple Smile .

Тъй като утре съм в офиса, а пътят дотам е малко над час с електричката, си смъкнах 2 епизода на Bulgasal на телефона, по един за отиване и за връщане, за минаване на времето. Тъкмо и ще реша дали да го продължа (след 6 изгледани).

Liu Ying, ако нямаш нищо против геймърски сериали, друг от личния ми Топ 3 в жанра и изгледан също 3 пъти Blush е Cross Fire (2020). Той даже има и малко фантастичен елемент - съзнание, затворено в играта и комуникация между минало и бъдеще. Не помня дали някой го беше споменал, когато питаше преди няколко дни за фантастични сериали...

# 607
  • България
Скрит текст:
Потвърждавам, че Forever and Ever (2021) влиза официално в личния ми Топ 3 на китайски негеймърски сериали. Днес го завърших и единствената ми забележка е, че последните 3 епизода имаха малко повече излишна драма, отколкото би ми се искало. Дадох му 9.5*.
Сега се чудя каква романтика да подхвана на негово място. Колебая се между First Romance (2020), Forever Love (2020) и Nothing But Thirty (2020). Някой да е гледал нещо от тях?

Бях изоставила малко The King: Eternal Monarch, но днес напреднах с още 2 епизода. Все още съм с резерви към главните актьори, но пък сюжетът взе да ми става интересен, та ще го продължа. И второстепенните актьори също ми харесват Simple Smile .

Тъй като утре съм в офиса, а пътят дотам е малко над час с електричката, си смъкнах 2 епизода на Bulgasal на телефона, по един за отиване и за връщане, за минаване на времето. Тъкмо и ще реша дали да го продължа (след 6 изгледани).

Liu Ying, ако нямаш нищо против геймърски сериали, друг от личния ми Топ 3 в жанра и изгледан също 3 пъти Blush е Cross Fire (2020). Той даже има и малко фантастичен елемент - съзнание, затворено в играта и комуникация между минало и бъдеще. Не помня дали някой го беше споменал, когато питаше преди няколко дни за фантастични сериали...
Не съм гледала от посочените три, за които питаш.
Нали досега наблягах на исторически и фентъзита при китайците и на съвременни с фантастичен елемент при корейците.
Добавям си за гледане и геймърския, като се надявам бромансът да не е за гей двойка?
На корейския фронт съм на 21 епизод от While You Were Sleeping (2017).
Засега съм му писала 10 от 10, дано не се издънят до финала.
Това със сънищата е много интересно, надявам се да дадат обяснение как е започнало при момичето. Как продължава при другите е ясно.
И криминалните случаи са интересни. Това с рисунката от кръв беше много добро.
Благодаря за препоръката! Hug

Увехнах на 9ти епизод на китайската розовина Please Love Me (2019). С този им тип съвременни, трудно се разбирам. Grin
Но ще го избутам някак.

# 608
  • пак на Рив Гош
Добавям си за гледане и геймърския, като се надявам бромансът да не е за гей двойка?
Не, не, и двамата са си съвсем хетеро и си имат съвсем различни love interest Simple Smile
Не като в The Untamed, където бромансът си беше цял романс.

# 609
Оф аз загледах The Glamorous Imperial Concubine и вече към 20 и някой епизод почнах много да се товаря Simple Smile Много мразя подлите номера и подлите хора, а то явно без тях в дворцовите интриги не може…

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 16:19 от Змей Горянски

# 610
  • Разпиляна във въображението
Бихте ли ми препоръчали някоя екшън-комедия като Extreme Job?

# 611
  • България
Не съм го гледала, но в "подобни" ми излиза линк към най-популярни филми от този тип.
https://doramatv.live/collection/filmy_s_naibolshim_kolichestvom … _v_koree__chast_2
Но май не е точно така.
Аз веднага си набелязах
Along with the Gods: The Two Worlds (2017)
Е, като се загледах, подобните са на горния ред.Blush
По-добре сама да погледнеш. Grinning
https://doramatv.live/extreme_job

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 19:59 от Liu Ying

# 612
  • Разпиляна във въображението
Along with the Gods: The Two Worlds сме го гледали Simple Smile Ще погледна останалите предложения.

# 613
  • пак на Рив Гош
Не съм гледала Extreme Job и не мога да помогна Flushed

Аз окончателно заразях Bulgasal, така и не можах да “вляза“ в него и реших да не се мъча повече. Писах го dropped и дотам.

И както преди време мислех следващият ми корейски сериал да е неангажиращ и чосонски, така реших да започна Reply 1997 - https://mydramalist.com/4689-reply-1997, който ми стои в списъка толкова отдавна, че даже вече го махнаха от тукашния Нетфликс Joy. Тъкмо да допълня серията “Риплай“ - Reply 1994 беше първият, когото изгледах и с него изстрадах първия си голям second lead syndrome. Reply 1988 ме изнерви и го зарязах някъде към 5-6 епизод. Reply 1997 е първият по дата на излизане, но е последен като “година“.
Та неангажиращият чосонски сериал ще почака, докато се радвам на Seo In Guk Heart Eyes

И както се чудех каква китайска романтика да подхвана, видях, че в една от платформите, където гледам, са пуснали без ограничения един от последните сериали на Leo Wu (който е на доста високо място в списъка с любими китайци) - Our Times (2021) - https://mydramalist.com/65803-our-times . Няма вид да е разведряваща розовина, а е по-скоро „компютърджийска“ история, чието действие се развива през 90тте години. След първите 3 епизода изглежда обещаващо.
Изобщо, тия дни май си правя едни планове за гледане, дето хич не се осъществяват Joy
А, и The King: Eternal Monarch си върви с по един епизод на ден. Живот и здраве, до края на седмицата ще го довърша и ще мога да дам окончателни впечатления.

# 614
  • гр. София
Извинявай, кой сериал мислеше да гледаш, отговарящ на условията - чосонски и неангажиращ?

Общи условия

Активация на акаунт