Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 030
  • 884
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Кажи добра лаборатория и метод извън тази, която промотиташ. За някоя от големите питам. Много рекламни ти звучат постовете.

# 631
Jazzsoul, благодаря ти, това не го знаех! Пускала съм няколко пъти един пакет в геника - фемофлор плюс /https://www.genica.bg/test/femoflor-plus/, сега проверих, там има включени и  Trichomonas vaginalis. Предполагам е това? Винаги ми е било отрицателно. Вече тотално изперках, чудя се какво да предприема и към кого да се обърна...

# 632
  • Сф
Авокадо, пробва ли форуманта схемас Докси и Азитромицин?

# 633
Да, последната ми схема беше
1 ден - сумамед 2 табл
2-15 ден - вибрамицин - 2х1 табл
16 ден - сумамед - 2 табл
17-19 ден - сумамед х 1 табл

За жалост пак неуспешно Sad Може би трябва повече дни, не знам...натам клоня вече

# 634
Да, последната ми схема беше
1 ден - сумамед 2 табл
2-15 ден - вибрамицин - 2х1 табл
16 ден - сумамед - 2 табл
17-19 ден - сумамед х 1 табл

За жалост пак неуспешно Sad Може би трябва повече дни, не знам...натам клоня вече

Имаш ли симптоми?

# 635
В момента не. Но искам да се отърва от това нещо веднъж за винаги, защото много понижава качеството ми на живот, а и искам деца...

# 636
  • София
Авокадо, освен антибиотика,  слага ли ваг.таблетки, пробиотик и витамини?

# 637
Да, всеки път и таблетки, последния път и пробиотици 2 часа преди/след антибиотик. Единствено ми направи впечатление, че някоя девойка беше писала, че е вибрамицин се пие преди хранене за по-добра абсорбация, а аз го пиех веднага след хранене, защото ме беше страх да не ми направи проблеми на стомаха...Отделно съм супер стриктна с часовете на пиене, нямам идея къде е проблема вече

# 638
Да, всеки път и таблетки, последния път и пробиотици 2 часа преди/след антибиотик. Единствено ми направи впечатление, че някоя девойка беше писала, че е вибрамицин се пие преди хранене за по-добра абсорбация, а аз го пиех веднага след хранене, защото ме беше страх да не ми направи проблеми на стомаха...Отделно съм супер стриктна с часовете на пиене, нямам идея къде е проблема вече
Ако нямате симптоми според мен масивния прием на антибиотици ще навреди повече. Аз съм лекувала уреаплазма няколко пъти, като само веднъж имах симптоми. В момента съм чиста, но антибиотиците ми оставиха големи главоболия до ден днешен. Иначе, всички за жалост, в групата лекуваме и с продължителни курсове, което си е направо отрова.

# 639
Съгласна съм, че антибиотиците не са ок, но след като имам извънматочна бременност заради уреаплазмата, хич не ми се иска да рискувам и да минавам през това втори път. И да треперя цяла бременност дали няма да имам проблем или не...А вие с каква схема на антибиотици се изчистихте?

# 640
Какви са симптомите при уреаплазма? Може ли да причини чувство за непрекъсната нужда от уриниране? При мен това се случва често, особено в цикъл, но не съм се и замисляла, че може да е от това...
Някаква болка причинява ли?

# 641
Съгласна съм, че антибиотиците не са ок, но след като имам извънматочна бременност заради уреаплазмата, хич не ми се иска да рискувам и да минавам през това втори път. И да треперя цяла бременност дали няма да имам проблем или не...А вие с каква схема на антибиотици се изчистихте?
Съгласна съм с вас! Просто всички потърпевши в групата пием АБ за уреаплазма дълго време, а освен нея има и други бактериални инфекции, които не ни подминават и пак се налагат антибиотици. Всъщност аз родих моят син без изобщо да съм знаела, че имам уреаплазма. Изкарах една много лека бременност, но след раждането получих абдоминални болки, цистити и в крайна сметка това се оказа причината. Освен това съм имала още 2 пъти уреаплазма винаги успешно лекувана. Останах много доволна от последното лечение преди 2 години 2 грама азакс  последван от 7 дни кимокс. Може да попитате вашият лекар за тази схема! Ако с нещо друго лига да съм полезна питайте

# 642
Момичета, дали някоя от вас е запозната, възможно ли е следното:

Последното ми лечение беше с вибрамицин + сумамед. Последното хапче изпих на 22 януари. На 1 март пуснах контрола с цервикален секрет. Положителен, но в антибиограмата пишеше, че се влияе от Вибрамицин. Лекаря ми каза да почина известно време от антибиотици и след това ще ми назначи ново лечение. Реших тези дни да си пусна все пак още една контрола преди да му пиша, с урина обаче. Естествено отново положителна /какво ли друго съм очаквала.../, но вече резистентнан към Вибрамицин. Пускани са в една и съща лаборатория. В някои от другите препарати също има разминавания - резистентно и не. Прикачвам снимка. Възможно ли е на едното място да се повлиява от едни антибиотици, а на друго не? И затова толкова време вече да не мога да се отърва от нея?

Скрит текст:

# 643
Edit:
Имаш ли намаление на микробното число? 10 на коя степен? Аз на твое място наистина бих проверила за трихомони както писах горе, предвид колко курса лечение имаш, дълги, комбинирани и все неуспешни.

Не знам за резистентността, но като ги гледам тези антибиограми се сещам за две споделени успешни лечения с азитромицин тук:
1-ви ден - 1 гр азитро, 2-ри и 3-ти ден по - 500 мг. И така три поредни седмици.
И другото - 7 дни по 500 мг/ден.
Може би подобни варианти обсъдете с лекаря. Той може да има и по-добри идеи.

Аз си пуснах чернодробни ензими след 19 дни докси, който се застъпи с някакъв тежък грип и съответното количество парацетамол, и обездвижване, че после и цикъл и мигрена и още парацетамол и какво ли не. Еми, не са ми мръднали. Това по повод, че и моя гинеколог много ми пази черния дроб от лекарства, а накрая една торба пари и психически стрес покрай всичките тези изследвания и си ходим с бацилите. Дано да съм ги убила този път, чакам да стане време за тест.

Какво да им почивам да тези антибиотици, тъкмо малко е паднало микробното число от единия курс, та да има време да се размножи пак бактерията и после пак отначало...

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 17:27 от Jazzsoul

# 644
Avocado,
На мен ми откриха Уреаплазмата в цервикален секрет (Фемофлор) в Геника. Тъй като там няма Антибиограма, бях решила да пусна такава в Цибалаб, с първа сутрешна урина. Обаче лекарката ми каза, че бактериите може и да са различни в урината и във влагалището и затова по-добре да ми вземе проба от цервикса за антибиограма…

Общи условия

Активация на акаунт