Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 043
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Аз не разбрах какъв е смисълът на написаното, и каква позиция изказва. Освен тотално отричане на всичко. Ма тогава зашо живее в София???

# 676
В страни от моя казус. И моите дилеми.
Моя позната живееше в Лондон с мишка в апартамент за 1500паунда месечно в квартал, в който избягваше да излиза по-тъмно.
Апартамент тип студио състоящо се от една стая. Големите градове и столиците няма как да не поддържат високи цени.
От друга страна в Свищов за 10хил лева може да си закупите жилище в началото на града, но там и да искате някой да натисне клаксон на улицата няма да има кой. И там наема е 60-80-100лв месечно.
Така че има място шумно, замърсено, тихо или пък с чист въздух за всеки от нас под слънцето.

# 677
Смисъла на казаното е ясен и няма общо с разни глупости от сорта кой къде с каква мишка е живял, а с това как ще живеем в бъдеще и какво става със системата западна демокрация ...

# 678
Не виждам някакъв кой знае какъв хейт. Факт е - столицата ни е презастроена без никакво планиране и мръсна. Забелязва се, че сякаш нарочно кметицата (понеже вече партията й не е на власт) не си мръдва и малкия пръст да се прави нещо. Напротив, човекът си задава доста резонни въпроси. За повечето хора, влизайки в тази тема в Бг-мама, прави голямо впечатление розовите очила, през които повечето пишещи гледат.

# 679
Защото с розовите очила са от @профитиращите@, въпреки че не е ясно какво точно профитира някой като си @освини@ мястото където живее и легне в цялата свинщина върху купчина от пари ...

# 680
Абсолютно не става за живеене този град от известно време. Вчера направих грешката да се разходим из центъра, защото не ми се шофираше и през цялото време подвиквах на децата да си гледат в краката и избягват храчки и кучешки мини.

А в кой български град няма храчки и кучешки мини? София не е изключение от общата българска картинка. Даже и курортите ни са в същия вид.

# 681
Интересно ми е сега новите управляващи защо не променят изистванията за строеж - отстояния(примерно от 3 на 5м), кинт, озеленяване, паркоместа(от 1 на 1,5) и т.н. Очевидно е, че повечето хора(гласоподаватели) искат това. Прост акт, с който презастрояването ще спре и одобрението ще е голямо, попарените малцина...

# 682
Това им е първия и най-важен проблем на новите управляващи, та да го променят 3 месеца след влизане в мандата. Скоро да сте пътували по Хемус? Има къде-къде по-належащи неща.

# 683
Аз не разбрах какъв е смисълът на написаното, и каква позиция изказва. Освен тотално отричане на всичко. Ма тогава зашо живее в София???

А не - той/тя живее в суперлукс в София, някъде из районите, недостъпни за простолюдието, или пък в цветущия Запад, за който ние, НЕуспелите българи (нали е ясно, че успелите българи не са в България, това ни го повтарят от 1990 г. насам всички управляващи), можем само да сънуваме.
Това е смисълът на написаното - да се изфукаме и да дадем акъл...

# 684
Интересно ми е сега новите управляващи защо не променят изистванията за строеж - отстояния(примерно от 3 на 5м), кинт, озеленяване, паркоместа(от 1 на 1,5) и т.н. Очевидно е, че повечето хора(гласоподаватели) искат това. Прост акт, с който презастрояването ще спре и одобрението ще е голямо, попарените малцина...

Защото това само ще вдигне цените и гласоподавателите пак ще ревнат. На строителите им е все тая, те тяхното ще си го вземат.

# 685

Така НИ ще станат още по-недостъпни. Изобщо всяка нова регулация или разширяване обхвата на вече съществуваща, води до това.
-------------------

За София - от февруари центъра постепенно става зона с 30 км. ч. - https://www.24chasa.bg/region/article/10663989

# 686
То и без това със задръстванията не може да се вдига много повече от 30 км/ч.
Но както много други неща пак изниква въпросът - а кой ще контролира? Иначе и сега на еднопосочните квартални улици има забранителен знак за влизане, но това не пречи да се влиза в насрещното, за да си икономисат едно кръгче на карето. Това само като пример.

# 687
Хмм, при положение че средната скорост на надземният транспорт в София го бяха изчислили на 14 км./ч., ако в тези зони успеят да го докарат до 30 км./ч. ще си е направо увеличение...

# 688
На мен не ми се вярва това място да е толкова лошо, че цените в цяла София да скачат, а конкретно в този проект след 5 години да паднат.В тези теми за който и квартал да се говори му се измислят десетки кусури и едва ли не излиза, че в София няма нито един нормален квартал за живеене.Люлин и Обеля били гето, Дружба била мръсна и с цигани, Надежда била с най-много кражби, в Банишора бил затвора и имало ж.п линии, Хаджи Димитър бил с келева кумуникация и нямала метро и Сухата река и Редута се чували самолетите, Младост бил презастроен, Манастирски ливади и Витоша били кални гета Laughing.Да продължавам ли-центъра бил шумен и мръсен, около лъвов мост имало проституки и араби, Лагера бил до тази прословута индустриала зона, за която се говори тук, студенски град бил вечен купон, всичко в Изток и Яворов около цариградско било непосносимо заради шума и мръсния въдух......какво остана.То излиза, че в София не е за живеене.
Нищо й няма на София, град със своите особености и проблеми.
Аз лично бих предпочела всеки един от изброените като лоши в поста квартали пред обсъждания строеж в онзи район (да не говорим, че в три от тях съм живяла/живея в момента и ги познавам добре). Разликата е, че те са наистина квартали с инфраструктура - улици, магазини, аптеки, транспорт, паркове, градини/училища и тн. Добри, лоши - има ги. Докато там...ми там е едно нищо, едно индустриално нищо. Дори си мисля, че преди години, когато е бил планиран района, вероятно не е мислено да има жилищни сгради. По "история славянобългарска" минават на високосна два пършиви автобуса, транспорта на жк. Надежда е далеч, метрото, което го изтъкват като екстра, хич да не ми го хвалят - докато стигнеш до него, ехеееее, и да не забравяме, че стигаш до спирката на Централна гара, което не е от най-бесопасните и приветливи места в града. ТЕЦ-ът и гробищата са допълнителна "екстра" в картинката - а тези гробища не са Пер Лашез нали... И останалото е...треволяк.

Иначе - за мен е плюс, че когато се пише за даден квартал, се говори много за недостатъците. По този начин знаеш какво да очакваш, а не - оле, какво стана сега, дадох едни пари и ужас!

# 689
Здравейте. Какви са адвокатските хонорари при покупка на жилище ново строителство, става въпрос само за финализиране на сделка (без предварителния договор). За София става въпрос. Ако някой правил сделка наскоро, моля да споделите твърд хонорар беше или процент от продажната цена? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт