Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 688
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
И после ми казва - аз не те ядосвам, ти се ядосваш сама...

Лелеее, същото.....!!!!

И като каже - Е, сега за какво викаш??!?

Или пък еднобуквени възклицания от рода на: Е!, О!, Ъ!   

Направооооо...................

# 451
  • Бургас
И моите са мързели. Големи! Цял ден викам да сядат да учат,да се стегнат,.....няма братче!
Нерви не ми останаха!

И после ми казва - аз не те ядосвам, ти се ядосваш сама...

Лелеее, същото.....!!!!

Направооооо...................
Ха,ха,ха,все едно аз съм ги писала тези постове!

# 452
  • София
Не знам на колко години е, но това хормоните са страшен бич. Хладнокръвие и кураж ти пожелавам!
Навършва 14 през май месец.
Но седмокласникът ме нервира яко с тоя негов мързел.
Оня ден му разказах аз каква бях в 7и клас. Насила ме изкарваха навън.

Все едно моят описвате.

# 453
От както стана 8-ми клас не съм гледала и подсещала да учи. Сам сяда да учи, след което идва да докладва, че е готов с ученето. От време на време се случва да получи забележка, че някое домашно не е направено, но е рядко.
Усещам го, че започва да пораства и да помъдрява, ама много труден този процес при момчетата бе лелееее. Две крачки напред, една назад. Тъкмо видя някакъв проблясък на здрав разум и бам - нова простотия. Тъъъъкмо се зарадвам, че цяла седмица не съм се карала за нищо и бам - нова изцепка.

# 454
И то изцепки, дето не са се случвали преди. Поне все ме изненадва.
Последната седмица си спечели 4 месеца без телефон

# 455
  • София
Цяла седмица без да се карам? Не, не се е случвало. Най-много ден. Мързелив не само за учене, ами и за домашни задължения, които не са много. Вече нямам хоумофис и какво заварвам вечер  - нито леглото му е оправено, нито съдомиялната е разтоварена, нито боклукът е изхвълен. Нищо, че му е казано, повторено през деня от мен и баща му. И езапочнал да отговаря нечленоразделно - то не стига, че отговаря едносрично, ами така го измучава, че не разбирам "да" ли е, "не" ли е, друго ли е.

# 456
Леле. Какво ни чака Grinning
Нашият е само на 12 Wink Още е дечко. Кротък сравнително, макар и също мързел.
Titina, как за 4 месеца? Нашият за един ден ако му го забраним настава трета световна... Голямо ще да е това провинение...

# 457
Titina, как за 4 месеца? Нашият за един ден ако му го забраним настава трета световна... Голямо ще да е това провинение...

Позволи си да се дърви и да се държи арогантно. Изясних му, че човек като прави нещо трябва да има топки, да застане зад това, което прави.
Естественно, че няма да е 4 месеца, но явно ще минем отново на вариант - подписване на договор за пробация и удвояване на наказанието, ако се наруши.

# 458
Аааа, моят редовно си го наказвам без таблет и телефон за дълго време.  Един път издържахме 2 месеца......

# 459
  • Варна
Ами на мен понякога ми се иска да се изнеса! Аз.
Най не го разбирам  като говорим по телефона. Измучава нещо и тряс, затваря.

# 460
  • София
Тези наказания без устройства и подобни вървят, докато са малки децата. При 15 - 16 годишни и нагоре не ги виждам.

Скрит текст:
Имах колежка, държеше 16годишната си дъщеря без пари за наказание. Това на мен ми се струва много по-опасно от нормалните пуберски изпълнения. Кой знае какво ще и щукне да направи за пари

Нашият е разбран, ядосва ме с разни дреболии и с неучене, но поне не си позволява да ни държи тон и спазва уговорките ни.

# 461
Крайностите не водят до добри резултати. Да оставиш детето съзнателно без пари ще доведе до доста лоши последствия. Мен баща ми ме учеше, че винаги трябва да имам пари и никога да не чакам да ме почерпят.

# 462
  • София/Севлиево
Станислав ако някога ми доведе момиче в къщи ще я нося на ръце,ще я обичам като мое дете и направо ще я позлатя.Защото знам,че ще е много специална...Но това са само мечти.В предвид състоянието му едва ли ще се намери момиче за него(или ще е някоя по-голяма).Хубаво ми е детето,добро и кротко,но аутизмът му пречи много.Дори понякога ме пита защо е различен,аз обаче му казвам,че не е.Никога не съм го приемала като различен,но съм реалист и виждам как седят нещата.
За ученето и него го мързи,но сяда и не мърда докато не свърши.Понеже е доста добре за дете със СОП учи всичко наравно с другите,просто някои предмети са махнати от програмата му(тази година мисля информационни технологии или там както се нарича в 6 клас и трудово),а разказвателни има веднъж седмично,но пак взема най-важното и не пропуска материал.По БЕЛ и математика го готвим за външно оценяване, въпреки че може и да не ходи,но ще се яви...
И аз наказвам без таблет,той телефон няма, защото е все с някой от нас и не му трябва.Има протести,но бързо му минава.

# 463
От 15 години нагоре, наказания, като "няма да излизаш" не вървят вече, а тези от типа "ще стоиш без пари или без телефон" могат да бъдат опасни. Оставяне дълго време без пари може да ги накара да търсят алтернативни, незаконни варианти за сдобиване с пари или пък започват да свикват да взимат на заем от приятели. А относно телефона - след тези клипчета на биещи се момчета и момичета, предпочитам да има телефон в него, за да звънне, ако стане нещо. Прекалено опасно е според мен, точно в тази възраст и точно в тези времена, в които в момента живеем, да нямам връзка с него. Най-малкото учи на 20 км от вкъщи и втора смяна се прибира в 21.00 ч по тъмно.

# 464
За пътуващи сами деца задъжително е да имат телефон. А от 5 клас нагоре и джобни. Също и да се научат да си ги разпределят. Като сме на тази тема, по колко пари давате за джобни?

Общи условия

Активация на акаунт