Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Ендометриозните не се пукат.

# 406
Момичета, може ли да ми видитв хистологията,защото сърцето ми ще спре от шриетснение. Много са зле нещата,нали?  😥

# 407
Здравейте,ще освобождавам час при Карагьозов в понеделник 16.40.На някой ако му е нужен да следи в суп.док.

# 408
  • София
milenkaa,нещата, които са били много зле вече са изрязани. Съсредоточи се, в чистите резекционни линии, изрязано е до здраво според мен. Какво казва лекарят?

# 409
Ще се чуем в понеделник. Но съм с ковид и като прочетох че има ракови клетки това ме смаза. Нямам успокойтелни дори вкъщи.

# 410
  • София
Миленка, важното е, че е изрязано до здраво и всичко се е случило точно навреме. Лекарят ще каже дали нещо допълнително ще има като лечение, но няма страшно.

# 411
Значи,не се е превърнало напълно в рак? А в канала нещата са по-добре от това което виждам. Скоро не съм плакала и не съм била под такъв стрес.

# 412
milenkata, ти нали прави инвитро, по време на процеса правена ли ти е поне веднъж цитонамазка?

# 413
Какво беше правено при теб, ллетц или и цервикално абразио? Изрязано е до здраво, но не е описано подробно за канала - коментирайте с Карагьозов. Ако “до здраво” се отнася и за канала - всичко е наред и е хванато точно преди да стане по-лошо. Редовно следене от тук насетне и всичко ще бъде наред.

Аз съм супер изненадана, че качват биопсии и хистологии онлайн вече. Когато аз правих такива неща, резултат само лекаря можеше да ти даде. Щях да пукна докато чакам. В Токуда също, само на място от лекар, нищо онлайн.

# 414
Той канала нали се намира най-вутре в конусът. Ще се чуя Понеделник с професора. Добре,че не послушах Цветанка Ралчева,тя вика нищо ти няма само раничка, никакви изменения,не и се доверих и отидох при професора. Той ги видя с прегледа, биопсия и така.

# 415
Благодаря  за отговора.Аз имам доста инвитро процедури и според мен заради химията ,която си излях стана така.Винаги съм била втора група.Добре,че д-ра от Турция по време на пункция видя бели очастъци и ме накара да си направя цитонамазка.Аз съм човек ,който си прави на всеки 6 месеца,но този път се забавах с поне година и ето го резултата.Много ме е страх от тази конизация.Все си мислих,че при cin 1 няма да се наложи конизация,а нещо по леко.В момента пия и кориолус от 2 месеца.Какви други методи могат да бъдат приложени.Конизация не се ли прави при cin 3
Аз имах 5 инвитро и след раждането първата цитонамазка беше с цин1 . По-скоро се виждаха още на колпоскоп съмнителни участъци. Първо е добре биопсия да се направи и спрямо нея се решава , какво правят. При мен 2 ма лекари потвърдиха и биопсията и направих leetz при Карагьозов. Първата контрола беше добре, втората пак 3А, но не се вижда нищо и ще приследявам. Ако имаш високорисков тогава трябва по-сериозни мерки. Ако ходиш пак в Турция и вземеш мнение от там за лечението , ще ми е интересно да го чуя. Моето последно успешно инвитро беше в Турция.
Сега ще ходя на биопсия и колоскопия в мемориал болница.Ще пиша като излезе резултата и решеноето на д-ра.Доста по-скъпоне там от тук,но предпочитам всичко да направя при моя си д-р.Цената за колоскоп и биопсия е 450 евро.

# 416
Нормално ли е понякога да ме наболява ,11 дни от конизацията? Страхувам се че от ужасния стрес и   ужас койти изпитах когато видях хистологията онзи ден  , вирусът се е активирал и за това ме боли .

# 417
  • София
Точно в периода 11-15 теб аз имах дискомфорт, който на моменти си беше болка. Наистина беше на моменти, а не постоянно.

# 418
Дано ,че хистологията ми изглежда много стряскаща. Всички казват да съм спокойна,че е нс време, че е изрязал до здраво,но мен ме тревожи. Скоро завършвам висше за медицински лаборант, имам амбиции мечти и изведнъж всичко това ми се стовари като наказание.

# 419
Миленка, нормални са болките, придърпване, дори кафеникаво течение подобно на оскъден цикъл.
 Щом ти казват да си спокойна, аз няма да се повтарям.
Сестра ми, когато завършваше за лаборант, я пратиха на практика в онко отделение. Дипломната й работа беше за РМШ. Отначало и аз се тревожех за себе си - какво ми се случва, как, ама защо... Но когато ми разказа за пациентките, които среща, благодарих мислено на Онзи горе, че съм в това положение, а не като тях.

Дай си време да заздравееш първо физически, най-малкото защото правиш, това, което трябва, а после ти пожелавам успешно завършване! За други неща няма място, защото сме млади и красиви!

Виртуални прегръдки💐🤗💝

Общи условия

Активация на акаунт