Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 285
  • 884
  •   1
Отговори
# 210
При нас е абсолютно същото. В момента съм чиста, но 3 пъти е изолирана уреалитикум, а при него изследванията винаги са били чисти.

# 211
Благодаря! Притесних се, че резултатите не са верни.

# 212
Ако са ви правили микробиология, а не ПСР тест, не очаквайте да покаже, че имате уреаплазма.

# 213
Ако са ви правили микробиология, а не ПСР тест, не очаквайте да покаже, че имате уреаплазма.

Не знам какво са правили. Казах им просто да проверят за уреаплазма. Предполагам, че знаят как, щом при мъжа ми е открита.

# 214
Ами важно е да проверите начина на изследване, дали е микробилогия или днк изследване. “Че знаят как”  не е достатъчно. Някои лаборатории нв работят с пср откриване на уреаплазма. А на вас кое ви е правено? Микробиологията може да покаже на един, а на друг не. Зависи също дали на еякулат или уретрален секрет. При едното може да се изолира, при другото не. При жените пък може от влагалище да не покаже, а от цервикален да има. По правило се лекуват и двамата партньори.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 10:22 от elleonore1

# 215
Звънях в лабораторията. Правят PCR. Доколкото помня на цервикален секрет.
По правило може да се лекуват и двамата партньори, но никой няма да ми изпише антибиотик без положителна проба.

# 216
Аз пих антибиотик от положителна проба на партньора. Назначи ми го аг. Но при мен се стигна до болница заради проблема и бях на други антибиотици и нямаше как да се изследвам.

# 217
  • София
Мъжа ми пие по същата схема каквато и аз, без да е изследван. Задължително и двамата пийте.

# 218
Не мога да пия без да ми е изписан. Нито моят АГ, нито този в репродуктивната клиника намират за нужно да пия с отрицателен резултат.

# 219
Здравейте! Възможно ли е при единият партньор да има уреаплазма и при другия да няма? При ММ излезе наличие и според доктора е сигурно, че и аз имам, но при мен резултатът е отрицателен.
А доктора, който смята че и вие имате, не може ли да ви изпише антибиотик?

# 220
Не, защото резултатите от изследването показват, че нямам. Той просто беше убеден, че щом ММ има, значи и при мен ще открият.
Следващия път като отидем пак ще го заговоря да чуя какво смята.

# 221
Когато на мен ми откриха, моят мъж също пи същата доза като моята, без да му е изписван и без да е бил положителен за бактерията. Аз не бих рискувала с лечение само на единия партньор и после да се върне отново бактерията на другия, но всеки си преценява. Ако мислите, че един антибиотик ще ви натрови, рискувате да му предадете отново ако случайно имате .

# 222
Аз пак да кажа - физически е невъзможно да си купя антибиотик без рецепта.

# 223
С неговата рецепта го купувате,така правим повечето хора, когато на един се изолира инфекция.

# 224
С неговата рецепта го купувате,така правим повечето хора, когато на един се изолира инфекция.

Не живея в България и не е възможно да си го купя без рецепта или с чужда такава.
Благодаря ви за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт