Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 423
  • 740
  •   2
Отговори
# 435
G..D.., цитонамазката алармира само за проблем в шийката на матката и канала на шийката на матката, съответно при конизация се предприемат действия по тези два участъка, като за канала се прави абразио/кюретаж. Няма как да се оглежда и матката. Това се прави с хистероскопия и рядко е профилактично. Трябва да има някакви симптоми за проблеми там. Например- миомни възли, полипи, кървене извън цикъл и т.н.

# 436
Хора, възможно ли е на 12.01 ми правиха Леетц, изрязал до здраво,но от 3 дни ме наболява зацапва ми кафяво течение. Това нормално ли е , страхувам се да не се е върнала дисплазията, ужасявам се да не развия рак. 😥

# 437
Хора, възможно ли е на 12.01 ми правиха Леетц, изрязал до здраво,но от 3 дни ме наболява зацапва ми кафяво течение. Това нормално ли е , страхувам се да не се е върнала дисплазията, ужасявам се да не развия рак. 😥
Чакайй, момиче, това е рана, рязано е там тъкан, как няма да боли и да зацапва.Нормално е, стига се шашка.Какво лаза Каргьозов, нали вчера трябваше да говорите?

# 438
Че ще се видим Април .

# 439
Моя съвет към теб дотогава е да започнеш да посещаваш психолог или психотерапевт. Добре ще ти се отрази.

# 440
Така е , стресът ми дойде в повече.

# 441
Да, нормално е. Точно така става. Всичко ти е наред и както трябва. Около двайсет..двайсет и пет дни ще имаш нечисто течение. И понаболява от време на време. Усмихвай се и си живей живота🙂😉🙂🙂

# 442
Така е , стресът ми дойде в повече.
Знам, казвам го с абсолютна съпричастност.
Ходила съм при психотерапевт преди няколко години - отрази ми се много добре. И на мен стреса ми идва в повече и ми влияе много зле не само психически, но и физически.
За съжаление е скъпо удоволствие... Confused

# 443
Ако някой има скорошен час за Карагьозов, моля да ми пише.
Бях при Дянкова днес. Направи ме на две стотинки, че безхаберно съм си отглеждала раничка и полип на матката. Ходя на 6-8м, но досега не са ми казвали да я махам. Предимно при Карагьозов съм била, но и при нея преди година и нещо. Взе биопсия.
Имам няколко въпроса.  Доц. Милев работи ли още? Мисля да я занеса там.
Знаете ли Дянкова къде извършва манипулациите? Беше ужасно дръпната и не успях да я питам и това. Абразио на матката ще има освен конизацията.
Чудя се дали да не се насоча към друг. Ако успея да мина при Карагьозов, предпочитам него.

# 444
Бях при Дянкова днес. Направи ме на две стотинки, че безхаберно съм си отглеждала раничка и полип на матката. Ходя на 6-8м, но досега не са ми казвали да я махам. Предимно при Карагьозов съм била, но и при нея преди година и нещо. Взе биопсия.
Имам няколко въпроса.  Доц. Милев работи ли още? Мисля да я занеса там.
Знаете ли Дянкова къде извършва манипулациите? Беше ужасно дръпната и не успях да я питам и това. Абразио на матката ще има освен конизацията.
Чудя се дали да не се насоча към друг. Ако успея да мина при Карагьозов, предпочитам него.
Galimar имаше свободен, но дали го е освободила незнам

# 445
galimar преди няколко дни писа, че ще освобождава за 28/01, ако не се лъжа.

И аз имам една раничка, която хич не е малка, но само я следях. Преди години Дянкова много ме увещава за конизация, но другите лекари, при които съм била, на колпоскоп не виждаха нищо притеснително. Та още си я имам, но се замислям за отстраняването й.

А за полипа - Дянкова ли предложи абразио? Обичайно препоръчват хистероскопия, за да се вижда какво се отстранява (абразиото е по-скоро стъргане насляпо).

# 446
Благодаря ви много! Сега прочетох. Обаче няма да ми е излязла биопсията. Утре ще я нося. Чудя се какво да правя.
Много тъпо, имах час за него преди две седмици, но дъщеря ми тъкмо се беше разболяла и мислех, че е Ковид.
Дали да го запиша и да отида само на консултация, за да може като излезе биопсията да може да ме вмъкне?

Кокона, при мен е подобно. При повечето лекари, които съм ходила, Дянкова включително преди, казваха да я следя. Миналата година исках да вземаме биопсия с Карагьозов и да я махам. Той каза, че е хормонална или нещо такова и пак ще се появи. Отрицателни са ми високо рисковите. Може би е за махане вече, но не променя факта, че отношението й беше отвратително. Полипът не е на краче, а е по-скоро разраснал се ендометриум 2см.

# 447
Благодаря ви много! Сега прочетох. Обаче няма да ми е излязла биопсията. Утре ще я нося. Чудя се какво да правя.
Много тъпо, имах час за него преди две седмици, но дъщеря ми тъкмо се беше разболяла и мислех, че е Ковид.
Дали да го запиша и да отида само на консултация, за да може като излезе биопсията да може да ме вмъкне?

Кокона, при мен е подобно. При повечето лекари, които съм ходила, Дянкова включително преди, казваха да я следя. Миналата година исках да вземаме биопсия с Карагьозов и да я махам. Той каза, че е хормонална или нещо такова и пак ще се появи. Отрицателни са ми високо рисковите. Може би е за махане вече, но не променя факта, че отношението й беше отвратително. Полипът не е на краче, а е по-скоро разраснал се ендометриум 2см.
Аз имам за април..доста време е до тогава, но  ако все пак върши някаква работа ще ти го отстъпя.

# 448
Бентита, много мило! Много благодаря, но по-скоро ще проверявам всеки ден и се надявам, че ще изскочи друг час.

# 449
Дъждец, и аз имах голям полип в матката (18мм) + такъв на краче, на шийката. Направих хистероскопия, чакам хистологията.
Да мине това и ще действам с раничката. Когато питах дали има как да направя 2 в 1, ми казаха - не.
Успех на теб и се надявам всичко да мине бързо и безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт