Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 318
  • 884
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, при кой гинеколог сте били втория път? Явно не попадам на точния гинеколог в Пловдив и съответно се въртя в кръг с инфекции, антибиотици и изследвания  Sad

Здравейте,

Преди две седмици бях на гинеколог и ми взеха секрет за микробилогия (според мен влагалищен). Действието се развива в Пълмед. Излезе ми положителен за уреаплазма. Като това ни хвърли в чуденка с партньора ми. Не пих антибиотиците, предписани ми тогава. Сложих си Гиназол с уреда и Макмирор крем на входа на влагалището (само с пръсти). Цикълът ми също дойде и мина.
Две седмици по-късно посетих друг гинеколог и ми пусна цвервикален ДНК в Геника. Отрицателен за уреаплазми и микоплазми.
Мислите ли, че е объркване или кремчето е играло роля. Според втората гинеколожка тези гиназола не играе никаква роля и няма да е дало отражение.

# 256
  • Пловдив
При Йорданка Михайлова, 1 дкц. Ще говоря пак с нея, пусна ми и влагалищна посявка. Искрено вярвам, че първото излседване е било грешно. Ако трябва, след няколко месеца пак ще поискам за уреаплазма. При прегледа Д-р Михайлова веднага заключи, че имам гъбички, така че вероятно само тях ще лекуваме и дано нещата са наред.

# 257
Avocado,благодаря ти за подкрепата.Съжалявам,че и ти си минала през тези неща. И аз попрочетох,че уреаплазмата има връзка с извънматочната бременност,просто при мен точно след извънматочната беше назначена микробиология,а не PCR,за който аз научих скоро и там не показа нищо.Успокоих се поне че излезе от резултатите ми сега 1ва група цитонамазка и никакви бактерии И няма данни за възпалителен процес,че и ако там имаше проблем щях да се отчая тотално.Дано бързо се излекува.

# 258
Кръв в урината симптом ли е при уреаплазма?

# 259
Не е симптом.

# 260
Активна циститна криза. Може да е от уреаплазма, е. коли и доста други.

# 261
  • София
Момичета, вчера ми взеха проба за PCR анализ за уреаплазма след прием на антибиотик... пак е положителен Cry
Аз се усъмних, че няма да се излекува, защото ми изписаха само 4 хапчета Сумамед, а като Ви чета, колко повече и дълъг прием вземате вие...но имах малка надежда, че ще мина само с тях. Тъжно ми е...

# 262
Включвам се и аз с + уреаплазма , бременна съм последна седмица на 8 м. АГ ми изписа Сумамед 500 за 6 или 9 дни, заедно с Флуомизин. Виждам, че някой го пият по различна схема. Притеснява ме дали е обърнала внимание и да не е сбъркала.

# 263
  • София
Говорих с док. изписа ми 2х1 за 7 дни Вибромицин. Обаче съм решила да го пия 14 дни и после с Азакс за 4 дни. Нямам време да се мотая с тази бактерия. А чета, че това лечение е най-ефективно.
Нямам изписан пробиотик или противогъбично. Имам вкъщи Биозин фем.
Въпросът ми е : Мога ли да си пия антибиотика и с него да приемам -1 път на ден Биозин , Да слагам 1 на ден за 7 дни Лактажин (тук обаче се чудя след антибиотика или по време) и да ми препоръчате противогъбично. Дали да не си взема и Червена боровинка за всеки случай Disappointed Relieved

# 264
  • Сф
Лактажин слагах след АБ, и на мен не ми беше предписан, самосиндикално го купих и така реших да го слагам, не знам дали е правилно. Но е факт, че месец след края на АБ, на микробиологията не беше изолирана кандида.

Повтарям, не знам дали по време или след АБ се прилага, споделям аз как го направих

# 265
Микомакс можеш да пиеш три пъти като противогъбично - но не помня дали беше на 1-ви, 7-ми и 14-ти ден, или на 1, 3 и 10... Май първото. И задължилно си вземи пробиотик Синкванон и пий по две на ден, за да не си разбиеш стомаха.

# 266
  • София
Благодаря Ви, ще ги взема и почвам. А за лактажина ще помисля тогава. Може би е по-добре като приключи антибиотика или поне в последната седмица, тъй като се пада да приключа курса с антибиотика когато очаквам МЦ. Ще докладвам какво съм свършила. Стискайте палци

# 267
Здравейте, при пуснати ДНК изследвания моите резултати показаха наличието на ureaplasma parvum и кандида. Смятам, че моят приятел ми ги е предал, защото преди като съм се тествала всичко беше отрицателно. Но днес излязоха неговите изследвания. При него нито уреаплазма, нито кандида. Заключението е друго. Как е възможно това?
Скрит текст:

# 268
Ходих на нефролог, пуснах стерилна урина и кръвна картина за креатинин и CRP.
Също така и ДНК за уреаплазма и микоплазма си пуснах от цервикален секрет. И микробиология също.
Иначе юли месец излязох отрицателна след лечение. Единствено ми казаха да пия след първия ден от края на цикъла Итраконазол за 6 месеца. Сега чакам да излязат всички изследвания. За сега диагнозата на нефролога е остър цистит
Също така от 05.10 имам и бяло течение, а съм нямала от доста време. Не знам вече какво да мисля
Активна циститна криза. Може да е от уреаплазма, е. коли и доста други.

# 269
На стерилната урина излезе ли нещо? И ако - не, тогава задължително пусни ДНК в Геника и на урина. На мен така всички тестове ми идваха чисти, включително и ДНК на секретите, но ДНК на урината се оказа съвсем друга история.

Общи условия

Активация на акаунт