Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 139
  • 884
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм отрицателна и този път, за всякакви бактерии и полово предавани болести, а течението продължава. Опитах да запиша час в Плевен про Горчев и в Тутракан, но единия има часове за юни 2023, а другите ме въртят, пе нямали график от няколко седмици. Препоръчайте ми гинеколог в Северна България.... Sad явно в Русе не могат да ми помогнат.

# 436
Avocado, пускай нова антибиограма, някъде където тестват за докси (вибрамицин, че май най-свестен ще се окаже) и миноциклин и може би по-дълъг курс с някой от двата препарата ти остава да пробваш -- 21 дни, или комбото 14 дни докси и азитро, ако не е развита резистентност и към него вече. Нали не си пила докси досега?

Soneva, връщах назад леченията, че не бях сигурна. Като някой идиот си направих една таблица кога какво съм пила и какви антибиограми са ми излизали. Оказа се, че:

Август и ноември 2021 съм пила доксициклин стада + левокса. Януари тази година съм направила антибиограма в Лаборекспрес, където ми е излязла чувствителна към докси. Октомври месец си правя 2 нови антибиограми. В Лаборекспрес ми дава вече, че съм резистентна към Докси /въпреки, че от последната антибиограма не съм пила - имах лечение с клиндамицин и азакс/, а в Лина ми дава, че съм чувствителна към докси /даже в скобки са ми написали Вибрамицин/.

Тези дни пуснах 2 нови антибиограми, пак в Лина и Лаборекспрес. За Лаборекспрес още чакам резултат, а в Лина ми излиза абсолютна същата:

- "Чувствителна на Doxycycline (Vibramycin), Azithromycin ( Azatril; Azitrox; Sumamed; Azax), Erythromycin, Roxithromycin (Roxistad, Rulid ), Josamycin, Minocycline"
- "Резистентна на Ciprofloxacin (Ciprinol; Ciprobay; Ciprolon ), Lincomycin, Ofloxacin ( Medofloxine, Ofloxin,
Oxacid )"

Чудя се, възможно ли е да съм пила 2 пъти Азитромицин /Сумамед и Азакс/ и отново да е чувствителна към тях? Странно ми е, че в Лина са 1:1 антибиограмите, макар, че между тях съм пила Азитромицин...Понеделник съм на лекар отново да видим какво ще реши той, надявам се, че до тогава ще е излязла и антибиограмата от Лаборекспрес...

# 437
А колко дълги са били курсовете доксициклин стада + левокса?
Намаляло ли е микробното число на бактерията (в резултата от микробиологичното изследване) след всички тези лечения?
Аз нямам отговор за резистентността, най-добре питай лекаря.

Офтопик: Не мога да намеря как се споменава потребител, помагайте, моля Simple Smile

# 438
Като учила микробиология, но в друга специалност, не медицинска, бих казала, че резистентност не се придобива само защото си пила даден АБ (въпреки, че може и от това да бъде). Самият щам, с който си заразена, може да бъде резистенен или чувствителен към даден АБ.

Има медицинска специалност МБ, преподава се в медицинските университети, но наистина не всички АГ са добри в нея. Познавам гинеколог, който преди да праща в лаборатория за посявка вл. секрет, гледа под микроскоп в кабинета си, за да изпише лечение, особено, ако се касае за остро възпаление. Вече след като си започнала лечение, може да го промени или да го допълни, ако е необходимо.

Но в случая на микоплазма и уреаплазма това не е приложимо. Много добре знаете защо.

# 439
Курсовете бяха по 10 дена Доксициклин + 7 дена левокса...обаче не помня заедно ли ги пих или едно след друго. Не помогна, та лекарката предложи да повторим - 2 пъти бях на това лечение. След това бях на някакво тримесечно лечение със свещички лактобацили и вагинален душ, след което за мое учудване изследванията бяха отрицателни, но след 2-3 месеца пак положителни.../без шанс за повторно заразяване/ Иначе сега микробното число си е като в началото, 10 на 5.4 Sad

Clo, това с резистентността звучи супер...за мен обаче остава мистерия защо в Лина ми дава, че е чувствителна, а в Лаборекспрес резистентна. Може би в Лина пробват с вибрамицин, щом е написан в скобки, а в Лабор някакъв друг доксициклин Rolling Eyes

# 440
Малко е 10 дена докси, вибрабицин и по-продължително време.

# 441
Ще говоря с лекаря в понеделник за Схемата на групата с 14 дена вибрамицин и азакса Simple Smile Или ако трябва и 21 дена, само да се махне

# 442
След това бях на някакво тримесечно лечение със свещички лактобацили и вагинален душ, след което за мое учудване изследванията бяха отрицателни, но след 2-3 месеца пак положителни.../без шанс за повторно заразяване/ Иначе сега микробното число си е като в началото, 10 на 5.4 Sad
Най-вероятно е било паднало микробното число под стойностите на детекция. PCR или микробиология прави като беше отрицателна?
Тези бактерии растат и се развиват много бавно, затова и трудно ги хваща микробиологията. Но явно са и много упорити, да му се не види.

# 443
Цитат на: Soneva
Най-вероятно е било паднало микробното число под стойностите на детекция. PCR или микробиология прави като беше отрицателна?
Тези бактерии растат и се развиват много бавно, затова и трудно ги хваща микробиологията. Но явно са и много упорити, да му се не види.

Може би това е причината, да не успяват в нито една микробиология до момента, да изолират патогена при мен.
Някой наясно ли е и къде мога да прочета, ползвам френски и руски свободно, английския ми е само говорим, не го владея писмено, търся литература за връзката между U. parvum и ортопедията/ревматологията. По специално за поражения по ставите. Да ме насочите към сайтове с медицински публикации, в краен случай мога да използвам и на английски, с машинен превод.

Попаднах в един омагьосан кръг, специалисти от трите специалности ме подхвърлят само един на друг. Аз съм пряко засегната като пациент и няма да ми е за първи път, сама да си търся изхода от здравословния ми проблем.

# 444
Връзка между поражения върху ставите и хламидията има, за уреаплазмата не съм чувала. Интересно.

# 445
ПСР пускам винаги, а след като видя положителен - и урина за антибиограмите

# 446

На PCR би трябвало да се хване. Май не всички правят PCR обаче.
Щом владеете тези езици пишете в гугъл на тях неща подобни на " връзка между ревматологични проблеми и уреаплазма парвум" и търсете в резултатите научни изследвания.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 01:27 от Soneva

# 447
Тотално потресена съм. Пуснах Фемофлор в Геника на 7.12 - положително за уреаплазма, всичко друго чисто. Пуснах урина в Лина, положителна уреаплазма, чувствителна към вибрамицин. Днес излязоха изследванията от Лаборекспрес ...освен уреаплазма, положително и за микоплазма, и естествено резистентна към доксициклин. Май тотално отписвам Лаборекспрес изследванията и антибиограмите на Лаборекспрес, при положение, че и Геника и Лина не са хванали никаква микоплазма и на всичките ми изследвания до сега никога не съм съм я имала.

# 448
И аз съм с две противоречащи си антибиограми и като попитах лекаря, който е правил едната, получих отговор: аз знам какво съм правил, не знам другите какво са правили.

# 449
Ужас...как да имаш после доверие на лаборатории, да не говорим на лекари... Ти започна ли някакво лечение?

Общи условия

Активация на акаунт