Къде в Пловдив??? - 93

• 32 046
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Детски невролог в града ни има ли?
Иванов и Пискова са "светилата", но аз лично съм много доволна от д-р Иглика Соткова- много човечна и много добър специалист. Тя, принципно работи и в препоръчания МЦ Юник, но свързването с центъра е мъка....затова ако имате интерес, мога да дам телефона ѝ на ЛС.

# 496
  • Пловдив
"Млекарница" пише на магазина. Дървено магазинче. После има банички, и после магазин за хляб. Когато го оттриха, прочетох сладкарница и яко се опулих какво заварих вътре.....

# 497
Ето, гледам че имат изброени доста обекти
http://www.mlekarnica-orbitm.com/

# 498
А прясното мляко с каймак (ако съм разбрала добре) на каква цена е? И до Гребната, и в Корона ми е горе-долу еднакво като разстояние...

# 499
2,70 е на Кос Смолян, разваля се за три дни, не е като Верейката Simple Smile но трябва да проверите кога го доставят в удобния ви магазин, защото се изчерпва много бързо.
Аз харесвам киселото на Герзовица. Даже сега по Коледа брат ми беше на гости, отваря една кофичка и се блещи що имало жълто отгоре 😀

# 500
С какъв % е това кисело мляко (жълтото предполагам, че е каймак)? 🙂 От магазинската мрежа последно купувах за проба прясно мляко на Маджаров (4,5%), хареса се вкъщи. От супермаркет на по-висок % не съм попадала...Ще се разходя някой път до магазинчето до Гребната. Цената на прясното мляко звучи повече от разумна.

# 501
Жената ми каза, че доставят само в понеделник прясно мляко.

# 502
Юного благодаря!
А откъде мога да купя лента от този тип (желателно е да може да се разтяга като тази, но не е задължително; не държа и да е с розово)? Искам да разширя няколко нови панталона на малката...Не че не и' стават, но са модели скини или по краката, а тя вече иска само по-широки...🙄🙄🙄

# 503
В кинкалерията на пешеходния мост може би ще има - избяга ми името, с М беше.

# 504
От Смирненски съм, ще е идеално, ако е някъде в района, не уточних. Но, ако няма, ще трябва да се разходя извън квартала...

# 505
Понеже и аз съм от Смирненски - не знам тук да има такъв магазин. Едва ли в тези по 1лев ще намериш.
От Смирненски съм, ще е идеално, ако е някъде в района, не уточних. Но, ако няма, ще трябва да се разходя извън квартала...

# 506
Преди имаше едно магазинче- "Храбрия шивач"- май го махнаха...И на ул. Царевец има магазинче, където продават прежди, конци за бродерия и някои други дреболийки (не съм ходила скоро натам), надявах се и на други места из квартала да има...🤔

# 507
Здравейте момичета от Пловдив! Моля ви, препоръчайте ми фризьор, който може да подстригва добре и да ми направи хубаво каре! Омръзна ми да попадам на различни, които не могат да се справят и оставам недоволна и разочарована...

# 508
С какъв % е това кисело мляко (жълтото предполагам, че е каймак)? 🙂
Да не те излъжа, запомнила съм че е "пълномаслено", предполагам 4,5.
Жълтото е каймак, да, както си изглеждаше едно домашно кисело мляко, приготвено от баба ми на село.

# 509
Стандартното краве мляко е 3,6-7-8%.
За да се постигне по-висока се добавя избита сметана от същото.
4,5 не е пълномаслено, а високомаслено. И всичко над 3,6-7 е с доработка.
Жълтото отгоре на фермерските млека е не заради висока масленост, а заради не добро хомогенизиране на млякото - така става и вкъщи като се кваси.
Заводското е гладко, въпреки същия % масленост - там си има стандартизация на % и хомогенизация.
А тоз трик с добавяне на "каймак" при някои марки - едно плътно жълто отгоре - няма нищо общо с истиността на млякото, щото се слага допълнително Simple Smile Не се образува от самосебе си така точно...

Общи условия

Активация на акаунт