Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 984
  • 884
  •   1
Отговори
# 705
Пуснете само плазми ПСР с цервикален секрет. И аз съм правила Фемофлор плюс, там показа уреаплазма парвум 10^4,5. Докторката тогава ми обясни, че е възможно да е само във влагалището, което не е проблем. Ако се изолира в шийката, тогава е хубаво да се махне.
Благодаря, това е полезно да се знае за разликата в секретите. Понеделник ще отида при докторката и ще поискам да пусна нов секрет, даже си мисля, че там излиза и антибиограма, тъй като този скъп Фемифлор е чисто с информативна без антибиограма.

# 706
Ако я има във вагинално, не е ли въпрос на време (и някой друг полов акт) за да стигне до цервикс?

На мен микробиолог преди време ми каза, че "плазмите" се лекуват, защото в по-напреднала възраст могат да предизвикат артритни и други подобни заболявания.

# 707
Според мен също където и да я откриете е хубаво да се махне.

# 708
Да на 100% ще се лекува. Просто интересно ми стана как я открих чрез урина преди 6 месеца, а вагинално или цервикално нямах. След това урината даде оррицателна проба и ето на сега 6 месеца по- късно я намирам вагинално...

# 709
Да на 100% ще се лекува. Просто интересно ми стана как я открих чрез урина преди 6 месеца, а вагинално или цервикално нямах. След това урината даде оррицателна проба и ето на сега 6 месеца по- късно я намирам вагинално...

Аз пуснах само от урина. Според моя АГ ако я има ще е навсякъде (имам периодични оплаквания от 5 години). От урина ми е отрицателна… понеже съм бременна моя доктор няма да ми вземе цервикален секрет… явно не е достатъчно само от един материал…

# 710
Защо да не ти вземе секрет като си бременна? Аз също лекувах хламидия и уреаплазма парвум преди бременността и през бременността пусках 3 пъти секрет да следя дали е чист.

# 711
Здравейте, момичета! Какви са вашите симптоми при уреаплазма? Има ли
възможност да не я откриват в изследванията?

# 712
Здравейте , някой носил ли е проба от цервикален секрет за изследване на уреаплазма, хламидия и микоплазма в клиниката по клинична имунология УМБАЛ Александровска? От там не могат да ми отговорят какви са изискванията за съхранение на пробата , а АГ иска да знае дали е сух тампон или във влажна среда? Имунолога, който ми назначи изследването не ми е дал контакт за връзка. Моля ако някой е носил такава проба да сподели.

# 713
Пуснете само плазми ПСР с цервикален секрет. И аз съм правила Фемофлор плюс, там показа уреаплазма парвум 10^4,5. Докторката тогава ми обясни, че е възможно да е само във влагалището, което не е проблем. Ако се изолира в шийката, тогава е хубаво да се махне.
Благодаря, това е полезно да се знае за разликата в секретите. Понеделник ще отида при докторката и ще поискам да пусна нов секрет, даже си мисля, че там излиза и антибиограма, тъй като този скъп Фемифлор е чисто с информативна без антибиограма.
Това изобщо не е вярно - както е във влагалището, при секс може да се разнесе и към мехура, и към шийката. За плазмите винаги се взима цервикален секрет за Геника успоредно с вагиналния, така че ако е изолирано специално от тази лаборатория, значи е в цервикалния.

# 714
Елена, това ми е казано от моята лекарка, която е квалифициран репродуктивен специалист. Тя е разговаряла и със специалисти от Геника, с които работи. Твоето твърдение на каква база е?

При изследването Фемофлор плюс се взимат 2 проби - от влагалищен и цервикален секрет, да. Но резултатите не разграничават м/у двата секрета. При изследване само на Плазми (ПСР, може да се добави и АБ) се взима само цервикален секрет в Геника.

# 715
Разговори със "специалисти" в Геника, близка приятелка биотехноложка (именно те се занимават с ПСР-ите), сумати гинеколози (вкл. и репродуктивни специалисти, доста от тях - некомпетентни), както и уролози - и в България, и в чужбина. Също чета сама и клинични изследвания и медицинска литература в научни журнали на няколко езика. Само квалификация нямам да ви покажа, но колко лекари имат и пак нищо не струва. Не малко съм писала и в тази тема. Не ви задължавам да се лекувате, вие си решавате, но не разпространявайте дезинформация, която би подвела някого другиго. Уреаплазмата не е шега работа и днес може да нямате симптоми, а утре след отслабване на имунната система - да направите тазово-възпалителна болест и после да останат сраствания и хронична болка цял живот.

