Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 243
  • 884
  •   1
Отговори
# 150
Момичета прочетох нещо интересно.
Че при жени, които се хранят по-ограничено количество животински храни, по -често се проявява уреаплазмата..
И съответно при възстановяването на редовния им прием  е по -бързо възстановяването.
Таа започнах пак да ги наблягам.
И още нещо, който имам симптоми да не вдига тежко.
При мен все още има остатъчни, и днес усетих болка лека като чистих / вдигах тежко/.
Направо бая неща научих откакто ми излезе теста.Тя неволята учи.
И някой ако е пил добавка за уриналния тракт като допълнение на лечението, моля да сподели  мнение.

# 151
Това първото би било много интересно, ако има нещо общо. Аз от животинските консумирам единствено сирене и кисело мляко...
Добавки пия следните (хронифициран цистит 2+ години) - червена боровинка (500 мг концентрат на Джеймисън или Nature's way; не уринал), Неоренал СР (екстрат от бреза) и прополис. Като ги пия по-консистентно, че доста забравям, наистина усещам разлика. И два литра вода задължително, за да няма парене! Метни един поглед и на темата за цистита - там съм мяркала и други добавки да хвалят. Чувала съм хубави неща и за чай от царевична коса и златна пръчица. Успех!

# 152
Здравейте! Ще се опитам да бъдя максимално кратка. Няколко месеца след първите полови контакти с тогава новия ми партньор без презерватив, започна течение и най-вече абсцес на бартолинова жлеза. Първия път доктор си свърши работата без упойка, пратиха ме вкъщи с антибиотик. Изчакахме и след нов полов контакт отново на същото място абсцес. Този път на операция и антибиотик. На приятеля ми му откриха микоплазма хоминис в еякулат на микробиология и гонорея на еякулат /пср изслвдване/. Неговите лекари не повярваха, понеже никога не е имал никакви симптоми и изслвдването за гонорея на уретрален секрет в геника беше отрицателно. Както и да е, пихме някакви антибиотици /той само 5 дни,аз 2 седмици/ след което неговите изследвания месец след лечение бяха отрицателни / пак в геника/, моя фемофлор от 120 неща всичките отрицателни. В това време докато чакаме резултати имахме полови контакти и в деня когато те излязоха, аз отново бях на операция за бартолинов абсцес от другата страна. След 2 антибиотика,единия венозен в болницата, след изписването не съм имала проблеми вече повече от година. Тоест абсцес и инфекция нямам, след втората операция си остава кистичка, с нормален секрет се пълни и понякога си изтича. Но не в болезнена.След много допитвания, мненията са че абсцесите на бартолиновите жлези може да са породени от инфекцията микоплазма или гонореята. Тук идва моето притеснение. Ноември пусках пак в геника хламидия, гонорея, микоплазми и уреаплазми отрицателни. Това беше с цервикален, влагалищен секрет, дори в уретрата бръкнаха.На приятеля ми от еякулат посявка за гонорея отрицателен, микробиология чиста. Забременях април и се притеснявам, да няма нещо останало от инфекциите. Откакто забременях имам течение без мирис и цвят и без сърбеж, казаха че е нормално. Микробиологията ми е чиста - пише само че не се изолират патогени.Не ме съветват да се изследвам пак за инфекции. Мен също ме е и страх да ми взимат цервикален секрет в момента. Но ме интересува дали според вас след като последните изследвания ноември са чисти, няма от какво да се притеснявам?

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 13:59 от elleonore1

# 153
Здравейте! Според мен се доверете на лекаря си. Тук ще срещнете всевъзможни мнения и предположения, което може да ви паникьоса допълнително. Моята уреаплазма я излекувах веднага, но течение на моменти имам. Пусках PCR и в Надежда и в Геника. В един момент спрях. След като сте правили и двамата няколко контроли и нямате проблеми от дълго време, значи сте се изчистили. Но това е мое мнение. Другият вариант е да вземете още едно мнение от венеролог например, за спокойствие. Бъдете здрава и леко раждане! Според мен всичко лошо е зад гърба ви. Simple Smile

