Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 036
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Адвокатите не са на процент от сделката, имат си твърди цени на услугите. И май гилдията им слага минимални цени, а нагоре всеки си решава. Но са порядък по-евтини от брокерите, а вършат повече работа.

# 691
Адвокатите не са на процент от сделката, имат си твърди цени на услугите. И май гилдията им слага минимални цени, а нагоре всеки си решава. Но са порядък по-евтини от брокерите, а вършат повече работа.

Но не пречи, много адвокати го правят, да свалят и под минималните хонорари. Това, че гилдията е сложила минимални цени, не ги прави законни. Те са си нищожни per se. Laughing

По "история славянобългарска" минават на високосна два пършиви автобуса,
- а тези гробища не са Пер Лашез нали... И останалото е...треволяк.

И не си права за автобусите - 309 и 79 се разминават в графика, освен това като честота са на същата честота като 213, 305 и 413, които са към "елитния" Младост. Виж разписанието на ГТ.
За останалото си права. Аз написах същото, за останалото имам предвид.

# 692
Да сменя темата, какво мислите и бихте ли закупили апартамент стара тухла в кв. хиподрума, стара тухла за ремонт, висок етаж с асаньор слънчев и панорамен?

# 693
По тази сравнително оскъдна информация звучи добре.

# 694
Висок етаж, тухла и с асансьор? Едното не се връзва с другото, колко етажа е сградата?

# 695
последен от 9, не ме притеснява последния, даже такъв търся.

# 696
Да сменя темата, какво мислите и бихте ли закупили апартамент стара тухла в кв. хиподрума, стара тухла за ремонт, висок етаж с асаньор слънчев и панорамен?

Ако ме устройва като разпределение и цена, разбира се. Това, че е стара тухла, не трябва да те притеснява. Щом има и асансьор.

# 697
Стара тухла и 9 етажа.... то панелките са макс 8 етажа, нагоре ЕПК. Нещо не е както трябва.

# 698
Живея в стара тухла 9 етажа (с партерен магазинен)+тавани (високи). Има асансьор (без асансьор бяха кооперациите до 5 етажа+асансьор). Соц.строителство.
Какво толкова съмнително има?
виж
блоковете на БОДК зад парка Заимов - бул. Янко Сакъзов 13
ул. Боровец 9 - Стрелбище
В Хиподрума зад Била високите блокове (при ритуалната зала)

# 699
  • София
Има доста високи блокове, които са тухлени.
Не всичко високо е ЕПК.
В Лозенец, в Гео Милев съм влизала в такива.

# 700
Няма как стара "тухла" да е 9 етажа, нищо строено над 4 етажа не е чиста тухла, тука сте уникални. Чисто технически няма как да издържи ако всичко е "тухла". В България, доста години след 89-та няма вътрешни стени които да са от тухла, какво остава цялата конструкция да е от тухла.

# 701

Зависи. Нямам против СС, но с мъжа ми не бихме взели жилище, което е за ремонт. Голяма занимавка е. Освен ако цената не е достатъчно апетитна.

# 702
  • София
Идеи откъде да намираме обяви за УПИ в близост до София?
имот.бг и holmes.bg.. се изчепаха в търсения ни район...
Даже и местните брокери не успяват с редки изключения /повечето са неугледни/

# 703
  • София
Няма как стара "тухла" да е 9 етажа, нищо строено над 4 етажа не е чиста тухла,

Има, има. Строени са в началото на 60те години.
Разгледай високите блокове по Гео Милев, срещу Бастилията.
3те високи на бул. Вапцаров, срещу Аджъбадем клиник.
За тези знам със сигурност. Може би и други има.
Сега колко са стабилни, имат ли противоземетръсна шайба - не знам, не съм компетентна.

# 704
Няма как стара "тухла" да е 9 етажа, нищо строено над 4 етажа не е чиста тухла, тука сте уникални. Чисто технически няма как да издържи ако всичко е "тухла". В България, доста години след 89-та няма вътрешни стени които да са от тухла, какво остава цялата конструкция да е от тухла.

Отдавна в разговорния език, а и в сделките с имоти в частност, под "тухла" не се разбира чисто тухлена сграда. Не, че няма такива над 4 етажа, защото родната ми кооперация беша на 5 или 6 май, а си беше чисто тухлена, но е ясно, че конструкция само от тухли не е надеждна и затова терминът "тухла" описва с какъв материал са иззидани стените, които не са носещи, а само ограждащи. Виж това за вътрешните стени ме обърква??? Какво имаш предвид? Нашите са си тухлени.

Общи условия

Активация на акаунт