# 716
Елена, аз излекувах уреаплазмата, въпреки че беше малко количество и не е създавала никакви проблеми. Основно защото смятам, че може би влияе на фертилността. Но ако не беше открита в шийката и не правихме опити за бебе, нямаше да пия антибиотици защото се доверявам изцяло на лекарката си.

PS Не си единствената, четяща медицинска литература на чужд език. Мненията и изслвдванията  за Уреаплазма Парвум, които аз четох (за твое сведение - на немски, английски и руски) бяха противоречиви. В не малка част се смята за нормален обитател на вагиналната флора - не случайно се открива в 80% от изследваните хора.

PS2 Ако обичаш, изказвай се по-обрано, защото тук споделяме информация и е грозно да говориш за “лъжи”. Това, че съм изчела доста материали НЕ ме прави лекар, нито биолог (както впрочем и теб) затова се доверявам на специалистите и предавам каквото са ми казали.

# 717
Като си чела, да беше и разбрала прочетеното. Уреаплазмата е открита сравнително късно в контраст с други патогени, затова и доскоро се е поддържало твърдението, че е част от нормалната микрофлора, неизискваща специално лечение, и толкова лекари говорят наизуст, водейки се по старите учебници от соц-а, само че именно това отживяло разбиране е довело до масовата колонизация у хората - с тия 80% малко се изхвърли, 80% може би от селектираната група за изследването, но от него не може да генерализираш за всички. И на мен са ми ги разправяли тия за нелечението, само че аз имах зверски усложнения от нея и ако не бях натиснала да я лекуваме, сигурно още щях да имам болки.
Аз въобще дори не мога да разбера логиката на специалистката ти, то е просто абсурдно. Около цикъл и овулация отворът на маточната шийка се разтваря и е изключително лесно да направиш инфекция при полов акт покрай триенето, особено ако вече уреаплазмата е налична във вагиналния секрет. Силно вероятно е да се разнесе и по уретрата и да скапе мехура. Изобщо не е нормално да си седиш с нея?! Пък да съветваш и останалите. Да, не съм доктор, но се старая да имам релевантните знания, за да знам дали ме лекуват адекватно. Дипломката и титлата репродуктивен специалист за мен не гарантират знания и успеваемост. Изпатих си вече от такива.
П.С. Не съм те наричала лъжкиня, само помолих да не разпространяваш дезинформация с такава увереност, от която може да се опари друг. Все пак и ти не си лекар.

# 718
Помоли ли? 🙈
Аз молба не видях. Видях деликатно заяждане (“липсва ти четене с разбиране”), самоизтъкване колко добре си информирана (само дето нямаш диплома, ама знаеш повече от тези с дипломата) и твърдения, че разпространявам лъжлива информация - защото не отговаря на твоите разбирания. Не ме учудва, коментарите ти са типично в стила на форума като цяло 😃

PS Никъде ама никъде не съм успорвала, че инфекция с уреаплазма не трябва да се лекува. Инфекция означава неконтролируем растеж, от който произтичат симптоми и неприятни последствия. Изобщо не ставаше въпрос за случаи на инфекция, каквато явно си имала ти. Нормално е при наличието на инфекция да се лекува независимо къде е открита - очевидно създава проблеми. Аз инфекция не съм имала, нито симптоми / проблеми. И повечето хора с уреаплазма Парвум също нямат нито инфекция, нито симптоми.
Това, че не можеш да си представиш, че е възможно организмът да държи под контрол дадена бактерия и тя да вирее само във влагалището, без да успява да се качи нагоре, не значи, че не съществува. Ти си вярвай каквото искаш, аз вярвам на лекарката си.

Не съветвам никого нищо. Споделям информация, с идеята евентуално да е полезна на някого защото всички сме във форума с цел да търсим споделен личен опит.

# 719
Да добавя , че колкото и банално да е:
Добрата храна и цялостният баланс също са важни.🌸🌸🌸

Общи условия

Активация на акаунт