# 154
Здравейте! Ще се опитам да бъдя максимално кратка. Няколко месеца след първите полови контакти с тогава новия ми партньор без презерватив, започна течение и най-вече абсцес на бартолинова жлеза. Първия път доктор си свърши работата без упойка, пратиха ме вкъщи с антибиотик. Изчакахме и след нов полов контакт отново на същото място абсцес. Този път на операция и антибиотик. На приятеля ми му откриха микоплазма хоминис в еякулат на микробиология и гонорея на еякулат /пср изслвдване/. Неговите лекари не повярваха, понеже никога не е имал никакви симптоми и изслвдването за гонорея на уретрален секрет в геника беше отрицателно. Както и да е, пихме някакви антибиотици /той само 5 дни,аз 2 седмици/ след което неговите изследвания месец след лечение бяха отрицателни / пак в геника/, моя фемофлор от 120 неща всичките отрицателни. В това време докато чакаме резултати имахме полови контакти и в деня когато те излязоха, аз отново бях на операция за бартолинов абсцес от другата страна. След 2 антибиотика,единия венозен в болницата, след изписването не съм имала проблеми вече повече от година. Тоест абсцес и инфекция нямам, след втората операция си остава кистичка, с нормален секрет се пълни и понякога си изтича. Но не в болезнена.След много допитвания, мненията са че абсцесите на бартолиновите жлези може да са породени от инфекцията микоплазма или гонореята. Тук идва моето притеснение. Ноември пусках пак в геника хламидия, гонорея, микоплазми и уреаплазми отрицателни. Това беше с цервикален, влагалищен секрет, дори в уретрата бръкнаха.На приятеля ми от еякулат посявка за гонорея отрицателен, микробиология чиста. Забременях април и се притеснявам, да няма нещо останало от инфекциите. Откакто забременях имам течение без мирис и цвят и без сърбеж, казаха че е нормално. Микробиологията ми е чиста - пише само че не се изолират патогени.Не ме съветват да се изследвам пак за инфекции. Мен също ме е и страх да ми взимат цервикален секрет в момента. Но ме интересува дали според вас след като последните изследвания ноември са чисти, няма от какво да се притеснявам?

Наскоро родих и мога да кажа, че дори над 2г след излекуването на уреаплазмата, течение си имам. Параноятаа и страха си остават, изследвам се на всеки 6м горе-долу, но няколко лекаря вдигат рамене за моето течение. По време на бременността течението се засили ужасно много!
 Пусках микробиологии всеки месец и веднъж по време на бременността също пуснах контрола за уреаплазмите в Геника. Нищо не излезе. Казваха ми, че е нормално и това е.

# 155
Аз течение нямах, получих след забременяването. Не ме притеснява толкова то, а това че излизаха отрицателни изследвания, а аз бях с бартолинит отново. Надявам се и аз да минало всичко! Благодаря!

# 156
Здравейте,

През януари месец ми излезна положителен тест (PCR в Геника) за уреаплазма парвум (чрез цервикален секрет).

Двамата с мъжа ми се лекувахме и през април (месец и половина след края на лечението) тестът беше отрицателен.

През май си пусках пакет Femoflor в Synevo и резултатите бяха следните:

От коментарите разбирам, че има наличие на уреаплазма, но то е незначимо. Означава ли, че отново трябва да се лекува, за да се отстрани изцяло? И според вас това означава ли, че в Геника вероятно също е имало наличие, но не го приемат за положителен ако не надвиши дадени граници?

Благодаря ви предварително Relaxed

# 157
Здравейте , бременна съм в 6 г.с . При установяване на бремеността доктора ми назначи изследвания за полово предавани инфекции . Взеха ми влагалищен и цервикален секрет . Методът на изследване е real time PCR . От получените резултати имам позитивен ureaplasma parvum и изолирани candidas albicans . Много съм притеснена , не съм имала никакви симптоми , а според док на този етап няма да предприемаме нищо и ще ги лекуваме след 13-14 г.с
Бихте ли ме посъветвали , да търся ли друго мнение по въпроса или да се доверя на неговата преценка ?

# 158
Здравейте,момичета !
Mokki, според мен се консултирай с лекаря ти, дали трябва да се лекува.
Чела съм, че когато е на по -ниска степен си носител. Дали се лекува отново, гинекологът най -добре ще знае.
Eleon, това че нямаш признаци не е фактор.
За твое успокоение, също бих ти препоръчала да се консултираш с друг лекар, за да си сигурна .

