Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 455
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Ако раждането е секцио, външните полови органи (ВПО) изглеждат като на нераждала, защото.. не е раждала през тях, най-просто казано Simple Smile

И аз не знаех това. Благодаря!🤭

# 346
Здравейте момичета, предстой ми конизация след резултат на биопсията цин 3.Моят лекар ме изпраща при Доц.Марков,моля някой има ли впечатление от него?Много се притеснявам дали е правилния лекар,а искам да приключа по бързо с всичко това!Благодаря ви предварително!

# 347
Здравейте момичета много съм притеснена излезе ми цитонамазка 3А и cin 1 .Сега ще ходя на колоскоп и биопсия.Имах стафилококова инфекция,която излекувах.HPV положителен 35 и 59.Ще се налага ли конизация при cin 1 какво е това цервикално абразио?Благодаря ви

# 348
Цервикалното абразио се прави с краткотрайна упойка взима се проба от повърхностния слой на канала на шийката на матката за да се види има ли промени.Пробата се дава на хистология и като се види резултата се решава за конизация.
Не знам доколко е вярно,но цин не може да се определи от течна цитонамазка.Поне вече 3 лекари са ми го казвали.

# 349
Излиза си Цин при течна цитонамазка, но аз съм Цин 2, a при течната ми излезе Цин 1 - може би за това някои лекари не я предпочитат...

# 350
Може би не се изразих ясно.Такава течна цито с цин имам и аз. Имаха предвид,че цин се определя от изменението на клетките в проба от тъкан-при биопсия или абразио.На течните предполагат /не определят/спрямо изменението ,което виждат,но истинското положение за определяне на цин е от пробата ,която се взима.За това може да е като във Вашия случай вместо 1 да е 2 или пък от 1 да е без.Точни са биопсиите или абразиото-това имаха предвид.Както казах може и да са ме подвели,но според мен има логика.Нека момичето горе задължително да види как са нещата при нея.

# 351
  • София
Здравейте момичета, предстой ми конизация след резултат на биопсията цин 3.Моят лекар ме изпраща при Доц.Марков,моля някой има ли впечатление от него?Много се притеснявам дали е правилния лекар,а искам да приключа по бързо с всичко това!Благодаря ви предварително!
Най-близката ми приятелка ходеше при него, но тя беше много тежък случай, така и не се справи. Беше много доволна, каза й същото, което й казаха в частна клиника в Истанбул. Добре си свърши работата, която касаеше неговата част.

# 352
Момичета, едва ли помните моя случай, но ето накратко -  след биопсия цин 2/3, насочена за изследване на папилома всирус.Отрицателен е към всички мутации, но ми прави впечатление, че не е упоменат никакъв цин  в това изследване. Не е засечен, или не е обект на изследването. Защото е засечено и отразено възпаление. Но не и цин..

# 353
Най-близката ми приятелка ходеше при него, но тя беше много тежък случай, така и не се справи. Беше много доволна, каза й същото, което й казаха в частна клиника в Истанбул. Добре си свърши работата, която касаеше неговата част.
Много благодаря!

# 354
Благодаря  за отговора.Аз имам доста инвитро процедури и според мен заради химията ,която си излях стана така.Винаги съм била втора група.Добре,че д-ра от Турция по време на пункция видя бели очастъци и ме накара да си направя цитонамазка.Аз съм човек ,който си прави на всеки 6 месеца,но този път се забавах с поне година и ето го резултата.Много ме е страх от тази конизация.Все си мислих,че при cin 1 няма да се наложи конизация,а нещо по леко.В момента пия и кориолус от 2 месеца.Какви други методи могат да бъдат приложени.Конизация не се ли прави при cin 3

# 355
Не се стресирай предварително,изчакай колпоскопа,резултатите от биопсията  и тогава ще се решава какво ще се прави ...

# 356
Благодаря  за отговора.Аз имам доста инвитро процедури и според мен заради химията ,която си излях стана така.Винаги съм била втора група.Добре,че д-ра от Турция по време на пункция видя бели очастъци и ме накара да си направя цитонамазка.Аз съм човек ,който си прави на всеки 6 месеца,но този път се забавах с поне година и ето го резултата.Много ме е страх от тази конизация.Все си мислих,че при cin 1 няма да се наложи конизация,а нещо по леко.В момента пия и кориолус от 2 месеца.Какви други методи могат да бъдат приложени.Конизация не се ли прави при cin 3
Аз имах 5 инвитро и след раждането първата цитонамазка беше с цин1 . По-скоро се виждаха още на колпоскоп съмнителни участъци. Първо е добре биопсия да се направи и спрямо нея се решава , какво правят. При мен 2 ма лекари потвърдиха и биопсията и направих leetz при Карагьозов. Първата контрола беше добре, втората пак 3А, но не се вижда нищо и ще приследявам. Ако имаш високорисков тогава трябва по-сериозни мерки. Ако ходиш пак в Турция и вземеш мнение от там за лечението , ще ми е интересно да го чуя. Моето последно успешно инвитро беше в Турция.

# 357
Цин-а от цитонамазката е предполагаем /дадени промени съответстват на еди си кой цин/. Действителното наличие и степен се оценява с биопсия.

# 358
  • София
Момичета, едва ли помните моя случай, но ето накратко -  след биопсия цин 2/3, насочена за изследване на папилома всирус.Отрицателен е към всички мутации, но ми прави впечатление, че не е упоменат никакъв цин  в това изследване. Не е засечен, или не е обект на изследването. Защото е засечено и отразено възпаление. Но не и цин..

Ако правилно си спомням, беше махала полип.  HPV теста е отрицателен, колпоскопа ако е чист - няма изменения, има влагалищно възпаление, което при всички случаи повишава ПАП групата, не мога да схвана причината, поради която те натискаха за конизация или хистеректомия Flushed. Какво точно пишеше като резултат от биопсията - цин се определя най-точно с биопсия.

# 359
Момичета, едва ли помните моя случай, но ето накратко -  след биопсия цин 2/3, насочена за изследване на папилома всирус.Отрицателен е към всички мутации, но ми прави впечатление, че не е упоменат никакъв цин  в това изследване. Не е засечен, или не е обект на изследването. Защото е засечено и отразено възпаление. Но не и цин..

Ако правилно си спомням, беше махала полип.  HPV теста е отрицателен, колпоскопа ако е чист - няма изменения, има влагалищно възпаление, което при всички случаи повишава ПАП групата, не мога да схвана причината, поради която те натискаха за конизация или хистеректомия Flushed. Какво точно пишеше като резултат от биопсията - цин се определя най-точно с биопсия.
Toчно, полип махнаха, и успоредно с това и биопсия. Там на епикризата пишеше цин2/3.. И сега съм в чуденка , защото в изследването на Синево не е упоменат цин. Както казваш и ти, с биопсия е най точно. Ще има рязане най вероятно, в понеделник  съм на колпоскоп, тогава ще определим дата за конизацията. Мен просто ми стана интересно как така цин 2/3 се хваща на биопсия, а на лаборатория - нищо. Допускам и неточност в изследването на материала взет при биопсия. Но това няма как да се оспори.  Тръгнала съм по пътеката, няма да ме оставят докато не си вземат максимума от касата.

Общи условия

Активация на акаунт