91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 8

• 60 970
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Jet, никъде не съм казвала, че испанската я е пускала в такъв вид. Тяхната директорка си свърши работата повече от чудесно, за което заслужава само адмирации. За мен това е пример как може въпреки МОН да правиш всичко възможно да върнеш децата в училище.
В този смисъл, не съм много сигурна, че от индивидуално писане до компетентни институции ще има полза, защото точно тези въпросни институции си прехвърлят топката и държат децата затворени вече 2 години близо. Ръководството на НЕГ просто спазва заповеди, къде повече, или по-малко безумни, без да погледне встрани, за да търси решение. Според мен поне е така, лично мнение и наблюдение

# 61
  • София
Осмокласникът ходи от вчера на училище в испанската.
За 12-токласничката от НЕГ анкета не съм получавала. Нищо от всичко, което през годините попитах директор, класен, РУО не се отработи по какъвто и да е начин. В момента нямам интерес към ПО. Дано пробият поне 8, 9 и 10 клас.

# 62
  • София
Пиша за  последно, да не стана досадна.
В конкретния случай, ръководстово на НЕГ, не само , че не спазва дадените указания в насоките дадени от МОН, а умишлено ги нарушава.
Те не са неграмотни хора, много добре знаят как трябва да изглежда анкетата, за да е коректна и резултата от нея да бъде връщане на децата в училище.
Просто НЕ желаят да го направят.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 18:38 от jet

# 63
Според мен (тук ще ме разпнете) целият шум е проформа. Навлиза нов по-вирулентен вариант, а идва и сезон на гриповете. По-склонна съм да очаквам нови рестрикции, отколкото да мисля за отпадане на съществуващите. Опитват се да хвърлят прах в очите и докато разучават и проучват родителските нагласи, ще се регистрират случаи от новия вариант (обявен като "повод за тревога") и темата с присъственото обучение по естествен начин ще отпадне.

Конкретно в НЕГ има и доста отсъстващи учители. Нашата математичка боледува доста време. Върна се, но преподавайки, кашля и си личи, че не е доизлекувана. Сега химичката я заместват. Т.е. може да нямат обективна готовност за присъствено обучение (което не е защита на общата пасивност на ръководството).

# 64
И на моята дъщеря й мина изпита днес. Доволна е от темата, от начина си на представяне.  Въпроси са й задавали класната и Бергман. Приятно е протекла дискусията.

# 65
  • София
Здравейте,

снощи ми беше пратена тази петиция , с искане за електронен дневник в 91 НЕГ.

Слагам линка и тук , който желае да я подпише. Още нещо , което ръководството упорито отказва да направи.

https://www.peticiq.com/91neg

# 66
  • Sofia
Много са дразнещи с този електронен дневник! Той не е само за ученици и родители. На всички учители ще им олекне работата. Аз отскоро съм учител, класен ръководител съм - редовно се вадят множество справки, пишат се много документи, не ми се мисли какво е било, когато е нямало електронни дневници. И в нашето училище се въведе миналата година и в началото ръководството малко се притесняваше - каква ще да е тази работа, но много бързо свикна "на хубавото". Останаха ми започнати от мин.година едни картони на хартия (, които в Школо излизат автоматично) и трябва да довърша тоя випуск така. Е, идея си нямате какво писане, внимаване, корекции с червено и подпис на комисия е това...
Какво са запънали краката за тоя ЕД, недоумявам...

# 67
  • София
Много са дразнещИ с този електронен дневник!
Какво са запъналИ краката за тоя ЕД, недоумявам...

Ани, в грешка си за тези И-та....  ДразнещА (много е меко това определение) е главата на рибата, нали знаеш оттам се вмирисва, запъването е пак от нея. Жалко, че явно не беше верен слухът за пенсионирането й. Sad

# 68
  • Sofia
Оф, щерката е в пети клас. Все се надявам до нейния 8-ми, НЕГ да е с нов директор (и да я приемат де, ама и да се падне в 8ми клас при една от добрите учителки...много условия). Пък нали все се спираме с мисълта, че може да дойде и по-лош, но едва ли има по-зле от това.

# 69
Много са дразнещИ с този електронен дневник!
Какво са запъналИ краката за тоя ЕД, недоумявам...
Жалко, че явно не беше верен слухът за пенсионирането й. Sad
Извън формалното  пенсиониране поради възраст има пенсиониране и поради политическо невписване в променена ситуация. Аз силно се надявам в моята професионална сфера политическата промяна да доведе и до кадрова. Ще видим.

# 70
Здравейте,
след като се поразрових , може би Увекинд и Дорис Тенеди ще са опция за частна немска гимназия  - местонахождението им е на добро място, докато Ерих Кестнер и Веда са в по-отдалечени квартали.
Някой има ли отзиви от Увекинд и Дорис Тенеди гимазиялен курс ? Имам впредвид ниво немски език и дали могат да получат DSD диплома ? Ако е така, за нас  е опция , поне там са по две паралелки на клас , само сутрешна уч. смяна и ще имат винаги ПО, освен в случаи на национален локдаун, което вече с ваксинация не би трябвало да е реалност.