# 159
Чела съм, че когато е на по -ниска степен си носител. Дали се лекува отново, гинекологът най -добре ще знае.
Абсолютна лъжа е това и отгоре на всичко е много грозно - чела съм го и аз в 'peer reviewed' мед. журнали и са ми го казвали и 'специалисти'. Уреаплазмата е патоген, което означава, че трябва да се лекува винаги, не само когато причинява проблеми. Отгоре на всичко няма клетъчна стена и като паразит, се закрепя и живее в други клетки, което я прави още по-трудно за убиване. Стойте си с нея и като се хронифицира, падне имунитета и стане на активна инфекция, ще се чудите откъде е. Толкова хора познавам, които вече с активната инфекция по години се мъчат, понеже от едното става второ, трето, осмо и все някакъв проблем заради нарушената микрофлора. Съжалявам за острия тон, ама заради ей тия глупости от страна на лекарите и неинформираните пациенти, в момента аз само с един партньор също тегля вече почти две години. Ако не се излекува уреаплазмата, при раждане може да се придаде и на бебето, така че стига с глупостите. В случая антибиотиците, които я лекуват успешно, не съм сигурна дали ставаха за бременни, така че може би наистина ще е по-добре Елеон да не пие нищо, но после трябва да се изследва детето.

# 160
При раждане секцио не би трябвало да има проблем за плода. Но подкрепям 3lena.

# 161
Абсолютна лъжа е това и отгоре на всичко е много грозно - чела съм го и аз в 'peer reviewed' мед. журнали и са ми го казвали и 'специалисти'. Уреаплазмата е патоген, което означава, че трябва да се лекува винаги, не само когато причинява проблеми. Отгоре на всичко няма клетъчна стена и като паразит, се закрепя и живее в други клетки, което я прави още по-трудно за убиване. Стойте си с нея и като се хронифицира, падне имунитета и стане на активна инфекция, ще се чудите откъде е. Толкова хора познавам, които вече с активната инфекция по години се мъчат, понеже от едното става второ, трето, осмо и все някакъв проблем заради нарушената микрофлора. Съжалявам за острия тон, ама заради ей тия глупости от страна на лекарите и неинформираните пациенти, в момента аз само с един партньор също тегля вече почти две години. Ако не се излекува уреаплазмата, при раждане може да се придаде и на бебето, така че стига с глупостите. В случая антибиотиците, които я лекуват успешно, не съм сигурна дали ставаха за бременни, така че може би наистина ще е по-добре Елеон да не пие нищо, но после трябва да се изследва детето.

Искам да попитам само как точно става изследването на детето? Стерилна урина?

Имам нормално раждане преди повече от 3 г. и вече съм била заразена. Разбрах доста след това, че имам уреаплазма. Аз я излекувах, но не откривам много информация за това как да тествам детето.

# 162
Именно за това казах да се консултира с лекар момичето.
Еlena, съжалявам за опита ти.
Mommy, предприеми действие, но не  се притеснявай.
Притеснението само може да ти навреди.
Консултирай се и всичко ще е наред ♡

# 163
Здравейте
На 21.07. ме прегледа доц. Тюфекчиева. Единственото оплакване е сърбеж, което ме побърква понякога. Пусна ми микробиология и ДНК изследване за уреаплазма и микоплазма. Имах уреаплазма парвум април месец и се лекувах с Авелокс 7 дни. Мислех си че все още имам уреаплазма.

ДНК изследването е отрицателно за всичко.

Гледа ме и на колпоскоп за първи път, а съм ходила при осем лекаря. Оказа се че имам кафеви петна и да мина на контролен преглед ноември месец, защото не се знае от колко време го има. Споменавам го, защото може да има връзка. И аз не знам вече.
Прилагам снимка на микробиологията ми. Лечението ми е Итраконазол 2х1 таблетка на всеки първи ден след края на менструацията за 6 месеца. Също така си слагам Макмирор по мое решение, тъй като боледувах и пих антибиотик, а Кандидата е сигурна от него. След него мисля да си слагам таблетки за възстановяване на влагалищната флора. Ще спазвам и лечението с Итраконазол.

На втория преглед когато трябваше да се види изследването не можах да питам много неща, защото имаше много пациентки.

Забравих да спомена, че и преди съм имала Кандида и не мога да се оттърва от нея от 2 години.

Моля за ваше мнение относно микробиологията и лечението, тъй като сте наясно от повечето лекари.
Благодаря Ви!

# 164
Микробиологията ти е отрицателна за кандида, няма и друг аеробен растеж. ДНК всичко ли е отрицателно?

Общи условия

Активация на акаунт