# 71
  • София
Ще споделя нещо без, разбира се, да  намесвам по какъвто и да е начин двата ми независими един от друг източници  на информация (при това не форумна, а реална). Вина в управата има, в това никой не се съмнява, при това натрупана с годините. Но се оказва, че  голяма вина в някои случаи имат и родителите с пасивността си. Конкретно  за коментираната тук  учителка по немски на 8 клас - недоумявам как може да има родители на амбициозни и искащи да учат деца, които да са супер доволни, че даже и благодарни и сие на късмета  да им се падне тя, когато знаят, че децата им повече от сериозно изостават спрямо другите класове в базова година като осмокласната. И не са единици въпросните, а явно преобладаваща част... Как може тогава една шепа по-критични хора (оправдано) да окажат каквото и да е влияние/натиск за промяна,  на каквото и да е ниво? Стига се до това да се спасяват по единично по неволя с уроци..Че и това не е гаранция за догонване на останалите, понеже  с един двучасов урок как се наваксва материал от близо 20 часа седмично? Тежко им  финансово на тези родители, които, за да спасят положението с изоставането на детето,  стигнат и до два урока седмично.

ДСД2 може да се вземе, след успешно явяване,  само в НЕГ, 73-то, 35-то, Веда и Ерих Кестнер. На други места се предлага ДСД1 (не непременно  Уве и Дорис Тенеди), но това е за ниски нива, максимум В1.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:39 от пенсионирана русалка

# 72
Увекинд е с немски език до 7-ми клас. От 8-ми е с английски (немският е втори език, на поддържащо ниво). В Дорис Тенеди немската паралелка се запълва с деца, учили в ЧУ до 7-ми клас и още в 8-ми клас няма прием за немската паралелка. Новопостъпилите деца изучават английски. Изборът се свежда между Веда и ЕК. При организиран транспорт, местоположението не е страшно - Веда е и до метростанция, и до последната спирка на тр. № 7. За ЕК вече писах.

# 73
  • София
Шарлот, извини ме за прямотата, но ако трябва да избирам частно с немски, не бих се спряла на Ерих Кестнер в горен курс, а бих предпочела Веда, дори и чисто субективно. Още помня две много дразнещи/подвеждащи техни изказвания на сайта. Едното беше за процента на справилите се на ДСД, така беше  завоалирано написано, че да не се разбере нищо и да остави у хората впечатление, че няма  хора без С1. А имаше, лично познавам... Но истински ме издразниха, когато се окичиха незаслужено  с  чужди постижения. Писала съм и назад във времето, по незнайна причина преди няколко години  НЕГ ( в частност германците) не позволиха  на дете от лайстунг да се яви на матурите. И съответно не можа да завърши.  Дали даже не бяха и две... За едното, обаче, е сигурно. А въпросното беше с постижения от олимпиади, челни класирания, висок успех, социални  активности. Какъв е бил проблемът не знам, но  втория си 12 клас същото изкара в ЕК и съответно спечели пълната стипендия на ДААД за следване в Германия, покриваща обучение,  общежитие, транспорт  и т.н за целия бакалвър. И на сайта им какво да види човек  - неуморната  ни работа с Х  даде своите плодове. НЕГ са за бой, това едно на ръка, но и действията на ЕК са крайно нечестни.. По този повод  немският отдел е за похвала, единственият е , който  качва резултатите от изпита с бройки, независимо дали са лицеприятни или не толкова - явили се, взели го, скъсани.. Бях ги изкритикувала и тях, че са променили тази своя  стара практика, но се оказах недостатъчно информирана - не са спирали въобще. Не знам което и да е друго училище да дава/да е давало когато и да е   гласност на подобна конкретна информация. Видите ли, било забранено -  е, кое му е забраненото, щом не е поименно? Някога, преди одисеите с личните данни, немският отдел качваше даже поименни списъци...Това вече намирам за  нередно, не заради лични данни толкова, колкото заради достъпа  до инфо за всеки един четящ любопитник  как се е справил ученикът Х и възможността за злорадстване съответно.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 13:09 от пенсионирана русалка

# 74
Много Ви благодаря за детайлите.
Сега стана сложно, защото пък ние държим да получи ДСД 2 по немския, защото младежа се е запънал за медицина или дентална медицина и иска да е в Германия, (неговият кръстник тази година завърши там,и го облъчва Simple Smile), а и таксите там са поносими, за разлика от Великобритания.
а пък Веда и Ерих Кестнер - много ме притесняват кварталите.

Общи условия

Активация на акаунт